קשה לי היום

פרח75

New member
../images/Emo7.gif קשה לי היום

לא זוכרת אם סיפרתי לכן אבל אני סובלת מאד מחרדות מהריון ולידה. כבר מספר שנים שאני סובלת מחרדות וימים של מתח ואפילו מטופלת בכדורים שלא ממש עוזרים. רוב הימים שלי טובים אבל יש לי תקופות יותר קשות. החרדה בעיקר מתרכזת בהריון ולידה. אני אחוזת אימה מכל התהליך. לא יודעת אפילו להסביר למה אבל זה ככה וההרגשה שאני מעטה בין מעטים ולא מצליחה להתגבר ולעשות את זה בכל זאת, היא הרגשה נוראית. מידי פעם אני נכנסת לחרדות ומרגישה שאני מאבדת תקווה, שלא אצליח בחיים לעבור הריון ולידה בלי להתמוטט נפשית. יש ימים שאני לא חושבת על זה אבל יש ימים שאני ממש נכנסת למתח וחרדה. היום זה יום כזה. מהבוקר, בעקבות משהו שקראתי על סוכרת הריון ורעלת הריון ב- YNET הרגשתי שאני נכנסת שוב לחרדות. אני מרגישה ממש כשלון כי כל החברות שלי כבר אמהות וכל מי שאני מכירה שהיתה חרדה מהריון ולידה צלחה את זה ואני עוד לא ולא מרגישה קרובה בכלל. למי שלא יודעת היה לי הריון קצר (9 שבועות) שבו היו לי חרדות הכי נוראיות היו לי בחיים ואפילו הכדורים שקיבלתי אז לא עזרו בכלל. אני חושבת שהייתי על סף התמוטטות נפשית. כמעט ולא הצלחתי לתפקד מרוב חרדות. איך לעזאזאל אני אמורה להכניס את עצמי שוב לסיטואציה הזו? ואיך זה שרוב הנשים לא מפחדות באימה כזו כמו שלי מכל מה שהריון יכול להביא איתו ומכל תחושת המחלה שבו ומהלידה ומהאמהות?... אני אחוזת אימה. ממש במתח מכל התהליך. מרגישה די כישלון, מרגישה די יאוש ואני יודעת שהיאוש הוא האויב הכי גדול אז מנסה כל היום להעסיק את עצמי ולהתעודד ולחכות ליום כמו ימים אחרים בהם אני לא חושבת על זה. מצד שני, איך לעזאזאל אתקדם? אני לא רוצה לחיות בלי ילדים. לא רוצה לוותר. אבל החרדות האלה שלא נגמרות... אני ממש זקוקה לחיבוק.

לולי80

New member
מתוקונת!

קודם כל חיבוק ענק ואוהב!!!
לא משנה מה את לא כישלון!!!! אני כל כל מצטערת שאת מרגישה ככה, את הייאוש הזה.. אני לא כל כך יודעת מה להגיד.. פוחדת שאני אשמע קצת חסרת טקט עם השאלות שלי אבל אני אכתוב אותן בכל זאת כי אני באמת דואגת לך ורוצה לעזור... האם יש לך בן זוג? או משפחה שאת יכולה לדבר איתם על זה? איך הם מגיבים לזה? חשבת אולי פעם ללכת לאיזשהוא טיפול שיעזור לך להתגבר על החרדות האלו? לא עם כדורים אלא ממש לרדת לשורש הבעיה? ממתי זה התחיל? מאז ומתמיד או מאז אותו הריון? ממה בדיוק נובע הפחד (אולי אם ננסה יחד כולנו להבין נראה שהשד לא כל כך נורא) אני לרגע לא מזלזלת בכאבך, אני באמת ובתמים רוצה לעזור.. אני פה בשבילך... מחבקת אותך!! לול

פרח75

New member
יקירתי...

