Girls Power

סיסטמתי

New member
נשים קטנות...

...ילדה גדולה נראה לי שיש שם בעיה בקטגורית המשקל (רבע עוף?), אלא אם אלו תחרויות לקבוצות גיל. חוץ מזה, לנשים יש כמה יתרונות בתנוחות מסויימות (זוויות ירך אגן) - וכמובן יתרונות נוספים שאפשר לדון בהם בנפרד. והיא בעיקר רגועה, מאוד רגועה, מאוד מפחיד בגיל הזה ולא ברור מאיפה זה בא.

הרוגע שלה מגיע לדעתי מהטכניקה הטובה שלה

ומהאמונה שלה ביכולת שלה להוציא את הטכניקה שלה לפועל ולא משנה מי עומד מולה (בנים / בנות / חזקים / גדולים...), אמונה שיש לה אחיזה חזקה במציאות. יש לה עדיין מה ללמוד ולהשתפר כדי לגוון את העבודה שלה, אבל היא בדרך הנכונה

alexko

New member
במת מדהים הרוגע והסבלנות

שאלה לי, האם יש גישה לבצע את המעבר שהיא עושה לגארד על משטחים קשים ולא על מזרון? אני מבין שהטכניקה שלה היא לגראפלינג והיא באמת מדהימה, אבל אני שואל על ההיבט הפרקטי.

בראיה מעשית של הגנה עצמית, קפיצה לגארד

לא מומלצת. בקרב אמיתי שכולל מכות עדיף להיות "למעלה" מאשר למטה, בפרט אם על המכות לא חלים "חוקים ספורטיביים", ובפרט אם המשטח שעליו עובדים הוא רצפת בטון או חול ולא מזרן. גארד בעיני הוא מצב הגנתי שאם הגעת למצב אתה עם הגב לקרקע, שאף להביא את יריבך לגארד שלך, והמשך משם לעבוד: להכניע אותו, או להפוך אותו, להגיע לעמדות שולטות באמת ומשם להכניע. העניין הוא שהגארד הוא מצב מאוד בסיסי וחשוב (הן בעבודה ספורטיבית והן להגנה עצמית - כך לפחות אני חושב), ולכן ב- BJJ משקיעים הרבה בעבודה משם. עד כדי כך, שהרבה אנשים מעדיפם לעבוד משם גם בתחרויות (כמו למשל הילדה הזו), ואפילו בקרבות חופשיים שכוללים מכות. אני כן יכול לומר שמי שלא יודע לעבוד מגארד (ובכלל ממצבים נחותים), עבודת הקרקע שלו לוקה מאוד בחסר, וכך גם יכולת ההגנה העצמית שלו לרחוב.

סיסטמתי

New member
איפה ה- Strikes?...

אני שואל במכוון, מכיוון שיש פה זרימה תנועתית יפה על הקרקע וגם בדיציפלינות "חובטות" אפשר לייצר זרימה נחמדה בתרגול. הבעיה שלי שזה לא מתחבר ביחד באימון - או שיש "זרימה" במרכיבים ההתאבקותיים או שיש "זרימה" במרכיבים של ה- Sparing, אבל כשמנסים לשלב בין השניים באופן דינמי, זה לא עובד
נשמע מוכר, או שזה הפיגור האישי שלי?

זו הדגמה של הכנעות ג'יו ג'יטסו

זה לא קרב וזה לא כולל רק האבקות ללא מכות. הבסיס של BJJ זה האבקות. על זה מלבישים מכות. כשהבסיס ההאבקותי טוב, העבודה תהיה כזו יפה וזורמת, וכשהרמה ב"מכות" גבוהה, אז הדגמה של קרב מלא גם תהיה זורמת ויפה, וכך גם קרב חופשי.

סיסטמתי

New member
שלילה משולשת?

"זה לא קרב וזה לא כולל רק האבקות ללא מכות" אני חושב שהלא קרב הזה כולל האבקות ללא מכות
יש לך דוגמה לזרימה עם "מכות" שמולבשות על ההאבקות ובכל זאת לא פוגעות בזרימה?

../images/Emo163.gif../images/Emo52.gif על השלילה המשולשת...

הלאו האמצעי כמובן מיותר. לגבי הבקשה שלך, אם אמצא, אעלה, רק אל תפתח ציפיות גדולות, כי אני לא הולך לחפש בלחץ פשוט מחוסר זמן
.

סיסטמתי

New member
הייתי אומר, בזמנך החופשי...

אבל הקונוטציות לא מתאימות
מאידך השרשורים נשמרים לעד. אני נוטה לחשוב שאין מעברים זורמים בין חבטות להאבקות ולהפך, חוץ מאשר בסיסטמה כמובן
ששם ההבדל הוא פשוט במהירות המניפולציה. אבל אני מתרחק מהבנה ככל שאני חופר יותר... תודה מראש בכל מקרה.

zoti

New member
הסרטון מדגים ספורט ג'יו-ג'יטסו

שבו אין מכות. כשעובדים על הקרקע אנשים שיש להם ידע בעבודת קרקע לא תראה סתם מכות עפות. אם אתה זורק מכה ולא נמצא בעמדה שנכון להכות ממנה, היריב שלך יצליח לצאת מעמדת הנחיתות. בגלל זה POSITION BEFORE SUBMISSION וגם POSITION BEFORE STRIKING למעט מצבים בהם אתה זורק כמה מכות בשביל לגרום ליריב שלך חוסר נוחות מעמדת נחיתו שלך בשביל שהוא יפתח פתח לעבודה נגדית שלך. יצא קצת בלאגאן אבל אני מקווה שמובן.

../images/Emo45.gif

POSITION BEFORE SUBMISSION & POSITION BEFORE STRIKING זה הבסיס לעבודת הקרקע ב- BJJ. אלה אמירות נכונות גם באופן כללי: לעבודה בעמידה, לכלי נשק... הכאה והכנעה כמו גם שיסוף, דקירה, ירי וכו' כדאי שיתבססו על מצב גוף נכון, אחרת זה מוריד מאוד מהיעילות של הפעולה.

למעלה