גרא

sweetwinnie

New member
../images/Emo7.gif גרא

שלום אני בחורה שמנמונת. יש לי עודף של 15 קילו. לפני שנה רזיתי 7 קילו ומאז אני לא מצליחה להוריד במשקל. אני כל הזמן מורידה קילו או שניים ומעלה אותם בחזרה. הבעיה שלי היא שכשהכל נראה טוב ויפה בזמן הדיאטה ונראה לי כאילו זה ימשך לנצח ואני יפטר מה15 קילו האלה, אני נשברת. אני נשברת תמיד אחרי שבוע וחצי, שבועיים. השאלה שלי היא לאן נעלם הרצון? איך אני משיגה אותו? למה תמיד בהתחלה יש רצון להשיג משהו ולאט לאט עם הזמן זה נעלם? תודה מראש

גרא.

New member
יין מתוק,אכן זו שאלת מיליון הדולר,

להיכן נעלם כוח הרצון והמוטיבציה להתמודד עם עודף המשקל..מעבר לספקולציות הפסיכולוגיות. כבר קראתי מחקרים הטוענים שההשמנה, נגרמת בגלל גן, כזה או אחר..ואם זה כך,בעצם אי אפשר להתנגד לתכונה מולדת.בכל מקרה, מתברר שרוב השמנמנים המכורים לדיאטות למיניהם, חוזרים בזמן כזה או אחר למשקלם הקודם ורק אחוזים בודדים, מצליחים באמת לנצח במלחמה האבודה הזאת..וכאן יש כמה אפשרויות. את יכולה לקבל את עצמך כפי שאת,,ולקבל תמיכה רבה בפורום בתפוז המכונה שמנות ויפות.גם אפרת, אחת ממנהלות הפורומים בתפוז, קצת מלאה, ומאד גאה בכך..לעיתים דווקא הקבלה שלך את עצמך כפי שאת, עשוייה לגרום בדיעבד, דווקא לירידה הדרגתית במשקל.הדרך השנייה, היא הצטרפות לאחת מהקבוצות העוסקות בשמירה על משקל, כמו,"שומרי משקל",או מרזי מורית לאו דווקא הקבוצות הללו, אבל סגנון ההתמודדות של החפצים בדיאטה, קל יותר בהשתתפות בקבוצה.בה את מדי שבוע נפגשת עם כל השמנמנות, נשקלת..ובמידה ואת יורדת במשקל מעט, את זוכה לתמיכה רבה..מסתבר שזה כנראה עובד.אבל מחייב שינוי הרגלי אכילה והתנהגות.דרך נוספת, היא טיפול פרטני.לעיתים טיפול בהיפנוה עשוי לעזור. אלא שהוא יקר מאד.

Naughty Girl1

New member
תודה רבה

הבעיה היא שההורים לא רוצים לשלוח אותי לדיאטנית או לכל מסגרת כלשהי. הם חושבים שאני "יכולה לבד". אני באמת יכולה לבד, אבל לפעמים הרצון נעלם וזה הורס לי הכל.

גרא.

New member
קשה לבד, קל יותר יחד עם בנות אחרות

הסובלות מקשיים דומים.אגב, את יכולה כמובן להכנס לפורום ה,הפרעות אכילה" כאן בתפוז. וכן לפורום "סה"ר-תמיכה נפשית לצעירים".

Naughty Girl1

New member
לא קשה לי לבד

פעם רזיתי 7 קילו, אני יכולה לבד. פשוט לפעמים הרצון נעלם ואז זה נהייה קשה

למעלה