בואנס דיאס

logikal

New member
../images/Emo66.gifבואנס דיאס

כבר ימים מספר אני קוראת בהנאה את התכתובת בפורום,צוחקת ובוכה בהתאם לכתוב ,נזכרת ונהנית. אתם קרן אור לילדות לימי הזורים של ההורים ןלחויות בלתי נשכחות.אשמח להיות חלק מקבוצה שנראית לי ייחודית ונוסטלגית,אשתדל לתרום את חלקי ונסות לכתוב ולדבר בשפה הנהדרת הזו. יום נפלא לכולכם.

Sarika

New member
ביאן ב'ינידה לוגיקל ../images/Emo140.gif

סטאס אנב'יטאדה אה קדאר קון מוזוטרוס קון מונג'ו פלאזר
, קונטאמוס די אונדי סאב'ס לאדינו ?

logikal

New member
דה קזה

מי פדרה אי מי מדרה דה לה טורקיה.מי מדרה דה אידרנה אי מי פדרה דה איסטנבול.אן קזה אבלרון עברית,לוס גרנדס אי לה נונה אבלרון ספניול.אי מוזוס מוס אמבזימוס אבלר.אן חגים אי שבתות קנטימוס טודוס אנזונטס קנטיקס ,קומימוס אי טודו לה פמייליה ,טיוס,פרימוס טודוס.עכשיו כולנו בוגרים ונפגשים לעיתים יותר רחוקות,אך קורה שישנם אירועים מיוחדים שאנו משחזרים את העבר בכיף{היה לדודה שלי יום הולדת 80 ועשו לה יום הולדת על טהרת הלדינו מפגש ענק+חויה}נחמד לי פה אזמין גם את אחיותי להצטרף.לדוד שלי כבר הראתי קטעים.תודה על הברכה .יום טוב לכולכם

ש ח ר ש

New member
מארוצ'ינוס - צריכה עזרה

במתכונים יש מתכון למרוצ'ינוס שאני מאוד רוצה להכין לערב שבת לא כתוב שם אם החצי קילו שקדים צ"ל מולבנים או לא בבקשה תענו כי אני לא רוצה לפשל גראסייס

רותי ב.

New member
פאשאריקה היא המומחית,

האמת ראיתי שיש דבר כזה שקדים מולבנים, אבל ממש רק בשנים האחרונות. קל לקלף שקדים, אם משרים אותם במים חמים, קל להוציא את הקליפה שעוטפת

SuzieRS

New member
שחרש- פאשאריקה איסטה אין לוס סייטה.

איסטה אין דולייו דה סו ארמאנה.

Sarika

New member
אויי...לא...סוזי טיינס יירו

פאשאריקה נו אסטה אן לוס סייטה, פאשאריקה אסקריביו סוב'רי לה ממורייה די סו קרידה ארמנה קי מוס דשו לה בואנה ב'ידה אנטס קוואנטוס אניוס....

aviev1

New member
בימבריאו ודאי.. גם דולסה וגם קומפוט

לא בטוח שאם תשאלו היום ברחוב מה זה חבושים מישהו ידע

אסטרלו

New member
אסטה סמאנה ב'ידי בימבריוס

אן אל סופר. לוס מירי אי מב'ינו לאס ממוריאס דל דולסי דה מי נונה אי אל קומפוט. אנדה מוזוס סה דיזי אה אונו קה טיינה קאב'סה דורה "בימבריו דה טבריה" נו סה דקה אז דה טבריה.

logikal

New member
דולסה

מי מדרה אפרזה דולסה דה בימבריוס אי דה קרפוס,פומלו,מרנגנה,אי דה טודו.צופר לוס דדוס.

SuzieRS

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חה..חה..חה..קומפוט/קומפוסטו

אסטירליקה ייה מי טרושיטיס גאנאס... קומפוט = דיל פ'ראנסיס קומפוסטו = דיל טורקו קומפוטה= דיל אספאניול קומו סי דיזה אין לאדינו????. --מי אקודראטיס די אליעזר פאפו קי קואנדו לי אזין אונה רימארקה דיזה: "מי אנטינדיטיס"?????

אסטרלו

New member
סוזיקה, טודו לו קה סה אן לאדינו

אז דה סינטיר לה לנגואה, דה קואנדו סאלי דה לה טריפה דה מי מאדרה. "אנדה מוזוס" (יה סה קה טה אגראדה דיסקוסיונס אנסינה
) סה דיזי = קומפוסטו. מי מאדרה אזה מונצ'וס קומפוסטוס דה צ'יצ'ישט פרוטאס קה יה לס סאליירון בארב'ה. אנסינה דיזי: "אזה לו קומפוסטו אנטס קה לה סאלי לה בארב'ה"

למעלה