הצילו !!!

roniti9

New member
../images/Emo7.gifהצילו !!!../images/Emo53.gif

קודם כל נעלמתי לתקופה די ארוכה,ועכשיו חזרתי, ואני ממש בדכאון ולא יודעת מה לעשות . הראש שלי כבר מתפוצץ ממחשבות, אין לי מצב רוח לכלום בקיצור, על הפנים, ולכן פניתי אליכם : אני עובדת כגננת בסטא´ז בגן פרטי . בתחילת השנה נכנסתי לגן בידיעה שטווח הגילאים שם יהיה שנתיים ומעלה . בחודש ספטמבר עזבו הרבה ילדים בגלל כל מיני סיבות ונישארתי עם מס´ קטן של ילדים בני שנה וחצי ואפילו פחות, ועוד מס´ ילדים שעכשיו מולאים להם שנתיים . לא ידעתי מה לעשות, אך לאחר התייעצות החלטתי להישאר . אני מאוד אוהבת את הילדים בגן, אני מאוד משקיעה בעבודות הגן, מלמדת את הילדים ונותנת להם להרגיש לא רק כיף בגן אלא הרבה חום ואהבה . אני מנשקת אותם כל בוקר כשאני מגיעה, מחבקת ילד שבוכה, אך גם יודעת להיות קשוחה כשצריך . בהתחלה, כשחלק מהילדים עזבו הסברתי למנהלת גן שלי שמאוד קשה לי לעבוד עם הקטנים, כי לא רק שהם לא צריכים גננת, הם גם לא יכולים לשבת הרבה זמן במיוחד במפגשים, הם הרי קטנים, ומאוד קשה להושיב אותם הרבה זמן . היא אמרה לי שהקטנים יהיו בלול, ומי שיפריע הסייעת תשב איתו . הסכמתי, ולכן נישארתי .התחלתי לעבוד עם הסייעת, בידיעה שאני הגננת ואני זו שאמורה "לשלוט" בגן, ועד היום היא זו שאומרת לי מה לעשות . כלומר, היא דורשת שאני אעזור בעבודות הניקיון בגן, אשטוף ואעסיק את הילדים עד שהם הולכים לישון . לא מקובל עליה שחלק מהילדים יסתובבו, ואני אשב רק עם הבוגרים של הגן . אם היא יכולה להשתלט עליהם, גם אני יכולה . לדעתה, אני צריכה להיות יותר קשוחה איתם, ולעשות הכ-ל בגן . אתמול כשישבתי איתה לשיחה, היא אמרה שהיא לא מבינה למה צריך בגן הזה גננת, צריך להיות 90% מטפלת והשאר גננת . לא יתכן שאני אשב ב - 12 וחצי ולא אעזור להם בעבודות הגן . יש לציין שהיא מעבירה הכל למנהלת . היא סיפרה לי שהמנהלת בגן סיפרה לה שהיא לא יודעת מה לעשות איתי, וזאת אחרי שאני והמנהלת היינו ביחסים טובים ועכשיו הם מאוד עכורים.היא מספרת לה הכל, וטוענת שאם זה לא יעבוד איתי היא תעזוב או אני . לא ייתכם מצב כזה .... אתם מבינים, היא החליטה לקחת פיקוד . לאחר שיחה טלפונית עם המנהלת, היא טענה שאני משקיעה עם הילדים מבחינת העבודה אך לא עוזרת להם בעבודות הגן . חשוב לציין כי ההורים של הבודרים בגן מאוד מרוצים מימני ולא מוכנים שאני אעזוב כי הם רוצים גננת ( הורי גילאי השנתיים). היא יודעת שאם היא תפטר אותי יעזבו מס´ הורים ולכן היא מתלבטת . האם אני באמת צריכה לעזור להם בנקיון, האם בשביל זה השקעתי 4 שנים, האם אני אמורה לשבת עם הילדים הכ"כ קטנים במפגשים . בנוסף לכל הצרות היא מכניסה עוד שבועיים 3 תינוקות לגן ... אני יודעת שהסיפור ארוך אך אני חייבת עזרה, כי אחרת מיזמן הייתי עוזבת אך זה הסטא´ז שלי והיה לי מאוד קשה למצוא אותו ...

