- 4 ההסכמות..

../images/Emo63.gif - 4 ההסכמות..

הלוותי לחברה שלי לקרוא את הספר + המלווה כשנסעה לחופשה...אני עדיין לא קראתי אותם (שישאר בנינו) לכן אני שואלת אותכם על התגובה שלה... התגובה שלה והיא לא ידעה להסביר לי אם זה בגלל החופשה או בגללה. היתה שהספר מלא ב - לא, מה לא לעשות במקום אולי מה שהיא ציפתה זה מה כן לעשות. אז מה אתם חושבים ? הפריע לכם שאומרים לא וההסכמה היחידה שבלי "לא" היא האחרונה ? מה שמעניין אני לא יודעת עד איפה קראה את הספר, אבל ביום שישי שעבר היינו ביחד עם הבעלים והתפלאתי (ואני בטוחה שהיא אפילו לא מודעת) עד כמה היא הפנימה את ההסכמה השניה, היא נכנסה לדו-שיח (לא איתי - אני הקשבתי ונהנתי) הסבירה, השתמשה בדוגמאות מהחיים כדי להבהיר איך לא לקחת אישית את הסביבה

יה-יה

New member
ארבע ההסכמות ב"חיובית", אבל...

באנגלית
כשכותבים את ארבע ההסכמות כאן בפורום, משתמשים בד"כ במשפטים קצרים שנוח לזכור. כל הסכמה היא הרבה יותר ממשפט והספר כן מספר על איך כן להשתמש במילים לטובה וכן מסביר מה לעשות במקום להניח הנחות וכן מסביר למה 'לא לקחת באופן אישי' ואיך כן לקחת...
תקראי כבר!!!
'געגעתי לך

תודה, נחמד ביותר הדפסתי ..

מחר אני אראה אותה נשב קצת לקשקש , קישקושי 4 ההסכמות
וואי מה לא אמרתי לך ? אני בצום קריאה
אל תדאגגי ברגע שאני אקרא את תהיי הראשונה לדעת, גם אני געגעתי אליך המונמון
אוהבת

יעל :-)

New member
כמה טוב..

כמה טוב לדעת שאני לא לבד.
שאני לא היחידה שלא קראה את הספרים (למרות שגם אני קניתי אותם). אבל זה בסדר, הם (הספרים) יודעים שזה לא אישי ואין לי משהו נגדם. ואם כבר לא לקחת אישי... אז הנה מעשה שקרה זה עתה. אמא שלי כרגע מעוצבנת. היא נמצאת במטבח... מנקה את הסביבה. מעוצבנת על דיירי הבית הנוספים שלא ממש אכפת להם מחוסר הנקיון. אני, כהרגלי לא ממש אוהבת לשמוע את ההטפות (וגם לא ממש אוהבת לנקות
), פתאום נזכרתי באחת ההסכמות ואמרתי "אני לא לוקחת את זה אישית! זה בכלל לא קשור אלי!"
חחח...אני פשוט גאה בעצמי
. חיוך דבילי מרוח לי על הפנים. אני מאלה שיודעים להשתמש בהסכמות כשלא צריך, ולא להשתמש כשצריך. בכל אופן, סתם רוח שטות נפלה עלי. (כנראה גם מכל מיני הודעות משעשעות שקראתי פה). העיקר שאני הולכת לישון בהרגשה טובה.
ו... שמחתי לראות את שמך (המתבוננת) שוב על גבי הפורום.

וכמה טוב ...

שאני עונה לך על ההודעה שלך היום ולא אתמול, כי הייתי באותו המצב של אמא שלך, כשהתעצבנתי על דיירי הבית שלא עוזרים ולא איכפת להם ממה ש"נופל" עלי יום אחרי יום - אחרי יום - אחרי יום והם לא נוקפים אצבע לעזור
אבל את צודקת זאת הבעיה שלי שבחרתי להתעצבן ולא בעיה שלהם ואני רק שיחררתי קיטור
עשית טוב שלא לקחת את זה אישית - כי זה באמת לא אישית כלפיך - כל הכבוד
ו...גם אני שמחה להיות פה...כיף פה...יש משוגעים ואנשים שלא סובלים מפיצול אישיות
חה חה חה אוהבת

