../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אוף!!!!!!!!!!!!!!!!! עכשיו עוד חצי שנה עד שאני יסיים את ספרי "שיר של אש ושל קרח" !!! פשוט לבכות!!! זה מטריף!!! מאז תחילת ט´ חיכיתי כבר להמשך עימות המלכים!!! הספר השני! עברו כבר שנתיים מאז נגעתי בראשונה בסידרה ועכשיו שוב אני יתקע לעוד הרבה זמן בלי ההמשך חזרתי לקרוא את האחורה של "משחקי הכס" וכתוב שיש 4 ספרים לסידרה "משחקי הכס" כפי השם (מאוד הולם את הספר) "עימות המלכים" הולם מאוד מאוד "סופת החרבות" מאוד הולם ונכון לתוכן ועוד ספר שלא יצא בארץ :((((((((( אוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magma99

New member
סקובי...

ניסיתי לקרוא את הסדרה (לפני כמה חודשים) והיא הייתה דיי מעצבנת. (נשברתי בפרק השני או השלישי) בגלל שכל כך אהבת את הסדרה אולי אני אנסה לקרוא שוב. אתה יכול לספר בקצרה על העלילה הדמויות וכו´ (אל תשכח לשים סימן
) מאגמה

את יודעת משהו יקירה?

להסביר את העלילה כדי שתוכלי להבין אפילו בקצרה מאוד זה מאוד קשה וזה די הרבה לכתוב אבל בשבילך אני ידבר על העבר של העולם פחות או יותר שתוכלי להכנס מהר לעלילה (ככה הכי קל) קרה משהו בעולם "הזה" והעונות של השנה נסחפו רחוק מידי אחת מהשניה ככה שהעונות היו קיץ וחורף בלבד (אביב וסתיו לא מוזכרים כמעט בכלל ומהר מאוד עוברים) החורף היה קשה ומר ומאוד קטלני בממלכות הצפון (בית הזאב) ומעבר לזה הקיץ לפעמיים נמשך 20 שנה ויותר וככה גם החורף (למי שנולד בחורף הוא ילד חורף ומי שבקיץ ילד "ירוק" או ילד קיץ) בעולם העתיד גרו הרבה מאוד "יצורים" משונים ושונים ושרדו והכוחות העתיקים היו חזקים מאוד עד שהגיעו ראשוני האדם והתחילו לקרות עצים ולהרוג את בני היער (גזע מיוחד שמוזכר לא מעט) ולטבוח בהם בכוונה תחילה למרות שהם לא היו מאויימים אחרי ראשוני האדם שהאמינו באלים העתיקים ובכוחות העתיקים באו שאר בני האדם והביאו איתם אמונות שונות (לא מסופר מאיפה כל בית בא בדיוק) רוב הספרים מסופרים על 7 המלכויות זה 7 בתים (כמו בחולית) שונים אבל גדולים לכל בית יש הרבה תומכים (בתים קטנים יותר) עד שבאו ונחתו ב7 המלכויות בית הדרקון אם הדרקונים שלהם והתחילו לכבוש בדם ואש את כל 7 המלכויות ופרצה מלחמה בכל 7 המלכויות שבסוף בי הדרקון כבש את הכל וכולם נשבאו לבית הזה והוא הפך להיות מלך 7 המלכויות (שלפני זה היה מלך בצפון ומלך בדרום ועוד כמה תארים שונים) בצפון הרבה לפני שבאו בית הדרקון הסטארקים (בית הזאב) בנו חומה אדירה של 700 מטר לגובהה מקרח מוצק ורחבה מאוד (3 אורך של 3 סוסים אחד ליד השני) מפני הצפון הקפוא ומה שיש בו (לא מגלה) כשהצפון נכבש על ידי בית הדרקון החומה לאט לאט נזנחה והשומרים *עורבים* הלכו והתמאתו מאוד בינתיים ב7 המלכויות בית הדרקון המשיך והמשיך לשלוט כמלכים וכל הזמן הם נישאו בינם לבין עצמם במשפחה ככה שלאט לאט הם הפכו לחולניים אם תסמונות עד שבית הזאב רצה לחתן בת אחת (אחות של נד וברנאדון) אם בית הצבי המלכותי (לא זוכר שמות של בתים כמעט) והנסיך הדרקון חמד את אותה בת סטארק (זאב) וקרה מה שקרה הלורד סטארק בושל בשיריון שלו בזמן שהבן שלו ניסה להציל אותו וחנק את עצמו וככה עוד כמה לורדים ובני לורדים של הבתים החזקים ורוברט ונד הרימו את נס המרד והפכו את כל 7 המלכויות לגמרי (חוץ מבית האריה) והצליחו להפיל את בית הדרקון אחרי שהבן של לורד לאניסטאר (אריה) הרג את המלך עליו הוא נשבע להגן בכל חייו (היה אחד מהאבירים הלבנים של המלך) הבת זאב סטארק מתה גם כן כשנד ורוברט לא הצליחו להגיע אליה בזמן והיא כבר גססה לבית הדרקון כבר לא היו דרקונים בכלל (מתו כולם) ורק שני נערים קטנים הצליחו לברוח מ7 המלכויות ומהטבח שביצעו בבית הדרקון כולו ופה נפתח הספר הראשון פחות או יותר אם זכור לי היטב את כל זה (העבר) את תלמדי אם הספר למרות שזה לא ספיילר בכלל אלה מוזכר מלא ולא חשוב על העתיד ככה שלא הרסתי לך כלום כפי שאני יודע עכשיו את תתחילי לקרוא אם תקראי ותתמכרי כמובן (כמו תמיד) אבל למי יש כוח לקרוא 760 עמוד? משחקי הכס את צריכה לקרוא עכשיו הדמויות? אני יגיד לך מי הדמויות של משחקי הכס הספר הראשון מתוך 4 נד סטארק רוברט ברתיאון (משהו כזה) רוב (הבן של נד) ג´ון שלג (הבן הממזר של נד) סנאסה אריה ריקון והבן האחרון שאת שמו שכחתי כרגע (כולם הבנים של נד) אישתו של נד קייטלין אישתו של רוברט סרסיי (מה שהשם הזה לא יהיה) הבת של לורד האריה ג´ים אחיה של סרסיי טיריון אחיה הגמד והמעוות של סרסיי אביה הלורד "אריה" ג´ופרי ה"בן" של סרסיי ורוברט שני הבנים האחרים שלהם זה פחות או יותר הדמויות המרכזיות של הספר הראשון אם אני זוכר נכון את תכירי לאט לאט את שאר הדמויות שבסוף תגיעי למעל 500 דמויות שונות לזכור אבל זה כרגע לפתיחה בסוף הספר כתוב לך את כל הבתים החשובים והבסיסיים לגבי המפות אל תקראי כי זה רק יסבך אותך יותר! וזה ממש לא נכון המפה עצמה אם זה רצית אז יש לך את זה כרגע ונכון שההתחלה יבשה קצת (אבל איזה לא יבשה?) מעבר לזה את הפרקים של סנאסה לא הצלחתי לקרוא בכלל כי זה היה משעמם מאוד אני חושב שאת מוכנה להתחיל לקרוא שוב אם יש לך כוח ל2000 עמודים בערך...

