שאלה

ayagu

New member
../images/Emo63.gifשאלה

קטנטונת שלי לא מאוהבי הקריאה. לנו כהורים זה מאד מאד מפריע. ( כל השאר במשפחה מאד מאד אוהבים לקרוא גם אחות) חשבנו להכין טבלה ועליה רשימת הספרים שקטנטונת תסיים לקרוא. כל ספר יזכה אותה בכוכב ולאחר מספר מסוים של ספרים תזכה בהפתעה כבחירתה. א. מה דעתכם? ב. האם בכלל כדאי להילחם על נושא הקריאה. ג. האם ראוי לתגמל? ( גם בהתחשב בקושי של קטנטונת לדחות סיפוקים)

r66

New member
לדעתי, הקריאה מאוד חשובה

פתרתי את הבעיה בחתימת מנוי לכל אחד מהילדים בתחום שמעניין אותו. הקטנצ´יק אוהב את דיסני, ממלא את התשבצים וקורא כתבות. לגדולה יש מנוי למעריב לנוער, לגדול אחריה שבאמת שונא לקרוא יש מנוי לירחון ספורט שנקרא שם המשחק. אפילו לי יש. יקר, אבל שווה. אם היא לא רוצה לקרוא לפחות תקריאו לה כל לילה כמה עמודים. יש סידרות שלמות של ספרים מעניינים ואם הסיפור שתתחילו אתם להקריא לה יעניין אותה, יתכן שהיא תמשיך לבד בקריאה. בילדותי לא קראתי הרבה והשפה שלי מאוד ענייה לדעתי, אני מתקשה בהבעה בכתב. אבל בתי הגדולה שלא נרדמת לפני שהיא קוראת, כותבת עבודות יפהפיות, בשפה עשירה וזה מתבטא בציונים. לכן - ח ש ו ב ....

zivadina

New member
לא הייתי הולכת בדרך הזו.

כי אני חושבת שצריך ליהנות מהקריאה, במיוחד שכולם סביבה נהנים ויש לה דוגמאות מהחיים. א. תבדקי אם אין לה קשיי קריאה כלשהם, מכל סוג ומין. ב. תחפשי חומר קריאה שימשוך אותה. אצלנו זה היה עתוני ילדים. אמנם אני חושבת שרוב עתוני הילדים הם די שטותיים, אבל אם הם גורמים לילדים לאהוב את הקריאה, דיינו. ג. אם היא אוהבת ציורים, אולי לקנות לה קומיקס? כאמור, חשובה האהבה לפני התוכן, ואת זה אינני חושבת שמשיגים על ידי תמריצים להישגיות. ברגע שהיא תקרא דברים שהיא אוהבת, היא תרכוש מיומנות שתאפשר לה לקרוא גם דברים שהיא חייבת.

ayagu

New member
קושי בקריאה לא קיים. בדקנו.

היא קוראת יפה ומבינה מצוין ( הרבה הרבה מעבר לרמת ההבנה של בני גילה לפחות לפי האבחון). כאשר מקריאים לה היא מגיבה ברצון. אני משתדלת לפעמים לקרוא יחד איתה. דף היא ודף אני גם בשביל הכיף וגם בשביל הפינוק. לגכי עיתוני ילדים. קטנטונת מנויה על מסע צעיר לילדים . את עיתוני הדיסני והברבי לא אסכים להכניס הביתה.

עידוד קריאה ../images/Emo91.gif

רעיון נחמד שאני עומדת לבצע בכיתת ליקויי למידה, על מנת לעורר מוטיביציה לקריאה, לילדות ששונאות לקרוא. אינני בטוחה שהרעיון מתאים לביצוע וליישום בבית, אבל אולי חלק ממנו. מדובר על עיתון קיר, שכולל מדורים שונים, לפי תחומי העניין של הילדים, המתחלף אחת לשבוע-שבועיים, ואפשר לשתף את הילדים בהכנתו, ובתוכנו. (אצלי תהיה תיבה, שבה ימסר החומר לעיתון) מדורים לדוגמא: חידה, בדיחה, מדע, חדשות, לוח מודעות, ספור בהמשכים, קומיקס, וכד´. פשוט מכינים את הכותרות, ומתחת כל כותרת - ניילונית, ובה מניחים בכל שבוע את החומר המתאים. קבלתי את הרעיון ממורה עמיתה, שמנהלת את העיתון בכיתתה, ודיווחה לי על הענות והרתמות של תלמידיה, גם אלו שאינם אוהבים לקרוא כלל!

האם היא מאובחנת כלקויית למידה?

