המשבר הגיע

ענתי44

New member
../images/Emo67.gifהמשבר הגיע

הלילה אמא צעקה. התעוררה מבועתת איפה היא? הרגעתי אותה והיא חזרה לישון. היום אמא נ שארה בבית כי הגיעה אחות לבדוק את פצעי הלחץ. אני נאלצתי ללכת לפיזיותרפיה ( מצב הברך שנפצעתי בתאונה החמיר ) האחות היתה בשוק ממצב הרגל ומהפצעי לחץ בעכוז. היא העבירה את התיק של אמא ליחידה לטיפול בבית להמשך מעקב וטיפול. אחרי האופוריה של אתמול היום אמא היתה בדאון, ברחו לה מילים כשדיברה. בעיצה של רופאת המשפחה החזרתי לאמא כדור של סכרת שהרופאה בבית אבות הורידה כי הסוכר לא מאוזן. אמא ישבה לידי ואני עבדתי מהבית. לפתע ריח גדולים התפשט בבית. אמא סירבה ללכת להחליף. לא עזר לי כל התחינות. לפחות הסכימה לשתות קולה להרגעה. היא לא היתה מסוגלת לאכול בצהרים ולבסוף הסכימה ללכת למיטה. תוך דקותיים התלכלכה המיטה כולה והמצעים הנקיים נמרחו. אמא השתוללה ונלחמה איתי. ביקשתי שתסים ידיים על החזה כדי שאוכל לנקות והיא שמה, פתאום שלחה יד ונגעה בשלשול, וכשצעקתי לא, היא נבהלה והחזירה את היד על הגופיה שכמובן התלכלכה. כעבור כמה דקות כל החדר היה לא נקי. אני איבדתי עשרונות ובכיתי, לבושתי צעקתי " נמאס לי מהחיים חבל שהתעוררתי מהניתוח" זה גרם לאמא בילבול והיא החלה לצעוק " איפה אני? מה עושים לי" נאלצתי להסיר ממנה את הטיטול כשאני מניחה לה לחבק אותי עם היותה לא נקיה. ניקיתי ובכיתי. עד שנרגעתי. ואז דיברתי אליה רכות, הבאתי קערת מים חמימים עם סבון ריחני ושטפתי אותה. אולי המגע הנעים של המים, אולי הקול הרך והמפייס, הרגיעו אותה והיא נענתה לי ונתנה לי להחליף סדינית תחתיה, לנגבה ולהלבישה נקי ואז נרדמה עם חיוך. אני מיהרתי לפח והפעלתי מכונת כביסה, ואז ישבתי על הספה. תשושה ומובסת. אני יודעת שזה היה צפוי, ואני יודעת שזה לא מקרה חד פעמי, ושצפויים לי ימים קשים כאלה. מה ששבר את ליבי היו המילים הקשות שאמרתי בבכי. אמא שכחה מזמן ואני לא. הם רודפות אותי כעדת כלבי ציד אחר השועל. ובכל זאת, וגם ברגע השפל הזה, של אמא ושלי, אני יודעת שעשיתי צעד נכון כשהחזרתי את אמא הביתה. ושלמרות הרגעים הקשים האלה מקומה בבית שלה.

אירילה

New member
ענת ,המעבר חזרה מבית האבות הביתה גרם לכך

כל שינוי קיצוני במעבר מקום מגורים יכול לגרום לתופעות הלו. יש לקוות שאמא תירגע בתוך מספר ימים ואולי תפתיע ומחר כבר תהיה רגועה. הרבה כח ענת!!! גרשון

טילי66

New member
ענתי הי.

