שאלות...

NISO74

New member
תאונת דרכים עם אופנוע בדרך לעבודה

שלום לפני מספר ימים בדרך לעבודה מכונית חתכה עליי ונגרמה תאונת דרכים באשמתה שבה אני רוכב האופנוע נפצעתי. יש לי מספר שאלות בנושא: 1.בבית החולים נאמר לי כי זו נחשבת תאונת עבודה דרכיםהיות וקרתה בדרך לעבודה והשאלה מי מפצה ועל מה כלומר נאמר לי לגשת לביטוח לאומי עם טופס 250 חתום ע"י המעסיק,שאלתי היא איזה פיצוי ומה בדיוק מכסה הביטוח לאומי?.האם חובה לפנות לביטוח לאומי או שניתן לפנות ישר מול ביטוח חובה. 2.האם במקביל בכל מה שקשור לנזקי גוף יש לתבוע במקביל את ביטוח החובה?אם כן מה הוא מכסה בדיוק? 3.עלוית מיידיות של אמבולנס וטיפול רפואי ראשוני במיון מי מכסה?ביטוח חובה או ביטוח לאומי. 4.רופא נתן כרגע מספר ימי מחלה מי משלם אותם?המעסיק ע"פ חק דמי מחלה,ביטוח לאומי? או בתביעה של ביטוח חובה. אשמח לקבל תשובה בהקדם לשאלותהנ"ל ממישהו שעבר מקרה דומה תודה

oriyy

New member
הסמכות החוקית של תאגידי מים להחזיק מאגרי מידע

שלום לכולם. האם מישהו יודע מה הסמכות החוקית של תאגידי מים עירוניים להחזיק במאגרי מידע מצולמים של תעודות זהות כפי שהם דורשים מהאזרחים כדי לעדכן את כמות הנפשות המשתמשות במים. לדעתי יש כאן בעיה קשה של שמירה ואבטחה על מאגרי המידע הרגישים הללו. ורציתי לדעת האם יש לכך בכלל בסיס חוקי או שהם עובדים בשיטת מצליח .

האמיתית

New member
הסכם

אני מתחילה לעבוד עבור בית עסק - תפקידי לבצע שיחות טלמרקטינג מהבית להלן החוזה שהציעו לי - אשמח לקבל את חוות דעתכם (מה כדאי להוסיף ומה בעייתי כאן עבורי): אי תחרות: הכוונה לעבודה, לייעוץ, לתמיכה, להנהלה, לקשרים אישיים והעברת מידע, ישירות ו בעקיפין. בפרט כל חומר חסוי לרבות שמות לקוחות, מאגרי מידע ועוד אותם יצבור צד ב בזמן עבודתו. צד ב מתחייב שלא לגלות או לספר בכל דרך כלשהיא, בצורה עקיפה או ישירה לכל אדם לרבות חברות וגופים, מידע כלשהוא על נושאים הקשורים לעסק של צד א . חשאיות זו תקפה לכל המידע הקשור בעסק ללא יוצא מהכלל בין אם חסוי או חשוב ובין אם לא. הנושאים החסויים כוללים, אך מבלי למעט, רשימת לקוחות, מחירים, תוכניות עסקיות, מידע ביחס למוצרים, חומרים, תוכנות, התקנים, שיטות, המצאות, תוכניות עבודה ופיתוח, תוכניות שיווק, מסעות פרסום, מדיניות חברה, ופעילות חברה. הפרה של סעיף זה מהווה הפרה יסודית של הסכם זה. תהליך עבודה: צד ב יפעל בדרך הגונה ואתית עבור איתור לקוחות פוטנציאלים במגזר העסקי בשיתוף פעולה ותיאום עם צד א' במסגרת העבודה ידווח צד א' לצד ב' על סגירת עסקאות עם לקוחות חדשים , לקוחות חוזרים או שהגיעו בעקבות הלקוחות בהמלצתם. לאחר 3 חודשי עבודה ידונו הצדדים באופציה לשנות את חוזה ההתקשרות : משכורת בסיס + אחוזים. בסיום עבודתו של צד ב או בגין סיום פרוייקט או בגין בקשת צד א לסיים עבודתו, מסכים צד ב לקבל על עצמו תקופת צינון של 3 חודשים. מוסכם ומובהר כי צד ב פועל לביצוע הוראות הסכם זה כקבלן עצמאי כלפי המזמין ובהעדר יחסי עובד מעביד בין הצדדים להסכם. צד צד ב' מתחייב לפעול בבצוע פעילות ובכפוף לצד א'. תשלומים: צד א ישלם לצד ב 20 % מכל עסקה שתצא לפועל מול הלקוחות אותם הפגישה איתו צד ב, הכוונה היא לאחר סליקת השיקים שישולמו ולאחר חיתום עיסקה

