פרשת שופטים

../images/Emo63.gif פרשת שופטים

הרב אבשלום כותב באחד מחיבוריו: פרשיות ספר דברים בנויות זוגות זוגות של דבר והיפוכו פרשת "דברים"-לשון קשה ולעומתה פרשת "ואתחנן" - לשון תחינה ובקשה. פרשת "עקב"- בחלק התחתון בגוף המסמל את העכשוויות – הארציות ולעומתה פרשת "ראה"- העין - החלק בגוף המסמל את הראיה לטווח ארוך,הראיה הרוחנית יותר. פרשת "כי תצא" ולעומתה פרשת "כי תבוא". פרשת "ניצבים" - עומדים לעומת פרשת "וילך"- הליכה. פרשת "האזינו" בהם נאמרים דברים קשים ואף קללות, לעומת פרשת "וזאת הברכה" שכשמה כן היא. פרשה אחת עומדת בודדה היא פרשתנו,פרשת שופטים ומסר חשוב ניתן ללמוד מכך. פרשת שופטים עוסקת באדם השופט ובעצם היחיד שהוא בעצמו דבר והיפוכו - הוא האדם. האדם יכול לבחור להיות קשה ויכול לבחור להיות רך, הוא יכול להיות גשמי או רוחני, הוא יכול לחור בעמידה במקום או לבחור להתקדם הוא יכול לבחור בברכה או לבחור בקללה. כל אדם - הוא שופט ותפקידו לדאוג למעשיו בחכמה וביושר לדעת מתי ואיך לנהוג בכל מצב. כל אדם הוא שופט לעצמו בלבד-הדרך הנכונה שלי יכולה להיות כלא טובה לאחר. ההתקדמות של האחד יכולה להיות הישארות במקום של השני. לכן כל אדם שופט לעצמו-הוא היחידי שיכול לקבוע מהי הקללה ומהי הברכה בשבילו. יהי רצון שנבחר תמיד בדרך הנכונה "ובחרת בחיים"

../images/Emo197.gif רבי שמואל אבוהב

הרשב''א נפטר: א' אלול אביו: ר' אברהם. רבו: ר' דוד פרנקו. בשנת ה'ש"ע נולד בהמבורג שבגרמניה להוריו שהיו מאנוסי פורטוגל. למד בישיבה בוונציה שבאיטליה תורה,מדעים ולשונות. חכמי איטליה הכירו בגדולתו הן בנגלה והן בנסתר. היות והתפרסם כמשיב תשובות בהלכה נהגו לכנותו בשם כבוד "הרשב"א" לרמוז אל ר' שלמה אדרת (הרשב"א) שהיה גדול המשיבים. נשא לאישה את בת ר' דוד. כיהן כרב בוורונה. לאחר שנים אחדות חזר לוונציה והחל לכהן כראש ישיבה. נהג לארח בביתו שבוונציה שד"רים מארץ ישראל. באבל כבד מאוד ליוו אותו עת הסתלקותו בשנת ה'תנ"ד. מספריו: • דבר שמואל: שו"ת שכתב במשך 45 שנים • פירוש למסכתות קדשים. • תאות דוד

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

"ככל היוצא מפיו יעשה" הגאון ר' חיים משה מנדל זצ"ל ידוע הי'ה כפועל ישועות עבור יהודים שביקשו את ברכתו ועזרתו. הוא הי'ה בבחינת "צדיק גוזר והקב"ה מקיים". באחד הימים הגיע אל ביתו יהודי מב"ב וסיפר שאחיינו ממרוקו הינו נער צעיר ונפצע בתאונת דרכים קטלנית,כעת הוא במצב אנוש. כל מאמצי הרופאים להצילו עלו בתוהו וכעת הוא במצב המוגדר כ:מוות קליני. הצדיק עצם את עיניו ופניו להטו כשלפתע נשמע קולו זועק: "הוא יבריא! הוא יבריא!..." מעודד מברכת ההבטחה שקיבל יצא הדוד מבית הרב ועוד בטרם הספיק להתקשר למרוקו לבשר על ברכתו והבטחתו של הרב,כבר צלצל הטלפון בביתו. אחיו הנרגש סיפר בקול רועד כי האחיין התעורר לחיים. "התוכלו באיזו שעה בדיוק פקח בנכם את עיניו???" ביקש הדוד ההורים ערכו חישוב מהיר ולמרבה הנס התברר כי עיני הנער נפקחו בדיוק בזמן שיצאו המילים מפי הצדיק.

../images/Emo71.gif מתכון לשבת

פשטידת כרובית מצרכים: 1 כרובית בינונית,שטופה ומחולקת לפרחים קטנים. 2תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. 3ביצים. 1/2 כוס חלב. 250 ג"ר גבינה לבנה. 100 ג"ר גבינה צהובה מגורדת. 100 ג"ר גבינה בולגרית. פלפל שחור,קמצוץ אגוז מוסקט,מלח לפי הטעם. אופן ההכנה: *מבשלים את הכרובית ותפוחי אדמה במי מלח כ-15 דקות. *מסננים ומצננים מעט. *טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב,גבינות,פלפל ,אגוז מוסקט והמלח. *יוצקים על הירקות המבושלים ומערבבים קלות. *את התערובת יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-50 דקות או עד להזהבה.

../images/Emo133.gif זמני השבת

ב"ש: כ-18:44 י-19:58 ר"ת-20:34 חיפה: כ-18:55 י-20:00 ר"ת-20:36 י-ם: כ-18:43 י-19:57 ר"ת- 20:33 פ"ת: כ- 18:45 י-19:59 ר"ת-20:35 ת"א: כ-19:02 י- 19:59 ר"ת- 20:35

מאושרת אני מבינה שבסוף בחרת לא לישון

וואוו כל הכבוד לך איך את מצליחה לעשות את זה?

על חוק מרפי שמעת???

הגעתי הביתה ויש לי הפתעה... הבנות ערותוהבית חוגג כאילו אמצע היום. שעתיים אח"כ עוד הפתעה... ידיד שהגיע לאיזור הביא לי קפה ומאפה לבוקר טוב....

וואוו כל הכבוד לך

מקווה בשבילך שלפחות תלכי לישון צהריים. אני בוודאות אשן צהריים מס' שעות. שמחתי להכירך, שבת שלום

touti

New member
הידיד הזה שלך

לא אחת מפתיע אותך
מיסרי לו את הערכתי

הוא מקווה

שאני אפתיע אותו פעם כשאומר לו: "בואו נצא רציני..." למה לא??? כי אם נהי'ה זוג רק נריב.

touti

New member
למה לריב?

ואגב, לא מפריע לך לקבל ממנו מבלי לתת לו סיכוי?

ישבנו ודיברנו

לא פעם ולא פעמיים. שיחות ארוכות. ניתחנו את המצב והבנו שלצערינו בתור זוג זה לא ילך בינינו. הגענו למסקנה שעדיף שנישאר ידידים טובים והקשר ימשיך.

מאושרת - שוב יישר כח על הפינה

בהתחשב שלא ישנת כל הלילה - אז מקדיש לך את המשפט: "רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כולנה"

למעלה