זו את הבעיות השכיחות בקרב מבוגרים
במחקר שעשיתי, שממתאים לתיאור שקיים גם בספרות הבעיה של עצבים, ואימפולסיביות היא הדבר המקשה ביותר, ובעיקר במערכות נישואיים. למרות שאין לכך הצדקה, לעיתים מבוגרים עם ADHD מודים שהם מכים יותר את ילדיהם ומתעמתים יותר עם בת/בן הזוג על רקע של "הדם עלה לי לראש". יש כמה דברים שאפשר להקל בעזרתם. קודם כל מודעות. בנושה זו את בדרך הנכונה. להבין שיש בעיה ומאיפו היא זה התחלה של התמודדות. שנית לריטלין השפעה ממתנת על אימפולסיביות, המרכיב העיקרי בתסמונת שקשור בהתפרצויות אלימות ובכעסים. - בעיקר על עצמנו שלא לצורך. (כמובן שבהתייעצות עם רופא מורשה לנושא). 3. לדבר עם בן הזוג על זה. לדבר על כעסים, מתחים פחדים (יש המון), מששקעים מהעבר בהקשר שמעורר את ההפרצות (יש הרבה) ולבקש מבן הזוג עזרה 4. פסק זמן - נכנסת ללופ, שבי עם עצמך כמה דקות לבד תנסי להירגע לחשוב על משהו נטרלי (טבע בד"כ) הרפייה. 5. כתיבה- עבודה עצמית טובה יכולה להיות מלווה בכתיבה. לאחר אירוע לכתוב לעצמך במחברת אישית מה קרה, מה ההרגשה, למד זה קרה. כאשר יושבים וכותבים ספונטנתית לעיתים עולים דברים שלא חשבנו עליהם שניתן לעבוד עלים לבד ולעיתים עם מטפל (פסיכותרפיסט, מאמן או הילר - היינו אך).- תהליל זה נקרה ביביליותרפיה, והוא מאוד מתאים לעבודה עם לקוי קשב בגלל מנגנון חשיבה אסוציטיבי דומיננטי. 6. ניתן גם לפנות לסנדת מבוגרים עם ADHD זוגיות ולקראת זוגיות, ויש כאלה בכל הארץ. יש הרבה עבודה והלרפעת קשב השלכות על מגוון רחב של חיים. אצל מבוגרים מרכיז זה הוא המפריע ביותר. בעיקר מתך פחד של לקוי הקשב לאבד שליטה. כאשר מוצאים בן/בת זוג מתאימים חשוב מאוד לדבר על כך. לגבי ההבלגשה וההחמרה. השאלה מה את עושה שאת מליגה. האם את ממשיכה לרתוח בפנים או משחררת. תביני שלכעוס ולהשאיר כעס זו בחירה, והיא ניתנת לשיטה באמצעות מודעות ועבודה עצמית. אני תוהה למה את מגיעים לשיאים כאלה. טיפ נוסף, ארבעת ההסכמות - לקות מהקבלה א. כוח המילה כל המחשבה - מחשבה זו אנרגיה, חשיבה חיובית ואמירה חיובית יוצרת מציאות חיובית. ב. לא להניח הנחות: כולני מניחים הנחות. כולנו יודעים מה חושבים אלינו ומה אומרים עלינו מאחרוי הגב. תבטרי על זה. אל תניחי הנחות. זה רק מעורר כעס. כי ברוב המקריפ אני מניחים הנחות במקומות שלא נוכל להגיע אליהם וזה זה מתפרץ על משהו אחר שרק דומה. ג. לא לקחת שום דבר אישית - ד עשי כמיתב יכולת לא יותר מזה לא פחות מזה. בהקשר זה מצטטים את רבי עיקבה "ואהבה לרעך כמוך" לא יותר ממך רק כמוך!!!. אל תהפכי לקורבן. מודעות ועבודב עצמית יכולה מאוד להקל בהקרבה תחומים. מקווה שעזרתי במעט יישר כוחך גיל מאור