Jeremy

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifJeremy

כל הסיפור, כולל ראיונות, תמונות, פרטים מדויקים ורמזים לגבי שיר מספר 6 באלבום Ten. אני יודע שזה לא מתפקידי להציע, אבלללל - הוד, אם תשים בסוף את השרשור הזה בטאגליינס I would appreciate it

Jagged chaos

New member
../images/Emo62.gifהרעיון של השיר-

מבוסס על סיפור אמיתי על תלמיד בתיכון ריצ'ארדסון בטקסס בשםג'רמי דיל שהתאבד מול הכיתה שלו בשיעור אנגלית. אדי וידר ראה את הכתבה בעיתון וקיבל את ההשראה. אדי הבהיר שבנוסף שיש קטע שבו משחק תלמיד שהיה איתו בכיתה (אז למעשה, יש שני אנשים שמדובר עליהם בשיר).

Jagged chaos

New member
../images/Emo82.gif../images/Emo63.gifמקום ההתאבדות-

תיכון ריצ'ארדסון, טקסס.

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gifהירייה-

ב-8 בינואר 1991, יום שלישי, בשעה 9:45 בבוקר שיעור אנגלית. ג'רמי מאחר לשיעור, המורה אומרת לו ללכת למשרד המנהל, ג'רמי במקום נכנס לכיתה עם אקדח. ברגע שנכנס לכיתה אמר מול תלמידי הכיתה: "גברתי, הבאתי את כל מה שרציתי..." ( "Miss, I got what I really went for,") ג'רמי דל, בן 16, יורה לעצמו לפני כיתה עם 30 תלמידים כדור בפה מרובה מגנום קליבר 357 . ג'רמי תיכנן את ההתאבדות והשאיר פתק שהשמטרה לא חשפה אותו עד היום. המורה לאנגלית של ג'רמי, פיי בארנט, המורה שנכחה בכיתה ברגע ההתאבדות

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifהמנהל-

ג'רי בישופ,המנהל, טען שכמה זמן לפניי ההתאבדות, היו סימנים מרתיעים מצד ג'רמי, לכן הוא זימן אותו ואת אביו לשיחה. את אותה סיטאוציה מראים גם בקליפ של פרל ג'ם.

Jagged chaos

New member
../images/Emo223.gifחברים לכיתה של ג'רמי מדברים-

בראיין ג'קסון – "בדיוק לקחתי ציוד מהלוקר כשג'רמי היה בכיתה. הירייה נשמעה כמו מישהו שזרק בכוח ספר על השולחן." "חשבתי שהם משחקים או משהו, אבל אז שמעתי צרחה ומישהי בלונדינית בורחת מהכיתה בוכה." סקרן ומפוחד, נכנס ברייאן לכיתה וראה את ג'רמי מדמם מת על הרצפה. "המורה עמדה צמוד לקיר בוכה ורועדת. חלק מהאנשים החזיקו אותו מליפול..." ליסה מור- "אני והוא היינו מעבירים פתקים בשיעורים והוא היה מדבר על החיים וכאלה" היא טענה שבפתק האחרון שלהם, באותו היום, ג'רמי רצה לדבר על הבנזוג שלה וציין שיש לו בעיה עם אחד המורים. היא טוענת שאת כל הפתקים שלו הוא היה מסיים עם "תחזירי תשובה" ואת המכתב האחרון ביום ההתאבדות סיים ב"Later days". שון פורסט- "הוא נראה היה ילד חסר בעיות, הוא תמיד היה מספר בדיחות מכל דבר..." (מימן לשמאל) שון פורסט וליסה מור

Jagged chaos

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo16.gifהספר מחזור-

בספר מחזור לא שמו תמונה של ג'רמי. בסוף הספר היתה רשימה של ילדים שלא הביאו תמונה ולכן לא מופיעים, ג'רמי לא מופיע ברשימה הזאת.

Jagged chaos

New member
../images/Emo168.gifאדי וידר בראיונות-

וידר -"Jeremy נכתב על מקרה בתיכון ריצ'ארדסון..." "ראיתי בפסקה קטנה בעיתון על ילד בשם ג'רמי שהתאבד מול הכיתה שלו באנגלית. אני חושב שמתישהו אני אלך לבקר את התיכון הזה..." "כתבתי את השיר באותו הלילה שקראתי את הכתבה... (מה שמצביע על זה שהשיר נכתב ב-19 בינואר 1991). מראיין- היה ילד שהתאבד בירייה לראשו בבית הספר והוריו האשימו את הקליפ של Jeremy. מעניין אותי איך אתה מרגיש שהורים מרגישים שהקליפ Jeremy וכאלה מעודדים אלימות? אדי וידר: וואו! לא שמעתי על זה עד עכשיו. אני זוכר שמתי שכתבתי את השיר המרתף באותו הלילה אמרתי לעצמי "man..." .. אני משער שהם לא יכולים לתבוע אותנו כי כתבתי את השיר על מקרה שקרה כבר. מישהו עשה את זה וכתבתי על זה. לא המצאתי את זה ואלו דברים עובדתיים. זה הגיע מפסקה קטנה בעיתון מה שאומר שהרגת את עצמך ולקחת הקרבה גדולה בשביל נקמה. ועם כל מה שתגמור בצורה הזאת, זאת פסקה בעיתון. וזה הרעיון שבקליפ ההתחלה והסוף חוזרים על עצמם..כי למעשה לא עשית כלום...דבר לא משתנה. העולם ממשיך ואתה נעלם. הנקמה הכי טובה זה להמשיך לחיות ולהוכיח לעצמך ולהתחזק יותר מהאנשים האלו. זה בערך מה שאני עשיתי. ועכשיו, כל האנשים שהיו בעבר אובים בשבילי רוצים להיות חברים שלי והם לא מבינים למה אני לא עונה להם. אדי וידר: "דברים כאלה קורים בטח כל שבוע בבתי ספר באמריקה. הפדתי את עצמי שהרגשתי מחובר לשיר הזה..." "זה כמו שהוא היה אומר 'אני הולך להתאבד וזאת לא אשמתי ולא עשיתי כלום רע, אז אם אני אתאבד אני אפגע באחרים.." וידר תמיד האמין שהקליפ הרס לו את החזון לשיר והלהקה סירבה שהשיר ישודר בטקס ה-MTV. וידר אמר פעם בעצמו "אם לא הייתי חי בשביל המוזיקה, גם אני הייתי יורה בעצמי.."

J92

New member
../images/Emo54.gifואו,איזה חזק

בטח כל הילדים שהיו בכיתה יצאו לא שפויים.. תודה רבה Jagged chaos

BaTaTa KaRa

New member
יואו....

פאק.. ממש עצוב....חשבתי אדי כתב את זה אל אצמו לא היבנתי...

RuNoOsH

New member
ידעתי שאדי כתב את השיר

על ילד שהתאבד מול הכתה שלו וזה אבל לא ידעתי מה בדיוק... תודה!

למעלה