hadar146

New member
../images/Emo182.gif

על מה את מדברת?לא התחלתי שום טיפול פסיכולוגי.דיאטנית שלי מחייבת אותי ללכת. יש לי ביום שלישי הקרוב בבוקר תור לגסטרואנתרולוג ובאותו יום בצהריים יש קבלת קהל לפתוח תיק חדש בשביל להתקבל לפסיכולוג לשיחות-אז כנראה ארשם.הבעיה:שאח"כ יש עוד אחרי כמה שבועות שיחת קבלה לפני תחילת טיפול ואח"כ מחכים חצי שנה לתחילת טיפול.כי זה דרך קופ"ח נראה לי וזה בחינם. עכשיו ,לא אוכל לחכות חצי שנה,אני צריכה טיפול עכשיו,אז כנראה ארשם עכשיו לטיפול כנ"ל ובינתתים אלך לטיפול פרטי פסיכולוגי עד שיהיה לי תור לטיפול כנ"ל. הבעיה:טיפול פרטי עולה המון כסף בשבילי,אז אולי אפשר לעשות פעם בשבועיים במקום פעם בשבוע.

בולמיה המשך

מדברייך הבנתי שכבר התחלת טיפול פסיכולוגי, אם טעיתי זה לא משנה את העובדה כי שורש הבעיה אינו בתחום הגסטרו אלא בעזרה והכוונה פסיכולוגית. בהחלט המתנה של חצי שנה במקרה הזה נראה לי מוגזם, אינני יודעת לאיזו קופה את שייכת אך אני יכולה לשער. אני ממליצה לך לבדוק הייטב אם אין דרכים אחרות על מנת לקצר את התהליך הבירוקרטי ואפילו הייתי שוקלת מעבר לקופה אחרת. אין שום סיבה שתאלצי לשלם באופן פרטי על טיפול המגיע לך בחינם ובוודאי לא להמתין כל כך הרבה זמן. בינתיים, אינני חושבת שמזון פרוביוטי יפתור את הבעיה. וכל עוד את ממשיכה לגרום להקאה שום רופא לא יוכל לעזור לך בכאבים ובנזקים שאת גורמת לגופך, וזכרי שנזקים שנגרמים לא תמיד ניתן לתקן. בכל מקרה, המתיני לייעוץ הפרופ'

hadar146

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif

יש לי תור לגסטרואנתרולוג ביום שלישי בשבוע הבא-מפחדת ללכת. האם יכול להיווצר נזק למערכת עיכול מהקאות יזומות? אני מרגישה כאבים כל הזמן בגרון,קיבה,ומעיים,שיניים.בד"כ כאב מתון,לעתים כאב חזק. דיאטנית שלחה אותי לרופא הנ"ל.והיא גם רוצה שאלך לפסיכולוג לשיחות. זה סיפור של שנתיים,השאלה מה גסטרואנתרולוג יכול לעזור לי?לשלוח אותי לבדיקות? דיאטנית נתנה לי טיפות וכמוסות פרוביוטיקה שמקלים על הכאב,אבל זה לא מרפה. אולי פשוט צריך חשיבה חיובית?ובלי לחץ נפשי שכנראה מוסיף כאבים בכל הנ"ל? אני עדיין שם:הפסקתי עם הקאות,אבל אני במאבק יומיומי נגד רצון להקיא אחרי כל ארוחה.נשאר לי הרגל :לערבב מתוק עם מלוח שזה עושה בחילה ורצון להקיא,רק שלא מקיאה,זה לא יוצא החוצה מהגוף וככה משמינה לפחות בראש: במחשבות.עושה ספורט,אז האוכל יורד מהגוף.אבל עדיין חושבת ששמנה ורוצה להגיע לתת משקל.

hadar146

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo184.gif../images/Emo38.gif

אני שייכת לקופ"ח כללית.בסיבה שלי יש גהה-בית חולים לחוליי נפש,יש תחנה לבריאות הנפש בפ"ת ופסיכולוגים פרטיים שעולים המון כסף. איך בדיוק אעבור קופה?בקושי הצלחתי לעבור ממרפאה למרפאה באותו קופת חולים בגלל שרופאיי משפחה חשבו שאני משוגעת בכל פעם שפניתי אליהם לעזרה הם טענו שהבעיה בראש נפשית ולא באמת כואב לי. למה שאעבור קופה?כאילו בקופה אחרת יהיה הכל אחרת ויעזרו לי יותר?לא רוצה לעבור קופה. בכל מקרה אני אלך לגסטרואנתרולוג,רוצה כבר להיפטר מפגישה איתו.