תודה על השאלות. אל תתנצלי שאת שואלת, זה בסדר. אני מרגישה את הרצון שלך לעזור ומודה לך על כך. אנסה לענות ואולי זה יחדד משהו. יש לי בן זוג מקסים. בעלי הוא האיש הכי תומך בעולם, אין ספק, אבל לצערי כשאני בחרדות אני מרגישה לבד כי אני עסוקה בבהלה. הייתי בטיפול כמה שנים וזה עזר אבל לדברים אחרים. זה עזר לי בעיקר להתמודדות עם האבל על אמא שלי ולא כל כך לחרדות. החרדות התחילו כשאמא שלי חלתה. עברתי אז משבר מאד קשה ומאז מידי פעם אני סובלת מחרדות אם כי היום הן מתרכזות בעיקר בהריון ולידה. אני פשוט לא מבינה איך אפשר לא להיות חרד. הכי יש כל כך הרבה חוסר שליטה בתהליך וכל כך הרבה סיבוכים אפשריים שזה ממש מפחיד... תודה על החיבוק, יקרה!

פרח יקרה../images/Emo39.gif

אני כאן בשבילך, היות ועברתי אותו דבר, את יכולה לשאול אותי כל דבר ואני אשמח לענות לך. זה לא כ"כ נורא כפי שזה נראה. הכל יעבור ואם עברנו את פרעה... כולן כאן ללא אמהות ויש הרבה, כמוני, שבעצמן אמהות ולכן- זה אפשרי.

פרח75

New member
תודה

אני כל כך מעריכה את זה. כתבתי שעברת את אותו הדבר, אשמח לשמוע ממך על החוויה שלך. אולי זה יכניס אותי לפרופורציה.

אשבל1

New member
היי פרח

אני ממש רוצה לנסות לעזור לך כמישהי שעברה 3 הריונות ובתוכם רעלת הריון, לידה מוקדמת, ואני מבינה שאלו הדברים מהם את חרדה.. אז אולי תנסי לכתוב לי/לנו ממה בדיוק נובעת החרדה? כלומר מאיזה רגע בדיוק את חוששת? כי אני חושבת שכדאי שתתארי את הבעיה ממנה את חוששת, ואז לאן היא יכולה לזרום, ברוב המקרים לרפואה יש פתרונות מצויינים והנה למרות הבעיות נולדים ילדים מקסימים,שיהיו בריאים בלי עין הרע.... אז מחכים לך....

פרח75

New member
תודה על התמיכה, אשבלי

אני מעריכה את הרצון לעזור. אני למשעה מפחדת מהכל. מפחדת מאד מכל השינויים ההורמונליים בהריון, מפחדת מזה שמשהו יגדל לי בבטן (מרגיש כמו הסרטן שהיה לאמא שלי, קשה לי להתחבר לזה שזה תינוק), מפחדת שמשהו לא יהיה בסדר בבדיקות בהריון, מפחדת מרעלת הריון, סוכרת הריון, דיכאון אחרי לידה, מפחדת מאד מהלידה ומהאמהות עצמה. אוף, מפחדת מכל מה שאפשר לפחד ממנו

אשבל1

New member
היי שוב

מצטרפת לקריאת אחיותינו בפורום ש"תקפצי למים", ייתכן ויהיה קשה ויהיו חרדות , אבל את תראי שאת כמו כולנו ותתמודדי איתן, ילד יוסיף לך בבית שימחת חיים ושווה להתאמץ עבור זה, כל הזמן תזכרי שזה תהליך טבעי של הגוף, תנסי להתחבר לטבע, תרשמי לחוג יוגה שם תוכלי ללמוד להרגע בעזרת נשימות ובעזרת השם בזמן ההריון תלכי ליוגה לנשים בהריון וכך תתחברי לכל התהליך הטבעי הזה שעובר על הגוף ובעזרת נשימה נכונה תתגברי על הכל.... יאללא , רוצות להיות דודות.....

