שלום כולם

../images/Emo68.gif שלום כולם

אני צריכה בבקשה מתכונים לאורז מלא ועדשים חומות, וכתומות לתינוקת שלי בת 10 חודשים... אודה לכן מאוד מאוד!!!

pirge

New member
מאפה אורז מלא עם ירקות

מאפה אורז מלא וירקות - קל הכנהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 08:40 | 13/05/07 אורז מלא אפוי בירקות --- במאמרים מקור:פירגה שימו בתבנית פיירקס גדולה: תפוח אדמה מקולף---מ ג ו ר ר במיגררת גסה בטטה בינונית מקולפת---מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה גזר גדול מגורר מקולף --מ ג ו ר ר במיגררת גסה בצל אחד בינוני קצוץ כוס אורז מלא כוס אטריות דקיקות וקצרות 5 כפות גדושות שמן קנולה כף פפריקה מתוקה כפית כורכום 2\\1 כפית כמון מלח ופלפל לטעם 3 כוסות מים רותחים. ל ע ר ב ב . לסגור עם ניר כסף ולאטום. להשאיר שעה על השיש. מנוחה. לאפות בחום 180 מעלות כשעה וחצי. עדיין מכוסה היטב בניר הכסף. במידה והאורז לא מוכן יש להוסיף מהצד עוד מים רותחים ולבדוק שוב אחרי 20 דקות. תהנו. מיוחד,טעים,מומלץ בחום. נהדר לאירוח.

pirge

New member
אורז ואטריות בניחוח תפוז ג'ינג'ר- אפוי

אורז אטריות תפוז ג'נג'ר אפוו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 14:49 | 29/11/06 מאפה אורז ואטריות בניחוח תפוז קינמון וג'ינג'ר-אפוי -------- מקור:פירגה ------ מתאים כקינוח או תוספת לכל ארוחה. 2 כוסות אורז מלא להשרות את האורז במים מהברז כ-שלוש שעות. לסנן ולייבש כחצי שעה. 2\\1 כוס אטריות דקיקות-קצרות 2 כוסות מים + 3 כוסות מיץ תפוזים----- להרתיח. קליפה מגוררת מתפוז כפית גינג'ר מסוכר מגורר 200 גרם מישמש יבש חתוך לרצועות או שלמים ( כוס וחצי ) חופן פלחי תפוחי עץ מיובשים או תפוח קטן טרי חופן צימוקים בהירים מושרה במעט יין מתוק--- כמה שעות. 2 כפות סילאן מתוק קורט מלח להכניס הכל לתבנית פיירקס לערבב. לגרר מעל לכל -50- גרם חמאה/מרגרינה לפזר באופן שווה 4\\3 כוס סוכר חום +כפית קינמון . לעטוף היטב בניר כסף לחורר ב-5-7 מקומות עם קיסם עץ לאפות כשעה וחצי בחום 170 אם במקרה וקורה שהאורז עדיין קשה,יש לצקת כוס מים ר ו ת ח י ם באופן שווה על האורז .שוב לכסות , ולהחזיר לאפיה. תהנו, פירגה

pirge

New member
אמא של אנה ערב טוב. אולי תוכלי בהשראה

של המתכונים האלה לאלתר משהו עם ירקות ופירות שיתאימו לתינוקת. למעשה אורז מלא מבשלים כמו אורז רגיל,רק מוסיפים עוד 10 דקות בישול על להבה מאד קטנה.תמיד אפשר להוסיף עוד מים מהפינה של הסיר. הכמויות שלי: כוס אורז י ב ש = 2 כוסות מים רותחים בבקשה.

pirge

New member
לביבות עדשים אדומות בנגיעות טונה/בשר

לביבות טונה ועדשים - אפוי/מטוגןו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 13:35 | 13/08/07 לביבות נפלאות עדשים וטונה אם את לא רוצה טונה-תכיני עם בשר חזה טחון באותה כמות מקור:פירגה בטיגון או באפיה הלביבות האלה לא להקפאה. כוס עדשים אדומות מבושלות בהרבה מים כ-10 דקות לבדוק שרך ולסנן בלי שטיפה. (יש לעמוד ליד הסיר לפני הרתיחה..כי יש נטייה למים לגלוש,לכן צריך מיד להנמיך את הלהבה.) להוסיף את העדשים המסוננים לקערה כף שמן בצל קצוץ מטוגן בכף שמן נוספת להוסיף 2 קופסאות טונה אחרי סינון 224 גרם בערך.. .1 ביצה שלמה 2\\1 כוס פתיתית פתיתי תפוחי אדמה(קונים בסופר ליד פירורי הלחם בשקית) מלח פלפל שחור פפריקה קורט קינמוןליצור קציצות מארכות בגודל בינוני ולטגן מ-2 הצדדים. יש אפשרות לאפות אבל אז צריך להוסיף לבלילה כ-3 כפות שמן קנולה. לשמן ניר אפיה ולהניח את הקציצות. אחרי שמשחים להפוך------ להבריש טיפונת בשמן את הלביבות ולאפות עד שמשחים. תהנו. לתשומת לב: ניסיתי להקפיא,ולחמם שוב. לא מומלץ להקפיא .

