Mythology Fiction

../images/Emo70.gifMythology Fiction../images/Emo70.gif../images/Emo63.gif

מי לא נתקל מתישהו בספר יצירה מד"ב/פנטזיה או מכל ז'אנר אחר אשר מבוסס על מיתולוגיה כלשהי? למען שכולנו נוכל לעיין בכמה שיותר ספרים כאלו, הבה ונעשה מן שרשור של "ספרים מבוססי מיתולוגיה"- הנה הרשימה שלי: 1. "אדון האור"/רוג'ר זילאזני(מד"ב)- מבוסס על מיתולוגיה הינדית. סיפור עתידני על התפתחות האנושות על כוכב שבו אליטת אנשים העניקה לעצמה כוחות אלוהיים, בעזרת הטכנולוגיה המתקדמת שברשותם- ועל ידיה הם שולטים בשאר האנושות אשר רואים בהם אלים. 2. "גלגמש המלך"/רוברט סילברברג(פנטזיה)- מבוסס על מיתולוגיה בבלית-מספוטמית. עיבוד ספרותי לסיפורו העתיק של גלגמש... 3. "שר השדים"/רוג'ר זילאזני וג'יין לינדסקולד(מד"ב-פנטזיה)- מבוסס על מיתולוגיה ודמונולוגיה סינית. שר השדים, השד היחיד ששחט אל, נלחם בקנוניה סודית הנערמת סביבו. השדים והאלים הם בעצם חוצנים... 4. "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות", "אם בתחילה לא תצליח"/רוג'ר זילאזני ורוברט שקלי(פנטזיה)- מבוסס על מיתולוגיה נוצרית-יהודית. תיאור הומוריסטי ומשעשע של המאבק בין כוחות האור והחושך מדי אלף שנה. 5. "מסכתו של לוקי"/רוג'ר זילאזני ותומס ל. תומס(פנטזיה)- מבוסס על מיתולוגיה נורדית. מאבקם של האביר-מכשף הטמפלרי והמתנקש-בן האלמוות הערבי בגלגוליהם השונים מתקופת מסעות הצלב ועד הסיכסוך הישראלי-פלסטיני במאה ה-21. שני הגיבורים מתגלים בסופו של דבר כגלגולים של שני אלים סקנדינבים יריבים... אני קורא את הספר הזה ברגעים אלו ממש! יאללה, עכשיו תורכם.

אתה חולה על זילאזני

Welcome to the family
גם אני כמובן...
ישנה רביעיית "היפריון" של דן סימונס - מבוססת בחלקה על המיתולוגיות היוונית, היהודית, הנוצרית, המוסלמית ואפילו באזכורים מסויים על המצרית והנורדית ויש עוד אבל זה יהיה כבר מחר בבוקר (או בצהריים)

איך חובב מיתוסים לא יאהב את ספריו

של זילאזני?
זה כמעט בא בחפיפה אחת...

Y. Welis

New member
למעשה 'אדון האור' הוא המבוא הקריא

ביותר בעברית למיתולוגיה ההודית, כי כל השמות שם נכונים ועיקר הרקע מדויק גם הוא (חוץ מאדון האור עצמו שהוא וריאציה על בודהא). יש לי גם תחושה שלא מעט אנשים בארץ נכנסו לסדנאות קרישנאמוטי בעקבות הספר הזה...

DIDGIN

New member
היפריון שולט

אלו ארבעת הספרים הטובים ביותר שקראתי.

Y. Welis

New member
לזילאזני יש שני ספרים נוספים על

מיתולוגיות - * 'יצורים של אור וחושך', שמבוסס על המיתולוגיה המצרית פחות או יותר * Eye of Cat (טרם תורגם) שמבוסס על המיתולוגיה האינדיאנית של צפון אמריקה.

Eye of cat עוד לא תורגם?

בעסה למי שלא מחזיק דודה בסן-פרנסיסקו פשוט כדי שתשלח לו ספרים טובים באנגלית
היה כמובן את "אלים אמריקניים" של ניל גיימן - שמה הוא עשה סמטוכה שלמה מהמון מיתולוגיות כדי ליצור סיפור אדיר ומגלגל מצחוק... לטרי פראצ'ט בסדרת עולם הדיסק יש חבורה שלמה של אלים שהם פארודיות על מיתולוגיות מצריות ויווניות... שלא לדבר על מה שהוא עשה למיתולוגיות השדונים הנורדיות והאיריות ב"Lords and ladies" (לא תורגם).... פראצ'ט וגיימן ביחד כתבו את Good omens (נדמה לי שבעברית קראו לו "בשורות טובות") שעשה פארודיה על כל עניין יום הדין, ארמגידעון וטביעת המשיח... זה מה שקורה כשאנטיכריסטוס הוא בסך הכל ילד בן 11...

DIDGIN

New member
יש ספר שאני לא זוכר את שמו

קראתי רק את ההתחלה שלו בזמנו ועכשיו נזכרתי בו. הוא קשור למיתולוגיה המצרית. בחלק שקראתי איסיס או אוזיריס בורא או בוראת אדם. לאדם הזה קוראים וואקים. הוא עובר סוג של מבחן או דיון פילוסופי. נדמה לי שאחרי זה מתברר שהוא בעצם האל סת, שאיסיס ואוזיריס ניצחו או הרגו והולידו מחדש. אני לא זוכר בבהירות, אבל אם מישהו יודע על איזה ספר אני מדבר אולי אני אוכל להמשיך לקרוא אותו

סקיפי

New member
רעיון מגניב...

מארג פיונאבאר, של גיי גבריאל קיי - מיתולוגיה קלטית, סדרת פרידיין, של לויד אלכסנדר - וולשית? שר הטבעות, של טולקין - כנ"ל ויש עוד ואנ'לא זוכרת כרגע... ואין, אין על זילזאני. מלך.

למעלה