moon and sun

New member
../images/Emo7.gif

נכון שאני לא כותבת פה אבל אני תמיד פה, משקיפה עליכם מהצד... ועכשיו אני צריכה קצת עידוד ותמיכה
יש לי בעיה רצינית על הראש, צומת דרכים, ואני לא יודעת לאן לפנות. לא יודעת מה להחליט
אף אחד לא אומר לי תשובה משמעותית, חלק אומרים שזאת טעות לבחור בדרך א' וחלק אומרים שזאת טעות לבחור בדרך ב'. אני כבר לא יודעת מה לעשות וככל שעובר הזמן הבחירה נעשית יותר ויותר קשה

moon and sun

New member
למי שלא יודע אז אני לומדת בעתודה

התחלתי את הלימודים לפני חודשיים ועכשיו אני שוקלת לפרוש. ויש כל כך הרבה גורמים שאני צריכה להתחשב בהם, כל כך הרבה שיקולים של בעד ונגד ועוד הלחץ של המשפחה... אתמול הלכתי לדבר עם סבתא שלי, שהיא מבינה אותי הכי טוב, לה אני מספרת הכל ראשונה. היא כמעט חטפה התקף לב, צעקה עליי, אמרה לי שאסור בשום פנים ואופן לזרוק הזדמנות כזאת לפח, אפילו אם זה לא מקצוע שאני אוהבת "תאהבי" היא אמרה לי. הבטיחה שלא יצא ממני כלום אם אני אפרוש. יצאתי בבכי מהבית שלה! השפלה כזאת עוד לא עברתי בחיים שלי! אני בסך הכל רוצה לעשות את מה שטוב לי, לא מתאים לי ללמוד עכשיו, אני רוצה לנוח מהלימודים, ללכת לצבא ואחרי זה ללמוד. כמו כולם. חברים אומרים לי שבאמת כדאי לי לפרוש כי זה באמת לא מקצוע בשבילי, שאני יכולה להצליח טוב מאוד במשהו אחר ושאולי בצבא אני אמצא משהו שיותר ימשוך אותי. אבל אני פוחדת שידפקו אותי לתפקיד משרדי או תפקיד שאני לא אוהב ואז באמת חבל. הרכז מגמה מנסה לדרבן אותי להשאר כי "יש לי פוטנציאל וההפסד יהיה הרבה יותר גדול מהרווח עבורי". אני כבר לא יודעת מה לעשות

AeroSlash

New member
תראי..

קודם כל אני חושבת שאם לומדת מקצוע מתוך חובה ולא מתוך רצון אז זה גם ככה לא ילך. אני לא הייתי רוצה לייעץ לך משהו מוחלט עכשיו כי בסופו של דבר מדבור על משהוחשבו וההחלטה צריכה להתקבל רק על ידך אבל אני חושבת שאם את ממש סובלת בלימודים יהיה יותר הפסד מאשר רווח. אולי יש לי גישה של ילדה קטנה (אני כולה בת 16, אין להרבה מה לצפות) אבל אני חושבת שאם תלכי לצבא, רוב הסיכויים שיפתחו בפנייך עוד הזדמנויות ולכי תדעי אולי אפילו הרבה יותר ישתלם לך להמשיך עם הצבא מאשר עם העתודה עכשיו.

moon and sun

New member
זה בדיוק אחד השיקולים שלי

אבל מנגד, מה אם ידפקו אותי בתור פקידה או סתם מישהי שהתפקיד שלה מסתכם בסידור מסמכים וניירות או משהו כזה? חבל לי לבזבז על זה שנתיים. והלימודים האלה הם באמת לא מה שחשבתי, אני כבר לא כל כך נמשכת למקצוע הזה. לא שאני סובלת, אני אוכל להצליח אם אני ארצה, השאלה האם אני באמת רוצה?! אווווווווווף בא לי למות!!!!!!! לא דברתי על זה עם אמא בכלל, אחרי התגובה של סבתא אני פוחדת לדבר איתה!