הנה מישהו שמבין

אף אחד שאני מכירה לא קרא את "שיר" אז אולי אתה תוכל להסביר לי הפראים שגרים מעבר לחומה הם עורבים לשעבר?, ואיזה קשר יש בין בראן (אם אני לא טועה) וג´ון שלג לבין הזאבים שלהם (בסוף עימות מלכים)?

חחחחח זה ספיילר!../images/Emo58.gif (לא להכנס)

אז ככה הפראים לא קשורים ל"עורבים" בכלל (רובם) הפראים הם הגזע העתיק או כפי שאמרו הנפילים הענקיים ומה שנשאר מהם מהעבר הרחוק העורבים סחרו אם הפראים (בפלישות של הפראים הם גנבו הרבה חפצי ערך) ככה שאם הסחר גם היו מפגשים והפראים הם העם החופשי ביותר שיש וכל אחד הולך לאן שהוא רוצה אם מי שהוא רוצה ועושה מה שהוא רוצה ככה שחלק מהעורבים זיינו פראיות ונולדו ילדים מעורבים ובמשך השנים הפראים הדם שלהם הדלדל מאוד בחלק שקרוב לחומה הרחוקים היו מנותקים ואני לא יהרוס לך כי לא קראת את שני הספרים האחרונים בסידרה! מאנס הוא עורב סייר שברח מהמשמר וכפי שאת יודעת לפי מה שיורן אומר לאריה העורבים זה מפרי שבועות ופושעים וכל מיני אנשים רעים וומגעילים או שנואים כמו טארלי השמן חברו של ג´ון זה המשמר "עורבים" והפראים רובם הם כמו הסטארקים ראשוני האדם ולפני זה אפילו (היו כמה פראים שבטעות זיינו כמה דובי שלג ועוד יצורים וככה יש זנים חדשים ומוזרים מאוד) בסוף עימות המלכים חלק שני ג´ון רואה דרך העיניים של אוב את הצבא של מאנס נכון? זאת השאלה שלך? ואיך בראן הוציא את קיץ מהשבי ???? ידעת שלמחוז הסטארקים יש עוד שם??? את חייבת לקרוא את "אגדות" זה שני מקבצי סיפורים של ספרי הפנטזיה רבים מהם יש פרק שלהם מאה שנה לפני תחילת משחקי הכס! מדובר על בית הדרקון ככה תביני שחלקם היו טובים וישרים ויפים ולא רשעים ואכזריים כמו שמסופר את חייבת לקרוא את הפרק שמחוץ לסידרה שמדובר על אביר בלתי משוך שעושה משהו מסויים עבור הבן הצעיר של בית הדרקון ולא זוכר בדיוק לא קראתי את כל הפרק אז ככה ילדי היער (לא הירוקים!) היו זאבנים והיו עוד אנשים מראשוני האדם ובאותה תקופה שהיו זאבנים שיכלו להחליף דמויות אם כל בעל חיים ולשלוט בכל בעל חיים ואנשים גם בדרך מסויימת שאני לא יגלה לך כי לא הגעת לזה עדיין גם בראן גם אריה (היא מאוד !) גם ריקון למרות שלא מסופר עליו כמעט כלום! ומה שקרה אחרי שהם התפצלו סנאסה הזאבה שלה מתה.... ומדובר שכל שאר הזאבים מרגישים רע ושחסר בהם חלק כשהיא מתה גם ג´ון הצליח להיות זאבן טיפה וזה חרוט בג´ון עצמו גם רוב היה קשור מאוד לזאב וקרוב אליו עד שבטיפשותו הוא נוטש את הזאב שלו (לא עוזב אלה נוטש ריגשית כי הוא חושב שהוא התבגר) זה אמור לספר לך אבל למה ביקשת מימני להרוס לך??????? את היית מבינה את הכל בספר השלישי בסידרה או ברביעי זה קל מאוד להבין את זה אבל זה כזה חרא!!!!!!!!!!!!! מתוך 4 ספרים יצאו רק שלושה וב"אגדות" כתוב שיש 6 ספרים שכל 3 זה טרילוגיה בפני עצמה ספר ראשון זה משחקי הכס ספר שני עימות המלכים (הפרידו את זה לשני כרכים כדי שזה לא יהיה 800 עמוד) ספר שלישי סופת החרבות (גם שני כרכים גדולים) אני רק בכרך השני של סופת החרבות יהיו יותר מזה ספרים מה שבטוח

