פרשת צו

../images/Emo63.gif פרשת צו

"זאת תורת העולה הוא העולה" הרמב"ן מפרש: "כי בעבור שמעשה בני אדם נגמרים במחשבה בדיבור ובמעשה,צווה ה',כי כאשר יחטא ויביא קרבן, יסמוך ידיו עליו כנגד המעשה ויתוודה בפיו כנגד הדיבור וישרוף באש הקרב והכליות שהם כלי המחשבה והתאווה והכרעים כנגד ידיו רגליו העושים כל מלאכתו ויזרוק הדם על המזבח כנגד דמו בנפשו כדי שיחשוב אדם בעשותו כל אלה כי חטא לאלוהיו בגופו ובנפשו וראוי לו שישפך דמו ויישרף גופו, לולא חסד הבורא שלקח ממנו תמורה וכפר הקורבן הזה שיהא דמו תחת דמו נפש תחת נפש וראשי הקורבן כנגד ראשי אבריו" בעל ה"דרש והעיון" מסביר כי מתוך לשון הפסוק משתמע כדברי הרמב"ן ואכן,התורה מרמזת לנו כאילו האדם עצמו הוא העולה והוא צריך להיות הקורבן ורק ה' חס על עמו ומאפשר לתת קרבן במקום האדם. כאשר אדם עומד בתפילה,שהיא במקום הקורבנות,הוא צריך לבוא בדחילו ורחימו לפניו יתברך, להגיש את הקורבן-את התפילה באופן המושלם ביותר,מתוך אמונה ושלימות פנימית,כי ה' יראה ללב.

../images/Emo151.gif פורים

מרדכי הוא יהודי לא רק של בית או בית המדרש,יהודי ברחוב ובין הבריות. שאר אחיו אמנם יהודים היו אך יהדותם נשארה בתוך הבית לא התערבה בין הבריות. "ישנו עם אחד מפוזר ומפורד בין העמים"-בין הבריות לא התהלכו יהודים אלא כל אחד לעצמו. המן הרשע הבין את המגרעת שיש בהוצאה החוצה של המריבות מבית והתוצאה גם מובנת וקורצת לו, שהרי מה הם שווים בפירודם "ולמלך אין שווה להניחם" קל יהיה להתגבר עליהם. במצב קשה של שנאה כבושה מבחוץ ופירוד מבית,מצא מרדכי לנכון לתקן זאת והכוח נשאב לכך מהצעת-אסתר "לך כנוס את כל היהודים". איך עושים את זה??? מרדכי מצא פתרון:"משלוח מנות איש לרעהו ומתנות לאביונים" הדאגה לגורל הזולת,עזרה של יהודים אחד לשני,דאגה לנצרך,הנתינה ממני,משלי לאחר, בכל אלה יש בהם כדי לקרב לאחדות בעם. ואפילו מן הפרשה הנסמכת לשבת פורים אנו רואים שהקב"ה בכבודו ובעצמו מלמד אותנו כי הנתינה מולידה התקרבות. בפרשת השבוע מתוארים סוגי הקרבנות השונים-ה'מתנות' שהקב"ה מבקש כי נקריב לו במשכן. המילה קרבן באה מלשון התקרבות. הקב"ה לא זקוק באמת למתנות שלנו,שהרי 'כוחו וגבורתו מלא עולם'-כל העולם כולו נברא במאמרו,הכל שלו. אלא,הקב"ה רוצה שנרגיש קרובים ומחוברים אליו,ולכן הוא מבקש שניתן לו,משלנו,מאיתנו.

../images/Emo197.gif ר' מנשה בן ישראל

נפטר: י"ז אדר מורו:ר' יצחק עוזיאל הספרדי. ר' מנשה נולד בשנת ה'שס"ד למשפחת אנוסים מליסבון והתגורר בהולנד. הוא נשא אישה ממשפחת אברבנאל ונולד להם בן יחיד. בשנת ה'ש"פ,לאחר הסתלקות מורו,ר' יצחק,התמנה ר' מנשה למלא מקומו וכיהן כדיין בעיר אמסטרדם. התכתב עם מושלי ארצות אירופה,ביניהם עם כריסטני'ה,מלכת שוודי'ה. כמו"כ,פעל רבות בקרב שרי המלוכה למען ירשו ליהודים לגור בארצותיהם. התכתב עם תיאולוגים אנגליים בענייני מדע, קרומוול,מנהיג האנגלים,הזמינו ללונדון,קבע לו משכורת שנתית ובעקבות ביקורו הותר ליהודים לשוב לאנגלי'ה. בספרו "מקוה ישראל" כתב שיהודי אמריקה יהיו הראשונים שיובאו לא"יש בחרדה ובמהירות להשתחוות בהר ה' בי-ם,בהתאם לנבואת ישעיהו. בבחרותו שאל שאלת חלום על הקץ וענוהו:הלא הוא כמוס עמדי. ר' מנשה נפטר בשנת ה'תי"ז. מספריו: *מקוה ישראל-על עשרת השבטים *נשמת חיים-על הנשמה. *תשועת ישראל-בו מכחיש עלילות על היהודים.

