אבחון ה-COPM

oshritt

New member
../images/Emo66.gifאבחון ה-COPM

אני עובדת עם אוכלוסית נוער הסובל מפיגור קל-קשה, רציתי לשאול האם ה-COPM מתאים לאוכלוסיה כזאת. בנוסף שמעתי על אבחון ה-PEGS, שדומה ברעיון לCOPM ומיועד לילדים צעירים יותר. אני אשמח לשמוע עליו פרטים נוספים. תודה מראש!

sarale20

New member
ראתי את הPEGS בעצמו

ולא התנסיתי בהעברה שלו אבל זו סדרה של תמונות שמראה ילדים בפעילויות שונות ובתמונה אחת רואים ילד שמצליח לבצע את המטלה ובתמונה השניה ילד שמתקשה בביצוע המטלה וכך הילד יכול לבחור מה מתאים לו ולתת לנו תמונה של איך הוא תופס את הקשיים שלו עדיין אין לזה תוקף ומהימנות בארץ (נכון ללפני שלושה חודשים) אבל תתקשרי לחוג לרב"ע בתל אביב אולי יוכלו לעזור לך בהצלחה בקשר לCOPM- אולי עם אוכלוסיה כזאת את ממלאת את ה COPM רק עם ההורים ולא עם הנערים. מה שטוב בPEGS זה שיש שאלון להורים, ולילדים יש את התמונות וכך התמונה שלמה יותר. לא יודעת אם זה מתאים לנוער.

כדי לדעת אם אבחון מסויים מתאים

צריך לדעת קודם על אילו שאלות טיפוליות את מחפשת תשובה. להעביר אבחון רק כדי להעביר אבחון - זו עבודה מיותרת שנוגסת לך ממשאב הזמן. השאלה לא צריכה להיות האם ה-COPM מתאים לאוכלוסייה, אלא האם ה-COPM עונה לך על הצרכים. אם תהיי יותר ברורה לגבי מה את רוצה לאבחן, או איזו אינפורמציה את צריכה שתעזור לך לארגן את הטיפול ולהעלות אותו על דרך המלך, אפשר יהיה להמליץ לך על אבחון זה או אחר. מעבר לכך - בעיני ה-COPM אינו "אבחון" במובן הקלאסי של המילה אלא דרך מובנית לערוך בדיקת צרכים אצל המטופל ולעשות התאמת ציפיות בדרך לחוזה טיפולי - והכל מאוד מאוד client centered. בגדול הוא עונה על השאלה "על מה חשוב לקליינט לעבוד"

א רויטל

New member
אצלינו לא היה נסיון מוצלח.

מנסיון עם בני הוער באשפוז פסיכיאטרי ה COPM לא התאים. היה להם קשה להתייחס לשאלות פתוחות ולא מוגדרות. כמו כן כשניסינו לעזור במתן דוגמאות ושאלות קונקרטיות לגבי תחומים מסויימים ושהם יצטרכו רק לדרג גם היה קשה. (אולי הקושי נובע בגלל הפגיעה במוטיבציה וברציה.)

oshritt

New member
הבהרה../images/Emo127.gif

מסכימה איתך שה-COPM אינו "אבחון" וגם אין לי שום רצון או מטרה להעביר אבחון רק כדי להעביר אבחון. המטרה שלי היא באמת לשמוע את התלמיד, להבין מה קשה לו, במה היה רוצה עזרה וכ"ו אני יודעת שזו מטרת הCOPM אבל נראה לי שאולי יתאים יותר לתלמיד עם פיגור שכלי משהו שמלווה בתמונות וכ"ד ולכן שאלתי את השאלה. מקווה שעכשיו אני יותר ברורה ואשמח לשמוע המלצות.

sarale20

New member
יכול להיות שה PEGS יתאים יותר כי

הוא מלווה בתמונות

למעלה