אם כן, אומר לך מה עשו איתי. אולי זה לעניין. כשהקריאה איטית, שגויה, מעייפת ודורשת מאמץ רב, כל העסק מפסיק להנות. כדי שזה לא יקרה, אבא היה יושב איתי, לפני השינה. אני הייתי קורא פיסקה והוא היה קורא שלושה עמודים וחוזר חלילה. היום, כשאני רוצה לקרוא בשפה שאני בקושי שולט בה, כמו צרפתית, אני פשוט קורא קומיקס. ככה העסק לא זוחל אלא רץ ואני נהנה אפילו שאני שוגה בקריאה וצריך גם להביט הרבה במילון. חוץ מזה, רצוי לשקול גם הקראה ממוחשבת. זה טוב מאוד לחומר לימודי אבל לגבי קריאה לתרגול הקריאה , זה ממש לא זה.

michal shahar

New member
במלחמות לא משיגים דבר

אני לא בעד תגמול (חוץ מתגמול של חיוך חיבוק נשיקות ומילה טובה
) וגם לא בעד מלחמות אני בדרך כלל נוקטת בדרך של לרתום. היקרה מאוד אוהבת שמבקשים ממנה לעזור. היא עוזרת לי לקרוא סיפור או לסדר את החדר. ואני עוזרת לה לסדר את החדר שלה.. היקרה, כמו הקטנטונת (וכבר מצאנו קוי דמיון רבים בין השתיים), אוהבת שמקריאים לה ולא לקרוא לבד. גם אנחנו חושבים שחשוב לקרוא לכן מגיל חמישה חודשים אנו מקריאים לה ספרים, כך שהיא מאוד אוהבת שקוראים לה סיפורים לפני השינה. בעבר אחד מהעונשים הכבדים שהוטלו עליה היה ביטול הסיפור לפני השינה. כיום כדי שהיא תתאמן בקריאה אני מקפידה לשבת איתה כל ערב והיא מקריאה לי שני עמודים מספר שהיא בוחרת ואחר-כך אני מקריאה לה סיפור שהיא מעוניינת לשמוע. יש לה סיפריה ענקית ולכן אין בעיה למצוא ספר טוב. שמתי לב שהסיבה העקרית לכך שהיא לא מעוניינת לקרוא היא שקשה לה להתרכז, היא מאבדת את המקום לעיתים קרובות. היקרה החליטה שכדי לפתור את הבעיה הזו היא תשתמש בעפרון או במצביע אחר שיעזור לה לא לאבד את המקום (וזה אכן עוזר). בנוסף נראה לי שהיא גם זקוקה למשקפיים. כדאי לבדוק אם לקטנטונת אין בעיות ראיה. רעיון נוסף לקנות לה ספרים עם אותיות גדולות שהיא מאוד אוהבת. קנינו ליקרה ספר של אגדות האחים גרים שכתוב במיוחד באותיות גדולות עם ציורים יפהפיים. ניתן גם לקחת אותה לסיפרייה ולתת לה לבחור ספר שהיא אוהבת. הכי חשוב להקפיד לקרוא איתה כל ערב. קריאה היא גם עניין של הרגל. מיכל

ayagu

New member
לעידו ומיכל תודה על העצות.

קטנטונת לקויית למידה אבל הבעייה היא פחות בקריאה. כבר כתבתי למעלה שהיא קוראת יפה ורמת ההבנה שלה גגבוה במיוחד. עכשיו שאני חושבת על זה הבעיה אולי קשורה לקושי שלה להתרכז. לקטנטונת מנוי בספרייה כבר שנים רבות. כמו שאמרתי סיפורים גם בהמשכים היא אוהבת במיוחד. חשוב לי לעודד אותה לקרוא עצמאית. ( בכיתה שהנושאים מעניינים אותה היא קוראת ומתעניינת.) לגבי משקפיים- לא בדקנו אולי. ( קיימות בעיות ראייה במשפחה)

דליה.ד

New member
עידוד הקריאה - אשליה אופטית...

אני, תולעת ספרים ידועה (אני קוראת הכי הרבה ספרים בשנה בקיבוץ, בערך 190 ספרים בשנה) ואילו ילדי שונאי ספר! אני פשוט מקריאה להם את הספרים אפילו בגיל 12 הם אוהבים ספרים שמתאימים לגיל בהמשכים. אח"כ אני לא מתאמצת. בבית הספר הם חייבים להגיש יומני קריאה ובדרך כלל המורה מתיאשת מהם. לילדים דיסלקטים מאוד אני ממליצה לפנות לספריה לעיוורים ולהרשם לקבל הקלטות של ספרים.

למעלה