nana17

New member
../images/Emo64.gif

אוקיי, יש לי הרגשה שאני לא התחלתי ברגל ימין אלא בשמאל,... קודם כול אני חייבת להיתוודות שכל מה שכתבתי עד עכשיו זוהי רק אמת ואמיתה!! אבל השקר פו , הוא שזו לא אני, אלא חברתי הטובה , היינו חברות עוד מהילדות כשאימא עזבה אותה ,תמיד אני ומשפחתי עמדנו לצידם אבל המצב הידרדר ואביה התחיל לישתות ולהישתמש בסמים אז אנחנו לקחנו אותה לזמן כלשהו עד שאביה יחלים או יעבור את המצב אשר הוא ניקלע בו, אבל זה לא עזר,. רצינו לעזור לה, שהיא לא תילך בדרכי של אביה אך שום וכלום לא עזר היא במלא השתמשה בסמים בגיל מסוים והתמכרה לזה , היא הישתמשה בסמים מגיל 11 או 12 היא התחילה להישתמש בסמים זה היתחיל מגרס עבר להרואין וכך הלאה אני מפחדת כחברה אחות אמא שלא הייתה לה שלא יקרה לה משהו אני אוהבת אותה מאוד אבל היא לא רוצה ללכת איתי למרכז גמילה או מישהו שיעזור לה, כי זה כבר יצא מהשליטה כמו שכתבתי על התאונה שקרתה לה אינני בדיוק יודעת מה היא לקחה לפני זה שהיא נכנסה לאוטו של בן דודה אבל זה היה חומר חזק והיא עיבדה את השליטה על המכונית והמכונית נפגעה אבל לא קשות , אבל הכי חשוב שהיא יצאה מיזה בשלום , אחרי כמה שעות של התאונה היא רצתה לדעת את שלומו של האיש אשר פגעה בו אני ביררתי לה מידע ועכשיו היא לא יודעת מה לעשות , היא טובה מאוד יש לה חב רחב ואוהב אני זוכרת כשהיינו ילדות קטנות היא תמיד הייתה עוזרת לזקנות עם השקיות ונותנת לשבת לאנשים זקנים בכיא באוטובוס אבל הסמים האלו הרסו את חייה ואני בטוחה שהיא לא נהנת מהם ,כי היא הכניסה לה לראש שאבא שלה מכור אז גם היא צריכה להיות מכורה ואני ניסיתי הרבה שיטות להגיד לה שהיא טועה אבל היא לא מקשיבה לי בכלל אינני יודעת מה לעשות עיזרו לי בבקשה או שאני אני לא יודעת מה היה איתה ... ננה

קונרד

New member
דרמפון נשמתי, לא יודעת אם את/ה ציני

או באמת מתכוון אבל השאלה אינה האם אמת, כי שמולך אדם במצוקה עזור לו גם מצוקתו אינה מה שהוא חושב.

ramshay

New member
בכל מקרה שיהיה ברור

אי אפשר להגיש עזרה "יד שניה" זה פשוט לא עובד. זה קשה לראות מישהו בצרה מבלי יכולת לעזור. עד שהמכור עצמו לא יכנע לעובדת התמכרותו ויבקש עזרה אין אפשרות לעשות כלום עבורו. אפשר להביא את הסוס עד לבאר אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.

a-b-c

New member
קל לשכנע אותך ../images/Emo8.gif

אחי עלי אפשר לעבוד רק פעם אחת שבת שלום

tiger

New member
nana תיראי....

למכורים מאוד קשה לעזור.זאת עובדה.למכורים נורא קשה לעזור לעצמם,על אחת כמה וכמה למישהוא אחר שרוצה לעזור להם.ליפעמים זה אפשרי כאשר המכור עצמו מגלה שהוא צריך לעזור לעצמו ואז אפשר להגיש לו סיוע,זה כן.אבל לירצות שמישהוא אחר יגמל או יעזור לעצמו ? זה נורא יפה וקורה המון,הרי לרוב הסביבה רוצה שמכור יגמל.מה לעשות וזה לא תמיד מה שהוא/היא רוצים ? אני מבין אית המצוקה שלך בימיוחד על הרקע של חברה מילדות (ואני בכלל לא ניכנס לשאלה אם הסיפור אמיתי או לא),חברים מילדות זה משהוא מיוחד ושמלווה אותנו אחר כך כל החיים בצורה זו או אחרת.הלוואי שיום יבוא ותוכלי ליראות את החברה שלך שוב כמו שאת רוצה.אבל צר לי,אני לא אופטימי.המצב חרא,בנות ניפגעות מסמים הרבה פעמים יותר מבנים והסיבות מגוונות.אבל ליפעמים בנות /נשים ניגמלות גם בצורה מופלאה ומשאירות את טלאות הסם מאחוריהן כאשר קורה הדבר הנכון וליפעמים מישפחה וילדים גורמים לכל העסק הזה להישכך.אבל שוב זה נדיר מאוד וקורה מעט מידי.הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשוןת בשביל החברה שלך זה לא לעזוב אותה,כמובן עד כמה שאת יכולה כאשר תמיד זיכרי לישמור על עצמך.יש הבדל בין לא לעזוב מישהוא בצרה לבין לישקוע איתו/ה באותה ביצה טובענית גם.תיזהרי.אבל אני הייתי מציע לך להישאר בסביבה שלה,לא לינטוש אותה.לרוב מכורים נינטשים ע"י כל מי שהכיר אותם,חברים ומישפחה מפנים עורף אם ביגלל רצון לא ליראות ואם ביגלל פגיעה וכעס.אם את אוהבת אותה כל כך אז תישארי חברה שלה.יום יבוא אולי ותוכלי ליראות אצלה סימנים של רצון להפסיק או לשנות משהוא ואז אולי תוכלי לסייע לה.חשוב שתסבירי לה אם את רואה אותה שאם היא לא רוצה להיגמל כרגע ניחא,שתבוא למירפאת מתדון...למה לא ? זה תמיד משגע אותי שאנשים רוצים להמשיך להישתמש בהרואין יקר ,מלוכלך ולימכור ליפעמים את הגוף שלהם בישביל זה כשהם יכולים לקבל מהמדינה את החומר הזהה לזה כימעט בדיוק רק באופן נקי,מסודר ותחת פיקוח רפואי.למה ? השאלה הזו לא מופנית רק לnana. nana אני אחזור על זה שוב ותשנני לה את זה אם את רואה אותה:לה יש סיכוי להיתקבל מחר (אני חושב) לטיפול עקב גילה הצעיר.יום אחרי גיל שמונה עשרה זה כבר לא יהיה אותו דבר. בהצלחה. t

למעלה