שנאה עצמית

maera1978

New member
../images/Emo7.gifשנאה עצמית

ערב טוב לכם חברים יקרים איזה מזל שיש פורום כזה מוצלח שאפשר לשפוך פה את כול מה שעל הלב. אני אישה כבת 30 נשואה + 2 עודף המשקל תקע לי את החיים מכול המובנים עם זה בעבודה בצהל במערכות יחסים בקשרים ולא פלא בנאדם חיי לפי אני מאמין שלו בנאדם שלא מסוגל לכבד ולקבל ולאהוב את עצמו באופן אוטומתי משדר זאת לכול הסובבים אותו, כך החברה גם מסתכלת עליו ולא פלא עם אני כבנאדם לא טוב לי עם עודף המשקל ואני עושה דיאטות עולה יורדת ולפעמים בכלל גם לא מצליחה לרדת איך הביטחון העצמי שלי יכול לעלות ואיך אנשים מסתכלים עלי ברור כישלון מוחלט כך אני מרגישה כישלון ובגלל זה הערכה העצמית שלי בקרשים אני ממורמרת אני עצובה אני מדוכדכת רוב שעות היממה ושלא תחשהו שאני לא מנסה אני הולכת לקבוצת תמיחה לאכילה נכונה ועושה ספורט אבל בקטע של האכילה אני תקועה במערבולת של נפילות סולמוסים וזה שובר אותי קשה לי קשה לי מאוד אני מרגישה כבולה חיי היום יום שלי נהרסים בגלל עודף המשקל פיזית קשה לי נפשית קשה לי ולא טוב לי. זקוקה לעזרה .

rikibit

New member
קודם כל אני חושבת שאת צריכה להפסיק

להיות כל כך קשה עם עצמך ובטח שלהפסיק להכניס לעצמך מחשבות של "כולם חושבים שאני כישלון אז זה באמת מה שאני" זה לא עוזר לך ולא למורל שלך. אם את רוצה לשנות את חייך קודם תשני את מחשבותייך השליליות לחיוביות לאט לאט תראי את העולם בצורה אחרת ונחמדה יותר וכך יהיה לך הרבה יותר קל לעשות שינוי אם זה החל מלרדת במשקל ועד לכבוש את היעד הכי גדול בחייך. בהצלחה

maera1978

New member
תודה לך על התייחסותך למכתבי - שנאה

ערב טוב הכן את צודקת שאני צריכה לאהוב את עצמי ואת זזה אני יודעת רק שאני לא יודעת איך עושים זאת.

rikibit

New member
זה פשוט מאד ../images/Emo13.gif

תדאגי לפנק את עצמך בדברים הטובים בחיים שאת הכי אוהבת אם זה הכל מיום ספא או סתם טיול רגלי לאורך הים עם חברות או איזה סרט טוב,הרגשתך כבר תשתפר ותדאגי להסתכל על עצמך במראה ולראות את כל החלקים בך שאת מאד אוהבת,עיינים,פנים,ישבן...איזה חלק בגוף שממנו את כן מרוצה ותחמיאי לעצמך,תדגישי אותו ותהני מהז שהוא שלך לאט לאט את תאהבי עוד חלק בעצמך ועוד אחד ועוד אחד פתאום כבר תהיה שלמה לחלוטין וזה כבר יוריד ממך לחץ ותוכלי לבצע את השינוי שאת רוצה ברוגע ובדרך הכי חיובים וטובה שאפשר. חוץ מזה ץץחילי לסגור את אוזנייך למשמע דברים שלליים שאנשים אחרים אומרים לך אל תשפטי את עצמך כי אחד חושב שאת כישלון והשני חושב שאת שמנה או קצת לא נורמלית...למי אכפת מה אתה חושב כל עוד אני חושבת על עצמי רק טוב
הכל יהיה בסדר,פשוט להירגע ולפעמים צריך פשוט להתעלם

אולי יישמע לך הזוי אבל תנסי.....

שבי עם עצמך, בזמן פנוי, נטול ילדים, בית מטלות, רק את מוזיקה שאת אוהבת, כוס יין או קפה או מים ודף ועט. עשי רשימה של כל הדברים הטובים שיש בך, חיצוני ופנימי, מוחצן וחבוי, דברים שרק את יודעת ודברים שנאמרו לך מתי שהוא קחי כמה דוגמאות: יש לי אף חמוד, אני טובת לב, פרחים מרגשים אותי, אני אמא טובה, אני מציירת יפה, אמרו לי שאני מקצוענית בעבודה, שלשום חייך אלי נהג האוטובוס.... את בטח מבינה כבר את הרעיון. מוכנה להישבע לך שתמלאי ככה לפחות שני עמודים.... תנסי, מה שבטוח - להזיק זה לא יזיק לך ואולי בדרך תגלי מישהי ששווה לאהוב אותה. אם תרצי חיזוקים... מוכנה גם במסרים :)

שוקופלת

New member
עוד עצות...

בקבוצת התמיכה שאני נמצאת בה כבר שנתיים כל הזמן אומרים: שימי את עצמך במקום הראשון. אתן דוגמא בקשר לאכילה נכונה- אל תאכלי את מה שהילדים לא מסיימים, הכיני לעצמך את האוכל שלך. בקשר לחיים- כשאת יוצאת, אפילו לקניון, שימי איזה קרם גוף שמריח טוב, תתאפרי, הכנסי למקומות עם חיוך (גם אם הוא לא אמיתי, בסוף זה ידבק). העידוד העצמי והאהבה מתחילים תמיד בדברים הקטנים. תקדישי לעצמך בין כל הלחץ- העבודה, הילדים, הדאגה לבית- 5-10 דקות ביום. לאט לאט תגדילי את המינון. ברגע שתאהבי את עצמך תקריני את זה כלפי חוץ. בהצלחה!

לא נעים

אבל... את כישלון ? איך ? איך ? יש לך משפחה, שני ילדים , עבודה, חברים אבל את יודעת משהו... זה לא מספיק ! איפה את ? איפה הרצונות שלך ? איפה התשוקות שלך ? תחביבים ? לדעתי את מוכרחה לפנות לעצמך קצת זמן, זמן איכות עם עצמך, להתבטל, לקרוא , לראות סרט, לשחק במחשב או סתם לצאת לטייל לבד קצת בערב. צריכה לעשות לעצמך מקום בחיים שלך , אני מקווה שיהיה בזה פסק זמן ממירוץ החיים המטורף ושם בשקט הזה תוכלי לחשוב ביתר בהירות על המצב שלך. זה לא קל בכלל אבל שאלי את עצמך אם מהטירוף הזה של עכשיו יוצא לך משהו טוב, משהו חיובי. התשובה נמצאת שם בתוך תוכך ורק את יודעת מה טוב. במידת הצורך ולפי הרגשתך גשי להתייעץ עם גורם מתאים. בהצלחה מתוקה וברוכה הבאה לפורום

למעלה