../images/Emo13.gif תפילה על השמחה

"באתי לפנייך מלא רחמים,אדון השמחה והחדווה,שתרחם עלי ותלמדני איך לשמח נפשי בכל עת. ותזכני לשמחה של מצווה תמיד,הן לשמוח בשמחת חתונה של מצווה לשמח החתן והכלה הכשרים,הן לשמוח בשאר שמחות של מצווה. ותהיה בעזרי ותושיעני תמיד להיות שמח בכל עת בשמחה של מצווה בחדווה גדולה ובשמחה רבה כ"כ עד שאזכה לרקוד הרבה מחמת שמחה. ואזכה לשמוח ולרקוד כ"כ עד שאזכה להילך ולעבור בכל קומת השמחה והריקודין שכלולה מרמ"ח אברים ושס"ה גידין. כי השמחה היא שורש נקודת כל התרי"ג מצוות שבתורה כמו שכתוב:"פקודי ה' ישרים משמחי לב" ". מתוך ליקוטי תפילות.

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

הכלים שאלוקים נותן לנו כמה רציתי לעשות אותו מאושר!!! כמה רציתי להביא ולו רק פעם אחת,איזה "כמעט טוב" אחד במקום כל ה"מספיק בקושי",אבל לא יכולתי. ביום שבת אחד,כשרק אני ואבא שלי היינו בבית,הייתי אז אולי בכיתה ה' או ו',החלטתי לדבר איתו על זה. להגיד לו שאני נורא מצטער שאני לא גורם לו נחת כמו שאחותי גורמת לו. הוא שמע את מה שאמרתי,הסתכל עלי במבט האוהב שלו ובניגוד לאופי שלו,שהוא אופי של אדם שבקושי מוציא מילה מהפה שלו, הוא נתן לי את ההרצאה הכי יפה ששמעתי בחיים שלי. "גדי",אמר לי:"אבא לא אוהב את הילדים שלו בגלל שהם מביאים הביתה ציונים טובים. "אבא אוהב את הילדים שלו בגלל שאי אפשר אחרת.הם בדם שלו.הם הנשמה שלו.הוא מוכרח לאהוב אותם. אפילו אם הם עושים דברים רעים,בכל זאת הוא אוהב אותם.אבל אתה,גדי,אתה אף פעם לא עשית דבר רע." הבטתי בו ואמרתי:"אבל אבא.." הוא הפסיק אותי ואמר:"ששש... גדי,כשאלוקים ברא את העולם הזה,לצערנו או לשמחתנו,הוא החליט לברוא עולם מעניין,לא עולם מושלם. בגלל זה הוא ברא אנשים עם כל מיני צורות,כל מיני צבעים כל מיני כישרונות. לכל אחד הוא נתן כלים אחרים,לזאת הוא נתן יופי ולהוא הוא נתן ידיים טובות, זה הוא נתן כישרון במוזיקה ולאחר הוא נתן כשרון במתמטיקה. אנחנו לא יודעים למה אלוקים עושה מה שהוא עושה.אנחנו לא יכולים להאשים מישהו בגלל שאלוקים לא נתן לנו את הכלים האלה או האלה. אנחנו יכולים להאשים רק אנשים שלא מנצלים את הכלים שאלוקים כן נתן להם. בגלל זה,גדי,אני אומר לך דבר אחד ומסביר לך דבר שני. הדבר שאני אומר לך הוא-אל תתלונן על הכלים שאלוקים נתן לך. והדבר השני שאני מסביר לך זה שלפעמים לוקח לנו קצת זמן בשביל לגלות את הכלים שאלוקים נתן לנו,בגלל שהכלים שהוא נתן הם לפעמים מוסתרים. אז תהי'ה סבלן,גדי.תהי'ה סבלן כמו אבא.יום אחד גם אתה תגלה שיש לך כלים טובים". איך אהבתי אותו,את אבא שלי,רציתי לחבק או אפילו לנשק אותו,אבל התביישתי. ואל תשכחו שאת ההרצאה הזאת האבא שלי,האיש הפשוט והטוב והחכם הזה,נתן לי אולי לפני 30 שנה,לפני שבמדינה הזאת ידעו הרבה על דברים כמו דיסלקצי'ה,קשי'י למידה או כל מיני מגבלות אחרות. שנה או שנתיים אחרי השיחה הזאת מצאתי את הכלים שאלוקים נתן לי. ישבתי בשיעור לא זוכר איזה.המורה שלנו הי'ה חולה והייתה לנו מורה-מחליפה.היא מדברת על מה שהיא מדברת ואני בעולם אחר. פתאום אני רואה את המורה המ"מ עומדת לידי ולפני שאני מספיק להגיד מילה,היא סוחבת לי את הנייר שאני מקשקש עליו. היא מסתכלת על הנייר ואומרת לי:"מה אתה עושה???" אני אומר לה:"סתם מקשקש". היא שואלת:"מה ציירת פה???" אני עונה לה:"סתם".היא אומרת לי "סתם מה???" אני אומר לה:"סתם ציירתי אותך עומדת ליד הלוח".היא לקחה את הציור והכניסה אותו לתיק שלה. אח"כ התברר כי אבי'ה של המורה המ"מ הוא צייר בעל שם עולמי והיא לקחה את הציור והראתה לו. אחרי כמה ימים,הגיע הצייר אל הבית שלנו,הסתכל על עוד ציורים שלי ומיד המליץ שההורים שלי יעשו הכל בשביל לטפח את הכישרון שלי בציור. מאותו היום אבי הוציא את המיץ של עצמו כדי שאוכל ללמוד עם הציירים הכי גדולים שיש,גם בארץ וגם בחו"ל. היום אני בן 42 ובחודש שעבר פתחתי את התערוכה ה- 28 שלי והפעם- בניו-יורק במוזיאון לאמנות מודרנית. ואבי,שעכשיו הוא כבר בפנסי'ה,מה הוא אומר על כל ההצלחה שלי??? הוא אומר:"מה אתם עושים רעש??? הילד מצא את הכלים והילד משתמש בכלים". מתוך אתר: aish

