help,I need somebody...

../images/Emo7.gifhelp,I need somebody...../images/Emo7.gif

שלום,שלום לכולם! רציתי לדבר איתכם על משהו ממש רציני,יש לי בעיה רצינית עם ההלכה ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.אז ככה,זה קצת קשה... תראו עד עכשיו הייתי אחת כזאת שמקפידה על כל דבר,כל הלכה ששמעתי שאני לא ממש מקיימת כמו שצריך הייתי משפרת כך שממש הקפדתי על הרבה דברים והכל ממש מרצון.אבל עכשיו פתאום אני מרגישה שהדת והמצוות מגבילים אותי,חוסמים לי את החופש וממש כואב לי על זה שאני מרגישה ככה.בעצם הכל התחיל מהדברים הקטנים,לדוגמא-כידוע אסור לבת לשיר ליד בנים.ואני,כל הזמן(לפני שידעתי על ההלכה הזו)הופעתי ותמיד הייתי סולנית,וכל חיי רציתי להיות זמרת.השירה היא החיים שלי ,אני לא יכולה בלעדיה,אני כל הזמן שרה. ופתאו םכשגילתישזה אסור לי כל כך כאב לי.זו היתה ממש שבירה בשבילי,כי זה היה החלום של חיי
ופתאום זה התנפץ לי מול הפרצוף.וגם לדוגמא-דוד שלי אמור לחזור בקרוב לארץ אחרי שבערך 6 שנים הוא לא היה פה,אתה לא חושבים שמגיע לו חיבוק??? וכשפרטים ומצוות קטנות כאלה הן בספק אצלי פתאום הכל,כל ההלכות,כל המצוות, כל הדרך הזו מוטלת בספק אצלי ומעלה סימני שאלה.ובעצם פתאום אני חשה שבעצם אני לא רואה שום הגיון במצוות ואני לא מבינה למה בכלל אני מקיימת אותן והעולם החילוני נראה לפתע מאוד קורץ... הכל מתמוסס לי מול העיניים ואני לא יודעת מה לעשות.אין לכם שמץ של מושג כמה רע לי עם זה שאני מרגישה ככהוכמה קשה היה לי לכתוב את זה כאן. אני יודעת שכל מה שאמרתי עכשיו הם דברי כפירה בעלמא!!! ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי,וגם אם לא ממש לעזור לי אז לפחות להגיב ולהגיד ת'דעות שלכם. אני באמת אשמח.תודה,תודה רבה. מיטל

אושרה1

New member
תראי מיטל:

בס"ד לכולנו ואם אני ארשום רק לחלקנו זה יהיה שקר כי לכולנו! היו משברים כאלו לפעמים. תראי את לא כופרת או משהו פשוט יש לך משבר באמונה. עצה שלי: תרחיקי את עצמך קצת מן הדת(לא ממש!) כאילו אל תקפידי כמו פעם ותראי שאחרי כמה זמן את תחזרי לבד כי זה יחסר לך מקווה שעזרתי אושרה

אליגטור

New member
מצטער אבל אני חייב לחלוק

אל תעשי דבר כזה- להתרחק מהדת ואז זה יחסר לך. אל תעשי דבר כזה בשום אופן, זה רק עוד יותר יקשה עלייך. זה אולי טוב רק למי שבאמת חזק בנפשו אבל רוב האנשים לא כאלה ואסור בשום פנים ואופן לקחת את הסיכון. קשה עם הדת נכון, אבל מה שצריך להניע אותך זוהי האמונה. את כבר מספיק גדולה בשביל לשבת עם עצמך ולנסות למצוא את עצמך ביחס לאמונה. איפה האמונה שלך עומד לדעתך. משברים זה דבר טבעי ומי שלא עובר אותם יהיו לו צרות בהמשך, אבל חייבים לעבור הלאה.

אושרה1

New member
לדעתי ממש לא!

בס"ד כמו שאשקלוני רשם כפיה דתית זה לא עוזר אם מתרחקים רואים פתאם שזה חסר וזה ברור! אבל איש איש ודעותיו אושרה

מיטל...

