כאבי רכיבה

דיגיטל

New member
../images/Emo68.gifכאבי רכיבה

קניתי אפניים חדשים, עם כסא VELO עם קפיצים ומוט בולם למושב. אינני מסוגלת לרכב יותר מ- 5 דקות בשל כאבים באזור המפשעה (הפנימית...). ניסיתי לכוון את הכסא בזווית נמוכה יותר (אין אפשרות להוריד אותו בשל המוט הבולם). האם מכנסי רכיבה יעזרו? (איזה דגם מומלץ?) האם כדאי לוותר על המוט ולהנמיך את הכסא? אנא עזרו לי... יעל יעל

רובן Z

New member
תחליפי כסא

כסא נוח, זה עניין של העדפה. כסא שנוח לא' יכול להיות ממש לא נוח לב', וזאת עקב מבנה עצמות שונה שיש לכל אחד מאיתנו. לא ציינת אם את רוכבת חדשה או לא. מעט רוכבים מתרגלים מיידית לכסא. בדרך כלל הישבן שלנו צריך תקופת הסתגלות לכסא. לגבי זווית המושב- תוודאי שהוא אופקי, יכול להיות שכרגע יש לו הטיה מינימלית. שינוי בזווית בהחלט יכול לעזור. מכנס רכיבה עוזר, אבל יותר לנוחות הכללית. הוא מרפד מעט את האזור, אבל בעיקר נוח כנגד שפשופים והתפסות של המכנס במושב כשעולים ויורדים מהאופניים. הפטנט הוא לנסות מספר כסאות. תנסי להסתדר עם המוכר בחנות האופניים החביבה עלייך, שייתן לך כסא לנסיון, וסכמי איתו שתוכלי להחליף אחרי פרק זמן סביר אם לא יהיה לך נוח. את לא חייבת ללכת על כסא יקר, גם בין הזולים יש כסאות לא רעים, אם כי רוב הסיכויים שכסא מאיכות טובה אכן ישפר את הכרת הטובה של ישבנך. בהצלחה רובן

omercupp

New member
יעל ל VELO יש אוכף מיוחד לנשים

האוכף לנשים קצר יותר ולכן לא כואב "במקום הרגיש". ה "אף" באוכפים הרגילים ארוך מדי מה שגורם לכאבים לנשים. גשי לחנות ובקשי אוכף VELO לנשים. או פני אלי במסר פרטי ואומר לך היכן לרכוש.

רמי לשם

New member
השערות

איזה כיסא זה בדיוק? רחב? מה מידת האופניים? וגובהך? איזה דגם אופניים? איפה קנית? כמה אפשרויות: 1. האופניים לא ממש מתאימים לך במידה, והבולם במוט הכיסא גורם לך לשבת גבוה מדי. תנסי להחליף למוט כיסא רגיל, תורידי קצת את הכיסא ותראה אם זה משפר. 2. את יושבת קרוב מדי או רחוק מדי, תנסי לקרב/להרחיק את הכיסא. 3. מכנסיים בהחלט יכולים לעזור במידה והכאב נגרם מחיכוך או מחוסר ריפוד, בעיקר אם מדובר בכיסא רחב (שבניגוד למצופה הוא לרוב פחות נוח ברכיבות ארוכות, בגלל החיכוך וחלוקת משקל פחות טובה)

doodoog

New member
לא צריך מוט בולם למושב!!

בעבר רכבתי עם זה והדבר גרם לי לסבל רב כנ"ל לגבי המוט ה"קפיצי" פשוט צריך אופניים עם שיכוך ואם אין אז רוכבים עם כיסא רגיל ומכנסי רכיבה עם "גילדה" בפנים ומקוים לטוב :)

guyshar55

New member
יעל- הכי חשוב להירגע.

