.המוסד

New member
מה קרה? יש עוד 17 שנים

וזוהי תחזית סטטית, אופיין של תחזיות סטטיות לא להתגשם

Vendetta

New member
הבלים שכבר הוכחו כלא נכונים

בשנות ה-70´ ארנון סופר עשה תחזית מדוייקת להפליא, שבה נאמר שבשנת 2000´ יהיה רוב ערבי בארץ. והרי אנחנו כבר ב-2002´, והמצב אפילו לא קרוב לכך... מה שכל הדמוגרפים שוכחים זה את העלייה המתמשכת, את התמותה הגבוהה יותר של הערבים, ואת הירידה העצומה שלהם בריבוי הטבעי במשך השנים. לאט לאט הפערים נסגרים והריבוי הטבעי יהיה כריבוי הטבעי של היהודים. הסכנה הדמוגרפית האמיתית שלנו תהיה אולי בעקבות חוק איחוד המשפחות הדבילי הזה, או אם יהיה מנהיג שמספיק מטומטם כדי להסכים לחוק השבות של הפליטים.

וונדטה, ארון סופר לא חזה...

עלייה בשנות התשעים של מיליון עולים מברה"מ ועלייה המונית מאתיופיה, שהוסיפו גם הם לריבוי הטבעי. מה לעשות הערבים אוהבים לעשות את זה יותר מאיתנו.עזה הכפילה עצמה ב30 שנה האחרונות. יכול להיות שב2020 באמת לא יהיו יותר ערבים,אך בהמשך זה יכול להשתנות.. דוגמה טובה לכך, כפי שאתה בוודאי יודע הנוצרים היוו בלבנון בתחילת המאה הקודמת רוב מוחלט, היום הנוצרים הם מיעוט לכל דבר בלבנון משהו כמו 5 אחוזים. יש לכך פתרונות רבים. אחד מהם הוא גם פינויין של התנחלויות וריכוז האוכלוסייה היהודית בתחומי הקו הירוק בהסכם שיגיע (ולא,לא הסכם עם הטרוריסטים) באחד הימים. דבר זה אמנם לא ישנה את המאזן הדמוגרפי של היהודים מהים עד לירדן, אבל לפחות ייצור בינינו לבינם גבול מסויים. ובטח שאין לי שום רצון שלא יהיה גבול עם טול כרם כאשר היא פי 2 יותר גדולה מנתניה הסמוכה אליה.

אני ישבתי וחשבתי לעצמי

יודעים מה... הערבים גדלים מיום ליום, בכל זאת בכל משפחה ערבית יש איזה 10 אנשים. אבל גם לחרדים זה ככה, גם בכל משפחה חרדית יש 10 אנשים... אז אולי בכל זאת יהיה רוב יהודי פה. ואז הגעתי למסקנה מאוד חשובה... מי יודע אם אני רוצה בעצם שיהיה פה רוב חרדי?! אולי כבר עדיף שיהיה פה רוב ערבי?.. זה מפחיד לחשוב שבכל מצב האזרחים הישראלים (חילוניים) נדפקים! רק שיהיה ברור שאני ממש לא נגד ערבים (וגם לא חרדים) פשוט הרצון שלי הוא בכל זאת להישאר רוב חילוני-יהודי פה. אני מאמצת את גישת "מדינת היהודים" (זה אומר שחייב להיות רוב יהודי, ויש נטייה חזקה לחילוניות)

אל דאגה,

במשך הזמן הרוב החרדי, יהפוך ברובו לחילוני. (אם הוא לא יהפוך,אז יצטרכו לגייס גם אותם ויהי מה) עם כל הכבוד לדת, אני צופה שהחרדים ייעלמו אט-אט, ויהפכו לדתיים/מסורתיים/חילוניים (בכל זאת שנות ה2000). כך שכל העבודה שהם עושים עכשיו בחדר השינה,תועיל לנו בסופו של דבר במלחמה הבאה. אגב, זה מוכח שבכל משפחה חרדית,תמיד יש שניים שלושה בנים,שיורדים מסגנון החיים החרדי ועוברים לסגנון חיים דתי/מסורתי. וכמובן שצריך איזה אמנון יצחק אחד מהצד שלנו ,ואנחנו נהפוך מצבא קטן וחכם לצבא גדול וחכם.

אריאל1

New member
פטריוט תבדוק את המקורות שלך

הם לא מדויקים... ואני לא מסכים איתך, הציבור החרדי יהיה כאן עוד הרבה זמן, ואלא אם כן הציבור הדתי לאומי יצא מהקיפאון שהוא נמצא בו, הוא יהיה יותר זמן מאיתנו, הרבה יותר זמן. ליהי, מילה אחת ואני יודע שזה ישמע נדוש, אבל איך היית מגיבה אם הייתי אומר ש"הייתי רוצה שיהיה כאן מדינה בעל רוב יהודי דתי ומיעוט חילוני?"

אריאל תראה,

זכותך לרצות שהמדינה תהיה בסקטור שלך, כמו שזו זכותי שלי. אני בעד שכל המדינה תהיה חילונית לגמרי, סוציאליסטית, וללא שום קשר לדת. אתה בעד משהו שונה לגמרי, לכן שנינו נעבוד למען התגשמות החלומות שלנו, אני למשל הולכת לשנת שירות כדי לבדוק אם חיי שיתוף מתאימים לי בכלל.

אריאל1

New member
מקבל!

למרות שאני עדיין טוען שאילו אני הייתי אומר את זה היו מבינים את זה בצורה שונה.

CANDY MAN

New member
אפשר להגיד בחצי חיוך, מה ההבדל??

