yehudit b

New member
../images/Emo7.gif

אני כותבת את זה עם עיניים אדומות. אני נאלצת למסור את ניקי בת החודשיים רק בגלל שההורים שלי לא מצליחים לקלוט שאי אפשר ללמד אותה בשבוע אחד לחרבן (סליחה על הביטויים. אני עצבנית) מחוץ לבית!!!!!!! אני צריכה לדעת- בצער בעלי חיים- זה עולה כסף למסור גור? האם הם מרדימים אותם? מה הסניף הכי קרוב לפ"ת?

ניל´´י

New member
יודית... לצערנו זה קורה לפעמים...

נכון, מאוד קשה ללמד גורה בת חודשיים לעשות צרכים בחוץ, אולם נסי לדבר שוב עם ההורים, הלא עכשו חופש גדול, את בבית (אם את ילדה כמובן) ושכנעי אותם שזה באחריותך הבלעדית, את אחראית ללמד אותה צרכים, את אחראית על נקיון הבית, אני ממליצה למרות שהרבה נגד השיטה, להרגיל אותה דרך הכנסה לכלוב טיסה, או לתחם את מרחב המחיה שלה. בהצלחה ניל"י.

© Tweety ©

New member
אז למה לקחת גור?

ואז להחזיר?! גור צריך ללמד לעשות את הצרכים בחוץ,צריך לחנך,צריך לקבוע לו גבולות. למה לא לקחת את כל אותם הכלבים הבוגרים שמחונכים ומורגלים לעשות צרכים בחוץ?! גור זה חמוד,נפלא,מתוק כייף לשחק איתו אבל כלב זה לא צעצוע. סוף מעשה במחשבה תחילה. חבל מאוד.

lilithmm

New member
אל תבואי אליה בטענות.

שורש הבעייה נמצאת אצל כל ה"פעילים" שדוחפים גורים לכל מי שבא. מי שנתן לה את הגורה היה חייב לברר עם ההורים לגבי המגבלות שלהם לפני המסירה.

be_roo

New member
הבעיה אצל אנשים מבוגרים שנוהגים

בחוסר אחריות. זה שהילד מבקש כלב זה לא אומר שצריך להכנע לו ללא עבודת הכנה ולראות במה זה כרוך. הוריה של אותה נערה לא היו קונים תנור מבלי לעשות סקר שווקים, אבל מבחינתם גור כלבים זה משהו שאפשר להחזיר לחנות. אם אנשים בוגרים היו נוהגים כך, מוסרי הכלבים לא היו צריכים להיות "שומרי האחריות" של העולם.

lilithmm

New member
לדעתי אחריות שלנו לדעת למי אנו

מוסרים. כפי שמוסרים ילד לאימוץ, בצורה דומה צריך למסור כלב.

מייקלס

New member
הקפדה כה קיצונית,

לעיתים מחטיאה את המטרה. אני מכירה הרבה אנשים שהייתי מוכנה להשבע שאסור לעולם לתת להם בעל חיים. אבל בכל זאת הם קיבלו הסבר סבלני ומתון, שמחתי לענות על כל שאלה, ואפילו לתת חומר כתוב בנושא גידול כלבים. לשמחתי רוב האנשים שהנטייה הראשונית שלי הייתה "לפסול" אותם לגידול כלבים - ממש הפתיעו. רובם מגדלים את הכלב (לא משנה גיזעי או רבגיזעי)- כאילו היה בנם הבכורם לפחות. הכל תלוי בהסברה נכונה, סבלנות וסובלנות. אני גאה לומר שלפחות 99 אחוז מהאנשים שעברו תחת ידי מעקרים את הכלבות (גם את הגיזעיות ללא תעודות), . כולל אלו שהיו נגד עיקור ויהי מה.לצערי סרוס עדיין מעט בעייתי. לבעלי כלבות עם תעודות אני מסבירה את כל ההשלכות, ומנסה לבדוק יחד איתם אם הם באמת מוכנים להכנס ל"הרפתקה שכזאת". אם הם עדיין מעוניינים, אני בשמחה אתמוך לאורך כל הדרך. הסברה נכונה, סבלנות, וסובלנות.

© Tweety ©

New member
איזה שטויות.

הנה אני פעילה בתחום ומעולם מעולם מעולם לא נתתי גור לפני שבדקתי שמי שלוקח אותו יודע איך להתמודד איתו,לחנך אותו ולהציב לו גבולות. להפך אני מזהירה מראש את כל האנשים שרוצים לקחת גור ולא יודעים במה זה כרוך. העמותות מלאות בכלבים-ולא תמיד יש זמן לחשוב,לברר,ולנהל משא ומתן. מי שמגיע לעמותה ומכריז שהוא רוצה גור זה דיי ברור שהוא מבין את הטיפול המתלווה לאימוץ הגור. זו לא בעייה שלנו אלא הבעייה של אותם אנשים שבאים לאמץ גורים או כלבים בוגרים ולא יודעים איך לחנך,איך לטפל וכו'. אנחנו עושים עבודת קודש,אנחנו מצילים בעלי חיים ממוות ומנסים למצוא להם בית חם. אנא אל תבואי אלי בטענות. סוף מעשה במחשבה תחילה

nobodys girl

New member
אני חושבת שאת מקצינה

לא היא ולא ההורים שלה אימצו גור כי הם חשבו שזה צעצוע נפלא, תחפשי אחורה הודעות שלה תראי איך היא טרחה להתכונן ולאסוף מידע... ועדיין... אנשים לא יודעים במאה אחוז למה הם נכנסים. זואי נמצאת פה 12 ימים.. בחיים לא הייתי משערת שכלב זה אומר לוותר על החופש הגדול שלי.. וזה בדיוק מה שיוצא... כמה שתנסו להסביר כמה אחריות רק ניסיון מלמד מה זה באמת, ולא כולם בנויים לזה. מעבר לכך, עכשיו מאוחר מדי להעביר ביקורת... מה שצריך זה לעזור לה למצוא פיתרון..