pirge

New member
נדמה לי שחלמון מותר,אז תמירי ביצה שלמה לחלמון

רוני471

New member
פירגה מותר חלמון אסור טונה ותודה

אני גם ינסה את המתכון הזה נישמע יאמי תודה רוני

pirge

New member
מרק ירקות בעדשים אדומות

מרק עדשים אדומות בירקותו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 10:57 | 30/01/06 מרק עדשים אדומות בירקות מקור:פירגה. לצקת לסיר מרק גדול--- 4 כפות שמן להזהיב בצל גדול קצוץ להכניס לסיר: 2 כוסות עדשים אדומים שטופים ומסוננים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בטטה גדולה שלמה קישוא גדול שלם כוס ירק טרי חתוך כף אחת גדושה של מרק עוף פרווה כמון פפריקה פלפל שחור אחרי טעימה בסוף.... מוסיפים את המלח-- לערבב ולבחוש הכל בסיר . בחישה וזהו.... להוסיף 10 כוסות מים ולרתיח. להנמיך אש ולבשל כ-30 דקות עד שהכל מתרכך. להוסיף קופסה של אפונה וגזר עם המים. להרתיח עוד כ-5 דקות ולהוסיף: 3 שני שום כתושות. שוב לטעום ולשפר טעם. מגישים עם פטרוזיליה טריה. וחתיכה מהקישוא והבטטה. לתינוקת את יכולה לבלנדר את הכל למרק סמיך - בבקשה

רוני471

New member
אנה אפשר לשאול למה אורז מלא?

יש לי תינוקת כמעט בגיל ביתך ולי ניתנה הנחיה לא לתת אורז מלא וקמח מלא כי זה מעמיס על הקיבה שלהם? תודה רוני

גלית2006

New member
רוני, ערב טוב!

לפי מה שאני יודעת, לא ממליצים להעמיס לא את הקטנים וגם לא את הגדולים עם מאפים , שעשויים מקמח לבן. הנטייה הבריאה יותר - היא להכין דברים מקמח מלא, שהוא יותר בעל ערכים תזונתיים כלשהם ולא רק קלוריות ריקות. אני לא יודעת את גיל ביתך, אבל פרוסת לחם מקמח מלא או מספר כפות אורז מלא לא נראה לי שיעמיסו על הקיבה. מקווה, שעזרתי

למה אורז מלא, לא מומלץ לתת מאכלים מלאים

לפני גיל שנתיים, הם לא מתעכלים להם טוב כל כך והקיבה שלהם גם ככה רק מתרגלת לאוכל. תעשי אורז רגיל

תודה רבה!!!

קודם כל תודה לכולן, סתם חשבתי שאורז מלא יותר בריא גם לנו וגם לקטנה, אורז רגיל היא אוכלת בלי בעייה, חשבתי לגוון, רק לא כל-כך ידעתי איך בדיוק לעשות, והמתכונים נפלאים... אשמח לעוד הצעות, למאכלים אחרים, לגיוון, דרך אגב אוכל אצבעות היא כבר אוכלת (מעדיפה כך לא ממש רוצה כפית)... אה דרך אגב אשמח להמלצות לדרך האכלת מוצרי חלב, שוב מסרבת לכפית, רוצה רק לבד. תודה ויום נפלא לכולנו!!!!

תנסי לתת לה כפית

שתאכל "בעצמה",שתתנסה ושתטבול את הכפית באוכל, ובמקביל תאכילי אותה עם הכפית. את יכולה גם למלא את הכפית בעצמך ולהניח לפניה כדי שהיא תוכל להתנסות. לחם היא אוהבת? מה לגבי טוסט גבינה צהובה? את יכולה לתת לה מקלונים דקיקים חתוכים מגבינה צהובה.

רוני471

New member
אנה כמה רעינות../images/Emo92.gif

מיכוון שהבנות שלנו אותו גיל כמעט, האם יש לה שיניים? כי לשלי יש בלי עין הרע 7 שיניים, אני נותנת לה קציצות עוף אוהבת מבושלות ברוטב , יש שני מתכונים מנצחים תקישי בחיפוש אחד קציצות של פירגה ואחד של ירון , קציצות מטוגנות שאני שמה בפנים בטטה וכישוא,, וככה גם הכנתי ירק אצל היא מאוד נהנת להחזיק ביד, פתיתים עם קוביות בטטה מעדן, היא אוהבת פסטה בצורות קטנות מבושל טוב עם רוטב בלי רוטב, סתם מוקפץ עם שמן זית פטרוזליה ושום, אורז מכינה ממולאים ואז יש לך בשר + אורז יאמי, קציצות בשר עם שעועית ירוקה עשיר בברזל והיא נהנת להחזיק את השעועית, או אפונה, אושפולונ לילדים העוף רך חתיכות קטנות ויש לך גזר ואורז, דברי חלב: גבינה צפתית מגרדת בפופמיה עם ירקות חתוכים קטן קטן, לביבות עם חלמון כי חלבון אסור עדיין, פיצה שאני מכינה מהבצק הרב שימושי של ניקי מעולה, חלמון עם גבינה צהובה ועגבניה יאמי, גבינה עם זיתים על לחם יאמי בקיצור כל מה שאני מבשלת למישפחה עם שינויים שיתאים גם לה, לסיכום גם אצלי העדפה לידיים אני יודעת מהבכורה שלי שזה טוב למוטריקה תזרמי איתה זה חלק מהתפתחות שתואכל בידיים, יש עוד זמן ותכנסי הרגלי שולחן, רוני

למעלה