פתיחת משרד עורכי דין

אני מעונייןם לפתוח משרד עורכי דין אלך לי אישית אין רישון עו"ד. האם ישנה דרך לעשות זאת?

Pituda

New member
פרוצדורה להעפת דיירת

קנינו דירה והשכרנו אותה לדיירת מתחילת 2010 היא צוברת חובות על ימין ועל שמאל לועד הבית\חשמל, מים ... והחודש היא חייבת לנו חלק משכה"ד שהייתה אמורה כבר לשלם ב - 10.5 מאחר והיא הפרה חוזה אנחנו רוצים להעיף אותה מה הפרוצדורה? מה הזמן המוסכם בחוק להגיד לה שתפנה את הדירה? מה קורה אם היא לא מפנה? מה עושים? בחוזה אין דייר מוגן

YESbar

New member
חיסיון עורך דין לקוח

כשהמדינה (למשל ממ"י, בט"ל, רשות המיסים, משרד התחבורה, האוצר, הבריאות, התעשיה והמסחר וכיוצא בזה) עושים כורתת חוזה עם לקוח של של עורך דין, עורך הדין צריך לשמור על חיסיון. החיסיון מגן גם על חוזה מכוח פקודת הראיות שיוצר את החיסיון שממנו עורך הדין נהנה (גם חוק לשכת עורכי הדין תגן על הלקוח שעורך הדין יהיה נאמן לסודיות וכיוצא בזה). ללקוח זכות לשמירה על פרטיותו מכוח חוק הגנת הפרטיות שמגן גם על חוזה שלו. אבל, אם הלקוח זכיין של המדינה מה קורה אז ? זאת אומרת, דמיינו לעצמכם שנגרם לכם (או ללקוח שלכם) נזק או שצומחת לכם עילת תביעה כנגד זכיין של המדינה, ואתם צריכים לברר האם הוא הפר התחייבות למדינה. אז אומנם יש רגולטור שאליו אתם יכולים לפנות ולהתלונן. אבל השאלה היא עקרונית לגבי האם לזכיין יש זכות (לעורכי הדין שלו) להגיד שההתחייבויות שלו שמורות בסוד מהסיבה הפשוטה שהסכם בין צדדים הוא דבר אישי שחשיפתו תפגע בפרטיות הצדדים להסכם (בין הזכיין למדינה) ? אם במקרה כזה, תרצו לקרוא את ההסכם בין המדינה לזכיין כדי לבדוק אם הזכיין הפר את התחייבותו, אתם לא עורכי הדין של הזכיין ולא עורכי דין של המדינה, אבל אתם צריכים לבדוק אם הזכיין הפר למדינה התחייבות. אז אתם פונים לעורכי הדין של הזכיין/של המדינה, ופתאום מקבלים מהם סירוב בנימוק של חיסיון עורך דין לקוח. האם תוכלו לתת סעיף מחוק/פסיקה שאומר שעל לקוחות של זכיינים שעשו הסכמים עם המדינה לא חל החיסיון ועורכי הדין של המדינה והזכיין חייבים להדליף לכם את החוזה ? תודה מראש

