איזה באסה

inbarm

New member
../images/Emo7.gif איזה באסה

תקלה במערכת ההשקיה, אמנם לא נורא כי יורדים קצת גשמים וקר אז האידוי איטי, אבל אתמול הגיע חשבון המים וחשבתי שאני יוצאת מדעתי. אלפיים חמש מאות שקל רק על המים + ביוב (!!!). אני חוששת שחוץ מהנזילה (השקתה את הגינה איזה שלוש שעות לפני שהגעתי וסגרתי את השיבר) יש נזילות לאורך הצינורות. אני לא יודעת איך בכלל להתחיל לטפל בזה. איך למצוא את הנזילות, ואולי בכלל כדאי להעביר צינורות חדשים לאורך כל הדרך? מדובר בחצר של שלושת-רבעי דונם, מחשב השקיה של שישה אזורים, צנרת תת קרקעית שהניח אבא שלי לפני שנים.... אין לי תקציב לגינה הזו. זה עצוב. (אני מתנחמת בלימונים ותפוזים ופקאנים אין סוף). יש עיצות להתמודדות עם בעיות תקציב ועלויות המים המטורפות? ענבר.

טסונמי1

New member
קודם כל כדי לוודא שאין נזילות

סיגרי את השיבר הראשי ותיסתכלי בשעון אים הוא לא מיסתובב אין נזילות בצנרצ קרקעית קשה לימצוא נזילות בעיקר אים הם לא גדולות-בקיץ קל יותר מקומות שגדל בהם עשב ירוק או אדמה לחה במיקרה כזה הייתי ממליצה על החלפת הצינורות מינורות זקנים אין טעם לתקן תתקני כאן יתפוצץ שם

מוטי בר

New member
סגירת שיבר ראשי אינה מעידה על חוסר

נזילות כי אם הוא סגור גם המקומות הנוזלים לא ינזלו. יש לסגור את כל הברזים בבית ובגינה ביחד, אך ללא מונה המים, ורק אז לבדוק אם השיבר הראשי/מונה המים של הבית דומם או עובד לאט. אם כל הברזים סגורים ויש תזוזה של מונה המים, רק אז אפשר לדעת בודאות שיש נזילה או זיוף של המונה. לסרוגין, לפתוח כל ברז ראשי בבית אך כל הברזים המשניים עצמם סגורים, וכך לעשות סריקה יסודית לכל ברז בנפרד כאשר מציצים במונה המים לאחר כל פתיחת ברז ראשי. אם מדובר בצנרת מתכת כנראה רקבונות חלודה, ושיש נזילות סמויות מתחת לקרקע. אם מדובר בצנרת פלסית, כנראה שיש חתך או פציעה של צנרת או מחבר רופף שניתן לחזק. החלפת צנרת לשטח כל כך גדול עולה הון לא קטן ועדיף קודם כל להקפיד על בדיקות יסודיות לפני כן.

gitta

New member
קודם כל, לפני כל תיקון

תודיעי בטלפון ובכתב (לגיבוי) לרשות המקומית שלך על התקלה. יש רשויות המתחשבות בתקלות כאלו עפ"י התקנות שלהן, ומזכות את התושבים בחלק מההוצאה הגדולה. תבקשי שיבוא פקח בדחיפות ויבדוק את הבעיה. בהצלחה.

למעלה