שמחה18

New member
פרח יקרה ../images/Emo24.gif

אני מבינה את כל הפחדים שלך גם לי זה קרה אבל זרמתי עם הפחדים והתגברתי על הכל אני מציעה לך לא להמנע להכנס להריון וגם כשתהיי בהריון בע"ה ותפחדי תגיע בסוף הלידה ואח"כ תראי שזה לא נורא ורק אז תשתחררי מהפחד בע"ה , אני מתכוונת להגיד לך שלמרות כל הפחדים צריך להמשיך הלאה ולזרום מה שקרה לי הכי קשה בסוף מכל הפחדים זה שאת הילד השלישי ילדתי בניתוח קיסרי, אם את זוכרת שסיפרתי שהתחתנתי ללא הורים ונאלצתי להתגבר לבד על כל הקשיים והפחדים , תהיי חזקה והכל יהיה בסדר בע"ה. אל תרגישי כשלון מפני שזה קורה להרבה בנות במצבנו וגם ההפלה שהיתה לך יכולה לקרות לכל אשה גם אם יש לה אמא ואין לה פחדים, אני רוצה לספר לך שלפני כחודש הבן שלי ואישתו סיפרו לנו שהם בהריון והיינו הכי מאושרים שעוד מעט נהיה סבא וסבתא למרות גילנו הצעיר (בעלי בן 50 ואני בת 47) ואחרי שבועיים היתה הפלה ללא סיבה ברורה לצערנו הרב, אז זאת דוגמא שזה יכול לקרות לכל אחת , אנחנו פה איתך אוהבות ומחזקות אותך מכל הלב אוהבת שמחה

פרח75

New member
הבעיה היא...

שכבר קפצתי למים ואז היו לי חרדות נוראיות והייתי על סף התמוטטות. לכן אני לא רוצה שוב לקפוץ למים ולהתמודד תוך כדי. קשה לי עם זה...

שמחה19

New member
מאמי שלי תקפצי שוב למים

הרי את כתבת שחברותיך שהיו גם בחרדות עברו את הדרך וצלחו בה גם את תצליחי זה שהיתה לך הפלה זה לא אומר שזה יקרה שוב ועל כל החרדות תתגברי תעבדי על עצמך ותקווי תמיד לטוב ויהיה טוב בע"ה את תראי וגם אם יהיו בעיות בדרך אז כל דבר ניתן לפיתרון בעיתו, קבלי ממני הרבה חיבוקים.

פרח75

New member
איך אוכל?

הרי מסתבר שהקפיצה שלי למים בפעם הראשונה היתה טעות אז איך אוכל לעשות את אותה הטעות בפעם השניה?

קינגית7

New member
אני לא יודעת, אבל החיים לא משאירים

לנו ברירה. הם עוטפים ומושכים וזה טבענו להכנע להם.

../images/Emo201.gif ו-שאלות

היי יקירתי. צר לי שאת בחרדה כה גדולה. קודם כל, ה
שביקשת ... שנית, כמה שאלות? 1. האם יש מצב לחזור לאותו מטפל שהיית אצלו בעבר, רק כדי לדון בנושא הזה, למשך כמה פגישות? 2. האם שקלת חלופות, כמו - פנדקאות או אימוץ? ניכר שעכשיו את לא מסוגלת אפילו לחשוב על הריון [למרות שאת רוצה ילד]. אלו הן דרכים אלטרנטיביות להגעה לאותה מטרה. ועוד
.

פרח75

New member
אני לא רוצה לוותר לעצמי

ולעבור את החיים האלה בלי הריון. אלוהים נתן לי את היכולת להיכנס להריון ויש לי בן זוג שאני אוהבת ואני לא רוצה לוותר לעצמי. אני עדיין לא בשלב הזה של הויתור. אולי אגיע אליו,אבל כרגע אני עדייןלא מוכנה להיות שם. ולגבי הטיפול, החלטתי לא לחזור כרגע לאותה מטפלת. היא היתה מדהימה אבל לא למה שאני צריכה עכשיו. אני במקום קצת שונה. היום אני בטיפול קוגניטיבי, מקווה שזה יעזור! תודה על החיבוק ועל האכפתיות

למעלה