בס"ד אני ישתדל לענות לאט לאט ושלב שלב! קודם כל אני יתחיל מסוף דברייך ואני מצטט: "אלו דברי כפיאה בעלמא" שטויות, זוהי לא כפירה זוהי צומת דרכים שבה יש המון התלבטויות ומתוך הצמתים הללו יכולים לצאת הרבה יותר חזקים באמונה והרבה יותר מבינים טעמם של דברים. אכן מגיעים לשלב שבו יש הירהורים שונים של מחשבה על העולם החילוני, כמה טוב הוא, בלי מגבלות... את כבר ילדה גדולה, והפנימיות שלך רוצה תשובות, אבל לא תשובות ברמה של ילדה בגן או ילדה בכיתה ט'! אלא תשובות ברמה של אישה! את חייבת לשאוב אמונה מגדולי הדור כמו הרב אבינר למשל... הדרישות הפנימיות שלך הרבה הרבה יותר גבוהות מבעבר ולכן את מגיעה למצב בו את מהרהרת האם הדת (אגב היהדות היא לא דת, היא דרך חיים) היא הדרך הנכונה! את רוצה משהו שישביע את רעבונך הרוחני? תתקשרי לרב אבינר אני עשיתי זאת ולא הצטערתי ולו לשניה אחת! עכשיו תורך תשאלי אותו ודברי איתו כל כל מה שעולה על ליבך תאמיני לי שאחרי השיחה תרגישי הרבה יותר טוב! 02-9973292 הרב שלמה אבינר שליט"א! בהצלחה,

ashkeloni

New member
סליחה על ההגבה המאוחרת../images/Emo6.gif

פשוט אתמול הלתי לישון ב-12 טוב... מיטל... אני חושב שאני יכול להבין מה עובר אצלך את עדיין יכולה להיות זמרת!!!!! אל תוותרי על החלומות שלך!!!!! מי אמ שחייבים לשיר רק ליד בנים??? בקשר לזה שאמרת שהעולם החילוני כל כך קורץ אני רוצה לספ לך משהו אני... לא הייתי שומר שבת עד לתחילת השנה... ואני רוצה לספר למה... למדתי בישיבה צביה אשקלון... ושמה יש כזאת כפיה דתית שזה יאמן משום (ואני לא יודע מה עבר בראש ואני מבקש שלא ירדו עלי בגלל זה) הפסקתי לשמור שבת אני חייב להגיד שכפיה דתית רק הורסת, מתי שרוצים להראות למישהו את כל הדת צריים להראות לו אותה בדרך חיובית ולא: 6 בבוקר תפילין ותפילה לפני כל אוכל תברך איך שאני אומר את זה זה נשמע ממש טיפשי אבל חילוני ששומע על כל הדברים שחייבים לעשות ממש נמנע לעשות אותם.. בכל מקרה... בזמן שלא שמרתי שבת תמיד הרגשתי שחסר משהו תמיד ידעתי את זה והיית לי חוסר מנוחה לגלות מה חסר ואז סוף סוף הבנתי- השבת זה כל כך נעים לקום בבוקר לתפילת שבת להיות עם המשפחה והכל... וגם חלק (אני מדגיש חלק!!!) מהחילונים עושים דברים שאת תחשבי שהם זוועה מה שבאתי להראות בזה שאפילו שלא תעזי לחשוב על לחזור בשאלה, מובן???
כל בעיה שתהיה לך... כולנו כאן בשבילך מובן???
אנחנו תמיד נהיה כאן כדי לעזור לך!!!!!
אז תקשיבי לכל דבר יש את היתונות והחסרונות שלו וכך גם הדת... אבל את בחרת בדרך של קיום המצוות ואיתה כל המצוות... תחשבי על זה... אין חסרונות בצד השני??? ועוד פעם שלא תעזי לוותר על החלום שלך לשיר מובן??? יש לי שאלה... מבחינת הדת... את מחמירה במצוות או פחות??? כי אני רואה שמבחינת הדיבוים שלך קשה להבין מאיזה רקע באת... ואם את מרקע שמחמיר המצוות אולי זה קצת קשה אבל אז תהיה השפעה עליך להישאר דתיה... תחשבי על זה ותגיבי נ.ב. אני רוצה בעוד עשר שנים לשמוע על הזמרת המצליחה מיטל

ashkeloni

New member
תיקון טעויות...

דבוים-דיבורים צריים-צריכים טוב מיטל אני מקווה שעזרתנו לך ואם לא אז אני מקווה שאנחנו נצליח לעזור לך בסופו של דבר בעזרתו של כל הפורום

