פרשת נח

../images/Emo63.gif פרשת נח

"כי מלאה הארץ חמס מפניהם, והנני משחיתם את הארץ" הרב שלום הכהן מסביר: לפי המשנה באבות פרק ה', עשרת הדורות מאדם הראשון ועד נח,היו חוטאים. בתום תקופה ארוכה של עשרת הדורות שהיו שטופים בחטאים שבין אדם למקום ובין אדם לחברו נגזרה הגזרה להביא מבול לעולם. חז"ל מציינים בכמה מקומות,למרות המציאות שבני דור המבול חטאו ופשעו כלפי המקום, נחתם גזר דינם על זה שהחלו לפגע ברכוש הזולת. ר' יוחנן במסכת סנהדרין אומר: "דור המבול עברו על הכל ולא נחתם עליהם גזר דינם עד שפשטו ידיהם בגזל שנאמר: 'כי מלאה הארץ חמס מפניהם, והנני משחיתם את הארץ'". הקב"ה אומר לאדם,גם אם אתה עובר עבירות בתחום של בינך לביני אינני ממצה את מלוא הדין איתך. אולם אם תפגע בזולת,בכל דרך אינני מוחל עד שתרצה אותו.

../images/Emo197.gif האדמו''ר

שמואל צבי דנציגר מאלכסנדר אביו:ר' יחיאל. בנו: האדמו"ר יצחק בעל העקידת יצחק. אחיו:האדמו"ר בצלאל יאיר והאדמו"ר ירחמיאל ישראל יצחק. סבא: ר' שרגא פייבל מגריצא. האדמו''ר שמואל צבי נולד בשנת ה'תר"ך. במשך כ – 14 שנה למד יחד עם אחיו האדמו"ר ירחמיאל ישראל יצחק, הוא השתדל להסתיר את מעשיו אך לאחר שהחל לכהן כאדמו"ר רבים הסתופפו בצילו. הוא הי'ה מתפלל בבכי ובתחנונים. ייסד את הישיבה הראשונה באלכסנדר שנקראה "בית ישראל" על שם אחיו. בשנת ה'תרפ"ד נסתלק ועלה לבית מרומים. מספריו: • תפארת שמואל.

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

כאשר הוא עסק בשיפוץ ביתו נאלץ האיש לשכור את שירותיו של אינסטלטור שיטפל בכל ענייני הצנרת של הבית. באחד הימים,כאשר סיים האינסטלטור את יום העבודה שלו,יום קשה ומתיש,יצא אל האוטו שלו וראה שיש לו פנצ'ר. המעסיק,הרגיש לא נעים,למרות זאת עבר עליו יום מתיש והוא עוד צריך לתקן פנצ'ר. אבל הוא עשה את זה במהירות וכשסיים, נופף לשלום ונכנס לתא הנהג של הטנדר שלו. ניסה להתניע ו... כלום. המנוע שבק חיים. איזה מזל ביש,המעסיק הרגיש חוסר נוחות ומיד הציע לו טרמפ הביתה. כאשר הגיעו אליו הביתה,הזמין האינסטלטור אותו להיכנס ולהכיר את המשפחה שלו. בעודם פוסעים בשביל אל עבר דלת הכניסה של הבית,נעצר לרגע האינסטלטור ליד עץ קטן בצד השביל ונגע בקצות העלים שלו בשתי ידיו. על סף ביתו,ממש רגע לפני שפתח את הדלת,חל בו שינוי מדהים: פניו המיוגעות נהרו,גוו השפוף התיישר והוא חייך חיוך רחב ושמח, חיבק את שני ילדיו והניף אותם באוויר בעליצות, ונתן נשיקה אוהבת לאשתו. הביט מעסיקו בהלם בשינוי המהיר,לא יאומן שהאיש קשה היום הזה,שהוא עד לעבודה המתישה וליום הנורא שעבר עליו. הוא פשוט נמלא בחיוניות,מרץ ושמחה כשנכנס הביתה. בתום הביקור,לאחר שבילה במחיצתם שעה נעימה,ליווה אותו החוצה אל מכוניתו. כאשר עברו ליד העץ שבצד השביל לא התגבר על סקרנותו ושאל אותו מה הי'ה הקטע עם העץ. "אה,זה מאד פשוט,העץ הזה הוא עץ הצרות שלי.אני יודע שבסוג העבודה שלי,זה בלתי נמנע שיהיו לי בעיות וקשיים. אבל דבר אחד בטוח,הצרות האלו לא שייכות למשפחה שלי,לאשתי ולילדיי. לכן,כשאני בא הביתה,אני פשוט תולה את כל הבעיות,הכאב והכעס של אותו יום על העץ, למחרת בבוקר,כשאני יוצא מהבית,אני ניגש לעץ ולוקח מעליו את הבעיות שנשארו שם. בלילה,הרוח מפזרת כמה מהם וקרני שמש ראשונות מכווצות את הנותר. וזה פשוט מפליא,כשאני ניגש לעץ,תמיד תמיד נותר עליו פחות ממה ששמתי."

