עוגת שוקולד

../images/Emo65.gifעוגת שוקולד

יש למישהו/י פה מתכון לעוגת שוקולד טובה? אני יודעת העוגות היו מוצלחות אבל אני רוצה עוגת שוקולד מיוחדת ולא משנה לי כמה המתכון קשה... אם יש כאן רעיונות אני אשמח. דייזי דאק

Outlast

New member
יש לי מתכון,

לעוגת שוקולד שנשמעת מהממת, אבל אף פעם לא ניסיתי אותה, ואני לא כ"כ אוהבת להמליץ על דבריפ שלא ניסיתי.. לא נורא- תחליטי את.. אגב, שמעתי מאנשים שכן ניסו אותה שהיא אמנם מצויינת, אבל קצת כבדה מדי (´שוקולדית מדי´, אם יש דבר כזה..). (המתכון מועתק, כמובן, פלוס כל ההוראות..) חומרים: 500 ג´ שוקולד מריר מעולה (רצוי בלגי, או בעל לפחות בעל 44% קקאו) 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 10 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים 50 גרם סוכר לבן 35 גרם קמח רגיל 2 כפות ברנדי אופן ההכנה: 1 מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. 2 מפוררים את השוקולד בעזרת סכין גדולה. 3 ממיסים אותו בסיר קטן התלוי על שפתו של סיר גדול יותר ובו מים רותחים בעדינות על אש קטנה מבלי לנגוע בתחתיתו של הסיר הקטן (קוראים לזה "באן- מארי"). בוחשים מדי פעם בכף עץ. מסירים מהאש כשהשוקולד נמס לגמרי ומקפידים להמיס בלבד, לא לבשל. בוחשים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה כליל ומערבבים את הברנדי פנימה. מקררים. 4 מקציפים את החלמונים במיקסר, ואחרי זמן קצר מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מקבלת מעט גוף וצבע לימוני. מערבבים פנימה את הקמח. 5 מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה מדי. מחברים את תערובת השוקולד שהתקררה עם תערובת החלמונים. מערבבים לתוך זה שליש מהחלבונים המוקצפים ו"מקפלים" פנימה בעדינות בתנועות סיבוביות את שאר החלבונים. זוהי מלאכה מסורבלת מעט, אבל בסוף זה הולך. 6 מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית, 26 ס"מ הקוטר, ששומנה היטב בחמאה. אופים בתנור במשך 18 דקות. מוציאים ומכסים את העוגה בצלחת ל 12 דקות. מסירים את הצלחת, ממתינים שעה, משחררים את התבנית ופורסים בזהירות. יכול להיות שהעוגה תיזל קצת. אם אתם מוצאים את העוגה נוזלית מידי, נסו בפעם הבאה לשחק עם הטמפרטורה ועם הזמנים. כך או כך היא סופר טעימה. 7 אם אינכם מגישים אותה מייד ניתן לאכסנה במקרר, אולם חשוב להגיש אותה בטמפרטורת החדר, אף לא מעלה פחות, אז טעמי השוקולד מודגשים במיוחד.

meital G

New member
בהזדמנות זו ראוי לציין כי

במאמרים יש מתכונים רבים ומשבוחים... שווה להעיף מבט. חוץ מזה דייזי.. ברוכה הבאה יקיריתי

,תודה

אני פה כבר כמה ימים ובקשר לעוגה צריך הרבה יותר מ18 דקות היא נוזלית לגמרי מקווה שהיא תצליח
למה הרבה אנשים בונים עליה!

העוגה

אחרי ששיניתי את כל אופציות הזמן הנתונות העוגה יצאה טעימה כשהיא היתה חמה אבל.... כאכלתי אותה קרה היא היתה מעולה. תודה על המתכון שוב

למעלה