arifell

New member
הסיבה היחידה שהפרידו את הספרים

היא כדי להרוויח עוד כסף, לא כדי למנוע ספר ארוך במיוחד

לא רק זה אולי "תירוץ" אבל זה לא

נכון ספרים ארוכים מאיישים אותך מתישהו נכון שאתה תקרא את כל הספר אבל כשאתה בחצי זה כבר לא נוח להחזיק! אם אתה יושב בשולחן ואתה מניח את הספר על השולחן ורוקן אל הספר לקרוא אז זה נוח (בוח לקרוא לא נוח הצורת ישיבה) אבל זה ספר גדול מידי אפילו 500 עמודים כדי שיהיה נוח לקרוא במיטה או על ספה... בצורות שכיבה שונות זה פשוט לא נוח וספרים קצרים אחד אתה מזמין יותר בספריה בכרטיס שלך שתיים אתה קורא מהר יותר ולא מתיאש בכלל (ככה זה עולם הדיסק! אבל כישור הזמן היה מייאש) שלוש בסוף הכרך הראשון של הספר השני והשלישי המתח רב מאוד מאוד ובגלל זה אתה חייב לקרוא את ההמשך והמתח הרבה יותר כיף אבל סופת החרבות כרך א´ זה 520 עמודים בערך וכרך ב´ של אותו ספר זה אותו הובי ממש 1000 עמודים בספר? אתה חושב שזה נוח לקרוא ככה? או שזה לא מיאש מתישהו שיש לך עוד כל כך הרבה לקרוא? בסוף הספר אתה תמיד קורא מהר יותר! בסוף ובהתחלה למה?

La Gamba

New member
אתה לא בהכרח צודק....

מה עם מלחמת הנשמות? בלגראת הקוסם? שר הטבעות?

זה יותר ישן

למה לא עשו את הבלגריאד בספר אחד? אחרי הכל זה ספר אחד המסע ששמו "בלגריאד" ככה אומריפ בפירוש במלוריאן אבל זה 5 ספרים בלגארת הקוסם זה ספר אחד נכון ולא כל כך ארוך (654 עמודים) ולא יעשו אותו כמה כרכים כי זה יהיה גרוע ניסו תאמין או שלא הכל זה עיניין של מחשבה תחילה

eddard

New member
מה.??????

סדרת שיר של אש ושל קרח היא סדרה מדהימה, הטובה ביותר שקראתי!!! הרבה יותר טובה מרומח הדרקון... רומח הדרקון (למרות שאהבתי את הסדרה) מתאימה יותר לילדים בין 12 או 13 שיר של אש ושל קרח זה כבר משהו אחר. הנה לינק למאמר באמת טוב על הספר הראשון (אם תאהבו שם יש קישור לביקורות על שאר הספרים בסדרה) :http://space.ort.org.il/sci/scripts/article.asp?item=790157860&pc=871964806

צודק(ת?)

אבל למרות זאת אני לא זקוק למאמר על הספר הראשון (משחקי הכס) אני זוכר אותו בעל פה עדיין :) מעבר לזה מה שלא יהיה המאמר הזה חייב להיות יותר משלוש תריסרי עמודים כדי שהוא יתחיל בכלל לדבר על הספר הראשון מה שכתוב מאחורה בשלושת הספרים הראשונים זה בולטיש מעצבן שהורס ולא נכון

eddard

New member
לא הייתי אומר

מה שכתוב על אחורי הספרים הוא די מדוייק, ואפילו על הכריכה של הספר הראשון יש משהו שלא דובר עליו "שינוי העונות"...

למעלה