AeroSlash

New member
אממממ

אני אישית חושבת שצריך לקחת סיכונים בחיים (שוב, אני בת 16, לא להתנפל בגלל הגישות הילדותיות). את יכולה לצאת בהפסד אבל את יכולה להרוויח ואת זה את לא תדעי אלא אם כן תסתכני בשביל מטרה מסויימת. על השאלה אם את באמת רוצה את צריכה לענות בעצמך ואף אחד לא יוכל לענות עליה במקומך. את צריכה לשבת עם עצמך ולנתח טוב טוב את המצב (מכירה את רשימות ה-+ ו-? עוזר). את צריכה לחשוב טוב על השיקולים, היתרונות, החסרונות וכל הדברים הקטנים ואח"כ להגיע למסקנה האם את באמת רוצה להמשיך להשקיע במקצוע הזה או לא. רק אחרי זה את יכולה להחליט החלטה חד משמעית. וחוץ מזה שעד כמה שזה אולי נשמע מפגר את יכולה לפנות לעזרה יותר מקצועית. למשל, יש בפורומים ותוכניות רדיו אנשים שיכולים לעזור לך במקרה כזה. או אתרים מסויימים בהם את יכולה לשלוח מכתב עם הבעיה שלך ויציעו בפנייך פתרון.

לפי דעתי את צריכה לילמוד מה שאת

אוהבת.. ושום לחץ מצד המשפחה לא יעזור לך ...סתם יעשה לך יותר גרוע=\ מה את לומדת אגב?

moon and sun

New member
הוא נתן לי בחירה

הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מכונות והנדסת חשמל. זה פרוייקט מיוחד שבו הצבא מנסה לשלב בנות במקצועות טכנולוגיים.

moon and sun

New member
בעיקרון אתה צודק

למדתי קצת אלקטרוניקה בתיכון אבל סגרו לי את המגמה והייתי נורא מאוכזבת כשזה קרה. ואז קיבלתי את הזימון וישר התלהבתי ואמרתי שאני חייבת להתקבל. אבל פתאום זה לא מה שחשבתי שזה יהיה, זה כבר לא כל כך מעניין אותי, הלימודים מתחילים להפוך לטרחה והמחשבה על החברות שלי שהתגייסו ואני כמו איזה דבילית תקועה עדיין ב"בית ספר" ממש מבאסת אותי.

beatman

Member
האא אז הבעיה היא שהמקצוע הפך

להיות לא מעניין,אז תעזבי את זה... מה עוד אפשר לייעץ...

boris5

New member
אני ברמת העיקרון נגד לפרוש

הדברים נראים בפרספקטיבה אחרת כאשר אתה סטודנט מאשר בזמן שאתה תלמיד ביה"ס. כאשר הייתי בגילכם, גם לא רציתי ללמוד, אך כיום אני בדעה שונה במאה ושמונים מעלות. זאת ההמלצה שאני יכול לתת לך, כי תראי, קשה למצוא עבודה גם עם תואר, אך בלי לפחות תואר ראשון- תשכחי מלמצוא עבודה שאת רוצה. ולכן חשוב מאוד להתמיד בלימודים.

AeroSlash

New member
אממממ... תראי

קצת קשה לעזור לך בלי לדעת את הנסיבות.. אני מבינה שזה יכול להיות משהו מאוד אישי אבל את לפחות צריכה לתת לנו איזה קצה חוט כדי שנוכל לעזור לך..

Vrock

New member
תשובה...

תראי....רוב האנשי לא מקבלים הזדמנות לעבוד ולהרוויח במה שהם אוהבים. רוב האנשים עושים מה שהם לא אוהבים כדי להרוויח. זה לא בהכרח טוב או רע....צריך להרוויח כסף בסה"כ, ובעתיד לא בטוח בד"כ גם לא מרוצים. הקטע הוא שאת צריכה לבדוק- באופן כללי הסיכוי שיהיה לך עיד מסודר אחרי עתודה הוא גבוה, והסיכוי שתהיה לך עסוקה מעניינת בצבא אם תפרשי הוא נמוך. רוב הבחורות בצבא רק דוחפות ניירת ומכינות קפה. ככה זה, קשה בחיים. אם את רוצה ללמוד מקצוע אחר ואת באמת שונאת את מה שקיבלת וזה משעמם אותך אז אולי באמת לא שווה לך להמשיך. אבל תמיד יש סיכוי שגם במקצוע אהוב תקבלי עבודה גרועה. זו החלטה קשה, ואני מקווה שמה שלא תבחרי ייגרום לך להרגיש טוב ולא להתחרט. בהצלחה לך במה שלא תעשי.

