הסיפור שלי..... קצת ארוך

o r i t 2 8

New member
../images/Emo68.gifהסיפור שלי..... קצת ארוך

הייתי בת 19, חיילת... באותה שבת הייתי אמורה לעשות שבת ובסוף לא עשיתי, תכננתי לנסוע עם חברים שלי לטבריה לשישי- שבת. בבוקר של יום שישי אמא שלי דיברה עם קרובת משפחה שלנו בטלפון ואמרה לה "נראה לי שאני לא אחזיק הרבה זמן מעמד" אני התרגזתי עליה ובמטבח אמרתי לה "תבטיחי לי שאם תמותי תבואי לי כל יום בחלום" אמרה לי "אם זה יהיה אפשרי - אני מבטיחה" קצת רקע : אני בת הזקונים בבית, הייתי מאוד מפונקת, לא עוזרת, צועקת עליה כל הזמן, אומרת לה שהיא לא מבינה כלום ושכולם נגדי בבית הזה... (בעיות גיל ההתבגרות) רבתי איתה לפני שיצאתי מהבית לטבריה. הגעתי עם החברים שלי לשם ושכחתי להתקשר הביתה, בבוקר קמתי עם עיניים נפוחות והדמעות לא הפסיקו לרדת לי, בלי שום סיבה.... ככה סתם, חשבתי שזה בגלל השמש, אבל לא הייתי בשמש בכלל, הייתי באוהל אבל העיניים נפוחות כל כך כאילו בכיתי כל הלילה. נזכרתי שלא התקשרתי הביתה להודיע שהכל בסדר (מיותר לציין שאז לא היה לכולם פלאפונים ורק לעשירים היה). החבר שלי לקח אותי לטלפון ציבורי ועמדתי על יד הטלפון ולא יכולתי לחייג, משהו אמר לי שקרה משהו.... שמשהו לא בסדר. ביקשתי ממנו " אלי, קח אותי הביתה, משהו לא בסדר" החברים שלו נסעו מוקדם יותר ולקחו אותי הביתה, עליתי במדרגות וראיתי פתק על הדלת בזו הלשון "אורית, אמא בבית חולים, הכל בסדר, המפתח לבית נמצא אצל השכנים למעלה" עליתי בריצה לקחתי את המפתחות, נכנסתי, והתחלתי לבכות.... הבית הפוך, יש דם על הריצפה, צמר גפן, מחטים... מיד התקשרתי לחברים שלקחו אותי הביתה וביקשתי מהם שיבואו לקחת אותי לבית חולים כי אמא שלי שם. הם באו לקחו אותי.... בכניסה לבית החולים ראיתי את האחיות שלי ואת גיסי ואבא שלי... פנים נבולות, בוכים.... אמא שלי קיבלה ארוע מוחי.... נכנסתי לחדר שבו שכבה... כל כך חסרת אונים... עם צינורות.... מחוברת למכונת הנשמה.... ואני ליד המיטה שלה.... בוכה ואומרת לה.... אל תעשי לי את זה... אני עוד זקוקה לך.... עוד לא הספקתי להיות חברה...... עוד לא הספקתי להתבגר.... בבקשה ממך, אני עוד צעירה לחיות ללא אם. נסענו הביתה... כעבור כמה שעות התקשרו...."