התרגשתי ולצערי בכיתי יחד איתך. מה אני יכולה להגיד רק תיהי חזקה יש ימים קשים זה הגורל שלנו אחרי ירידה תבוא העליה אל תשברי את צריכה להיות חזקה בשביל אמא ומעל הכל בשבילך ולמען כולנו זקוקים לך ולכושר הביטוי שלך גם אני מושכת קופת שרצים לא פשוטה ולא רק עם אישי. אני משדהה איתך בקשר לברך אצלי זה ללא תאונה והמצב לא טוב בלשון המעטה.אוהבת ומחבקת תמי

אגסיל

New member
ענתי, כאב לי לקרוא את שעברת../images/Emo24.gif

אבל אני בטוחה שידעת שדבר כזה יקרה והרי זה היה די צפוי. אמא חולה והיא לא שולטת בתגובותיה. עשית נכון כשפייסת אותה ברכות ואני מבינה גם את הבכי והכעס שלך. מחר יום חדש והכל ייראה אחרת - אני מקווה - והרי יכולים לקרות שוב מצבים לא נעימים. העיקר שתהיי חזקה ותתמודדי עם ההחלטה שלך להשאיר את אמא בבית. ולך אני מאחלת בריאות טובה והחלמה ללא כאבים. מחבקת אותך מכל הלב, את ממש בת לתפארת. זה מה שנקרא - כבד את אביך ואת אמך. לילי

ענתי יקירתי,

כואב לקרוא , אבל עוד יותר כואבת התגובה שלך, שהיא כ"כ טבעית ונורמלית, ורגשי האשם תמיד ירדפו אותנו המטפלים, והכעסים שלך כל כך מובנים, אבל דברים כאלה היו כבר בעבר ואין חדש תחת השמש. אני מקווה שהלילה יהייה שקט, וימים כמו היום לא יחזרו בתכיפו גדולה,הם אומנם יהיו אך צריך לקחת כל דבר בפרופורציה. לילה טוב, עם חיבוק ענק, ניצה.

ענתי44

New member
השקט שאחרי הסערה

הערב עבר עלינו באופן רגוע עד לרגע של העברתה של אמא למיטה מכסא הגלגלים. היא כל כך מפחדת וכל כך שברירית שאני נלחצת שלא, חלילה, אלחץ עליה חזק מידי. בסוף, כשהיא חושבת שאני רק עושה לה נעימים בגב אני מרימה אותה ועד שהיא קולטת מה קרה היא כבר במיטה. עכשיו היא ישנה רגועה ושלווה וגם אני אלך לישון. תודה לכולכם על העידור.

ענתילה יקרה , כמוני כמוך

מי כמונו מבין אותך שברגעי הסערה שיקול הדעת מסיר את מחסום פינו והמילים בורחות מעצמן, כאילו הן אמורות לפצות או להרגיע אותנו. הלכתי עם אהרון החוצה בשבת אחרי הצהריים, הוא לא רגוע וכל הדרך כועס ואני צריכה להרגיע ולגרור אותו לכיוון אליו אני רוצה. בשלב מסוים כמעט התחלתי לבכות ואמרתי לו "אני רוצה למות" . לפעמים הוא מבין, לפעמים לא. אם הוא מבין, אז הוא מתחיל להרגע ואם לא אז אני עדיין באותה צרה. את מי ניסיתי להרגיע?? אף אחד בעצם וכך אני נשארת מתוסכלת יותר. יקירה שלי, זה כבר קרה לך בעבר וזה עוד יקרה, לצערנו כל תגובה כועסת שלנו לא עוזרת, באותם רגעים את המומחית לאסוף את כל כוחות הנפש והדמיון ולחשוב על אמא ומה היא מרגישה ולנסות לא לכעוס עליה ולהרגיעה. עצות, עצות, עצות, כמובן ברגע האמת אנו לא תמיד במאה אחוז שיקול דעת. כשאני אומרת לאהרון מילים בכעס אני מקבלת הכל בהפוכה, כי הוא לא מבין את המילים אלא רק את הטון שלהם. לכן, כמה שזה קשה, אני מנסה לשלוט בעצמי ותמיד בטון שמח ורגוע(לא תמיד מצליח) וכמו שעשית עם ליטופים ונחמה. אני חושבת שאם אהרון יגיע למצב של חיתולים, מצבי יהיה נורא, בטח לא ייתן כל כך שיטפלו בו ומזה אני חוששת מאד. אז עכשיו הכל רגוע והלואי שימשיך כך אצלכן, שאמא תתרגל לבית חזרה וחשוב מאד שהפצעים שלה ושלך יתרפאו מהר אוהבת, המון נשיקות, טובה

