תחרות חדשה

sela v

New member
../images/Emo63.gifתחרות חדשה

מי מאיתנו לא כתב או לפחות ניסע לכתוב יומן מסע על אחד מטיוליו, אני מדבר בעיקר על אלה שטילו תקופה ארוכה. נראה לי שהתשובה היא שהרוב לפחות ניסו או התחילו לכתוב משהו. אז הפעם, לא צריך לחשוף את עצמכם או את כשרונכם בצילום. התחרות הפעם תעסוק בסיפורי מסע. אני עדיין לא מכריז על פתיחת התחרות, אבל זו התחרות הבאה שתתקיים בפורום. תגידו לי מה אתם חושבים, כי הרעיון כבר די התגבש, אבל אני רוצה לעצב אותו כדי שהכל ידפוק חלק במהלך התחרות. אז ככה, הכללים שחשבתי עליהם הם: 1. כל אחד יכול לשלוח סיפור אחד. 2. אורך הסיפור יהיה בין 2000-4000 מילים. 3. כל סיפור כזה לא יכול להיות על יותר ממדינה אחת. לגבי הפרס אני מנסה לסדר את זה. השאלה, איך נשפוט בתחרות? מי יהיה מוכן לקרא (חוץ ממני) את כל החומר, ולדרג את הסיפורים, אני שואל את זה, כי העבודה לקרא את הסיפורים מצריכה הרבה יותר מאמץ מלהתבונן ב-100 תמונות, ולבחור את הטובה ביותר. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות ממכם בנוגע לתחרות, ואני מקווה כבר בשבוע הבא להתחיל אותה. בינתיים בכל מקרה אתם מוזמים לכתוב את הסיפור שלכם או להתאים סיפור קיים ככה שיתאים לכללי התחרות (הכוונה בעיקר לאורך הסיפור).

ashmash

New member
נשמע נחמד

אני כתבתי כמה מילים על כל יום בדרום אפריקה... למען האמת, גם על המשא לפולין, אבל זה לא בדיוק היה טיול תרמילאים. אולי תערוך את התחרות בשיתוף תפוז בלוגים?

liti

New member
לגבי הכללים,

אני מסכימה בהחלט עם ההחלטה לגבי שני הסעיפים הראשונים. נראה לי כי ההחלטה להרחיב את מספר המילים מאוד נכונה ותסייע לקורא במתן מידע והעברת החוויה. הבעיה מבחינתי היא בסעיף השלישי- כיוון שישנם אנשים שעשו מסע ביבשת מסוימת דרכה עברו במספר מדינות יהיה לא הוגן להגביל את היומן למדינה אחת. ביומן שלי, לדוגמא, מסופר על חוויות ממסע הרכבות שערכתי באירופה במשך שלושה חודשים ואין בו יותר מידי התייחסות לארצות השונות, אלא יותר לחווית המסע עצמו, האנשים שפגשתי וכל מיני אירועים שעברו עלי בארצות השונות (סך הכל הייתי ב- 15 מדינות באירופה במהלך המסע הזה, וחוויותי מתומצתות ביומן בהיקף הנדרש). כיוון שיומן מסע הוא דבר אישי, וכל אחד כותב על דבר אחר במהלך המסע- אחד על נופים, השני על מקומות והשלישי על חוויות אישיות, אשמח אם תשקול שוב את הסעיף השלישי.
ובכל מקרה מקבלת את מה שיוחלט!

sela v

New member
כללים

הי ליטי, נראה לי שאת צודקת, ואכן מספיק להגביל את מספר המילים, ולא צריך להגביל את מספר המדינות. חשבתי על זה אחרי שהבאת את הדוגמא שלי, ויש לי למשל עוד דוגמא שהיא הרכבת הטרנסיבירית מרוסיה לסין דרך מונגוליה, ואכן זה טיול אחד, ואז אי אפשר יהיה לכתוב את הסיפור אם אגביל את זה רק למדינה אחת.

Yo-man

New member
2000 מילים זה המון

אני לא מתכוון להשתתף, אז אתם יכולים להתעלם מדעתי לגמרי, אבל עמוד אחד של מסמך וורד בפונט בגודל 12 מכיל כ-400 מילים. 5-10 עמודים כאלה נראה לי לא הגיוני. חלק מהתחרות צריך להתאפיין ביכולת להפריד בין עיקר וטפל, ומי שלא יכול לספר סיפור מוצלח ב-2 עמודים - לא יצליח לעניין אותי ב-10. מצטער אם אני מוציא רוח ממפרשו של איש, אבל זה לא באמת שתמונה אחת שווה אלף מילים...

sela v

New member
מה שאני מחפש

זה לא בדיוק סיפור, אלא יומני מסע או בעצם מין כתבה. בפונט בגודל 14 זה יוצא בערך 500 מילים בעמוד, ואז רק 4 עמודים זה המינימום, שאני חושב שזה בכלל לא הרבה לספר מסע. אפילו טיול בן שבוע, רוב האנשים יוכלו לספר אותו ב-4 עמודים לפחות. שאתה קונה את עיתוני סוף השבוע או קורא כתבה במגזין זה יותר מ-2000 מילים, אז אם יש לך סבלנות לקרא עיתון או מגזין, אני לא חושב שתהיה לך בעיה לקרא את הסיפורים של האנשים.

yayou

New member
אורך הסיפור

לדעתי אורך היומן לא חשוב אלא האיכות והעניין שמושכים את הקורא להגיע לסיומו - בדיוק כמו במגזינים. לכן, אני לא מבינה את הצורך בהגבלת כמות המילים (לכל כיוון). סביר להניח שסיפור שלקוראיו לא תהיה סבלנות לסיימו, פשוט לא יזכה בתחרות - לא משנה מה אורכו... לגבי השיפוט, יהיה קשה לדעתי להרכיב צוות שופטים שיקרא את כל הסיפורים וידרגם ולכן אני מציעה שכל משתתף בפורום שמתעניין ישלח למנהל הפורום את שלושת הסיפורים החביבים עליו. שוב, אם מישהו לא "טרח" לקרוא יומן מסע מסויים עד תום כנראה שהוא גם לא ידרג אותו בין חביביו ולכן זה לא משנה אם קרא את כולם או לא. נשמעת אחלה תחרות , אני מחכה כבר לפרסום של יומני מסע !

sela v

New member
חשיבות האורך

האם יש עוד כאלה שחושבים לגבי אורך הסיפור/מאמר? למשל אני חושב שחייבים להגביל את אורך הסיפור בקצה עליון, אחרת פשוט מישהו ישלח ספר. לגבי אורך מינימלי זה כמו שבתמונות העדפתי מנסיון בתחרות הראשונה שאנשים ישלחו תמונות בגודל מסויים, למרות שזו הייתה רק המלצה, אחרת לא רואים כלום בתמונות שהן מאד קטנות, וקשה לקבוע אם הן יפות. אותו דבר מה כבר אפשר לכתוב בשני דפים על טיול? למרות שאם כולם חושבים, שאני טועה אפשר לבטל את המינימום. לגבי אופן השיפוט, חשבתי על רעיון כזה. אני אקרא את כל החומר שישלחו, ויבחר 5 סיפורים, שאותם כל חברי הפורום יבחרו מיהו הסיפור החביב עליהם, וכך יבחר המנצח.

למעלה