yehudit b

New member
יש לי מה להגיד בנושא:

ככה, אני לא סתם ילדה שחשבה ש"בא לה גור כי זה חמוד" יש לי ניסיון בגידול בע"ח, ואני אחראית מלידה. אני גם ידעתי טוב מאד שלחנך גור זה לא קל בכלל. העניין הוא שכנראה ההורים שלי לא חשבו שכך זה יהיה. אולי האשמה היא בי, שלא אמרתי שזה יכול לקחת לה זמן ללמוד את הדברים. מכרה שלי בעלת כלב, אמרה לי שכשהכלבה תבין שהבית הוא הטריטוריה שלה- היא לא תעשה בו צרכים. אני לא חושבת שזה כ"כ מדויק. אולי רק לגבי בוגרים. בכל מקרה- זה המצב. תודה על הכתובת של צער בע"ח. אם לא יקחו אותה משם תוך 5 חודשים- ירדימו אותה?!!!

lilithmm

New member
../images/Emo20.gifיהודית../images/Emo23.gif

ברור שמי שאשם כאן הם ההורים שלך ולא את. הם לא היו אמורים להסכים מראש. את תחכי שתהיה לך דירה משלך ואז תאמצי, בדיוק כפי שאני חיכיתי.

miromiro

New member
לא למהר למסור, יש פתרונות....

הציעו לך לנסות ללמד את הגורה תוך שימוש ב"סקייקנל" , מעולם לא עשיתי זאת בעצמי אבל אני יודע שזה עובד, ובכל זאת יש עוד פתרונות. בכלביה איתה אני בקשר, ניתן להשאיר כלבים בפנסיון גורים, והם מתחייבים לחנך להרגלי נקיון, זה אמנם לא זול אבל לא בשמיים(סביבות 600-700 שקלים,בהערכה שלי) ומה זה לעומת עגמת הנפש של להחזיר את הגורה שנקשרת אליה ולקחת עליה אחריות. לפני כתיבת שורות אלו פניתי אל המנהלת ושאלתי אותה אם זה אפשרי?, לצערי תגובתה הייתה שבגלל החופש הגדול הם עמוסים בכלבים ועבודה ואין להם אפשרות לכך כרגע, אולם ייתכן ובאזור מגורייך ישנה כלביה שתתן את השרות הזה. שווה לבדוק. בהצלחה מאיר

yehudit b

New member
מאיר היקר-

600 700 ש"ח- הם לא בשמיים, אבל גם לא בכיס שלי. אתה מבין- אני כולה בת 15 וחצי, ו-אין לי את הכסף הזה, וההורים שלי, שגם ככה- לא "מתים" על הכלבה, לא מסכימים להשקעה הזאת. תודה בכל מקרה.

miromiro

New member
יהודית - אל יאוש.

בשבוע שעבר דיברתי עם בחור צעיר ממך (בטלפון) לפני מספר חודשים משפחתו אמצה טריירית מתוקה שנמצאה משוטטת ברחובות. הכל היה טוב ויפה , כולם הודו לכולם,הרבה אהבה הייתה שם אלא ש..... הכלבה הגיע לפירקה , החלו הדימומים, זכרים החלו לצור על הבית-גהנום. ההורים לא מוכנים לממן עיקור , לו אין כסף מה לעשות? הוא אוהב את הכלבה מאד ולכן ניסה לגרד פרוטות בשטיפת מכוניות ללא הצלחה. שאלתי אותו האם הוא מוכן לצאת למסע התרמה עבור השארת הכלבה? והוא מייד הסכים, מייד נשלחו מכתבים לחברים , טלפונים לדודות, תחנונים לאחים וכו.... לאחר יומיים הכלבה עברה עיקור והיא עדיין אצלו. כולי תקווה שתישאר בריאה ושלימה ולא תזדקק ליותר התרמות כאלה... אז יהודית. אל יאוש ולא צריך להתעלם מאף אחד. רצון נחישות ואסרטיביות והגורה תשאר בסוף אצלך. קדימה לעבודה. אני מוכן לתרום חלק למאמץ הזה.(אם תמצאי פנסיון) בהצלחה מאיר

miromiro

New member
יהודית? יש חדשות בעניןן הגורה?-

ניסית לבדוק את הכיוון שהצעתי? מקווה שלא הרמת ידיים. ביי

nobodys girl

New member
ניסית למצוא משפחה שמחפשת כלב?

דרך פטנט, פטקינג או אפילו דרך הפורומים של תפוז? יתכן שיהיה טוב לכלבה לעבור ישר למשפחה חדשה מאשר לעבור מיד אל יד שלוש פעמים...

lilithmm

New member
אתה מכיר את הסרט

"מסרנו את כל הגורים לאנשים שאנחנו מכירים" ?

למעלה