רחל12345101

New member
מכירת דירה -שאלה

אני מוכרת דירה חדשה.שהקבלן בונה עוד כמה בלוקים לידינו.זכויות בדירה רשומות כהערת אזהרה בלבד.כיון שהבית טרם נרשם.הרישום אינו צפוי להתחיל בקרוב[כי בונה עוד בלוקים]ולא להסתיים בקרוב.שאלתי:מי אמור לשאת בהוצאות הרישום של הבית כבית משותף?ורישום הדירה כיחידה נפרדת האם אני או הקונה שירשם על שמו? אציין כי אם וכאשר ירשם הבית ירשמו כבר הקונים כבעלי הבית ולא אני וכעת אין צפי לרישום ולתשלום.העו"ד שלי אומרת לי שאני לא צריכה להתחייב לכך [אנו נוסעים לחול] שכן יתכן ואצטרך לשלם זאת עוד 10 שנים כשהבית בכלל לא שלי כבר.ובא כח הקונים דורש כי אני אשא זאת אנא נכון שאני צודקת? ולא הקונה תודה מראש ברכה

makiko

New member
עיכוב בטאבו ותשלום הצמדה לתשומות הבניה

שלום, בחודש אוגוסט 2009 מכרתי דירה ישנה בבית משותף, בת 10 שנים, הפינוי הינו לאוגוסט 2010. תנאי התשלום הינם כ 10% בחתימת החוזה, 20% באוקטובר 2009, 70% במרץ 2010 והיתרה בכניסה (אוגוסט 2010). התקבולים ממכירת הדירה הישנה אמור לשמש אותי לדירה חדשה, אשר רכשתי זה מכבר מקבלן. תנאי התשלום שלי בדירה החדשה הינם 15% בחתימת החוזה ו 85% בכניסה (אוגוסט 2010). כמובן - התשלומים צמודים למדד תשומות הבניה. רצה הגורל, ותהליך הרישום והדירה הישנה בטאבו החל בזמן חתימת החוזה, ולכן לא ניתן לבצע כל רישום הערת אזהרה עד סיום תהליך הרישום. לכן, כל הכספים שאמורים היו לעבור אלי - נשמרו אצל העו"ד שלי בנאמנות. רק בחודש מרץ, 8 חודשים (!!!) לאחר חתימת החוזה, הסתיים הליך הרישום וקיבלתי את הכסף. בחודש מרץ, שמתי לב שמדד תשומות הבניה מרים ראש, והקדמתי את תשלום הכסף לקבלן של דירתי החדשה, וספגתי עליית מדד (נזק של כ כ 3,000 ש"ח) האם ניתן לתבוע את המדינה בעבור הנזק של רישום מתארך ולא סביר של הדירה הישנה? אם כן - מה הסיכויים לזכות בתיעה זו (הרי יש כאן הוכחה של נזק ישיר) לפני תביעה - האם יש טעם לשלוח בקשה לתשלום לרשויות הטאבו בעבור דרישה לתשלום עליית המדד? ועוד שאלה - בחוזים מול הקבלן, רוכש הדירה משלם תוספת למדד תשומות הבניה רק במידה והמדד עלה. במידה והמדד ירד - הלקוח לא משלם פחות. האם אין זה מצב א-סימטרי ולא תקין? תודה.

home22

New member
שלום. שאלה לגבי תשלום לאוניברסיטה

לפני שנה ביטלתי את הלימודים כשבוע לאחר שהחלו. בדיעבד הסתבר שלפנייה שלי אין כל תיעוד, מה גם שמסתבר שהייתי צריכה לשלוח פקס וכל הנוהל הזה. מה שלא אמרו לי בטלפון. כעת דורשים ממני לשלם 50% כי זה התקנון. וזה אכן התקנון. השאלה היא האם יש לי אפשרות להגיש תביעה נגדם (אם לא אשלם הם יפעילו אמצעים משפטיים נגדי)בבית הדין לתביעות קטנות או משהו אחר? האם עליי חובת ההוכחה שאני כן יצרתי קשר ויידעתי אותם, ובמידה וכן, אילו אפשרויות יש לי מלבד לשלם את הסכום?

