פרשת תולדות

../images/Emo63.gif פרשת תולדות

"ויעתר יצחק לנכח אשתו" רבי יצחק מאיר מגור מפרש: 20 שנה חלפו מנשואי יצחק ורבקה ועדין לא זכו לבנים. באה רבקה לפני יצחק אבינו ואמרה לו: "הרי גם אמך שרה הייתה עקרה עד שאביך אברהם התפלל בעדה ונפקדה בבן. בקשתי היא,כי גם אתה תתפלל עלי ותפילתך בודאי לא תשוב ריקם...." שומע יצחק בקול רבקה. למרות שיצחק ידע ובטח כי יזכה לבנים,הרי כבר הבטיח הקב"ה לאביו כמה פעמים: "וירש זרעך" "ביצחק יקרא לך זרע..." ויצחק סמוך ובטוח שהקב"ה יקיים הבטחותיו. למרות זאת הוא לא שולח אותה לבד הוא לא מזלזל בה בטענה ש:"לי יש הבטחה ביד שיהי'ה לי זרע,את רוצה ילידם תלכי לבד" הוא נעתר לאשתו והולך להתפלל עמה. רבי דוד מאמשינוב מפרש: יצחק ורבקה העמידו את עצמם זה מול זה. רבקה התפללה ואמרה:"מה אני ומה זכותי,אבל יצחק,צדיק בן צדיק,ראוי וזכאי לישועה." יצחק התפלל ואמר:"מה חידוש בכך שאני ירא שמים??? הרי כך חונכתי ע"י אבותיי, אבל רבקה נולדה וגדלה בבית בתואל ולבן הארמי ולמרות הכל נותרה צדקת ויראת שמים והרי היא,שהיא "כשושנה בין החוחים" ראויה היא להיפקד בזרע של קיימא. רבי לוי יצחק בעל "קדושת הלוי" מפרש: יצחק חשב שזכותה של רבקה גדולה מזכותו שלו. שהרי,היא התנתקה ממשפחתה וממולדתה ודבקה בבית אברהם ובו,ועל כן היא עומדת ניסיון מתמשך של התקדמות למעלה. והניסיון שלו,ניסיון העקדה הי'ה חד פעמי. ולכן התפלל "לנוכח אשתו"-שזכותה תעמוד להם. מיד אחרי אנחנו למדים איש ואישה זכו,שכינה ביניהם. אחרי ה"ויעתר של יצחק"-ההבנה שלו לאישתו. אחרי תפילתה של רבקה למען יצחק הם זכו: "ויעתר לוֹ ה' ותהר רבקה אשתו..."

../images/Emo197.gif רבנו יונה החסיד מגירונדי

נפטר:כ"ח חשוון אביו:ר' אברהם. מוריו:הרמב"ן,ר' שלמה מן ההר ור' שמואל בר שניאור. מתלמידיו:הרשב"א. רבינו יונה נולד בגירונדי,בשנת ה'תק"ד. החל לכהן כרב בטולדו שבספרד והעמיד תלמידים הרבה. בתו נישאה לר' שלמה בנו של הרמב"ן. הוא לחם נגד פילוסופים וכל העוסקים בחוכמות אחרות,הוא ציווה לבער ספרים אלה. הי'ה ממתנגדי הרמב"ם אך חזר בו מהתנגדותו והכריז: "ממשה {משה רבנו} עד משה {ר' משה בן מימון} לא קם כמשה {ר' משה בן מימון}". בשנת ה'כ"ד עלתה נשמתו השמימה בטולדו. מחיבוריו: • אגרת התשובה. • חידושי הש"ס. • ספר היראה. • עליות דרבנו יונה:על מסכת בבא בתרא. • שערי תשובה. • תר"י (תלמידי רבנו יונה):פירושו על הרי"ף במסכת ברכות שליקטו תלמידיו.

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

אל הרב נכנסו שני יהודים כדי שיכריע בינהם בעניין מסויים. ושניהם ביחד החלו לטעון טענותיהם ולהטיח האשמות אחד בשני. "רבותיי,אחד אחד" התחנן הרב."הנה,אתה התובע,התחל" וכאן החל התובע לטעון בחריפות ולא חסך משבט לשונו כדי להצליף בנתבע. כשסיים,ליטף הרב זקנו והמהם:"אתה צודק" מיד החל הנתבע גם הוא להחזיר בשבט לשונו וב"מחמאות" שונות לתובע. כשסיים,הביט הרב בו ולחש:"גם אתה צודק" הרבנית,שנכנסה באותו הרגע כדי להכניס שתי'ה לרב ולמתדיינים,שאלה במעט תמיהה: "כיצד הייתכן ששני האנשים צודקים???" שתק הרב,הרהר לרגע ואמר: "נו...מה לעשות...גם את צודקת".

../images/Emo71.gif מתכון לשבת

ככה זה כשאומרים לגבר שאת רעבה... אבל פייר,לא התאכזבתי טעים וקל.
ברוסקטות עם עגבניות חומרים: 4 פרוסות לחם 2 עגבניות-מוציאים מהם את הגרעינים קוצצים דק מלח ופלפל מעט שמן זית שיני שום אופן ההכנה: *משפשפים את שיני השום על פרוסות הלחם. *מטפטפים מעט שמן זית על כל פרוסה. *קולים את פרוסות הלחם. *מכסים כל פרוסה בעגבניות ומהדקים במזלג. *זורים מלח ופלפל. *מקשטים בבצל קצוץ מטוגן מעט עד שקיפות

אם רק היית רציני

ואם רק לא הי'ה כואב לי הגב הייתי כורעת ברך.... וכדי להוכיח שאני רצינית, שבת הבאה אני אצלך..

../images/Emo79.gif שיר לשבת

ה' שמעתי שמעך יראתי.ה' ה' שמעתי ונרגזתי,יום בו תפקדני. ה' זכור כי עפר אנחנו. ה' שמעתי שמעך יראתי.ה' ה' מלך יושב על כסא דין. ה' זכור כי עפר אנחנו. ה' שמעתי שמעך יראתי.ה' ה' ענה עני העומד לפניך. ה' זכור כי עפר אנחנו. ביצוע:נתי לוי וחיים ישראל

../images/Emo133.gif זמני השבת

כניסה: ב"ש: 16:09 חיפה:16:14 י-ם:16:06 פ"ת:16:07 ת"א:16:24 יציאה: ב"ש:17:23 חיפה:17:20 י-ם:17:20 פ"ת: 17:22 ת"א: 17:22 ר"ת: ב"ש:17:59 חיפה:17:56 י-ם:17:56 פ"ת: 17:58 ת"א: 17:58

../images/Emo35.gif חידה ../images/Emo35.gif

באוכל הוא מצא שכונה ובשתי'ה עיר אבל מיד אחר כך עלה על השביל בלי מנין,מבולבל ומקוצר.

אמרתי לך שאת גדולה..

אני פונה ללב שלך..ומאחלת לך הרבה הרבה מזל טוב......והרבה נחת..... טוב הלכתי מצעמם לי.....

למעלה