שלום אפשר לקבל את ד (גיסי)? ד' ענה לטלפון ואמר לנו לבוא לבית חולים כי המצב לא טוב. נסענו כולנו וד' שלח את אבא שלי להביא מים... בזמן שהוא הלך ד' סיפר לנו שאמא נפטרה.... עוד כשהיינו בבית, שאבא עוד לא יודע .... עלינו לחדר שלה... ושם סיפרנו לו.... נכנסתי לחדר לא מאמינה .... לא יכול להיות שזה קורה לי...כולה עטופה בתכריכים..... קפאתי על מקומי, לא יכולתי לזוז..... אמרתי זה בטח לא קורה במשפחה שלי... אמא שלי בריאה , אשה חזקה.... זה לא מקרה ששייך לי. בהלוויה לא יכולתי לבכות מול כולם ולא הבנתי על מה ולמה.... הדחקתי... הדחקתי במשך שנים.... נסענו הביתה.... ישבנו שבעה... ואני עדיין לא מאמינה.... חברה טובה שלי מהבסיס באה אלי יום יום ועזרה לי מאוד בשבעה....גם החבר היה.... נגמרה השבעה... צריך לחזור לבסיס, לשיגרה.... כשהגעתי לבסיס הבנתי שהחברה הטובה שלי שעזרה לי נמצאת בקשר עם החבר שלי... ישנה אצלו כל השבעה ומיותר לציין מה עוד היה שם. כמובן שהראש שלי היה עסוק בדברים אחרים שלא כאב לי כל כך... הלב שלי היה כאוב במשהו אחר.... עברו שנים... היום אני בוכה כמעט מכל דבר, אבל אני חזקה יותר, רואה דברים טוב יותר..... וכן אמא שלי באה לי בחלום כל יום, לא תאמינו אבל היא באה, וגם אם אני לא רואה אותה, הנוכחות שלה שם.... כל יום הייתי קמה עם מועקה בלב... עם הרגשה לא טובה, קמה ורוצה רק לבכות על האובדן, על החוסר יכולת שלי לדבר איתה, לספר לה, לחבק אותה ולהגיד לה עד כמה אני אוהבת אותה.... ואז יום אחד חלמתי חלום שמשחרר אותי מהמועקה הזו ומשחרר אותה מהאחיזה שלי בה.... אמרה לי בחלום שהיא סולחת לי על שהייתי ילדה לא טובה, שהיא מבינה שזה הגיל ושהיא אוהבת אותי וסולחת לי על הכל כי אני הבת שלה והיא אוהבת אותי מאוד.... מאז לא חלמתי עליה (למאמינים שבנינו היא שיחררה אותי מהמועקה.... מהרגשה של יסורי המצפון שלי) היום עשר שנים מאז... ואני כואבת כל פעם מחדש, מתגעגעת, רוצה עוד חיבוק אחרון, רוצה להחזיר את הגלגל אחורה לאותו יום שישי ולהגיד לה שאני אוהבת אותה מאוד ואם הייתה רואה איזה אישיות אני ואיזה אדם טוב אני היא הייתה מתגאה בי.... "אמא יקרה שלי, בזכות המוות שלך אני אדם טוב יותר, מבין יותר, מתחשב יותר. אני חזקה, מתמודדת, ואני אישיות מקסימה... רק חבל שהייתי צריכה לחוות את המוות שלך בשביל להגיע לאן שהגעתי היום.... להיות אדם אחר... וטוב יותר, אוהבת אותך לעולמים ותמיד תהיי חסרה לי, כל שנה שעוברת כואב לי יותר.... במקרה שלי אמא הזמן לא עושה את שלו."

