yelly

New member
../images/Emo7.gif

לאחר מספר לא רב של שבועות, עם המון בדיקות דם, בדיקות אצל, רופא, אק"ג , הזרקת חומר רדיואקטיבי, עוד רופא, ספירת דם, מסקנה: ליעל יש יתר פעילות בלוטת התיס בדרגה של 5.9 (הנורמה היא לפחות 11- כן זה הולך הפוך כמה שיותר נמוך ככה עובד יותר מהר) ומה נובע מזה: אני לא יכולה לשחות מינימום 6! שבועות!!
אבל גם אסור לי לעשות שיעורי ספורט
טוב, אני סיימתי את טיעוני, ועכשיו ברשותם יש לי מתכונת בהיסטוריה והחומר רב!

Druyanizem

New member
גם לי יש!!!

את לא לבד... בא לך להקים פורום תמיכה?
אבל עזבי... זה מזה חפיף.... תרגישי טוב

עטרה ב ט

New member
גם לי יש ../images/Emo10.gif

זה כנראה דבר מאוד נפוץ ("על הקשר בין השתתפות בפורום גרפולוגיה ואי תפקוד בלוטת התריס, מחקרו החדש ופורץ הדרך של שונשון5 תוכלו לקרוא במגזין לייף של חודש אוגוסט). בכל אופן, יעלי, אני לא יודעת באיזה שיטה ובאיזה ענין הרופא שלך פועל, אבל למיטב ידיעתי אחד הדברים שעוזרים להיפו תיירויד זה ספורט מאומץ !

shonshon5

New member
באמת, חברות וחברים, על מה תקטרו?

בלוטת התריס? למה להתפס לפרטים? למה לעסוק בקטנות? שכן שלי, עליו השלום, עו"ד במקצועו ובנפשו, הלך לו כל התריס! לא רק הבלוטה! תריס חשמלי, שיא הטכנולוגיה. נתקע. לא התעצל האדווקאט, נטל מספר כלי עבודה, מברג, פטיש, ג´אבקה, חולץ פקקים וכו´ והחל לפשפש בקרביים הסופר-משוכללות. דא עקא, בהיותו עומד בדיוק מתחת לתריס, חזר החשמל לזרום בעיירתנו המנומנמת. עו"ד, כולנו יודעים, שכל ישר לא הצד החזק... ההלוויה היתה חוויה קהילתית משובחת. ותשמרו על בריאותכם, ושמרו נפשכם עד מאד. אבי, יועץ רה"מ לקיצוצים בתקציב ובעו"ד עניינים.

beagle

New member
אני בדר"כ לא חובבת גדולה של

השמות העבריים של אברי הגוף (ותסלח לי האקדמיה). אולם לעניות דעתי, אחת ההברקות הגדולות ביותר היא "בלוטת התריס". תמיד אעדיף את הפנקריאס על הלבלב, האדרנל על יותרת הכליה. אולם בלוטת התירס... לעומת ה"תירואיד". אילו משמעויות קורצות חבויות בשם! "נסגר התריס", "נפתח התריס", "נתקע התריס". או כמיטב המסורת של עוזרי/עוזרות בית - "אני לא עושה תריסים".

yelly

New member
בייגל את משעשעת../images/Emo6.gif

היי.. תגידי איזה בייגל את? לחם כזה גדול עם חור ושומשום וקצת מלח או אלא הקטנים שבאים בשקיות? נדמה לי קוראים לזה כעכים ,שמיניות, ובלה בלה יום טוב

yelly

New member
אממ.. לא

ממש לא אסור לי לעשות ספורט, במיוחד לא מאומץ! אצלי אין אי תפקוד של הבלוטה, אלא פעילות יתר שלה! והאופציות הן: הוא לקחת יוד ראדיואקטיבי ולגרום להרס הבלוטה ואז צריכים לקחת כדורים כל החיים או לקחת כדורים נגד הפעילות, במשך שנה וחצי ולראות אם זה עוזר, אם זה לא עוזר, לוקחים יוד . בכל מקרה כל שבועיים אני צריכה לעשות ספירת דם! אממ.. איזה חמודים שותפים שלי

עטרה ב ט

New member
אה היפר..............אז תגידי...../images/Emo8.gif

במקרה כזה, אני מתארת לעצמי שלשמחתך מותר לך לאכול מלא דברים שלי אסור...... אבל אנ´לא יודעת איזה. בכל אופן, אל תקחי שום כדורים לפני שאת מנסה דברים אלטרנטיביים, חבל לך להרוס את הגוף סתם. וביגל, היא לא בייגל, היא ביגל...... שזה כלב תחש (כמו בייגל´ה)

yelly

New member
../images/Emo24.gif

היי עטרה,מה שלומך? לצערי הרופא לא ציין דברים אלטרנטיביים שמתאימים לזה.., אני יודעת שיש דברים טבעיים לתת פעילות, אבל במקרה שלי כנראה שאין ברירה ובקשר לביגל? וואלה, היה לי את הספר הזה כשהייתי קטנה (אוי היו זמנים)

beagle

New member
המנהלת צודקת....

