התחלת המסע .......

../images/Emo7.gifהתחלת המסע .......

(ביום שישי חזרתי מאשפוז בן שלושה ימים, בהם עברתי לפרו והיסטרוסקופיה דיאגנוזיתית. בבדיקה נמצא ששתי החצוצרות שלי סתומות ויש לי הדבקויות רבות בחלק התחתון של הרחם ( בין הרחם לבטן) הדבר נפל עלי כרעם ביום בהיר ולא יכולתי לעכל את אשר אמר לי הרופא "שמהיום אם תרצי הריון ותוכלי לעשות זאת בהפרייה" לאחר החתונה ניכנסתי להריון מידיי ונולדה בת שכיום היא בת שנתיים , את הלידה עברתי בהתחלה במסלול הטבעי ולאחר 11 שעות של עיוניים הוחלט לנתח אותי. כרגע אני נמצאת בעירבול מחשבות ורגשות גם אני וגם בעלי. מצבי הנפשי והרגשי עדיניים מאוד. רציתי לדעת מספר דברים ואם תוכלו בקצת להרים את רוחי אשמח מאוד: 1. מה הסיכויים להצלחה בהפריות לאור העובדה שכבר ילדתי לפני שנתיים (אני בת 34)? 2. מה המדיניות של קופת חולים כללית לגבי ילד שני ושלישי? 3. בכמה ימי ההעדרות של הבעל מהעבודה נדרשים לצורך פעולה זו? 4. האם אתם יכולות להמציץ על רופא טוב מאיזור באר שבע שעובד עם קופת החולים הכללית? בתודה מראש

הסיכויים להצליח בהפריות הם כמו בכל

הריון רגיל כ-25% לכל מחזור טיפול. העובדה שכבר ילדת לא בהכרח משפרת את הסיכויים, מה גם שמדובר על שנתיים, אבל נפלאות הן דרכי הטבע וראינו כבר הריונות ספונטניים גם במקרים שניתנו להם הכי פחות סיכויים. המדיניות לגבי ילד שני היא של מדינת ישראל ואין לה קשר לקופת החולים בה את חברה. המימון הוא מימון מלא. בן הזוג צריך להיות נוכח ביום של השאיבה כדי לתרום את חלקו (למרות שאת חלקו הוא יכול גם לשלוח בכוסית אם אין ברירה...). מעבר לזה, תלוי לכמה עזרה תידרשי בהתאם לתגובת הגוף שלך לטיפול. ביום-יומיים שאחרי שאיבת הביציות לפעמים יש כאבים והשאלה היא עד כמה תצליחי להתמודד איתם (אם יהיו) בשילוב עם העובדה שיש ילדה בבית. לא מכירה רופאים של קופ"ח כללית בכלל, אבל אני ממליצה לך לשאול גם בפורום הורים בטיפולים וגם בפורום הורים לאחר טיפולים.

חגיתלה

New member
לא יודעת לענות

אבל מאחלת לך המון בהצלחה ושהות קצרצרה איתנו.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. מצטערת לשמוע על הגילוי שלך, אבל למרות הכל טוב לדעת איפה הבעיה, כך יש לה פתרון. יש עדיין משהו שלא ברור לי בממצאים שלך. אמרת שיש הידבקויות בחלק התחתון של הרחם. האם ההידבקויות האלו יכולות להפריע בקליטת הריון או בנשיאת הריון? מה לגבי ההידבקויות בחצוצרות? באיזה חלק שלה חצוצרה הן נמצאות? בידה והן בחלק הקרוב לרחם, יש אפשרות לפתוח אותן. הסטטיסטיקה מדברת על 25% הצלחה בטיפולי IVF. אם הבעיה היחידה היא החצוצרות הסתומות זה אומר שאת נמצאת בצד הטוב של הסטטיטיקה. IVF הוא בהחלט לא הדרך החביבה להבאת ילדים לעולם, אבל כשאין ברירה, טוב לדעת שהיא קיימת
. בהצלחה נועם

למעלה