New member
בלי עצבים בבקשה ../images/Emo6.gif

(קראתי את ההודעה כבר ממזמן, אבל רק עכשיו מתחשק לי לענות) צר לי שגם לך קרה אותו מקרה. מקווה שפעם הבאה שזה יקרה (אם זה יקרה), לא תתעצבני כל כך. חבל על האנרגיות. לפעמים כשזה קורה ואמא שלי באה אלי בטענות, אני אומרת לה שככה היא חינכה אותי. מה לעשות... היא הרגילה אותי לחיים מסויימים, אז שתשא בתוצאות. אבל אני חייבת לציין, לפני שיבינו אותי לא נכון, שאני לא זו שעושה את רב הבלאגן בבית (רק את הבלאגן בחדר שלי
). ועכשיו מה שנותר לי לקוות זה שלא תתעצבני עלי
סתם...

להתעצבן לא !!!! קריזה כן !!!!

המממ מה אני אגיד לך, אני פשוט מתבוננת (מאיפה מוכר לי המילה הזו ?.
) משני צדדי המטבע, ואני מבינה את שניהם אבל לא תמיד מקבלת, וכשאני לא מקבלת אז אני "מתעצבנת" לפעמים יותר ולפעמים פחות... אצלי הם מתפרסים על כל הבית...וכשאני אומרת כל הבית זאת בדיוק הכוונה שלי כל הבית אבל ל"זכותם" יאמר שזה לא הכל באשמתם, כי אין לכל אחד חדר משלו ואין לכל אחד את הפרטיות שלו... זה בית קטן..בעלי אומר בית קטן = בית חם , בית גדול = בית קר....חם פה מאוד לכולנו
ולמרות/ובגלל זה צריך שיהיה מסודר נקי ונעים לכולנו... ובקשר למה שאמרת : "אני אומרת לה שככה היא חינכה אותי. מה לעשות... היא הרגילה אותי לחיים מסויימים, אז שתשא בתוצאות" המממ אני רוצה להגיב בצורה הכי עדינה שיש, כדי שתביני שאני לא באה לפגוע בך או לבקר אותך וקשה לי למצוא את המילים הנכונות אז אני פשוט אגיד אוקי ?
מתי שהוא צריך לקחת אחריות על חייך ? על מעשיך ? ומחשבותיך ? למה להאשים את "אמא" "אבא" "החבר" "השכן" או כל אחד אחר ? אני מאמינה שהיא חינכה אותך בדרך הנכונה ביותר שידעה, אם את שמה לב שיש פה טעות או שזה לא נכון לך ....קחי אחריות, תשני, תסלחי, תקבלי... למה לעשות דווקא ? למה לפגוע ? למה שהיא תשא בתוצאות ? זה היה סתם משהו קטן וכבדרך אגב שרציתי להגיד לך ....מעל הכל זה החדר שלך , הטריטוריה שלך המקום הפרטי שלך , אם נוח לך ואת מרגישה טוב כמו שזה אז אחלה, פשוט תסבירי לאמא שלך את עמדתך ותדגישי את רצונך מבלי לעורר מתים מהקבר ומבלי לריב....באמת צדקת חבל על האנרגיות
אוהבת ומחבקת אני