אלהלה

New member
מקום אחר../images/Emo20.gif

עצוב הסיפור שלך, ולא את ממש לא חייבת לעזור בעבודות הניקיון בגן. זה לא התפקיד של הגננת! אבל... זה לא ממש גן רגיל כי יש אצלכם יותר תינוקות מילדי גן, חפשי תוך כדי זה שאת שם גן אחר. וכשתמצאי .... מאוד קשה לעבוד ככה ויש לך עוד המון זמן עד לסוף השנה אז.. קחי את העניינים בידיים וחפשי מקום אחר ובנתיים תערכי מפגשים קצרים שהם יותר הפעלה, מוסיקה, תנועה... וכך כולם יוכלו להשתתף בהצלחה

קדן

New member
אני מסכימה עם אלהלה

זה לא תפקידך לעסוק בנקיון, חפשי משהו אחר תוך כדי עבודה .ובאשר לזעטוטים קשה מאד לקרא לזה מפגש, בגיל זה כדאי להפעיל אותם מעל שטיח ולא בכסאות ולהשתמש בבובות המחשה הרבה שירים ותנועה .אל תתייאשי ואל תתני למטפלת להחליט בשבילך,קחי את העניינים לידים שלך ותתני למטפלת להבין שאת שם כגגננת ותזמי עוד שיחות עם מנהלת הגן. אני מאד מבינה את התיסכול עברתי משהו דומה בשנה הראשונה לעבודתי . בהצלחה בהצלחה בהצלחה...

roniti9

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה

אני מאוד מודה לכן על התגובה וזה מה שאחרות ייעצו לי, אבל האם הכוונה היא שבגלל שזו שנת הסטאז´ שלי אני צריכה להישאר שם בכל מחיר ? העיקר לסיים את השנה ובסוף לעזוב אותם .... האם לעשות כל עבודה בגלל הסטאז´ ? אני מאוד מתוסכלת והולכת בלי מצב רוח לגן ...

אלהלה

New member
עזרה../images/Emo20.gif

באמת אין שום רע בהגשת עזרה לסייעת, וגם אני נוהגת לעזור כשאנייכולה אבל לא על חשבון דברים אחרים, וזה גם לא ממש מהלך יומיומי בגן. דברי עם המנהלת ונסי לטהר את האוירה כולל עם הסייעת. ובשלב כזה במהלך השנה אין לך הרבה ברירות חוץ מלחפש מקום אחר ואז לעבור או לסיים את השנה... יש גם שנים כאלה שלא ממש נפלאות ומתגברים. לומדים מהם הרבה לגבי השנים הבאות וחוץ מהכל חופשת פורים, פסח סוף שנה.. הכל מתקרב ויהיה בסדר

ליידי 1

New member
אין שום רע בקצת הגשת עזרה

אני מאוד מבינה לליבך. אני גגנת עם תואר ראשון בחינוך ועם תואר בתעודת הוראה והתחלתי לעבוד כגגנת, למדתי 6 שנים באונ´ והיום כגגנת אני גם שוטפץת כלים, מנקה את הריצפה, מנקה ומחליפה לילדים וכו´... ראשית- העובדה שלמדת 4 שנים אינה צריכה למנוע ממך לסייע לסייעת ולא רק בגן זה. אני כמובן לא אעשה זאת על חשבון דברים אחרים. אם צריך להכין עבודות, להכין את המפגשים אם הילדים זקוקים לי, אבל אם את פנויה וזה אפשרי, לדעתי את יכולה להושיט יד. זה שיעור טוב ביחסי אנוש. שנית- אני הייתי מקיימת שיחה מאוד כנה עם המנהלת ואומרת לה כי אם היא מעוניינת שתישארי, רצוי שהיא תגבה אותך ואם אינה מעוניינת תחפשי גן אחר זה אולי קשה אך לא בלתי אפשרי. ואם אתו מחליטות שאת נשארת, תקיימי שיחה עם הסייעת ותבהירה לה כי את הגגנת ולא היא ועליה לסייע לך ולא את לה. אבל ביננו, עלייך להשקיע יותר מאמצים בבניית הקשר עם הסייעת כי בכל גן את יכולה להיתקל במצבים כאלה. בהצלחה