פעם, בביצפר, היו שולחים אותנו להרשמה אצל המנהל אם היינו מאחרים.... עטרה, אפשר להרשם אצלך? כל פעם שאני אגיע לעבודה ב- 11 במקום ב- 8, מה שקורה לי הרבה בשבועיים האחרונים (אין אנרגיות בכלל), אני ארשם אצלך, וכבר נסגור את זה בינינו... ואכן, השם זה מהכלב. למעשה, מהספינה, שנקראה על שם הכלב. הב הב הב.

עטרה ב ט

New member
יעלי וביגליה ../images/Emo13.gif

יעלי, הרופא לא יציע לך רפואה אלטרנטיבית, זה משהו שאת צריכה להגיע אליו בעצמך. נסי בהתחלה דרך המרפאות המשלימות של קופת החולים שלך. ביגל
אני מוכנה לרשום אותך כמה שרק תרצי
אגב גם אני היתי בין הנרשמים הסדרתיים

עטרה ב ט

New member
מה שרע באלטרוקסין (שהרופא לא יביא )

זה שהאלטרוקסין עובד על היפו תיירויד ולה יש היפר. למיטב ידיעתי האלטרוקסין עובד במקום בלוטת התריס (במקרים שהיא לא מספיק מתפקדת מעצמה). במצב הזה הבלוטה עצמה מפסיקה את התפקוד היחיד שעוד נותר לה ומתנוונת ולכן צריך לקחת את הכדור כל החיים. ברפואה אלטרנטיבית אפשר לשקם את הבלוטה ולהחזיר אותה לפעילות. וזה כמובן יותר עדיף.

Druyanizem

New member
כן... לי יש היפו...

נאמר לי שאני אצטרך לקחת אלטרוקסין כל החיים...

yelly

New member
מידע מידע../images/Emo13.gif

אוקיי יש לי קצת מידע בנושא: אלטרוקסין- זה בעצם ההרומון טירוקרסין- בכדור, נותנים אותו לת פעילות, כדי לספק לגוף עוד מההרומון שחסר. אממ.. בהחלט צריך לקחת כדורים לכל החיים, אבל לעת זיקנה המינון יורד תגידו, באיזה פורום אני נמצאת?

עטרה ב ט

New member
עוד קצת מידע ../images/Emo13.gif

מע´ הבלוטות פועלת כך שכל בלוטה מייצרת הורמון שמפעיל בלוטה אחרת. למעשה כל בלוטה מייצרת כמה הורמונים בדרך כלל (לא כולם, אז מה, תהרגו אותי וזהו
) ואחד מהם מפעיל גם בלוטות אחרות. יש גם היררכיה, זה מפעיל את ההוא שמפעיל את ההיא. כמו בחיים.....
יותרת המוח היא הבלוטה הכי בכירה והיא מייצרת את התירוקסין שאמור להפעיל בלוטת התריס. כאשר ב. התריס לא עובדת, יותרת המוח חושבת שחסר תירוקסין והיא שולחת עוד ועוד תירוקסין כדי להפעיל את הבלוטה. זאת הסיבה שהורמון גבוה מעיד על תת פעילות. קיים סיכוי סביר שבילבלתי בין כמה הורמונים (אני לא זוכרת אם tsh זה תירוקסין או לא) אבל בגדול זה המנגנון (עם שמות אולי אחרים).

yelly

New member
אה עכשיו הבנתי@

למה בבדיקת דם ככל שה TSH יותר נמוך , ככה הבלוטה עוברת יותר מהר כביכול!

אריק!

New member
שליטינו הנערץ, האחריות לגורלינו

מחייבת אותך ללכת לישון מוקדם יותר. אלא אם כן זה השעה שאתה מתעורר לטפל בעניני הממלכה. אתך לאורך כל הדרך - ש"ס ואריק

Druyanizem

New member
היי אריק

אתה לא תאמין... אני עובד על הביוטופ שלי עכשיו... אז אני בעצם הייתי ער עד 5 בבוקר... ורק שתדע לך... ב5 בבוקר... גרפים זה דבר מאוד פסיכודלי.

למעלה