ענתי44

New member
תודה יקירה

כשהיא מבינה שאני רוצה לנקות אותה או להלביש אותה לא פעם היא נעצבת ולפעמים אפילו אומרת "זקנה לא שווה כלום" ואני מדברת אל ליבה ואומרת לה שבשבילנו היא אמא. האמא שאנחנו אוהבים וזוכרים איך היא טיפלה בנו ובסבא וסבתא שלנו. ולפעמים כשהיא לא מבינה וצועקת לי "מה את עושה לי?" ומתנגדת ובצדק כי מבחינתה אני מאיימת עליה ואולי רוצה לפגוע בה, ואז כשאני מצליחה לנקות, ומתחילה לשטוף עם המים החמימים והיא נרגעת ונהנית מהמים, או כשאני שמה לה משחה שמרגיעה את הגירוד או הכאב של הפצעים היא מרוצה. ואני לא יודעת מה יותר כואב לי. המאבק איתה או לראות שהעזרה שלי משפילה בעיניה כי היא מבינה שהיא תלוייה במישהו אחר. ואני מבינה לליבה. גם אני בתקופת הניתוח ניסיתי כמה שיותר מהר שלא להיות תלוייה בעזרה ולא להיות לאף אחד לעול. עצובה הזקנה. עצובה המחלה הארורה הזו... אבל עכשיו היא יושבת נקייה ושותה את הקפה שלה ומרוצה כל כך שזה עושה טוב על הלב. יום נפלא

חיבוק ענק יקרה שלי

בדיוק כמו שכתבת, מה הם חושבים??? האם הם מרגישים מבוישים, מסכנים, אומללים, חסרי תועלת ונתמכים??? מי יודע? אצלנו לפעמים אחרי המקלחת כשאהרון כבר נקי ולבוש, בדרך כלל ימי שישי, אז הוא אומר לי חגיגית "תודה רבה" בכוונה כזו ואז ליבי נקרע ונחמץ ומצד שני אני מעריכה אותו ומעריצה שלמרות הקושי שלו בכך שאני רוחצת אותו, הוא מוצא לנכון להודות לי. הרי בימים אחרים אפילו קפה הוא לא הסכים שאכין לו, רק לבדו ועכשיו יש בעיות אכילה ופסנג האכילה אותו בבוקר ועכשיו בכוונה ישבתי לאכול צהריים כי מקודם הוא לא אכל והאכלתי אותו בדיוק כמו להאכיל את הנכדים שלי(שלרוב אוכלים לבד) איני יודעת מה הסיבה לכך שהוא לא רוצה לאכול אך יש לו בחירות משלו, מרק וגלידה - כן!!! עוף ותוספות - לא לא נורא אם ירד קצת במשקל, אך זהו תהליך שלא ברור כיצד יימשך המון נשיקות לך ולאמא, שיהיו רק ימים נפלאים ובריאות טובה, להתראות, טובה

טוב'לה מניסיון עשיר שיש לי,

התופעות האלה באות והולכות, לא כדאי להשקיע בהם מאמץ מיותר, כי בסופו של דבר יאכל מה שרוצה, לפעמים אנחנו שוכחים שהם לא באמת התינוקות שלנו, שלהם דאגנו, גם אם מאכילים את טובי בכוח הוא בסופו של דבר פולט הכל, מה שנקרא "עושה לי ניני בניני" דווקא, אז תניחי לו יאכל מה שרוצה יש לו עודפים והם ישמשו אותו לאורך זמן רב. שיהייה לך ערב שקט ומקסים, חיבוק ענק, ונשיקה, ניצה.

למעלה