מכרו מחשב נייד פגום ולא רוצים להחליף
הזמנתי מחשב נייד בארץ בתאריך 12 בנובמר 2009 בחנות pcbay. הנייד מדגם HP HDX18t-1200. הוא עלה לי 6,782.99 ש"ח. רק אחרי השלמת התשלום נודע לי שהם מזמינים אותו מחו"ל(לא היה רשום בשום מקום באתר שהם יזמינו מחו"ל). נאמר לי שזה יקח מקסימום 21 ימי עבודה. אחרי 22 ימי עבודה(בערך ב 14-15 בדצמבר) התחלתי להתקשר כדי לברר איפה המחשב. כל יום אמרו לי שיתקשרו אלי ברגע שיחזור המנהל. יותר משבוע הוא לא חזר אלי. רק אחרי שבוע הצלחתי לתפוס אותו(יש לציין שאני התקשרתי ולא הוא כמו שהבטיחו). הוא סיפר לי שיש בעיה במכס, שהחלקים של הדגם שלי לא סטנדרטיים וצורכים בדיקה ארוכה. כל יום (מ 14-15 בדצמבר עד 31 בדצמבר) התקשרתי כדי לברר מה קורה עם המחשב. התשובות שקיבלתי היו: 1-אמרו שהוא עדיין במכס. 2 - חיכיתי עד שהמנהל יחזור והוא לא חזר.3-מה שיותר גרוע, היו אומרים שהכל הסתדר ונסעו לקחת אותו מהמכס, וכאשר לקראת סוף היום אני מתקשר כדי לברר איפה המחשב, אז היו אומרים לי "זה לא הסתדר הוא עדיין במכס". וכמו שציינתי, זה היה נמשך שבועים של טלפונים. ב31 בדצמבר, אחרי שאמרתי להם שאני בעצמי אסע ואקח אותו, הם אמרו לי שזה פתאום הסתדר ונסעו לקחת את המחשב ושאני אקבל אותו כבר בשבוע הבא. כדי לא לחכות, אמרתי להם שאני אסע לבד לחנות ואקח אותו. בתשובה הם אמרו שהשליח יביא לי אותו למחורת ב 11 בבוקר. כרגיל, הם שיקרו. באותו יום, אחרי טלפונים מרובים קיבלתי אותו רק ב-7 בערב. זה היה יום חמישי. הקופסה הייתה פתוחה. לטענתם המכס פתח אותו. המחשב לא עבד, הוא אפילו לא נדלק. החנות סירבה להחליף אותו, בטענה שהמחשב הוזמן במיוחד בשבילי ויש אפשרות רק לתקן. ביום ראשון מסרתי אותו למעבדת HP בתל-אביב. אחרי שבוע הטכנאי התקשר ואמר שהלוח אם שנמצא במחשב בכלל לא תואם לדגם ולכן המחשב לא נדלק.(החנות עדיין סירבה להחליף לי אותו) הטכנאי הזמין את הלוח אם. רק אחרי חודש קיבלתי את המחשב בחזרה. אחרי כחודש, הצטרכתי להשתמש במצלמה שבנויה במחשב. אבל היא לא עבדה. ניסיתי להתקין דרייברים ולהתקין מחדש את המערכת הפעלה. לא עזר. מסרתי אותו שוב פעם למעבדה. הם הזמינו לי מסך חדש(כי המצלמה בנויה במסך), רק היום(18 במרץ 2010) המעבדה קיבלה את החלק. המצלמה עדיין לא עובדת, הטכנאי חושב שהבעייה בלוח אם והזמין לוח אם חדש. ואני עוד הפעם מחכה לנייד. יותר מ4 חודשים, המחשב נמצא 90% מהזמן במעבדה. החנות מסרבת להחליף לי את המחשב. האם יש דרך משפטית להתמודד איתם? הרי באותו יום שקיבלתי אותו, המחשב מייד נמסר למעבדה. כלומר הוא לא עבד מלכתחילה. לא שאני בא עם הטענות אחרי שנתיים של שימוש. כמו כן, בחנות טענו שהעיקוב במכס היה בגלל חלקים לא סטנדריים, למרות שכאשר המעבדה הזמינה חלקים, אז שום בעיה עם המכס לא היה. בבקשה תעזרו. אני משלם על המחשב, אבל לא יכול להשתמש בו. תודה רבה איגור 0523888447