New member
נגמרו המילים לנושא... זה לא היה קל

המתבוננת... תמיד אני חושבת איך התמזל מזלך ובחרת בכינוי הכי מוצלח.
קודם כל, כבר מההודעה הראשונה היה לי קשה להגיב בנושא, בגלל ששתינו כביכול נמצאות בצד אחר של המטבע. ואם אני אומרת משהו על הצד שני, קיים בי החשש שאולי תחשבי שזה כביכול מופנה אלייך ואולי תפגעי. אני מבינה שדברייך לא באו לפגוע בי או לבקר אותי, כנ"ל גם כלפייך. למרות שההיכרות ביננו לא גדולה, את חשובה לי ואני אוהבת אותך (ומתגעגעת
), ואינני רוצה ליצור מצב לא נעים שכזה. אני מודה שלמרות שלוקח לי שעות לנסח את ההודעות שלי פה (ושלא נדבר על ההודעה הנוכחית
), הדברים אף פעם לא יוצאים כמו שאני רוצה. בשיחה פנים מול פנים, הדברים בטוח היו נשמעים אחרת. אפשר היה להבין את דבריי כהטחת אשמה באמא שלי, אבל אולי לא הצלחתי להעביר את מה שרציתי. כשאמרתי שהיא "תשא בתוצאות".. התכוונתי יותר לעובדה שהיא (אמא שלי), למרות החינוך שנתנה לי, מצפה ממני להתנהג אחרת. היא הרגילה אותי לחיים מסויימים ופתאום היא באה בטענות. הרבה פעמים אני נתפסת על דברים שהיא עושה לא נכון, וכביכול מראה דוגמא אישית לא נכונה, בעיקר בשביל להצדיק את עצמי בזמנים שהטענות מופנות אלי. אבל אם מסתכלים על מכלול הדברים וההשקעה.. אז אין טעם שאפתח את הפה, וחוץ מזה אם אפתח את הפה, היא תחזיר לי באותה מידה
הדבר הנכון הוא כנראה לעזור, אבל יש לי תחושה ששינוי קיצוני לא יקרה בקרוב (עקב תחושות נלוות, עצלנות ועוד). ואני באמת מעריכה כל אמא שדואגת לילדיה ועושה כמיטב יכולתה. זה נראה לי job לא קל. ו...יכול להיות שאני גם לא הבנתי את כל מה שאת רצית לומר לי בהודעתך
(אז את מוזמנת לתקן אותי). הממ...אני יושבת וחושבת מה לכתוב וקשה לי. הרבה דברים רצים לי בראש בעקבות מה שנאמר, גם אם הם לא קשורים לסיטואציה הספיציפית שעליה דיברנו. הייתי רוצה להגיד שאני לא מאשימה את אמא, אבא או כל אחד אחר. אבל כשאני חושבת על זה, אולי זה לא נכון. הרבה פעמים אנחנו מתנהגים בצורה מסויימת בגלל דברים שקרו לנו, ואנחנו נוטים להאשים אחרים. לדוגמא, כיום אני מתנהגת בצורה מסויימת בגלל דברים שקרו לי בעבר עם הוריי, למשל, כשהייתי קטנה. הדבר הנכון כנראה הוא לא להאשים אותם. הרי כפי שאמרת אני אחראית לחיי. אז אפשר להגיד שהסיבה לצורת התנהגות זו, קשורה בסיטואציות שקרו בעבר בהקשר אליהם, אבל אני אחראית לחיי ואני זו שצריכה לשנות (למרות שזה ממש לא קל עכשיו). קשה לי לעשות את ההפרדה. כשאני מנסה להבין למה אני עושה דברים בצורה מסויימת, אני מנסה להסתכל אחורה ולראות מה היה. קיימת איזו תחושה של הפניית אצבע מאשימה כביכול, למרות הידיעה שהיום אני זו שאחראית להכל. האצבע מופנת כי קשה לי... קשה לי לשנות, קשה לי לקבל (את עצמי ואחרים), קשה לי לסלוח.
ובחזרה למה שכתבת, אין לי שום כוונה לעשות דווקא או לפגוע במישהו (ובעיקר לא באמא שלי). אבל באופן כללי, לפעמים קורה שאנחנו עושים טעויות ופוגעים. ואם אמא שלי היתה חושבת כמוך בעניין החדר, אז המצב היה יותר טוב. כבר קרו מקרים ונפגעתי מאוד, אבל בואי לא נכנס לזה. זה מעלה בי דברים לא נעימים. הערה נוספת... תוך כדי ניסוח ההודעה היה נדמה לי שאולי אני סותרת את עצמי. אני מרגישה שכנראה יש הבדל בין איך שאני חושבת שאני מתנהגת לבין איך שאני באמת. אז אני מתנצלת אם משהו נשמע קצת סותר. ודבר אחרון...כשנמצאים בתוך סיטואציה מסוימת, קשה לראות את כל הצדדים בצורה אובייקטיבית. ולפעמים קשה בכלל לראות צדדים אחרים, עד שמישהו אחר מבחוץ עוזר לנו לראות ולהבין. תודה לך!!!
גרמת לי לחשוב הרבה, ולהתבונן במצבים מסוימים בצורה קצת שונה. שולחת לך את אהבתי, ומחבקת בחזרה. יעל