../images/Emo71.gif טעים...

עוגיות חמאת בוטנים העוגיות נטולות קמח ולכן מתאימות גם לפסח החומרים: 3/4 כוס עד כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים כוס סוכר ביצה אחת אופן ההכנה: *מערבבים את כל החומרים בקערה *מרטיבים מעט את הידיים,מגלגלים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיי'ה.. *פוחסים מעט כל כדור,ומעבירים מזלג בצורה רכה ליצירת דוגמא או שיוצרים דוגמא עם השבלונות לעוגיות. *מכניסים לתנור שחומם מראש,לחום של 180 מעלות,אופים בערך בין 8 ל 15 דקות. {העוגיות צריכות להיות יציבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז,תבדקו עם האצבע} כשהעוגיות חמות הן מתפוררות ולכן יש לצנן לפני ההגשה.

../images/Emo133.gif זמני השבת

כניסה: ב"ש:17:24 חיפה:17:24 י-ם:17:13 ת"א-פ"ת:17:37 יציאה: ב"ש:18:31 חיפה:18:31 י-ם: 18:30 ת"א-פ"ת:18:31 ר"ת: ב"ש:19:07 חיפה:19:06 י-ם: 19:06 ת"א-פ"ת:19:07

../images/Emo35.gif חידה על פרשת השבוע ../images/Emo35.gif

מכאן למדו חז"ל: ההזדמנות לעלות ממדרגה נמוכה למדרגה יותר גבוהה,כרוכה בשינוי, בשריפת המצב הקודם לטובת המצב החדש.

../images/Emo70.gifפתרון החידה לפרשת פקודי../images/Emo70.gif

בראשון בסוף הבר-מצווה נמצאת האישה שלא במובן נושאת אחרי'ה בחוש אחד ממרכז הפנים ישר למעלה אל המרומים...
פתרון החידה לפרשת ויקרא
בפרק א' סוף פסוק י"ג: "אִשֵּׁה רֵיחַ נִיחֹחַ, לַה'..."

למעלה