פרשת מטות

../images/Emo63.gif פרשת מטות

הרמב"ם כותב על שבט לוי כי הם: "הובדלו מדרכי העולם ולכן לא עורכין מלחמה כשאר ישראל". בני שבט לוי נבחרו להתמסר לעבודת המקדש ולהקדיש את עצמם לגמרי לעבודת ה', ולכן לא השתתפו במלחמות ישראל. אולם במלחמה אחת השתתפו גם בני לוי – מלחמת מדיין. לקראת המלחמה הזאת ציווה משה רבנו: "לכל מטות ישראל תשלחו לצבא" וחז"ל פירשו:"להביא את שבטו של לוי". מה מיוחד במלחמה זו,שבה נצטוו גם בני לוי להשתתף??? מלחמת מדיין הייתה שונה מכל המלחמות האחרות. היא לא נועדה לצורכי כיבוש ארצות,מטרתה הייתה "לתת נקמת ה' במדיין". המדיינים התייצבו כנגד הקב"ה והחטיאו את ישראל ומלחמה זו נועדה להכרית את אויבי ה'. חלק מעניינו של מדיין הוא מדון ומריבה,פירוד-לבבות ושנאת-חינם. המדון הזה הוא נגד ה' ממש מאחר ושלום זהו אחד מציוויו של הקב"ה והחוסר בשלום ואהבת חינם הוא שגרם את חורבן הבית ואת הגלות המרה הנמשכת עד ימינו אלה. לכן במלחמה זו נדרשו גם בני לוי להשתתף,שכן זה חלק מתפקידו של "חיל ה'"-בניו של ה' שמתפקידם להגן על כבוד אביהם הרמב"ם ממשיך ואומר שמכאן יש ללמוד הוראה בעבודתו של כל יהודי. "לא שבט לוי בלבד,אלא כל איש ואיש... אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להיבדל לעמוד לפני ה' ולעובדו... הרי זה נתקדש קודש קודשים ויהיה ה' חלקו ונחלתו". יכול אפוא יהודי לחשוב מאחר והוא מובדל מענייני העולם ומקדיש את עצמו לעמוד לפני ה' ע"י לימוד התורה ומה לו ולעולם שסביבו בכלל. הוא יסתגר בד' אמות של תורה ותפילה ולא יהיה לו עסק עם העולם ובעיותיו. כאן באה הפרשה ואומרת ליהודי:ההפך, דווקא משום שאתה בנו של הקב"ה מוטלת עליך חובה מיוחדת להיות שותף ל"נקמת ה' במדיין" – לנצח ולבטל את מי שעומדים נגד הקב"ה. כל מי שרואה את עצמו חלק מ"חיל השם" חייב לעמוד נגד 'מדיין'-נגד המדון והמריבה ולהביא בין יהודים אהבת-ישראל,אהבת-חינם,שהיא המקשרת כל יהודי עם ה' אחד. בכך מחישים את ביטול הגלות שע"כ כשם שנחרב הבית על שנאת חינם עתיד להיבנות בגלל אהבת חינם.

../images/Emo63.gif פרשת מסעי

הפרשה מתחילה ומספרת לנו:"אלה מסעי בני-ישראל", וממשיכה ומפרטת את המקומות שבהם חנו בני-ישראל במשך 40 שנות נדודים במדבר. אם כך הדגש הוא על המקומות שבהם חנו ומדוע נאמר:"אלה מסעי בני-ישראל" ולא "אלה חניות בני-ישראל"??? אלא שהתורה מבקשת לסמן לאדם את דרך החיים הרצויה: עליו להיות כל הזמן במסע,בתנועה מתמדת של עלייה והתקדמות. האדם נדרש להיות במדרגת מהלך,חי ולא בדרגת עומד,דומם. עמידה פירושה דריכה במקום,גם אם יש בו עליות,אלה עליות יחסיות ומוגבלות,במסגרת אותו מקום,סיבוב על אותו ציר בתוך אותו מעגל. הליכה,נסיעה פירושה-האדם עוזב לגמרי את מקומו הקודם,יוצא מן המעגל ועולה מדרגה מתקדם.