אלו קיצוניים לדת מצד אחד ואלו קיצוניים לדת מצד שני... מכל צד אנחנו החילוניים הם אלו שנדפקים! אני לא כל כך מאמין לכל השטויות האלו של הסטטיסטיקה העתידית! אנחנו הרי לא יודעים מה יקרה למדינה מחר בבוקר אז לנסות לחזות מה יהיה פה בעוד 18 וחצי שנים? ממש לא נראה לי...

שמע,קנדי מן.....

בכל זאת ראש המועצה לביטחון לאומי אמר את הדברים,ואני מאוד מקווה בשבילו שהוא אמר אותם לא בשביל שהילדים יראו את אבא בטלויזיה, אלא הוא אמר אותם על סמך הערכות של "המועצה לביטחון לאומי"-שיושבים שם המיטב שבמיטב של אנשי הצבא-כך שאל תזלזל בהערכות שלהם..-פעם בכמה זמן הם צודקים. לגביך אריאל, אין לי שום דבר נגד חרדים מלבד זה שהם אינם משרתים בצבא. זה לא מוצא חן בעיניי שאחד קורע את התחת באמצע חור בג´בלאות של ג´נין בעוד אחר קורע את התחת באוהלה של תורה ((באופן אישי אני לא דוגמה טובה-כי הייתי מעדיף את ג´נין בלי לחשוב פעמיים-אבל אותי תוציא מהכלל- כי פשוט בשבילי הצבא זה גן עדן עלי אדמות בניגוד לרוב החברים שלי שמעצבנים אותי ומחפשים כל דרך אפשרית לא להגיע לצבא)),ועוד מקבל על זה הטבות במס וכו´. תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה לא חרדי,אלא שייך למחנה הדתי הלאומי. הם משרתים בצבא ומשתתפים בעמדות מפתח במדינה,כך שאין לי שום דבר נגדם. לגבי החרדים, יותר הבעתי תקווה (בצחוק) מאשר נתונים. אני מעדיף שהם יישארו המיעוט במדינה,שכן אין לי שום רצון שנהפוך למדינה כמו איראן. לגבי הדתיים הלאומיים אין לי שום בעיה שהם יהיו הרוב במדינה,הם לא קנאים לדת בצורה מוגזמת כמו החרדים,שחיים בשנות האלפיים בסגנון של ימי הביניים....

metal_slug

New member
טוב, בכל הזאת הכוונה היא לכל הארץ

ולא ל"קו הירוק" בלבד. זה הרי ברור שהשלושה מיליון פלסטינים שחיים כאן עכשיו יתרבו... אבל הם לא חלק מישראל.

CANDY MAN

New member
פטריוט! אתה האח שתמיד רציתי!

האם תתחתן איתי? נוכל להתחתן מתחת להריסות המוקטעה של ערפאת כאשר במקום כוס נשים את הראש של ערפאת! מתאים?

קנדי מן אני שומר את עצמי לאיזה....

מזדמנת שתקפוץ עליי מהשמיים. (אסתפק באחת) אבל בגלל שהמטרה מקדשת את האמצעים,והראש של ערפאת כ"כ דורש את זה .......אז אפשר לארגן איזה משהו סמלי
!!!
אייר פרנס צרפת
-איך אני נהנה מזה​
לא נתגעגע אליכם. אתם החוליה החלשה,שלום -2-0.
- חבר´ה אני צריך להיגמל מזה. תעזרו לי

אם עד אז יהיה שלום...

בארה"ב חיים מוסלמים יהודים ונוצרים ביחד,מישהו פעם היה בארה"ב?!? כולם חיים עם כולם,ואף אחד לא חושש לשלומו של האחר. אם עד אז יהיה שלום אני מעריך שלא תהיה כל בעיה,הערבים גם ככה הרוב בעולם לעומת היהודים,אז זה צריך להפריע למישהו?!? עד אז אני מאוד מקווה שיהיה שלום,ואם יהיה שלום אין לנו בכלל שום חשש שהערבים יהיו הרוב במדינה שלהם פלסטין. מההיבט הבטחוני,מדינת ישראל מאז שהיא קמה נלחמה נגד כמה וכמה צבאות ערב,אין לנו מה לחשוש שתקום מדינה פלסטינית. אז נגיד שהפלסטינים יקימו לעצמם צבא קטן,אז?!? צה"ל נלחם כאמור נגד כמה וכמה צבאו ערב,אז מצבא פלסטיני קטן עלינו לחשוש? לפי דעתי מי שרוצה להכניס את עצמו כבר מעכשיו לפאניקה אין לו ממה,כל עוד צה"ל הצבא מספר 1´ במזרח התיכון אנחנו מוגנים.

מילת המפתח- "אם"...

והאמת קשה קצת לגייס אופטימיות לנושא... בכל אופן, ראית פעם אחרונה את מפת הארץ? כי כמה שאנחנו מציירים אותה די רחבה היא למעשה רזה יותר משאנחנו חושבים עם כל ה"שטחי A" וכל אלה... אם נסתכל טוב ונחשב אז נראה לי שנמצא שהארץ שלנו היא קצת יותר מחצי ממה שאנחנו חושבים שהיא באמת!

EverMan

New member
ואם ...

ואם לא נעשה שלום ועיראק תרצה לשלוח כוחות דרך סוריה ? ואם לא נעשה שלום ואיזה פלשתינאי יתפוצץ כשעליו פצצת רדיואקטיבית באמצע ת"א ? ואם לא נעשה שלום עד שיהיה מאחור מדי ?

למעלה