Dynamo1929

New member
לפי דעתי

קודם עלייך לחשוב טוב טוב עם עצמך אם את באמת רוצה או לא רוצה ללמוד את המקצוע. אם תגיעי למסקנה שזה באמת לא מעניין אותך ואת רק סובלת בשעורים/הרצאות, וכל הלימודים האלה מהווים עול בשבילך, אזי כדאי לעזוב הכל. תמיד תוכלי לשוב וללמוד מקצוע אחר שכן יעניין אותך. רק מובן שעלייך לקחת בחשבון שאחרי הצבא זה יכול להיות קשה יותר, ייתכן שתצטרכי לעבוד במקביל ועוד. אם ותוותרי כעת בטח גם האוירה בבית לא תהייה הטובה ביותר, אבל לפחות תהיי שלמה עם עצמך ועם ההחלטה שלך, כי בסופו של דבר כשתבחרי ותלמדי את המקצוע שכן מעניין אותך, אני סבור שדברים כמו עבודה, אי אהדה מצד ההורים ועוד, לא יצליחו ממש להפריע לך. כמובן קחי את דבריי בערבון מוגבל, כי אין לי כמעט שום ניסיון בדברים מהשוג הזה, כל מה שאני יכול לעשות זה להביע את דעתי ובכך אולי לעזור לך להגיעה להחלטה הנכונה. בכל אופן, שתהייה לך המון הצלחה בכל מה שתבחרי לעשות!

moon and sun

New member
תודה חב'רה ../images/Emo24.gif

אני באמת מודה על כל התגובות שלכם, עזרתם לי מאוד
אני עדיין פוחדת פחד מוות מתגובת המשפחה ופוחדת שאולי אני עושה טעות, אבל אני מניחה שבאמת אני לא אוכל לדעת עד שאנסה. בינתיים כף המאזניים נוטה לכיוון הפרישה מהלימודים, אני עדיין לא בטוחה שזה סופית, אני אשקול את זה עוד זמן מה אבל אני מניחה שצדקתם ובאמת אני לא אמורה להשאר וללמוד משהו שאני לא אוהבת רק בגלל ההזדמנות הגדולה שזה בחינם.

ksen

New member
היי אני לא

יודעת בדיוק למה את לומדת אבל- גם אני בגילך למדתי (לא עתודה אלא קד"צ מאוד ארוך למקצוע מסוים) וגם אני בדיוק כמוך התלבטתי אם כן להמשיך או לא כי גם התאכזבתי מהקצוע ולא רציתי להמשיך בו והורי שכנעו אותי להמשיך ואני לא ידעתי מה לעשות וגם כמוך לא רציתי לדפק באיזה תפקיד מסריח בצבא... היום אני אחרי כל העיניין ,עם מקצוע ביד עובדת בו- אומנם בא לי הרבה פעמים לשרוף את מקום העבודה הנוכחי (יש אפשרוית גם לעבוד במקומות אחרים אבל זה קצת מסובך לא אכנס כרגע לפרטים למה אני לא עוברת למקום אחר- באותו תחום) מה שאני רוצה להגיד לך כרגע אני מרוויחה יפה ומצבי הכלכלי לא רע ואפילו יותר טוב מאחרים בגילי(ולא רק בגילי) ויש לי מקצוע וידע וניסיון ולפעמים אני נזכרת למה הלכתי ללמוד את זה(לא לא בגלל הכסף אלא בגלל הסיפוק האדיר לעזור לאנשים ובמקרים מסוימים להציל את חייהם) אם זה משהו שיוכל לתרום לך בעתיד בדרך כלשהי אולי כדאי להמשיך- השיקול עדיין שלך. תמיד אפשר ללמוד למשהו אחר כשתרצי זה היופי אנחנו עוד צעירים אבל אם את מרגישה שזה מעיק עלייך יותר מידי אולי כדאי לחשוב גם אחרת את צריכה לעשות את החשבון נפש שלך עם עצמך

למעלה