אני ממש לא מכיר אותך, האם את רוכבת חדשה????? אם כן, אני רוצה להאמין שהכאבים באיזור המפשעה הם בגדר הטבעי. הגוף לא רגיל להפעיל את השרירים באיזור הזה,, כמו בפעם הראשונה על סוס... אבל אם זה ממשיך יותר משבועיים---ממש כואב- תנסי כסא של ספשלייזד- יש להם כסא BG רחב שתופס את כל הטוסיק. בהצלחה

idonoach

New member
../images/Emo91.gif כסא ג'ל

קניתי אחד כזה במחיר של 60 שקל-כסא ג'ל+קפיצים מאיזה חאפר אחד הכסא מעולה! עד שקניתי אותו חשבתי שיש לי בעיה בשרירי הישבן... בכל מקרה אני ממליץ

../images/Emo59.gifכאבי תחת...

גם אני סובל מהכיסא (ויש לי כיסא BG), ולאחר שנה עם האופניים (Specialized Hardrock Comp) זה הדבר הכי מציק בהם. יש לי 2 שאלות: 1. עד כמה כיסוי ג'ל עוזר? 2. איך מכוונים את הכיסא בצורה הטובה ביותר? ודרך אגב, לאחרונה התחלתי לרכוב עם מכנסי רכיבה, ואין הבדל גדול...

פאוסטו

New member
התאמה

תנסי לחזור לחנות להתאמה נכונה של האופניים (גובה זויות וכו) או תעזרי במשוה שמתמצא ויראה אותך רוכבת וגם תשאלי בנות אחרות מה עובד בשבילן

נתחיל מזה.....

שאם אין אפשרות להנמיך את המוט.....האופניים לא במידה שלך, תחליפי את מוט הכסא במוט רגיל ותחליפי לכסא המיוחד לנשים. ואם האופניים ממש חדשות אולי תשקלי להחזיר ולהחליף מידה

hindeer

New member
תשובות מאישה...

יעל, גם לי היו כאבים כאלו בדיוק כשהתחלתי לרכב. אפשר לתאר אותם ככאבים שדומים בדיוק לכאבים בתחת (אבל במקום אחר) אחרי שיעורי ספינינג שונים. מכיוון שמידת האופניים הייתה מתאימה לי (וזה דבר ראשון שכדאי שתבדקי כפי שיעצו לך כאן) היה ברור שזה המושב או פשוט עניין של זמן. וכך קרה, פשוט עם הזמן הגוף התרגל והכאבים פסקו. יש לי מושב נשים של VELO ובסה"כ הוא נוח וטוב לי איתו...אבל גיליתי (ונדמה שכך אמר פה מישהו) שדווקא העובדה שהוא רחב לא תמיד מהווה יתרון. בטיולי רכיבה ארוכים במיוחד הרוחב הזה גורם לשפשפת בדיוק בקו הדמיוני של הגומי של התחתון. ועוד דבר, בירידות הרוחב שלו מקשה את הסטת הגוף והישבן אחורה. אני מסכימה להשאיל לך אותו לתקופה מסויימת שתראי אם הוא טוב לך. בינתיים אשתמש במושב ג'ל מסוג פשוט וצר יותר וכך אוכל לבדוק את תיאוריית השפשפת. אז אם את רוצה את המושב לנסיון תשאירי לי מסר.

דיגיטל

New member
WOW תודה על כל התשובות, היום נגשתי

לחנות בה האופניים נקנו, אלו HARO V1 בהמלצתכם, א: הכסא הוחלף ל VELO דגם נשים, ב: גובה האופניים והכסא נבדק וכוון לגובה אופטימלי (כף רגל כמעט ישרה במצב של פדל במצב נמוך) אנסה את הכסא הזה , כבר נראה לי נח יותר, ולא ראיתי שם דגם נוסף של ספשילזר גם המיוחד לנשים היקר קצת יותר מה:VELO תודה על כל התשובות ותודה לעדי ממצמן על היחס החם והאישי. יעל

למעלה