../images/Emo71.gif טעים...

מרק עגבניות עם כדורי בשר+אורז ארוחה שלימה בסיר אחד ובימים שמתחיל להתקרר זה פשוט מעדן. המצרכים: חצי קילו בשר טחון כוס אורז מוכן קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות {לא רסק עגבניות} מס'1 מלח,פלפל,שום כתוש,כורכום. מס'2 אבקת מרק+קארי+פפריקה מתוקה ראש שום חתוך פרוס בצל מגורד עלה סלרי חתוך קטן מגוון ירקות מגורדים אופן ההכנה: -מערבבים את האורז עם הבשר הטחון והתבלינים מס'1 מניחים את התערובת במקרר -מכינים את המרק: -מזהיבים את הבצל והשום הפרוס עם מעט שמן ומוסיפים את הסלרי.מערבבים יחד כמה דקות -מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות +מים כמעט עד סוף הסיר. -מביאים לרתיחה ומוסיפים את הירקות+תבלינים מס'2 -יוצרים בידיים כדורים בגודל הרצוי מתערובת הבשר+אורז ומטילים אותם למרק הרותח -אחרי שכל הכדורים במרק,מביאים לרתיחה עוד כ 5 דקות,מנמיכים את האש מבשלים עוד בערך כשעה על אש נמוכה.

../images/Emo133.gif זמני השבת

כניסה: ב"ש: 16:35 חיפה:16:42 י-ם:16:33 פ"ת:16:35 ת"א:16:52 יציאה: ב"ש:17:47 חיפה:17:46 י-ם:17:45 פ"ת: 17:47 ת"א: 17:47 ר"ת: ב"ש:18:23 חיפה:18:22 י-ם:18:21 פ"ת: 18:23 ת"א: 18:23

../images/Emo79.gif שיר לשבת

"ותערב לפניך עתירתנו כעולה וכקרבן אנא רחום ברחמיך הרבים השב שכינתך לציון עירך וסדר העבודה לירושלים..." ביצוע:מנדי וולד

../images/Emo35.gif חידה ../images/Emo35.gif

עוד הרבה לפני סוף הספר היא מופיעה בזו שאחרי ההתחלה אבל לקראת הסוף. היא מתחילה ביש אומרים מקוצר כפול שניים. התחלה וסוף.

../images/Emo70.gif פתרון החידה הקודמת ../images/Emo70.gif

כל שתבקש לו יהי,בכל מקום בכל זמן,אל תטרח אפילו. זה הכי קל והכי פשוט אבל הכי נורא.
הקב"ה מקלל את הנחש שכל מה שיאכל יהי'ה בטעם עפר האוכל שלו זמין לו תמיד ובכך פוטר אותו הקב"ה מלהתפלל אליו-להיות קרוב אליו.

ישר כוח על דברי התורה שהינך מביאה בכל שבוע

מאחל לך שבזכות זיכוי הרבים בלימוד תורה, הקדוש ברוך הוא יזכה אותך ותשרור שמחה ואושר בביתך לך ולבני משפחתך ישר כוח!!!

ח אלפשה

New member
ומוסיף

בשעה ששהו בתבה הפתיע נח את שני בניו, את שם ואת יפת כשתפס אותם על חם

למעלה