וידוי

tzooka

New member
../images/Emo7.gifוידוי

אני מרגישה כל כך אשמה שאני פשוט חייבת לחלוק איתכם את הסיפור הזה. היום גיליתי שקקטוס ה"כסא חותנת" הענק שלי מת. הייתה לי הרגשה כבר מזמן שהוא לא במקום טוב,(התאורה במקום השתנתה משמש מלאה לצל מלא עם השנים) קצת פחדתי עליו שהעברה תעשה לו יותר נזק מתועלת, וגם קצת עליי כי לא פשוט להתעסק עם כזה דבר קוצני בקוטר של חצי מטר. עכשיו אני יודעת שהייתי צריכה להיות הרבה יותר אמיצה. הקקטוס הזה היה לדעתי בן יותר מארבעים, הוא טופח באהבה ע"י דודה שלי ז"ל ואחרי מותה על ידי אבי ז"ל ששתל אותו במקומו הנוכחי. לא שמתי לב אליו בשבועות האחרונים, הייתי עסוקה מדי בכל הפרחים החדשים ששתלתי. והיום כשניגשתי אליו הוא כבר היה רך ורקוב לגמריי מבפנים. חשבתי בהתחלה לשאול אם ניתן לעשות משהו אז צילמתי אותו, אבל די ברור לי שזה אבוד. אני מצרפת בכל זאת תמונה רק למקרה שלמישהו יש איזה לחש או כישוף שמחייה מתים....

י ע רה

New member
אני לבד פה לנחם אותך הלילה?../images/Emo24.gif

נו-יש דברים שנגמרים. בשביל זה המציאו את המילה -חבל. באמת חבל -אבל את בריאה? יש לך צמחים פורחים? רגשות אשמה זה בשביל דברים חמורים יותר. תרשי לעצמך להצטער -ולעבור הלאה. עכשיו הזמן לצלם עוד כמה תמונות -למען הדורות הבאים... אם היה לי לחש או כישוף הייתי נותנת לך אני מנסה פה--- אברקדברה אם זה יעלה חיוך על שפתייך

drorjs

New member
וואי וואי ../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif תנחומיי..

כזה קקטוס מפואר וככה הלך. אבל אולי זה היה מוות טבעי ואין לך מה לחוש אשמה.אחרי הכל צמחים אינם בני אלמוות (גם אם יש מהם שחיים מאות שנים)

gitta

New member
באמת מצער

לאבד צמח מיוחד כזה, הקשור בזכרונות כל כך אישיים. אולי אפשר לקחת ממנו חלקים להשרשה או זרעים? אם כן, תהיה לך נחמה פורתא.

טסונמי1

New member
הוציאי אותו מהאדמה- נסי לחתוך

ממנו את החלק הרקוב ולהגיע עד לחלק בריא [אים נישאר כזה חלק] יבשי את הפצע [להניח את הקקטוס במקום מוצל לשבוע עד 10 ימים ושתלי אותו במצע גידול מאוורר במקום שהוא לא מקבל השקיה אוטומטית זה הסיכוי היחיד שלו-

tzooka

New member
תודה לכולם על התגובות הנהדרות

ידעתי שאמצא כאן אוזן קשבת. עכשיו אחרי ש"התאבלתי" כראוי אני יכולה לפנות לשתילה של משהו מתאים יותר בפינה הזאת שהייתה באמת מוזנחת המון זמן. בקשר לחיתוך, לא נראה לי שיש מה להציל, כי הריקבון הוא מבפנים כלפי חוץ.

למעלה