ברבורה

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo42.gif

לא האמנתי שאצלי בבית ספר גם כן יעבדו בשטיות האלו... בשיעור בילוגיה המורה מודיעה לכולם שהיום מנתחים לב של תרנגול... לא האמנתי לזה. חשבתי שכבר הוציאו את זה מחוץ לחוק... איך שהיא הודיע את זה אני ישר התחלתי להגיד למורה למה הם אתם עושים את זה?! איך אתם מעיזים להרוג בעלי חיים לא לצורך רפואי מדעיי {שתבינו כל הילדים שמה לא תיכננו ללכת אפילו למגמת רפואה} כמובן שהיא אמרה לי שהעופות כבר מתים והם למאכל ומילא היו אוכלים אותם { לפחות היו מפיקים מה משהו במקום ליזרוק אותם אחד על השני}... בכיתי... היא הוציא אותי החוץ עבר שמה המנהל שאלתי אותו למה עושים ניסויים!? אי אפשר להראות סרט על הלב? יש כאלו סרטים טובים על זה! יש גם דגמים של לב שמאוד דומים! שאלתי אותו והוא הפנה אליי את הגב.... לפחות גרמתי לכמה אנשים לחשוב על זה ולא לבצע את הניתוח... מה אפשר לעשות נגד זה בבצפר? למי אפשר להיתלונן... זה הפורום הראשון שעלה לי לראש כדי לספר את זה... דרך אגב אני צימחונית 3 וחצי שנים..

לא נראה לי שיש למי להתלונן

תמיד עושים דברים כאלה אצלנו בכיתה ח' ניתחו דגים ויש כיתות שניתחו צפרדעים עושים כל מיני דברים אין מה לעשות

Neta558

New member
ניתוח צפרדעים הוא מחוץ לחוק../images/Emo70.gif

חל איסור ויויסקציה בבתי הספר. רבים עוקפים זאת על ידי שימוש בחלקי גופות שנלקחים מאיטליזים, כך שכביכול אין כאן הרג נוסף, אך ניתוח צפרדעים בודאות כרוך בהמתה לצורך לימוד, שהיא אסורה על פי חוק! פנו לאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים ודווחו להם על בתי ספר שעושים זאת! שילחו העתק גם ליוסי שריד שיזם את התקנה בזמן שהיה שר החינוך.

MooN aka asdfgh

New member
../images/Emo46.gif אררררררררררררררררררררררררררר...

אלה סוג הסיפורים שמעצבנים אותי!!! אני במקומך הייתי יוצא לפעולה... להכנס לאתר של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח, להדפיס משם חומר, לבקש שישלחו לך פלאיירים, כנ"ל לפנות לאנונימוס... ופשוט להפיץ את המסר! אני בטוח שלמורה שלך לביולוגיה יהיה הרבה יותר קשה להתעלם ממך אחרי שתראי לה את הסרט על מאליש!!! אררררררררררררררררררררררררררררר...

במצב כזה...

קמים ויוצאים מהכיתה. בו ברגע. הבעת מחאה שקטה היא האפקטיבית ביותר. אחר כך אפשר להסביר לכיתה למה עשית את זה, ללא "הדרכה" שתסביר להם למה הניסויים האלה בסדר גמור. המורה שלנו מודעת לנושא, למרות שהיא תומכת בניסויים (ויש לי לא מעט ויכוחים איתה), אבל היא הודיעה מראש שייתכן שיתבצעו בעתיד ניסויים כאלה ושלא מכריחים אף אחד לבצע אותם, ולא הורגים אף בעל חיים במכוון בשביל הניסויים האלה. אני בכל זאת אנסה לשכנע אותה לעשות את הניסוי על דגם, אם וכאשר. היה אצלנו גם סימפוזיון בנושא, אבל אנחנו חמשושים, אז לא נתנו לנו להשתתף
הכל עניין של מודעות... תגובות רגשניות לא יעזרו. הבאת מידע והסברה רצופה יעילות בהרבה.

TheFinalCow

New member
אם זה באמת חשוב לך...

זה מה שאת צריכה לעשות:
תלמדי כל מה שאת יכולה על "למה לא לעשות ניסויים במגמת ביולוגיה"...
תנסחי עצומה... משהו פשוט ולא פרטני או עוין מידי... (משהו בסגנון - "אנחנו החתומים מטה מתנגדים לניסויים על בעלי חיים במסגרת שיעורי הביולוגיה"...)
תלכי לשכנע ולהחתים את כל הכיתה שלך, אחר כך את כל השכבה שלך, ואם תצליחי לסחוף עוד כמה אנשים בדרך - תמיד עדיף להחתים רוב מכל הבית ספר...
אם יש לך עוד תומכים לצידך שיהיו מוכנים לעזור - עוד יותר טוב
ברגע שיש לך מספקי חתימות ושרוב התלמידים עצמם מתנגדים לניסויי - הוא יבוטל.... ואם זה מאוחר מידי, נקווה שלא יתרחשו כאלה ניסויים בעתיד.... המורים לביולוגיה לא יעשו ניסוי שנוגד את רצון התלמידים, גם אם הוא חוקי...
מה שכן - זה באמת לא הפורום הכי מתאים לזה.... אני אשמח להדריך אותך יותר בפורום השכן - זכויות בעלי חיים...
נ.ב - איזה בית ספר זה?

TiNkEr BlAcK

New member
ברבורה!

אז ככה, גם אצלי זה קרה מקרה, שעשו עמנם בחתך של עוקר של צפרדע, אבל זה עדיין היה חלק ממנה, ובמדינה שלנו לא אוכלים צפרדעים מטעמי כשרות, כך שכמובן שהיא מתה בשביל נוסי זה. בו וברע שהמורה של אמרה את זה- יצאתי מהכיתה. פשוט וכך. בלי להסביר יותר מידי דברים. אח"כ המורה קראה לי ושאלה למה, הסברתי לה והיא הבינה, אבל אמרה שייה לי קשה כי יהיהו ניסויים. אמרתי לה שאני אצא ככה בסערה בכל אחדג אחד מהם. בו באותו יום התקשרתי לאגודה הנפלאה נגד ניסויים בבע"ח. ענתה לי שם צמרת הנחמדה, שעזרה לי מאוד ונתנה לי את הבטחון המלא לבוא להגיד. ננתי לה את הטלפון של הביה"ס שלי, והיא דיברה איתם. היא הציע להם חלופות:) קיצר תתקשרי אליהם- בשביל זה בדיוק הם שם!:) אה, וכרגע ראיתי את הסרט על מאליש. אני מתה.... כוס אמאאמאמאמאמאמאממאמאמאמאמאמאמאמאמאמאמאמאמאמאממא שלהם!!! בשביל 3 תמונות מסכנות!??!?!?!?!!??!?!?!?!??!?!?!?! שימותו!!!

TiNkEr BlAcK

New member
תיקונים..:

זה תמיד יוצא לי לא טוב שאני רושמת מהר.. עמכם הסליחה תלכי לפי הסדר: *אמנם *עורק *ניסוי *ברגע *יהיה *יהיו *אחד ואחד *נתתי אני עדיין עצבנית!!!!!

למעלה