טלגל

New member
שלום רונית, וקודם כל יופי שאת איתנו

הרצון המיידי שלי הוא להגיד לך, אז תעזבי אז לכי לך למצוא גן אחר, ומאד יכול להיות שתמצאי....... אבל לא, הלמידה האמיתית שלך היא דוקא השנה ודוקא בסיטואציה הלא קלה שאת נמצאת בה. אני מאד מבינה אותך, לא קל לעבוד לצד מטפלת אסרטיבית ועוד ותיקה ממך, שבטח רואה בך פישרית שרק התחילה לעבוד ולא תגיד לה מה לעשות. את לדעתי צריכה לעשות לה ולך גבולות, כשאת עם הילדים את איתם נטו עסוקה במטלות החינוך, כשיש לך קצת זמן פנוי, הילדים במיטות או בחוג עם מישהו אחר, את יכולה לעזור לה. ז"א בשעת הצהריים באמת לא נורא אם תשטפי איתה ותנקי איתה, כך תוכלי לבקש ממנה גם לעבוד לצידך בשעת מפגש למשל כשאת צריכה את עזרתה. תרדי מהלחץ של בוגרים צעירים גם ילדים בני שנתיים הם צעירים, עשי רק מפגשים חוייתיים, כמו שהציעו לך פה. דברי עם המנהלת על הפרדה לשתי קבוצות ואז יכול להיות שהמטפלת תשמח לקחת על עצמה את הצעירים יותר, נסי לשתף את המטפלת ברעיונות חינוכיים שיש לך, והיא תראה בך יותר שותפה. בקיצור יש לך עבודה אבל זה חשוב מאד שתתמודדי איתן, כי כל שנה יש מישהו אחר להתמודד איתו, ההורים, מפקחת, מנהלת, מטפלת, וילדים, זהו שיעור מצויין לחיים. בהצלחה ותמשיכי לעדכן אותנו...

קרני12

New member
תאום ציפיות

הי רונית גם אני עברתי את הסיפורים הללו בשנה הראשונה לעבודתי. ואני יכולה לספר לך שעברתי שלושה גנים עד שמצאתי מה שמתאים לי. דבר נוסף אני מסכימה עם טלגל בעניין שזוהי למידה נהדרת. בסמינר לא מלמדים אף קורס שנוגע ביחסי צוות וגננת או הורים וגננת ולכן זו ההזדמנות שלך לנסות להתמודד עם הסיטואציה אם ע"י שיחה עם הסייעת ואם בשיחה עם המנהלת גן. דבר נוסף והכי חשוב בכל מקום שאליו תגיעי וגם במקום הנוכחי תתאמי ציפיות והגדרת תפקידים עם המנהלת ושהדברים אף יהיו רשומים במן חוזה ואז הכל יהיה ברור ולא יהיו אי הבנות. בהצלחה

gili111

New member
תשמעי roniti

קשה לי לשמוע סיפורים כאלה. את נמצאת במצב מסויים שקה מאד לעבור ממנו למצב שונה לחלוטין. לדעתי, יחד עם זאת שאת עוזרת לסייעת מידי פעם. תכנני תוכניות הגן, והיי הגננת. היי עסוקה בהכנת עבודות ליום המחר ולשאר ימי השבוע. הכיני עבודות לילדים לבית- משימות קלות. קשטי את הגן, הכיני פינות עבודה. הסייעת תצטרך להתמודד עם הילדים ועבודותיה. דברי איתה תוך כדי עבודה. ספרי לה שאת מבינה אותה, ושבאמת העבודה שלה קשה. אל תתנערי לחלוטין מסיוע לה, רק עשי את עבודת הגננת בצורה שאי אפשר יהיה לבוא ול"נהל" אותך

למעלה