../images/Emo197.gif רבי משה קורדוויו-הרמ''ק

נפטר: כ"ג תמוז אביו:ר' יעקב. בנו:ר' גדליה. מוריו:ר' יוסף קארו,ר' יעקב בירב ור' שלמה אלקבץ (גיסו). מתלמידיו: ר' אליהו די ווידאש (בעל "ראשית חכמה"), ר' אליהו גלנטי ור' חיים ויטאל. נולד בשנת ה'רפ"ב. בגיל 20 החל ר' שלמה אלקבץ ללמד אותו את סתרי התורה עד שהיה לאחד ממורי הדרך בחכמת הקבלה. הרמ"ק נסמך לדיינות ע"י מורו ר' יעקב בירב,זכה לגילוי אליהו ובגיל 26 סיים לכתוב את ספרו הראשון "פרדס רמונים". לדבריו לימוד חכמת הנסתר הינה חובה המוטלת על כל אדם מישראל,כל אחד ואחד כפי כוחו על מנת שיוכל לעבוד את ה' עבודה נכונה כראוי וכיאות. כאשר הגיע האר"י לצפת החלו השניים ללמוד יחד את תורת הסוד. ביום רביעי שנת ה'ש"ל שרר אבל כבד בעיר צפת, האר"י הקדוש העיד כי שני עמודי אש ליוו את מיטתו של הרמ"ק וכי לא היה בו חטא אלא הוא נסתלק בעטיו של נחש. לאחר הסתלקותו,שלח הרמ"ע מפאנו (ר' מנחם עזריה) 1,000 זהובים לאלמנתו על מנת שתשאיל לו את כתב היד של בעלה הנקרא "אור יקר" בכדי שיעתיקו ויביאו לדפוס. מספריו: • אור יקר: פירוש על הזוהר. • אור נערב. • אילמה רבתי • ספר הגירושין. • פרדס רמונים: בתורת הקבלה. • שיעור קומה: מבוא לפירוש האידרות. • תומר דבורה: מוסר ויראת שמים. • תפילה למשה:סידור תפילה עם ביאור כוונות התפילה לפי חכמת הקבלה.