הרקע שלי...../images/Emo39.gif

המשפחה שלי מסורתית,בכלל לא חזקה,שבתות וחגים ,לא יותר מזה.אבל אני בזמנו החלטתי להקפיד יותר במצוות שלא תמיד ממש מצאו חן בעיני ההורים שלי לדוגמא-תרומות ומעשרות.אגב,גם ההחלטה שלי לא לשיר ליד בנים לא ממש מצאה חן בעיניהם...מאז כל פעם שאני שרה אומרים לי בבית -את יכולת להיות זמרת,(עכשיו קצת פחות אומרים לי כי התרגלו)אבל זה דווקא יותר קשה כי אני יודעת שאם אני יתדרדר הם לא אלה שימנעו זאת בעדי. תגיד,מי אמר שבחילוניות יש כל כך הרבה דברים שלילים,אני מכירה כל כך הרבה חילוניות שהן ממש אחלה של בנות,באמת,לא עושות שטויות בחיים,לא חייבים להיות חילוני שיש בו גם דברים שלילים. אני ממש מעריכה את מה שסיפרת פה,אני יודעת כמה זה קשה לכתוב משהו אישי במקום מפורסם כל-כך.באמת תודה רבה על הרצון העז לעזור לי ולא לתת לי ליפול.תודה רבה רבה רבה ... אבל ת'אמת עדיין לא נפתרה לי הבעיה-אמרת שלדת יש יתרונות אז-מה בעצם כל כך טוב ויפה בדת? אם הדת כל כך מגבילה וחוסמת אז למה בעצם לפעול על פיה??? למה לא ללכת בדרך השנייה בה אף אחד לא מכתיב לך מה לעשות,ואתה יכול לעשות מה שבראש שלך????? למה???

ashkeloni

New member
לא אמרתי שהחילונים הם שלילים

פשוט יש שליליים ויש חיוביים אפילו שיש יותר חיובים שמים לב יותר לשליליים

ST

New member
מיטל, שמעת על "זמרת י-ה"? ../images/Emo29.gif

משמיעים (לפחות פעם, לא יודעת אם עדיין) את השירים שלה בערוץ 7. זה לא השם שלה, אלא רק "שם במה". את חייבת לשמוע את הסיפור שלה. אני אנסה לברר לך איפה היא מופיעה (לנשים בלבד) בקרוב. אם את רוצה, אתן לך את הטלפון שלה (היא הופיעה אצלנו באולפנא כמה פעמים, והיא מדהימה...) לפחות לגבי השירה, נראה לי שהיא תוכל לעזור לך המון, וגם בכלל. היא ספרה לנו על כל הדרך שלה (שאני לא יודעת אם זה בדיוק המקום לפרט, אם מישהו רוצה לדעת - אין לי בעיה במסר, ובכל אופן, עדיף לשמוע את זה ממנה). בקיצור, היא גם שרה הרבה, והיתה סולנית בלהקה, עד שאחיה סיפר לה שהיא לא יכולה לשיר בפני כולם, ואז היא הפסיקה לשיר לדי הרבה זמן, עד שבשלב מסוים היא חזרה לשיר, לנשים בלבד. וזה עושה משהו לכולן. באתי אליה אחרי ההופעה ודיברתי איתה, והיא ממש מתוקה. נ"ב: גם לי לפעמים (המון פעמים...) מציק שאי אפשר לשיר, אבל כשאני משקיעה עוד שניה מחשבה מעבר לזה שזה מפריע לי ברגע מסוים, אני מבינה עד כמה זה נכון, ולא שייך לשיר בפני בנים (וזאת לא רק הרגשה שלי. דיברתי על זה גם עם החבר'ה, וגם הם אמרו שגם אם זה סתם ונראה שלא מפריע, אין מצב שהם יבקשו ממך שתשירי משהו לבד, זה כן עושה משהו). זאת סתם הרגשה שלי בקשר לעניין הזה ספציפית, לא באתי להטיף מוסר או שום דבר אחר, ח"ו, רק לחלוק משהו ממני ולספר...

../images/Emo7.gifאבל למה לא הגיוני?

שאלה ל אליך יקירתי, את יודעת מה זה עושה לאנשים לשמוע אותך שרה? לא, אני לא מתחנפת. זה רציני, יש לך קול יפה לאללה, זה ממיס. זה כ"כ נכון שקול שובה את הלב, יש הגיון בזה תאמיני ל. למה כפירה? את מכירה טוף את הסיטואציה שלי, אם לא היו לך שאלות באמת היית הולך פייפן. יש לך כמה וכמה דוג' אישיות בחיים שלך, תפקחי עיניים ותסתכלי, תגידי תודה שלך יש כוח לעמוד בזה, לשמור כמו שאת שומרת, להאמין חזק חזק. לא ליפול. אם לא תשאלי, לא תקבלי תשובות, לא תתחזקי ואז רק תתדרדרי יותר. תמיד אחרי הרצון לתת הכל באה השאלה המחרידה- האם אני בעמם מקריב את עצמי למשו מסויים? כן, אז מה? את מקריבה את עצמך לדבר יפה, לדבר בונה וטוב, לא לדבר שישעבד אותך וקילקל לך את הנשמה. את לא זוכרת את האישה ההיא ששמענו שרה בכיתה ח'? נו, זאת עם הסיפור ההוא, על זה שהיא הייתה בלהקת הנח"ל- שיר בת שלום? קוראים לך דפנה אני חושבת, לא זוכרת בדיוק, אבל את חייבת לזכור. אולי גם היא מרגישה פיספוס על הקול המדהים שיש לה, אבל היא ממשיכה עם זה. בונה את עצמה לפי ההלכות והחוקים. תראי, קל לי נורא להגיד לך, אז תעזבי את הכל, בואי איתי. אבל אני לא רוצה, הייחוד של מי שבחר בדת אחרי מחשבה רבה ואחרי העמקת האמונה הוא שאתם מדהימים. מוכנים לקבל דבר קשה. אז מה? הכל קשה בחיים, אין דבר קל. את חושבת שבנאדם שיודע מה הדרך הנכונה ושובר את השבת לא מרגיש רע? הוא כן, הוא פשוט מפתח עור של פיל. אל תתנו לאמונה ללכת, כי כשהיא תתפוגג לא יישאר לכם דבר, רק חסר מסויים שלא תדעו איך למלא.