Aקראי

New member
קודם כל - לא צריך לפחד

אנחנו תמיד מפחדים מהלא מוכר. אחרי שתהיי עצל הגסטרואנתרולוג תראי שזה לא כל-כך נורא. בהודעה שכתבת יש יותר פרטים טובים מאשר רעים: הפסקת עם ההקאות, ואת אפילו מצליחה לא להקיא כשאת בכל-זאת נשברת לרגע. המצב שלך כבר טוב. חץ מזה - את גם עושה ספורט. בחשיבה שלך יש גם שלילי וגם חיובי (את כותבת שאת עדיין רוצהלהגיע לתת-משקל, אבל את עושה המון פעולות טיפוליות כמו הטיפול אצל הדיאטנית, הספורט וההליכה לגסטרואנתרולוג) אז את צריכה לבחור ללכת עם החיובי. כן, עלול להיווצר נזק למערכת העיכול מהקאות יזומות, זה תלוי כמה הקאת. זה שהפסקת עם זה - זה כבר טוב.אם בבדיקת הגסטרו' יתגלה נזק, יהיה אפשר לדעת איך לטפל בזה. אולי הוא ישלח אותך לעוד בדיקות, אולי לטיפול ממוקד יותר, אבל זה אומר שאת בוחרת בדרך טובה. אני הייתי בבדיקת גסטרו (בגלל בעיה אחרת לגמרי) ואני זוכר שזה היה נרא מקל לסיים את הבדיקה - בכלל לא הרגשתי כלום! נותנים לך זריקת טשטוש, ופתאום אתה מתעורר ומבחין שכבר עברו שלוש שעות והבדיקה כבר הסתיימה, כשאתה עדיין חושב שהיא רק עומדת להתחיל. לפני הבדיקה (ואולי כבר עכשיו) קחי טיפות של רסקיו, זה ירגיע אותך ויוריד את המתחים. וכמובן - עדכני אותנו איך הייתה הבדיקה!

hadar146

New member
../images/Emo153.gif../images/Emo202.gif../images/Emo203.gif../images/Emo118.gif

ביום שלישי בשבוע הבא :תור להתייעצות ראשונית,זה לא תחילת טיפול.ועוד אני משלמת מכיסי 100 ש"ח,זה רופא בהסדר עם קופ"ח כללית ומושלם.זה יצא פרטי,בהשתתפות עצמית.התייאשתי מרופאים בקופת חולים:הם לא מקצועיים ודורשים ממני לעשות דברים שאני בכלל לא רוצה.התכונתי לרופאים בקופת חולים שנתקלתי בהם,אני לא מכלילה את כל הרופאים בכללית. אני מפחדת שכשאספר לו את הסיפור הוא יגיד לי ויכריח אותי טיפול שאני לא רוצה בלי לשאול אותי. המפחיד ומרתיע זה שאני התרגלתי לחיות עם כאבים כל הזמן בכל מערכת עיכול. אני לא יודעת מה מפחיד יותר:לחיות עם כאבים כל הזמן במערכת עיכול או להקשיב למה שיגיד הרופא ושאולי לא אסכים לטיפול שיציע? מצד אחד התעייפתי כל יום וכל ארוחה להתמודד אחרי אוכל לא להקיא ומצד שני יותר מפחיד מה יגיד לי הרופא,מה יציע. אבל אני מעדיפה ללכת לרופא ,כי אני לא יכולה לסבול יותר.

למעלה