שאלות

lotem82

New member
התעייצות בנוגע להקמת עמותה

שלום בימים אלו אני מקימה קבוצה המקדמת חשיבה מדעית בקהילה. אני מחפשת פתרון שיאפשר לי לנהל כספים באופן חוקי. אין כאן כוונת רווח, אבל מאחר ומתקיימות הרצאות אני רוצה אפשרות לשלם נסיעות למרצים. חשבתי על עמותה ללא מטרות רווח אבל כבר שמעתי שזה עלול לסבך אותי (מי שאמר לי שייך לעמותה כזו בעצמו ולא נראה מרוצה). למרות שאם זה הפתרון הסביר ביותר, אני אתמודד עם הבעיתיות שלו. תודה לוטם

theateist

New member
מכרו מחשב נייד פגום ולא רוצים להחליף

הזמנתי מחשב נייד בארץ בתאריך 12 בנובמר 2009 בחנות pcbay. הנייד מדגם HP HDX18t-1200. הוא עלה לי 6,782.99 ש"ח. רק אחרי השלמת התשלום נודע לי שהם מזמינים אותו מחו"ל(לא היה רשום בשום מקום באתר שהם יזמינו מחו"ל). נאמר לי שזה יקח מקסימום 21 ימי עבודה. אחרי 22 ימי עבודה(בערך ב 14-15 בדצמבר) התחלתי להתקשר כדי לברר איפה המחשב. כל יום אמרו לי שיתקשרו אלי ברגע שיחזור המנהל. יותר משבוע הוא לא חזר אלי. רק אחרי שבוע הצלחתי לתפוס אותו(יש לציין שאני התקשרתי ולא הוא כמו שהבטיחו). הוא סיפר לי שיש בעיה במכס, שהחלקים של הדגם שלי לא סטנדרטיים וצורכים בדיקה ארוכה. כל יום (מ 14-15 בדצמבר עד 31 בדצמבר) התקשרתי כדי לברר מה קורה עם המחשב. התשובות שקיבלתי היו: 1-אמרו שהוא עדיין במכס. 2 - חיכיתי עד שהמנהל יחזור והוא לא חזר.3-מה שיותר גרוע, היו אומרים שהכל הסתדר ונסעו לקחת אותו מהמכס, וכאשר לקראת סוף היום אני מתקשר כדי לברר איפה המחשב, אז היו אומרים לי "זה לא הסתדר הוא עדיין במכס". וכמו שציינתי, זה היה נמשך שבועים של טלפונים. ב31 בדצמבר, אחרי שאמרתי להם שאני בעצמי אסע ואקח אותו, הם אמרו לי שזה פתאום הסתדר ונסעו לקחת את המחשב ושאני אקבל אותו כבר בשבוע הבא. כדי לא לחכות, אמרתי להם שאני אסע לבד לחנות ואקח אותו. בתשובה הם אמרו שהשליח יביא לי אותו למחורת ב 11 בבוקר. כרגיל, הם שיקרו. באותו יום, אחרי טלפונים מרובים קיבלתי אותו רק ב-7 בערב. זה היה יום חמישי. הקופסה הייתה פתוחה. לטענתם המכס פתח אותו. המחשב לא עבד, הוא אפילו לא נדלק. החנות סירבה להחליף אותו, בטענה שהמחשב הוזמן במיוחד בשבילי ויש אפשרות רק לתקן. ביום ראשון מסרתי אותו למעבדת HP בתל-אביב. אחרי שבוע הטכנאי התקשר ואמר שהלוח אם שנמצא במחשב בכלל לא תואם לדגם ולכן המחשב לא נדלק.(החנות עדיין סירבה להחליף לי אותו) הטכנאי הזמין את הלוח אם. רק אחרי חודש קיבלתי את המחשב בחזרה. אחרי כחודש, הצטרכתי להשתמש במצלמה שבנויה במחשב. אבל היא לא עבדה. ניסיתי להתקין דרייברים ולהתקין מחדש את המערכת הפעלה. לא עזר. מסרתי אותו שוב פעם למעבדה. הם הזמינו לי מסך חדש(כי המצלמה בנויה במסך), רק היום(18 במרץ 2010) המעבדה קיבלה את החלק. המצלמה עדיין לא עובדת, הטכנאי חושב שהבעייה בלוח אם והזמין לוח אם חדש. ואני עוד הפעם מחכה לנייד. יותר מ4 חודשים, המחשב נמצא 90% מהזמן במעבדה. החנות מסרבת להחליף לי את המחשב. האם יש דרך משפטית להתמודד איתם? הרי באותו יום שקיבלתי אותו, המחשב מייד נמסר למעבדה. כלומר הוא לא עבד מלכתחילה. לא שאני בא עם הטענות אחרי שנתיים של שימוש. כמו כן, בחנות טענו שהעיקוב במכס היה בגלל חלקים לא סטנדריים, למרות שכאשר המעבדה הזמינה חלקים, אז שום בעיה עם המכס לא היה. בבקשה תעזרו. אני משלם על המחשב, אבל לא יכול להשתמש בו. תודה רבה איגור 0523888447