moriazig

New member
מיטל,

אין לי מה להוסיף, כי כל מה שאמרו כאן- הכל נכון! אז תשבי ותקראי את כל התגובות, תחשבי עליהם טוב טוב, ותחליטי מה מתאים לך. ועוד דבר- שאני חושבת שאולי יוכל לעזור לך ולחזק אותך. יש פורום בתפוז שנקרא "חוזרים בתשובה", יש שם את האנשים הכי מדהימים בעולם. ואין לך מושג כמה שהם מחזקים...! אני ממש ממליצה לך להיכנס ולהסתכל קצת. -עצה שלי- בהצלחה!

ילדונת../images/Emo3.gif

רק רציתי לשאול אותך משהו קטן. תגידי,איך את יכולה להגיד לי כזה דבר כשאת בעצמך חילוניה???

ושוב- אבל למה לא הגיוני?..

תסבירי לי, מה כ"כ עקום לפי דעתך בתפיסה הזאת שלי? מה,כי אני לא עושה אין לי הזכות להטיף לעשייה הזו? נכון. בטח שאת צודקת, נכון, אין לי שום זכות, הזכות היחידה שלי היא לתת לך קצת ממה שעבר עליי, קצת קצת פרספקטיבה אחרת- לא שאני מתיימרת להיות מבינה גדולה בענייני דת או חול. בפשטות, לי קל להגיד לך תעשי, כי יש בי איפשהוא גם את העצב והצער על זה שאני לא עושה למרות שברור לי בחלק מעצמי שזה כן נכון לעשות. עצם היותי דתיה וחילונית בעבר זה עובדה קיימת, מה שאני עכשיו זה נתון שיכול להשתנות לכאן או לכאן, זה גם לא משנה מי אני כרגע, משנה מהן דעותיי, ומהי השקפתי. אי לכך ובהתאם לזאת אני חושבת שזאת תגובה מספקת, אם תרצי עוד תירוצים והסברים, פשוט תבקשי

eviv

New member
אני חושב שלהיגיון תפקיד מפתח

את לא צריכה ללכת אחרי כל פסקי ההלכה בעניים עצומות תתענייני בפסקות השונות ותראי למה התכוונו כשאמרו את זה לפעמים יש סיטיואציות שהמטרה שהפוסקים רצו להשיג מקויימת למרות העבירה על הפסקות עצמם אני לא רואה שום פסול למשל לתת חיבוק לדוד שלך אני לא רואה שום פסול לשיר מול בנים למה זה יגרום? מותר לך לדבר עם בנים אבל לא לשיר? מותר לך לחבק את אבא ואת אמא ואסור לך את הדוד? "רק בדיבור ננצח"

mayakol

New member
ל- eviv

קראתי כמה הודעות שלך פה ויש לי כמה שאלות ותהיות... קודם כל- אתה דתי? לא הבנתי את המשפט "לפעמים יש סיטואציות שהמטרה שהפוסקים רצו להשיג מקוימת למרות העבירה על הפסקות עצמם" - הסבר בבקשה. אני לא אתחיל להתווכח איתך על המשפטים שכתבת אח"כ, למרות שאני ממש לא מסכימה איתם. ובהקשר ל- "מותר לך לדבר עם בנים אבל לא לשיר?" - גם על דיבור עם בנים יש סייגים, לידיעתך.

eviv

New member
כל חוק או תקנה...

על כל חוק או תקנה בכלל יש להם מטרה כלשהי שהם באו להביא אם יש בעיה במדינה של פתיחת חנויות בשבת מוציאים חוק המוציא את זה מהחוק אותו דבר התקנות של הפרשנים לתורה הבעיה כמו שאני מבין אותה לפחות תקני אותי אם אני טועה להמעיט בקישרים בין בנות לגברים מתוך הראיה שהחתונה נעשית על פי שידוך ולא מתוך אהבה ורצון אישי הפרשנים אמרו אסור לחבק גברים אבל למה אסור לחבק בן משפחה כמו דוד?

למעלה