התייעצות

../images/Emo7.gifהתייעצות

שלום לכם, אחרי הרבה זמן שאני רק קוראת וקוראת ולעתים רחוקות מתייעצת החלטתי שעכשיו כבר אני לא מצליחה לבד למצוא פתרונות אז בקיצור סיכום כל הפעילויות בנושא הADHD שלנו. (H גדולה מאוד...) כמעט בן 9 (שוקל 32 קילו) כיתה ד', נבון מאוד חמוד. אחרי נסיונות רבים וארוכים הגענו למינון של ריטלין 15 מ"ג ועברנו אחרי כשנה לקונצרטה 36+18. התקופה עם הקונצרטה היתה כבר חיובית יחסית לקודם וחשבנו שאנחנו מתקדמים. (בזמן זה הוא גם היה בטיפול אצל הפסיכיאטרית ילדים). לקראת סוף שנת הלימודים המורה כבר סימנה לנו שיש ירידה בריכוז אצלו והוא יוצא לשתות וכו'.. (כמו שרבים ממכם מכירים). בהמלצת הפסיכיאטר ניסינו LA 40 כי חשבנו (גם אחרי שיטוט בפורום) שהכדור הזה יותר עדין אז נחסוך לעצמנו את השינוי במצבי רוח שאמנם השתפר לאין ערוך לעומת הריטלין הרגיל מההתחלה אבל עדיין היו שיירים כאלה בסוף היום עם הקונצרטה - וגם שאולי הכדור הזה ישפיע הכי טוב. התברר די מהר (אחרי כשבוע בבי"ס) שהילד לא מרוכז ויש הבדל גדול כנראה בריכוז לעומת הקונצרטה בכל זאת. חזרנו לקונצרטה אבל חזרנו גם למצבי רוח אחרי הצהרים והתקפי זעם. בקיצור מרגישים ששום כדור לא משפיע לגמרי לטובה. השאלה היא מה עושים עכשו אחרי שניסינו כבר את כל הסוגים. (אני מוכרחה לציין שעם הקונצרטה ההרגשה היתה שהילד "קפוא" לא מחייך כמעט, סגור מאוד ועצוב. כמובן שעקבתי אחרי כל ההודעות הקשורות לנושא ובכל זאת אני חושבת שזה לא "הילד" שרגוע ושקט אלא שזה הכדור הזה שמשפיע ככה. לעומת זאת ה LA אמנם לא גרם לריכוז מקסימלי אבל הילד חייך והיה נחמד שזו בעצם מילת המפתח לגבי.) השאלה השנייה והחשובה ביותר לגבינו וגם כאן עקבנו אחרי כל השרשורים בעניין היא איך אפשר לעזור לו מבחינה חברתית. אצלו בניגוד לאחרים שמספרים שאחרי תקופה עם ריטלין השתפר המצב החברתי אצל הילדים שלהם - שום דבר לא משתנה. הוא מאוד רוצה חברים אבל אף אחד כמעט לא רוצה אותו... אני כמובן מנסה להזמין אליו ילדים ואם הם באים (ואף נהנים מאוד) הם בכל זאת לא מזמינים אותו אליהם, כי כנראה בכיתה בכל זאת קשה לו להתיידד איתם והוא מצליח לריב אתם ונפגע מכל מילה שכל ילד אומר אפילו שאני יכולה לפרש את זה אחרת וגם מסבירה לו כך). בקיצור (ארוך...) גם בעייה חברתית שלא נפתרת. תסלחו לי על האורך ומקווה שתקראו ותנסו לעזור.

נשמע מתיש ! אבל ....

לגבי התרופות ובעיית האיזון איני יודע, לדעתי, זו שאלה להפנות לנוירולוג מומחה ל ADHD. יתכן והסטרטה טוב או שילדיך נופל ל5% שהריטלין (על סוגיו), (הכוונה לתרופה הגינרית מטילפנידט) לא מתאים לבמנה הנוירו-כימי שבסיס התסמונת (לא בעית דופמין אלא סרוטונין או איטרות מוחית- זו רק השערה שפסיכאר או נוירולוג מומחה יכול לבחון באופן אובייקטיבי). אולם לגבי הבעיה החברתית, הריטלין לא פותר בעיות מסוג זה באופו ישיר. בעזרת ההקלה בסימםטומים החיוביים והשליליים של התסמונת, הוא מאפשר איזון פרמקולוגי כדי לסייע בידי הילד לפתח מיומנויות התמודדות . עם קיים קושי בסיסי בלימוד מיומנויות חברתיות- בעיה נלוות שכיחה לבעלי ADHD. לרוב פסיכולוג קוגניטיבי- התנהגותי המטפל בפסיכותפריה (בנוסף לתרופות) יכול מאוד לסייע בתחום זה. זהו השילוב היעיל ביותר בטיפול בילדים עם ADHD. ואגב, דרך טובה להפחית שחיקה ולמנוע עייפות היא באמצעות עבודת מודעות עצמית. כדאי מידי פעם לעצור הכל ולקחת שלווה לעצמך (שבן זוגך או אחד ההורים יקח פיקוד לזמן מה) ולעשות דברים מרגיעים ומקרינים שלווה (הרפיה, מדיטציה, שהייה בים, שהייה בטבע, הליכה ...) כל דבר שעושה לך טוב ומרחיק אותך מהפסיכודינמיקה יומיומית של הבית. יישר כוחך גיל

תודה, יש לך אולי עצה

לגבי הבעיות החברתיות? והאם יש פה משתתפים מאזור ירושלים שאולי יש להם אותה בעיה ונוכל ביחד להיפגש כמו שאתם עושים באזור המרכז?

למעלה