אסף 2005

New member
חוב של ו.בית שהצטבר -עזרה דחוף

שלום רב השכרתי דירה לשוכר במשך שנתיים ,לצערי לא בדקתי האם שולם ועד בית לאחר שנתיים ושלושה חודשים פנה אלי ועד הבית וטען ששנתיים לא שולם ועד בית. השוכר עזב לאחר שנתיים ונעלם, אין לי שום ערבויות מחיתי על כך ששנתיים אף גורם לא פנה אלי ובמידה והיו פונים אלי לא הייתי ממשיך להשכיר לו את הדירה ולא הייתי נותן לחוב להגיע למימדים אלו מה ניתן לעשות? ועד הבית רוצה לתבוע אותי ולא מוכן להגיע לפשרה האם אצטרך לשלם? או שאמשך לביה"מ?

תשובה

שלום רב. קודם כל - החלמה מהירה. לשאלותיך באופן כללי: הפיצוי בעבור הנזקים שנגרמו לך חל הן על ביטוח החובה והן על ביטוח לאומי. לפיכך, עליך להחתים את מעבידך על טופס תאונת עבודה ולהגישו לביטוח לאומי. עלויות פינוי במד"א, מיון וכו - על ביטוח החובה. בכל מקרה, מציע כי בשלב הראשוני תאסוף את כל המסמכים הרלוונטים (כולל מסמכים רפואיים, קבלות, טפסי 17, אישורי מחלה וכל מסמך שנראה לך חשוב) וכמובן גש למשטרה לשם הוצאת אישור על תאונת דרכים. ראה גם הקישור הבא: http://www.gday.co.il/item.php?id=998 אם יש לך עוד שאלות תוכל לפנות אלי. אביעד.

תשובה:

ראשית, מציע לך לקרוא את התקנון ראשית הכל. שנית, ברוב המקרים מבטל הלימודים אכן חייב בתשלום סכום מסויים משכ"ל. הגיוני מאוד שחובת סיום ההתקשרות חלה עלייך והיה עלייך לעמוד בתנאי ההודעה שנקבעו בתקנון לעניין זה.

תשובה:

לא ראיתי את החוזה ביניכם, אך יש לך מספר אופציות: 1. אם יתבעו אותך - ניתן לשלוח "הודעת צד ג" לשכור לשעבר. בהודעה זו למעשה, אתה תובע אותו אותו ומצרף אותו להליכי המשפט כצד לכל דבר. 2. תוכל לנקוט צעד יזום מבחינתך ולא לחכות שיתבעו אותך, ולתבוע אותו / לפתוח נגדו בהליכי משפט. בהצלחה. אביעד.

אתה היית צריך לקבל מהוועד

מידע על דמי הוועד שלא שולמו בזמן אמיתי אך בכל מקרה יש לך בוודאי תז. של השוכר ושמו ומשפחתו פנה למשרד הפנים אתר אותו ותבע אותו באמצעות תביעו קטנות כך תסיר מעליך האחריות והוועד יקבל את כספו מהשוכר

תשובות

1. ישולמו לך פיצויים על ידי הביטוח הלאומי ומבטחת החובה של האופנוע. 2. הביטוח הלאומי ישלם עבור 71% מהפסדי השכר בפועל ובמידה ונותרה נכות אזי מענק/גמלת נכות, בהתאם לשיעור הנכות. הביטוח הלאומי גם אמור לכסות את ההוצאות הרפואיות. ביטוח החובה ישלם את מה שהביטוח הלאומי לא ישלם עבור הפסדי השכר ובנוסף פיצוי בגין כאב וסבל, עזרת צד שלישי וראשי נזק נוספים שיוכחו. 3. שני הגורמים. את דרישת התשלום של מד"א עליך להעביר לביטוח הלאומי לאחר שתקבל הודעה שהתאונה הוכרה כתאונת עבודה. את הקבלות בגין ההוצאות הרפואיות עליך להפנות לקופת החולים עם אישור הביטוח הלאומי על ההכרה בתאונה. את חשבון חדר המיון תשלם חברת הביטוח. עליך להעביר לבית החולים את אישור המשטרה שתקבל לאחר שתדווח על התאונה. 4. עליך להגיש תביעה לביטוח הלאומי להכרה בתאונה ולצרף לה את "התעודה הרפואית לנפגע עבודה" שנתן לך הרופא. החלמה מהירה.

למעלה