רגשות-אשמה

מיכלי37

New member
../images/Emo7.gifרגשות-אשמה

האם גם לכן יש רגשות אשמה בדברים שקשורים בילדים? לי למשל, יש רגשות אשמה כל הזמן. שאני לא מקדישה מספיק זמן לילדים(מה שלא נכון), שאני לא מספיק סבלנית איתם(הם קטנים) ובכלל כל לילה אני נרדמת עם מחשבות ע"כ שלא עשיתי למענם מספיק באותו היום. זה נראה לכם נורמאלי או מוגזם? תודה

mishtal

New member
לדעתי רגשות-אשם

הם במידה מסוימת "built in" בתפקידנו כהורים. אך, אם הרגשות האלה מלווים אותך בתדירות כה גבוהה (כפי שתיארת, כל ערב) ולא רק מדי פעם אז כדאי באמת לבדוק עם עצמך למה את חשה כך... אם את כל כך משתדלת לעשות את המקסימום למה בעצם את מרגישה ככה? אני יודעת שאצלי רגשות אשם מופיעים בימים שאני מרגישה שלא הייתי מספיק עם טל, לא מבחינת העשייה(ה- doing ) אלא כמו שאומרים ב- being . (סליחה על כל האנגלית פתאום אבל המושגים האלה מצליחים לתאר באופן מדויק יותר את הכוונה). או כשאני עצבנית וחסרת סבלנות כלפיה. אבל כאמור, אם משתדלים שזה לא יקרה כל יום אז גם לא חשים אשמה כל הזמן...

אפרתש

New member
כל יום זה הרבה

ונראה לי מאד עצוב ומתסכל ללכת לישון כל יום עם תחושות קשות. יש לך רגשות אשם כלליים ("אני לא מספיק איתם") או נקודתיים, על מקרה ספציפי ("בשעה ארבע רחצתי כלים במקום לשחק איתם")? אם תרצי לשתף ביותר פרטים, אולי נוכל להבין למה יש לך כאלה ציפיות גבוהות מעצמך, או אולי למה את לא מצליחה לתת להם מה שאת רוצה לתת.

מיכלי37

New member
עוד פרטים

כנראה שהחזרתי תשובה במקום הלא נכון. בכל מקרה, הכוונה שלי זה שלמרות שאני נמצאת עם ילדיי הרבה יחסית לאמא עובדת, אני בכל-זאת מרגישה שזה לא מספיק, ושהייתי צריכה לעשות איתם דברים במשך הזמן שאני איתם ולא רק להיות איתם בבית. יש הורים שלא נמצאים הרבה עם הילדים אבל, כשהם נמצאים זה זמן-איכות ביחד. אצלי, זה לא, אני איתם אבל למעשה לא מקדישה להם מספיק זמן, לדעתי. אולי בגלל זה רגשות האשם?

קישור

קראתי וחשבתי על ההודעה שלך, למרות שהשאלה שונה. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1334-11424-190,00.html

לאה_מ

New member
גם בעיני מינון רגשות האשמה אצלך הוא

גבוה מדי. רגשות אשמה הם כלי טוב כדי לעצור ולבחון האם יש דרך אחרת לעשות את הדברים שאנו עושים. האם יש דרך אחרת לנצל טוב יותר את הזמן שלנו, למשל. יכול להיות שהתשובה היא כן. אני לא יודעת איך את מנצלת את הזמן שלך, והאם יכולת לחשוב על דרך טובה יותר לנצל אותו, אבל רציתי להתייחס למושג "זמן איכות" שעלה בהודעתך השניה - אני לא מתנגדת לכך שהורים יבלו זמן עם ילדיהם שבאמת מוקדש לילדים - למשל, לשחק יחד במשחק כלשהו, לטייל יחד, לקרוא סיפור, לשוחח וכו', אבל בעיני המושג "זמן איכות" הוא מושג שהומצא על ידי הורים שהרגישו שהם לא מקדישים מספיק זמן לילדיהם, וניסו לעשות מהזמן שלהם משהו שהוא "יותר מזה". אני חושבת שיש הרבה דברים שהם לא בגדר "זמן איכות" שאפשר וכדאי לעשות (גם) עם הילדים - לסדר את הבית, לקפל כביסה, להכין אוכל... ילדים יכולים להתלוות אלי לסידורים, רק בשביל ההמצאות יחד... ואפילו זה בסדר אם אני אשתה קפה בסלון והילדים ישחקו לידי (אם כי זה מצב שקורה יותר כשהילדים גדולים יותר). גם ארוחות משותפות או זמן אמבטיה יכולים להיות "זמן איכות" מצויין. אם יש לך הרבה רגשות אשם, את בהחלט צריכה לעשות חשיבה מחודשת על ניהול הזמן שלך, אבל נסי להיות ריאלית לגביו - הוא צריך להספיק גם לדברים עובדתיים מסויימים וגם לילדים, ואפשר לשלב בין השניים. נשמח להרחיב בנקודות שמעניינות אותך או נראות לך בעייתיות, ולהמשיך לחשוב יחד.

מיכלי37

New member
תודה../images/Emo140.gif

באמת תודה על העיצות. גם לי נראה שאני כבר מגזימה עם רגשות האשם שלי לכן, אני ינסה לשנות קצת את עצמי. לגביי השילוב שהצעת בין הזמן עם הילדים לבין הזמן לעשות דברים בבית, אשמח לקבל רעיונות כיצד עליי לעשות זאת.תודה

dana3111

New member
אני לא קוראת לזה רגשות אשמה, אולי

זה כן אבל זה סתם דברים שגורמים לי להרגיש פחות טוב עם עצמי....שאני לא יושבת עם מור על משחקי קופסא (כי זה משעמם אותי, כי אני לא יודעת לכוון אותו, כי יותר נעים לי לראות אותו עורם דברים סתמיים אחד על השני ורץ עם 7 חוטים שונים ברחבי הבית, או עושה כל מיני דברים לבד...עצלנית????), שאני לא תמיד מצליחה להסביר לו דברים הכי טוב בעולם, כי אני בנד'ם מסובך כזה....וחושב קצת שונה מהנורמה...(לכל דבר נורמלי יש לי כל מיני מחשבות מוזרות ולא רציונליות שנורא מעצבנות את בעלי...והוא טוען שאני מבלבלת ילדים ככה...), שאני לא מספיק איתו כי נויה זקוקה להמון ידיים, ואני לא רוצה להפקיר אותה לבדה (מה שאני עושה לצערי לפעמים כי מור גם זקוק למגע, לתשמות לב בלעדית...) אז לזה את קוראת יסורי מצפון או רגשי אשמה או סתם ביקורת בונה/הורסמת? מה שלא יהיה זה מה שאני מרגישה די הרבה, במיוחד מארז שנויה נולדה, ומור קיבל את מתנת השנתיים.....המרד והלא והצרחות.....אני מרגישה שאני בעיקר לא מספיק....

למעלה