תשלום לעו"ד עבור עסקה שלא בוצעה

שלום. רצינו לקנות דירה להשקעה. העסקה הסתבכה והעו"ד החליט שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה והוא ממליץ לנו להפסיק את העסקה ולא להוציאה לפועל. הוא אמר שאם אנחנו ממשיכים, הוא פורש. לא נחתם בין העו"ד לביננו שום חוזה בענין התשלום (האם יתכן שעבד בצורה שחורה?). העסקה לא בוצעה בסופו של דבר ולמרות זאת העו"ד טוען שנשלם לו את מלוא סכום העמלה. שילמנו לו חלק מהסכום בעבר, כאשר היתרה אמורה היתה להמסר עם סיום העסקה. האם עלינו לשלם את יתרת העמלה, אף על פי שהעסקה לא בוצעה? האם האיום שלו לפרוש מקובל? תודה!

sorina99

New member
מס שבח

בשנת 1999 קנינו דירה מקבלן על סך 547,000 ש"ח. בשנת 2007 רכשנו דירה נוספת בסכום 537,000 ש"ח. את הדירה האחרונה מכרנו ב600,000 ש"ח וקנינו דירה חדשה בסך 1,060,000 ש"ח. אנחנו מעוניינים למכור את הדירה הנוספת שברשותינו על מנת שלא נצטרך הלוואה למשכנתא. הבנו שצריך לחכות 4 שנים בין מכירות של דירות אחרת אנחנו נשלם מס שבח שהוא מס גבוה. האם להשאיר את הדירה ולשלם את מס הרכישה או למכור את הדירה. במידה ואנחנו מוכרים את הדירה מה יהיה מס השבח והאם המדינה מתחשבת באנשים שמוכרים שתי דירות על מנת לממן דירה אחת יקרה. האם יש פירצה אחרת בחוק שאפשר יהיה למכור את הדירה ועדיין לא לשלם מס שבח?

alex8142

New member
התרשלות עו"ד ביצוג

שלום רב. נפגעתי כספית ע"י אדם שעשה איחוד תיקים, פניתי לעו"ד ושילמתי 3000ש"ח שיטפל בנושא לאחר 4 שנים בערך נודע לי שאותו אדם מגיש בקשה לפשיטת רגל אצל הכנ"ר. נפגשתי עם עו"ד ושאלתי אותו איך זה שהוא לא אמר לי שאדם זה הגיש פשיטה והוא אמר שאינו יודע על זה,היה נשמע לי תמוע בכל זאת ביקשתי ממנו שיגיש התנגדות כדי שאם יש כסף ואני הנושה היחידי יהיה סיכוי להוציא משהו. עברה יותר מחצי שנה למזלי חבר היה בבית משפט וראה את האדם שחייב לי ובית המשפט מאשר לו את פשיטת הרגל כי לא היו היתנגדיות ואף אחת לא הגיע . ניגשתי לכונס כדי לדעת עם העו"ד שלי הגיש היתנגדות ולהפתעתי הוא לא הגיש והפקידה אמרה לי שעברה כבר שנה מאז שהאדם זה הגיש בקשה ואפשר להגיש היתנגדות רק בחצי שנה הראשונה. ***האם אני יכול לתבוע את עו"ד שלי על היתרשלות ורמאות שהרי שילמתי כסף והודעתי לא שהאדם זה מגיש פשיטת רגל אך למרות כך לא עשה דבר.