Storm131

New member
orit28

איזה סיפור מדהים וכואב.איך חשת שמשהו קרה,איך אמך חשה בזה לפני שזה קרה,ממש היו אנרגיות שכיוונו לעניין.וזה שחלמת על אמך כל יום ולבסוף היא גם שיחררה אותך מרגשי האשם רק מראה לי שבסך הכל אמך היתה מחוברת אלייך ואהבה אותך מאוד .למרות כל הכאב קיבלת איזה מתנה של התקשרות עם אמך דרך החלומות וגם הקלה.אני מאמינה ומקווה שאינך נושאת עימך רגשות אשם ומה שאת מתארת על כך שהפכת לאשיות אוהבת ומבינה מתאר תהליך חיובי ובונה שעברת.אל תראי את זה בהכרח כאילו אימך היתה צריכה למות כדי שתהיי טובה יותר,מפני שהבנות כאן בפורום מספרות על תהליכים נפשיים שעברו כתוצאה מהאובדן והפכו אותן לרגישות ו"יפות"יותר נפשית.כך קרה גם אצלך.

תודה ששיתפת

אני מאמינה שאמך אכן שחררה אותך ועזרה לך לסגור את המעגל בעיקר עם עצמך. בטוחה שבמקום בו היא נמצאת היא אכן גאה בך על מה שאת. חיינו וההתנסויות שאנו עוברים הם אלו ההופכים אותנו למה שאנחנו, ולכן אל תרגישי רגשות אשם, אל תקחי זאת על עצמך. אמך לא מתה כדי שאת תהפכי למה שאת...אלא שאת ידעת להפוך את אובדנך ואת הכאב שלך למשהו חיובי, הצלחת להתגבר על הכאב ולהפוך לאדם שאת מעידה עליו כאדם בעל אישיות מקסימה, מתמודד,מבין ומתחשב...לכן היי גם את גאה בעצמך...כל הכבוד
לילה טוב לך

S u n n y 1

New member
היי אורית

קוראת ובוכה...איזה סיפור כואב. החלום בו אימך שיחררה אותך מהמועקה הוא מדהים בעיני, ויכול להראות לך כמה שהיא איתך לידך, רואה ושומעת הכל, כמו שהיא הבטיחה. שולחת לך
חם.

adishay16

New member
וואו

ריגשת אותי.. גם במקרה שלי הזמן לא עושה את שלו.. להיפך...

מיקימק

New member
איזה סיפור...

אני ממש מסכימה איתך שבמקרה של אמא הזמן לא עושה את שלו....

etiush

New member
עצוב

וכל כך מזדהה עם הכאב של לאבד אם... וההרגשה של "יכולתי לעשות יותר" תמיד מכוננת בי... אני מקווה שגם לי היא סולחת

אורית.

קראתי, כשכולי אחוזת צמרמורת. אני חושבת שאת אדם מאוד אמיץ. גם בעצם סיפור הדבר, וגם באופן שבו עשית בסופו של דבר מיפנה בחייך, וממצב נתון - הוצאת את המיטב שאפשר. ואגב - יופי של סגנון כתיבה יש לך. ממש כאילו ראיתי סרט של הדברים שתיארת. תודה ששיתפת אותנו.
סקאלי

אורית החמודה

גם אני עשיתי את המוות לאמא שלי לפני שהיא נהרגה, גילההתבגרות את יודעת, ואכלתי את עצמי הרבה שנים אחרי זה אך כשנולדו לי ילדים הנתי אחרת את החיים, הילדים שלי היו מקסימים אלי בגיל ההתבגרות שלהם, ממש נשמות טובות, תמיד זכרתי את מה שאמא שלי אמרה לי הילדים שלך יעשו לך מה שאת עושה לי, אך אמא טעתה תודה לאל, לצערי הרב באמצע השבעה הודיעו לנו שבטעות החליפו בין הגופות ובהלוויה של אמא זו לא היתה הגופה שלה, עד היוםקרוב ל-28 שנה אני לא מצליחה להתגבר על זה , חיים אכזרים ביותר, באופן קבוע חלמתי אותו החלום שאמא שלי לא מתה והחביאו אותה בבית משוגעים, חלום שהטריף לי עוד יותר את החיים המסובכים שהיו לי, אלוהים אלוהי כל הנשמות איפה אתה, היכן היית למה לקחת את האשה הכי טהורה בעולם שלא הספיקה לראות נכדים דבר שכל כך רצתה, טוב אין מה לעשות

שושילי

New member
../images/Emo7.gif וואו

איזה סיפור אוף מליון חיבוקים אין לי מילים כחמות רק המון דמעות וחיבוקים.

לולי80

New member
אין לי מילים

הסיפור שלי הוא לגמרי שונה... הסיפור שלך נגע לליבי.... אני משתתפת באובדנך... ובטוחה שאימך גאה בך ואוהבת מלמעלה.... אני מאחלת לך שתמשכי לחלום.......

למעלה