בוקר טוב

dorit2608

New member
../images/Emo66.gifבוקר טוב

שלום. שמי דורית ואני נשואה+ילדה בת שנה ו-8 חודשים. אני חושבת להתגרש ושאלתי היא: האם יש גוף אחר חוץ מהרבנות הדתית לפתוח בו תיק ומה ההבדל ביניהם? תודה.

דורית בוקר-צהריים טובים

לבית הדין הרבני יש את הסמכות הייחודית לעניין הגט עצמו, שאר הסמכויות הן סמכויות מקבילו לבית הדין ולבית המשפט לעינייני משפחה. הסמכות נקבעת לפי מועד פתיחת התיק וגם אם ברבנות נפתח התיק קודם יש חשיבות לעניין הכריכה. נושא משמורת ומזונות ילדים ניתן לדון בהסכמה ברבני.

dorit2608

New member
שאלה נוספת בנושא

שלום ותודה על תשובתך. עדיין איני מבינה את ההבדל, ז"א, הייתי אצל חוקר פרטי בעניין מסויים והוא ייעץ לי לא ללכת קודם לבית הדין הרבני, למה ?

dorit2608

New member
../images/Emo66.gifשאלה לעורכת הדין גלוקשטד

תודה על תשובתך בנושא פתיחת תיק ברבנות . יש דבר שעדיין איני מבינה:חוקר פרטי שאצלו הייתי, ייעץ לי לא לפתוח תיק ברבנות ולהקדים את בעלי כי "עדיף", כך הוא אמר, "לפתוח תיק במקום אחר". שאלתי היא למה?

דורית

יכול להיות שהחוקר הפרטי התכוון לכך שאם תגישי תביעת גרושין בבית הדין הרבני, הדבר יקשה עלייך לתבוע את כתובתך (ו/או להפעיל לחץ ע"י איום בתביעת הכתובה לצורך הגעה להסכם או כל דבר אחר). על מנת להמליץ לך היכן לפתוח את התיק צריך לקבל תמונה כוללת של המצב שלך. אני מציעה לך לגשת לעו"ד (ולא לחוק פרטי ו/או לחבר'ה) ולקבל ייעוץ מתאים היכן איך ומתי לפתוח את ההליכים בעניין שלך.

למעלה