המתוק26

New member
שאלה בעינין ארגון עיצומים

שלום רב לכול מכובדי ומלומדי,אני מבקש תשובה לשאלה: האם לאזרח שאינו חבר בועד עובדים כולשהו לארגן עיצומים כלליים במשק למטרה הומניטארית נניח למען שיחרור גילעד שליט ? אשמח לתשובתכם בהקדם ,תודה מראש,ובברכה:)

גבוהית1

New member
אני צריכה עיצה קטנה וזה די דחוף

נניח עבדתי במקום מסויים במשך כשנה וחצי והודעתי שאני מעוניינת להתפטר. המעסיק הודיע לי שהוא קיבל את התפטורתי ובעוד 30 יום אני משוחררת לאחר כיומיים המעסיק הודיע לי שהוא מוותר על ה30 יום ואני רשאית ללכת הביתה. אפילו הודתי לו. עכשיו קיבלתי תלוש משכורת וקיבלתי שכר רק על 7 ימים ולא על כל ה30 כשפניתי למעסיק המזכירה ענתה לי משהו בסגנון של המעסיק ויתר על ה30 יום לכן הוא לא צריך לשלם לך אני מכירה תחוק הזה 6. ויתור על עבודה בפועל (א) מעביד רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על נוכחות העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. (ב) מעביד רשאי להודיע לעובד שנתן הודעה מוקדמת להתפטרות, כי הוא מוותר על נוכחותו של העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. תקנו אותי אם אני טועה אני מפספסת משהו?

shay2828

New member
4 שאלות בנושא קבלת כסף מהנתבע לאחר פסיקת שופט

שלום היום הייתי בבית משפט השלום לתביעות קטנות בפ"ת.הנתבע לא הגיע לדיון,וגם לא הגיש כתב הגנה.בעקבות כך פסק השופט שהנתבע מחוייב לשלם לי את הנזק שהוא עשה לרכבי.[מדובר בסכום של 10,000 ש"ח]. רציתי לשאול כמה שאלות בעניין: 1.תוך כמה זמן הנתבע חייב להביא לי את הכסף? 2.איך הפרוצדורה של נתינת הכסף?האם הנתבע יבוא אליי אישית וייתן לי את הכסף,או שהוא צריך להביא צ'ק לבית המשפט ומשם אני לוקח אותו?[כלומר איך אני אמור לדעת,מהיכן אני צריך לקבל את הכסף] 3.במידה והנתבע לא מביא לי את הכסף,מה אני צריך לעשות,ותוך כמה זמן? 4.האם הנתבע יכול לערער על פסק הדין,ובתוך כמה זמן הוא רשאי להגיש את ערעורו? בתודה מראש שי

עצירת מרוץ ההתיישנות לתקופת בירור של תלונה

האם הגשת תלונה ללשכת עו"ד ובירורה עוצרים (לתקופת הבירור) את מרוץ ההתיישנות לתביעה אזרחית כנגד עורך הדין? יש פס"ד או תקדימים בנושא?

mich

New member
נזילה מהשכנים - מה עושים?

שלום אני לא בטוחה שזה המקום, אבל אני לא יודעת מה לעשות.... יש לנו רטיבות בבית, שהגיעה עד הארון חשמל ונאלצנו לנתק אותו היה אינסטלטור, הרים מרצפות והנזילה לא מהבית שלנו, ככל הנראה מהשכן (אנחנו גרים בקוטג' דו משפחתי) הביאו מכונה שמאתרת את מקור הנזילה והשכן לא מוכן שהם יכנסו עליו הביתה. מה עושים? אנחנו בלי מים ובלי חשמל! תודה מיכל.

latinos21

New member
שאלה בקשר לחוזה שכירות (דירה)