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

תרופת הפלא בעיר ויטבסק שברוסיה חי לו יהודי חיים שקטים,שלווים ובריאים. לפתע,ביום בהיר,נפל למשכב והחל נוטל תרופות שונות אך ללא הועיל,מצבו הלך והחמיר מיום ליום. פנה היהודי לרופא מומחה וביקש את עזרתו.הרופא רשם לו תרופה מסוימת,אולם גם זו לא שיפרה את מצבו. בצר לו,החליט ללכת אל פרופ' גדול ומפורסם,ששמו הלך לפניו כמומחה לאבחנה מדויקת של בעיות רפואיות. הפרופ' בדק את היהודי בדיקה מדוקדקת ויסודית ולבסוף אמר,כי הוא מצטער מאוד ואינו יכול לעזור לו. "רק אלוקים יוכל לעזור לך", אמר לחולה הנואש. שמע היהודי את דברי הפרופ' הגדול והיה אובד עצות לחלוטין. אולם נזכר בשמועה ששמע לאחרונה,כי בעיר הקטנה הסמוכה לעירו,חי ר' קדוש,שכבר עזר לאנשים רבים במצוקתם. ללא שהיות יצא בדרכו אל כדי לבקר אצל האיש הקדוש,האדמו"ר הזקן,רבי שניאור-זלמן. סביב ביתו של הר' ראה היהודי אנשים רבים המחכים להיכנס אל הרבי לקבלת עצה וברכה. למזלו ואולי בגלל שמחלתו נראתה על פניו,נקבע תורו בין הראשונים להיכנס אל הר'. כאשר נכנס לחדרו של הר',פרץ היהודי בבכי וסיפר על מצבו הנואש וביקש מהר' שיעזור לו למען אשתו וילדיו. הר' השיב לו במאור פנים: "תפקידו של הרופא הוא לרפא ולא לגרום לכך שהחולה ירגיש גרוע יותר. למעשה,מצבך אינו כה רציני,זה בסך-הכול סוג מסוים של קדחת והיא תעבור". היהודי היה מופתע לגמרי מדבריו של הר':"אבל רבי,אם זה קדחת הרי הייתי צריך לרעוד ולהיות אחוז צמרמורת. "אכן, אתה תתחיל בקרוב לרעוד וצמרמורת תאחז בך", השיב הר'. היהודי התקשה להאמין למשמע אוזניו וכמובן ששמח שמחה גדולה. ואכן,זמן קצר לאחר שעזב את ביתו של הרבי,החל לרעוד קלות. בדרכו הביתה,גבר הרעד והלך וכאשר הגיע לביתו נכנס למיטה,אחוז קור וחום חליפות ורועד ללא הפסקה מצמרמורות. כך נמשך הדבר ימים מס' כאשר הוא שוכב במיטה,רועד כולו כעלה נידף ללא הפסק. ולאחר מכן פסק הרעד והיהודי הרגיש טוב יותר עד שהבריא לגמרי. הצליח לקום מהמיטה והפך לאדם חדש לחלוטין!!! זמן-מה לאחר מכן,רץ האיש לעסקיו ברחובות העיירה ופגש את הפרופ' ש"התייאש" ממנו בחוליו. "האינך אותו חולה אנוש, שבא אלי לפני זמן-מה???" שאל הפרופ'. "כן,אדוני זה אני" ענה האיש. "אני שמח מאוד לראותך בריא ושלם", אמר הפרופסור בפליאה, "תגיד לי אדון נכבד, כיצד קרה הדבר שהתרפאת באופן כה מושלם איזו תרופה לקחת???" היהודי סיפר לו השהי'ה אצל הר' ודברי של הר'. "זאת ידעתי גם אני", אמו הפרופ' "אולם, קדחת יכולה להיות רצינית למדי אם היא לא מתפתחת לצמרמורת ורעדה מקור וחום חליפות. כי זוהי הדרך, שבה הגוף מנסה לרפא את עצמו ולהיפטר מהמחלה. הבעיה אצלך הייתה, שלא הראת כל סימן של רעדה.לאחר שבדקתי אותך,הגעתי למסקנה, כי אינני מכיר שום תרופה, שיכולה לגרום לך צמרמורת ורעד. זוהי הסיבה לכך, שאמרתי,כי אינני יכול לעזור לך". "כאשר הרבי אמר לי, שיש לי קדחת,"סיפר היהודי, "שאלתי אותו, האם אין זה מחייב, שארעד ותהיה לי צמרמורת והר' השיב, כי אכן, אני אתחיל לרעוד. זמן קצר לאחר שעזבתי את ביתו, התחלתי לרעוד והרעד גבר והתחזק. נכנסתי למיטה ורעדתי מקור וחום במשך כמה ימים. ואז ב"ה,הבראתי לגמרי". "האם לא כך אמרתי לך גם אני, 'אני לא יכול לעזור לך, רק אלוקים יכול לעזור לך'", אמר הפרופ' בחיוך. השניים חייכו,הפרופסור והחולה-לשעבר לחצו ידיים ואיחלו איש לרעהו בריאות טובה. לבסוף אמר הפרופסור: "באחד הימים אני מקווה לראות את הר' שלך אבל לא ביקור מקצועי. אין ספק, כי הוא יכול לעשות למעני יותר, מאשר אני למענו..."

../images/Emo71.gif חלבי אבל שווה...

כדורי גבינה מצרכים: 1חבילה גבינה לבנה 5% שיני שום טרי קצוץ מראש שום קטן מעט מלח שמן זית פטרוזיליה+כוסברה+שמיר+=קצוצים כפית עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות קטנות בצל יבש מגורר אופן ההכנה: *יוצקים לקערה את הגבינה ומוסיפים שום,מלח ואת הירקות הקצוצים {בלי הפטרוזלי'ה}.. *מכניסים למקרר למשך חצי שעה. *יוצרים מהתערובת עיגולים,מניחים בתוך שמן הזית. *מעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה והעגבניות המיובשות.

../images/Emo79.gif שיר לשבת

אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשבי'ה העומדים בין בים ובין ביבשה המקום ירחם עליהם ויוציאם מצרה לרווחה ומאפלה לאורה ומשעבוד לגאולה מתוך הדיסק הנשמה לך...

צל"ש על הפינה לשבת וגם על החריצות

שבת שלום ומבורך לכל החברים בפורום שבת של שלווה ושמחה

לילה לבן...

היינו בהופעה... כשלפתע עלה בחור לבמה והציע לחברתו נישואים עם השיר עד הסוף להיות שלך אני מבטיח... תוך כדי עלה עוד בחור והציע גם הוא... קיטשי ונדוש אבל עדיין הי'ה מרגש ויפה... ועכשיו שיהי'ה לכולנו סופשבוע רגוע מלא באהבה וברכה... ו... תחייכו... לכו תדעו מי יתאהב בחיוך שלכם... מנסיון...

למעלה