?

../images/Emo7.gif?

לא יודעת אם אתן זוכרות את הסיפור שלי. פשוט רבתי איתה לפני כמה שעות. ריב נוראי. יש לי אחות שאובססיבית לקניות, היא נסעה איתה לת"א כדי להשטיק אותה לפני שנוסעים לצפון כדי שההתארגנות והנסיעה יעברו כמה שיותר חלק. ולצערי זה לא משהו שאני חושבת שקרה, זה אמא אמרה לי בעצמה במילים האלה בדיוק. אחרי שהן חזרו כמובן שהמיפלצת הקטנה התחילה להתלהב בעיני בכל התכשיטים/בגדים/נעליים/וכל השאר שהן קנו. זה משהו שאני רגילה אליו שהיא עושה אבל עיצבן אותי במיוחד כי בדיוק אתמול אמרתי לה על זה, ואמרתי את זה בשקט וברוגע, וגם היום. ואז היא התחילה לכעוס עלי למה אני עצבנית ומה היא עשתה, ואז כמובן שאמא שלי נכנסה לתמונה ואמרה *לי* להפסיק. בקיצור משם לפה, רבנו. החלטתי שאני לא נוסעת איתם. איך שהם באו לצאת נכנסתי למקלחת לא רציתי לראות אותם אפילו. רק אבא נישאר בבית, אמר שלום והלך, אחרי זה אמא והאחיות נכנסו הביתה כדי "ללכת לשירותים לפני הנסיעה", האחיות יצאו ורק אמא נישארה התחילה לדבר אני הגבתי והתגוננתי, עוד פעם לריב, יצא שהיא אמרה כמה דברים. שלא אכפת לה ממני יותר שמצדה אני יעזוב את הבית ושכדאי לי להקדים את הגיוס [נשאר לי לעשות עוד י"ב
אבל בסדר...]. נכון שהיא לא באמת התכוונה והיא כן אוהבת אותי?

MAGOLZ

New member
נשמע שהוריך חסרי כישורי הורותב בעליל

אני לא חושבת שאמא שלך באמת התכוונה לזה, אלא שהיא פשוט אמרה את זה מה שנקרא "בעידנא דריתחא". כפי שכבר כתבתי לך בשרשור הקודם, נשמע שהוריך לא יודעים להתמודד עם אחותך ולכן בעיות ההתנהגות שלה הן בעיקר תוצאה של ילדה מפונקת שלמדה לתמרן את ההורים שלא יודעים להתמודד עמה. כנראה שגם איתך הוריך אינם יודעים להתמודד, והכעס, כאמור, יוצא עליך - כי את הילדה השקטה והטובה שהראתה יכולת ספיגה מרשימה בעבר. זה לא נשמע שאמא שלך לא אוהבת אותך אלא נשמע שהוריך כנראה בעלי כישורי הורות נמוכים או נעדרים כישורים מעין אלה, הם לא יודעים לבנות יחסים תקינים בבית ולא יודעים להתמודד עם דפוסים התנהגות שונים. אתם צריכים עזרה מקצועית כדי להסדיר את היחסים בבית וכדי ללמד את ההורים שלך איך להיות הורים.

כואב לי לשמוע מה שעובר עלייך

אני לא מבינה למה אמא שלך אמרה מה שאמרה לך ואני לא יודעת אם היא התכוונה לזה. אתן יכולות לדבר רק שתיכן יחד? למצוא זמן ומקום - אפילו מחוץ לבית ולשוחח על מה שאת מרגישה ומה שהיא חושבת ולמצוא פיתרון או מצב ביניים כדי לא תיפגעי בצורה כזו כל פעם מחדש?

pf26

New member
לדעתי היא לא התכוונה לזה

למרות שהיא אמא, עדיין יש לה רגעים קשים יותר ויש לה פליטות פה (מה לעשות, גם אמהות הן בני אדם). נשמע לי שתוך כדי ויכוח איתך, היא אמרה דברים שלא באמת התכוונה אליהם. אני חושבת שאת נכנסת ללופ של תגובות חריפות, וברור שאחותך יודעת בדיוק איך להפעיל אותך ואיך להשיג את התגובה הכועסת. חבל שהוריך לא רואים מה היא עושה, אבל אנחנו לא יכולים לתקן את ההורים. אמנם את רק מסיימת כיתה יא', אבל אולי כדאי לברר אופציה של יציאה מהבית לקרובי משפחה (סבא וסבתא, דודים) או לפנימיה.

קראתי הכל

וממש כאב לי.. עליך וגם על ההורים שלך ההורים שלך צריכים להתמודד גם עם אחות בעיתית, גם עם ילדה קטנה וגם עם בכורה שנדחקת לצד (בטוחה שהם מודעים וכואבים על זה) הפתרון היחיד שאני רואה כאן הוא לא לריב אלא לדבר בשקט. בנועם וברוגע על מה שאת מרגישה ושהמצב צריך להפתר לדעתי רק יעוץ משפחתי מקצועי יעזור כאן. אפשרות שניה היא לסכם עם אמא שלך יום שבועי או חודשי אפילו שיהיה רק של שתיכן. בינתים
ענק!

mitsi miaoo

New member
לצערי

פתרונות פלא אין לי להציע לך. אבל כן יכולה להציע כמה דברים: 1. כמו שכבר הציעו לך, לעבור לגור בשנה הזו אצל סבתא/דודה עד לגיוס. 2. לעבור לפנימיה (אני גדלתי בפנימיה, ההחלטה הכי חכמה שעשיתי). 3. לנסות לקבל ייעוץ מאיש מקצוע או דרך קופ"ח או באופן פרטי. לבד או עם אמא, מה שתבחרי ובהתאם להענות שלה. אני מציעה להתחיל לבד, את צריכה לחזק את עצמך. מאחלת לך רק טוב.

למעלה