בחוזה שכירות אשר בידי כתובים בין היתר הסעיפים הבאים: 8. א. אם יפנה השוכר את הדירה לפני תום התקופה הקצובה יהא חייב לשלם את דמי השכירות עד סוף התקופה הקצובה ולא יהיה זכאי לקבל מהמשכיר כל סכום מתוך דמי השכירות המוסכמים לעיל עד סוף התקופה הקצובה. ב. למרות האמור לעיל כל אחד מהצדדים יהא רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני..יום מראש. רציתי לדעת האם סעיף ב' מבטל את סעיף א'?... אם כן, האם ניתן לפנות או לבקש להתפנות מבית רק יום לפני?..מה לגבי התשלום במקרה בו מבטלים???? אשמח לתשובה מהירה היות והעניין דחוף בתודה מראש :)

MontBlanc

New member
תשובה

מאחר ולא נחתם הסכם ישנה מחלוקת לעניין שכ"ט אני ממליץ מאחר ולא נעשתה עסקה לסכם על תשלום של 0.5 מקסימום בגין העבודה שנעשתה, במקרה וכמעט לא נעשתה עבודה, וזה חשוב ניתן לשלם גם פחות. לעניין עו"ד מאחר וראה שהעסקה מסובכת והוא אינו מוכן לקחת אחריות מסיבותיו המקצועיות- לא ניתן לעשות כלום זאת זכותו המקצועית. [email protected]

MontBlanc

New member
תשובה

אתה יכול להגיש תביעה להשבת הסכומים ששילמת + פיצוי אך לא קל להוכיח דברים מן הסוג הנ"ל, בנוסף אני ממליץ להגיש תלונה ללשכת עו"ד.....הם מטפלים בנושאים ולבקש פיצוי בתלונה

תשובה:

אם המעביד לא מעוניין שתעבדי אצלו בתקופת ההודעה המוקדמת - זו בהחלט זכותו. אבל הוא מחוייב לשלם לך תמורת ה- 30 יום בכל מקרה. בהצלחה.

תשובות:

1. כתוב בפס"ד. 2. לבהמ"ש, ובהמ"ש נותן לך שיק - וזה עדיף. 3. לפנות להוצאה לפועל - אחרי שעובר פרק הזמן של סעיף 1. 4. כן, הוא צריך להגיש בקשת רשות ערעור למחוזי. הליך לא פשוט בכלל.

shay2828

New member
תודה רבה לך.רק נקודה אחת להבהרה ברשותך..

אמרת שאת הסכום המגיע לי,הוא יצטרך לתת לביהמ"ש,וביהמ"ש ייתן לי שיק.האם זה הליך בחירתי,או שזה ההליך היחידי הקבוע בחוק? כלומר אין מצב שהוא יבוא אליי לבית וייתן לי כסף או שיפקיד לי בחשבון? אני אישית מעדיף לקחת את הצ'ק מבית המשפט ולא לפגוש אותו,אבל מה אם הוא ירצה לפגוש אותי..? בתודה מראש שי

גבוהית1

New member
המעסיק שלך לי את המייל הבא

המזכירה של המעסיק שלחה לי את המייל הבא: (תכתובת בינה לבין הרואה חשבון של החברה ) על פי החוק המעביד חייב לתת הודעה מוקדמת לעובד שבה העובד חייב להמשיך לעבוד אלא אם המעביד מודיע לעובד שהוא מוותר על שירותיו ותמורת זה המעביד משלם עבור "ימי הודעה מוקדמת". הפסיקה קבעה כי אותה חבות של הודעה מוקדמת חלה גם על העובד המתפטר מתפקידו, החייב להודיע 30 יום מראש (במקרה של עובד שעבד מעל שנה) ובתקופה זו חייב להמשיך לעבוד. במקרה זה נראה שהמנהל צודק . מתשובתו של המנהל עולה, שהוא למעשה קיבל את בקשת העובדת ושחרר אותה מהחבות לעבוד בכל חובת ימי ההודעה המוקדמת ואם כך הם פני הדברים הרי שלא מגיע לה "ימי הודעה מוקדמת". בברכה, רואה החשבון של החברה ***

למעלה