../images/Emo7.gif

אקס ראשון שלי. אחרי החייאה ארוכה ולא מוצלחת הגיע הנט"ן וקבע מוות. אני מתאר לעצמי שאחרי שעוברים את זה כמה פעמים זה פחות קשה, אבל לפחות בפעם הראשונה זה קשה.

amitp

New member
מכיר

את ההרגשה, ולא, זה לאו דווקא נעשה קל יותר עם הזמן.. אמנם ההלם הראשוני עובר, אבל כל אחד הוא אדם בפני עצמו. אולי זה נשמע נאיבי, אבל במקרים כאלו אתה יכול לפחות להתנחם בכך שעשית באמת את כל מה שאפשר היה. ובכל זאת קשה לפעמים להודות שגם אנחנו לא בדיוק אלוהים, ושיש דברים שחזקים מאיתנו. לזכרו

evgenir2000

New member
../images/Emo16.gif

לדעתי כל אקס זה מיקרה בפני עצמו לכן לא בטוח שיהיה לך יותר קל אם זה יהיה אקס מסיבה שונה. למרות שעם הזמן (אני מאמין) אתה פשוט תתפוס את העיניין במעיין בועה ופשוט תשים אותה בצד שלא תטריד אותך. וד"א... סתם מתוך סקרנות... כמה זמן אתה מתנדב ואיפה?

evgenir2000

New member
או קיי...

אני מיתנדב בכמה חודשים יותר מימך...מקורס סוכות 2003... ולי אישית היו בכמה אקסים בודדים יתר...ואישית..לא הרגשתי שזה השפיע עלי יותר מידי וגם לא באקס ראשון...אז פשוט כמו שעמית אמר זה תלוי בבן אדם... באופי שלו... ויכול להיות שעם הזמן זה לא יטריד אותך יתר על המידה...

BiAAcH

New member
מי אתה איש??

אני במד"א נתניה קרוב לשנתיים... גיא נוימן

Daffynes

New member
מכירה אבל לא ממש

אחרי האקס הראשון שלי לא ישנתי ולא אכלתי שלושה ימים.... לא שחשבתי שאפשר היה עוד איכשהו להציל אותו כי הוא היה מת כבר כמה שעות (כנראה) לפני שהגענו. אבל בכל זאת העובדה שהייתי שם וניסיתי וכלום לא עזר.. עוד לא היו לי אחריו שום מקרים שכלול בהם מוות אבל לפי מה שהבנתי מאחרים, הזמן כן מרפא את הכל ובפעמים הבאות זה כן יהיה קל יותר.. בהצלחה דפנה

../images/Emo45.gif

כבר הייתה לי החייאה מוצלחת פעם אחת... אבל העניין בהחייאה הזו הוא שעוד שמעו אותה מהדירה כמה דקות לפני שהגענו וכשהגענו עד שהצוות של המכבי אש הגיע ופרץ את הדלת כבר לא נשמעו סימני חיים, היא כנראה איבדה את ההכרה כבר כ 10 דקות לפני שהגענו... הקטע שהיה לי הכי קשה הוא כשהגיע הצוות נט"ן (לקח להם המון זמן יחסית), הרופא כל הזמן רצה פשוט לקבוע מוות ו"לגמור עניין". שאר צוות הנט"ן התעקשו לעשות הכל כולל אינטובציה ופתיחת וריד אפילו העניין היה כבר די סגור. "תן לנו לפחות את ההרגשה שעשינו הכל כדי להציל אותה ולא הלכנו סתם"

evgenir2000

New member
ישר כח לכל הצוות... חוץ מהרופא...

לצערינו יש לא מעט כאלה רופאים... רק חבל שלא כל צוותי הנטן כאלה...

amitp

New member
אני לא חושב שמישהו מאיתנו

יכול לחוות דיעה על הרופא במקרה. גם כי אנחנו פשוט לא שם, וגם כיוון שרובנו לא היה במקרה הספציפי. לפעמים באמת שלא רצוי לבצע סתם החייאה על אקס בטוח, מהרבה סיבות. אז בבקשה לא לרוץ להאשים את הרופא.

E y a l H

New member
אבל עדיין לעיתים רופאים...

נמהרים במילוי תעודת פטירה. אולי השחיקה עם השנים מורידה במוטיבציה ובאמונה שכדי לנסות,גם אם זה נראה מיותר לחלוטין. בכל מקרה לא צריך להכליל ולקבוע דברים רק על סמך עדות ראיה. טוב ביי

BiAAcH

New member
את האמת...

היו לי 3 החיאות, שלושתן לא מוצלחות, ולא ייחסתי להן ממש משמעות. אמרתי שצריך להמשיך הלאה, וחוץ מזה, אני לא אחד שמייחס משמעות לכל דבר. אבל ההחייאה השנייה שלי זו הייתה הפעם הראשונה שאני התחלתי את העיסויים, ואני חייב להגיד, שזה ממש עשה לי צמרמורת, תמיד שמעתי על איך שמרסקים את הצלעות בהחיאות, אבל פאק, זה אשכרה הקליקים הכי חזקים ששמעתי מגוף של אדם...

meijin007

New member
לא נורא..

ההחיאה היחידה שלי היא אקס. ילד בן 10 בטביעה בברכה, בקיצור, לא נעים... (לזה מדא ק.גת, מכיר את זלצר?)

evgenir2000

New member
מכיר מכיר...

למרות שהוא כבר לא עובד בתחנתינו הצנועה... הוא עבר לשדרות... וחבל שכך... כי לי לא היה הכבוד להיות איתו במיקרים... אבל מסיפורים של אחרים הוא היה ואני בטוח שעדיין מקצוען אמיתי!!

meijin007

New member
אכן אכן...

אני מתנדב בשדרות ובי-ם. והוא אכן אחד הפארמדיקים היותר מקצועיים שאני מכיר (ואני לא מכיר הרבה
)

למעלה