*g99

New member
ה"לא" בארבע ההסכמות הוא למעשה

איך לא לקחת את החיים כמו שאנחנו לוקחים אותם היום. הספר מלמד בעצם איך להיות שלווים יותר,איך להיות שלמים יותר עם עצמנו ולהרגיש טוב עם עצמנו..לדעת לאהוב את עצמנו. אחרי שהפנמנו את מה שכתוב בספר,אנחנו מקרינים לבד את השלווה שיש לנו,פתאום העולם נראה אחרת..לש שבכל וורוד,אבל הדברים הקטנים שהרגיזו אותנו בעבר,היום כבר לא נראים לעין,כאילו שכל הדברים מתגמדים.. פעם לקחתי דברים באופן אישי (יותר מידי אישי),הייתי מאלו שכשהם נפגיעם הם היו נכנסים לשריון שלהם ובוכים לעצמם,היום אני מבינה שאני סה"כ משמשת כלי בשביל זה שפורק עלי את בעיותיו ותיסכוליו,אני עומדת ונותנת לו לפרוק כל מה שבא לו,אחרי זה הוא לבד מבין שבעצם הוא דיבל לעצמו ועל עצמו,כמו לדבר אל מראה. אני חושבת שהחברה שלך בדרך הנכונה וכדאי באמת שתלכי איתה ותקראי על מה מדובר,זו חוויה קסומה

אני הבנתי את החלק של ה"לא"

הוא לא מפריע לי, מעניין למה זה הקפיץ את החברה שלי
באמת הגיע הזמן לקרוא את הספר - אחרי הצום קריאה הכללי שאני נמצאת בו ... ד.א אני משתמשת ב 4 ההסכמות גם מבלי לקרוא את הספר, אני חושבת שלמדתי הרבה יותר דרך הפורום (הסיפורים האישיים והמאמרים) מיום הקמתו ואפילו לפני זה בדרך הלוחמים...זאת אומרת שאני לא מרגישה שאני מפספסת משהו (אולי זו הסיבה שאני לא נמשכת ורצה לקרוא את הספר כבר עכשיו
)

*g99

New member
אם ככה אז יש לי הרגשה שאני מבינה

למה זה הקפיץ אותה.. אנשים לרוב לא אוהבים את המילה "לא",גם כשפונים לילד רצוי כמה שפחות להשתמש ב"לא" ולהסביר יותר בכדי שיבין. גם כשצריך לתת למישהו חוות דעת,מתחילים מהחיוב ואחרי זה מגיע השלילה. כל זה לאר סתם,זה הגיוני,המילה "לא" מקוממת אותנו מבפנים. אני באופן אישי הגעתי לכאן,ואחרי זמן קצר התחלתי לקרא את הספר אך לא סיימתי אותו כי כבר הבנתי את התמונה וזה עזר לי לעבור את השלב שבו הייתי תקועה. אני מאמינה שכשאני ארגיש צורך אני אשלים את קריאתי. אם את לא מרגישה צורך לקרא,אז זה בסדר.. העיקר שתהני

../images/Emo42.gif עכשיו גם אני מבינה ../images/Emo29.gif

התחלתי אתמול לקרוא את הספר - יה יה שמעת ???? קראתי עד סוף ההסכמה השניה ומכוון שחברה שלי היתה במחשבות גם הבנתי אותה ואת הכוונה שלה...את צודקת זה חלק מהסיבה
להפתעתי נהנתי מכל רגע בקריאה, גם אם לא חידש לי כלום התמונה מתבהרת יותר ויותר כל רגע ו"מחזיר" אותי למוּדעות.

*g99

New member
את יודעת,

היום אחרי שנה בערך,אני מבינה עוד ועוד דברים שאולי קודם היו לי ברורים אבל כניראה שלא מספיק
אני שמה שאת קוראת את הספר..תמשיכי,אני בטוחה שתהני..

כתבתי בדיוק אותה הודעה בעבר!

יש דרך אפקטיבית יותר להסתכל על ההסמכות מבחינתי.. למשל במקום: לא לקחת שום דבר באופן אישי אפשר להחליך למשל ב לקחת הכל כלא קשור אלי, אלא לזה שאמר .. סתם דוגמא.

למעלה