"פנקסנות"

טורטיתת

New member
../images/Emo63.gif "פנקסנות"

לכל איש ואישה יש פנקס בלב, קטן כזה עם שורות, או עם משבצות, לנשים המשקיעות בדרך כלל יש נייר מכתבים כזה עטור בפרחים דובונים או לבבות, לי ברמה האישית יש דף עם משבצות, ורגע לפני יום הדין מצאתי את עצמי מחשבת חישובים, מכפילה, מחסירה, מחברת, אפילו משלשת נתונים – מצדיקה בעצם את הבחירה שלי בדף המשבצות, בקיצור לאחר לילות של חישובים והתאמות התוצאה לפניכן. כל פעם שפגעתי או נפגעתי, רשמתי בפנקס, זה טבענו לוקחים ללב ולראות מסתגרים בתוך עצמנו. בבוא הזמן יוצא כעס, לפעמים הוא הרסני, חסר מעצורים, לפעמיים הוא מיותר, ולפעמים הוא נכון, כי הוא בעצם סוג של מגננה שלנו על עצמנו. בקיצור בשבוע זה שיום הדין בפתח, מצאתי לנכון לבקש סליחה ומחילה מכל אשר פגעתי בה/ בו. היו רגעי כעס שלי על עצמי, היו רגעי כעס שלי על כל העולם, אמרתי וכתבתי מילים פוגעות, נפגעתי בעצמי. זהו עייפתי. אני לא שומרת טינה, אין לי זמן וכוח לסחוב על הלב את כל המשקל הזה של החשבונאות, ואני די מרחמת על מי שמשקיע אנרגיה בניהול חשבונאות טינה. שוב מבקשת סליחה ומחילה מכל אחת ואחת ובעיקר מעצמי. לעצמי אני סולחת, כי יודעת שלא הייתי מספיק מחוברת לכל מגוון הרגשות והדפתי רגשות שמפחידות אותי, אז אולי אם אדע לקבל את עצמי עם מגרעותיי ולסלוח לעצמי אז אחרים יוכלו לסלוח לי. צום קל אני

כלעוד

New member
פנקסנות 2

בס"ד ולוואי ונדע גם לנהל פנקסנות חיובית. בכל פעם שמישהו יחייך אלינו, יענה בסבלנות למרות שאנו דוחקים, יגיד מילה טובה או לפחות ימנע ממילה שלילית, יחיה על ידינו כשכן, או אח, או נותן שרות, או איש ביטחון, או כל תפקיד אחר שמאפשר לחברה מודרנית להתקיים. בכל פעם שעלה יקרוץ, שציפור תשיר, שכלבלב חמוד יקשקש בזנב, שהים הכחול יפרש לפנינו ויראה לנו שוב את האופק ואת הדגים. (י ש כל כך הרבה דגים והם יפיפיים, וגם שקטים. זה נחמד). בכל פעם שנולד תינוק, ובכל פעם שקשיש חכם מעניק עיצה, ואנחנו מבינים משהו חדש על מחזור החיים, ועל מיקומנו המדוייק. על עונות השנה, ועל חום וקור. אם נדע לנהל פנקסנות חיובית נהיה ב"בעיה". יהיו לנו אנציקלופדיות שלמות, כי החיים הם נס אחד גדול, והטוב אינסופי. כנראה נבין אז עד כמה אנו ברי- מזל, נסלח בקלות לעצמנו ולזולת, וייסלח גם לנו. אמן. צום קל ומועיל. כתיבה וחתימה טובה. שנה נפלאה.

כלעוד

New member
תודה נשמה, בדצמבר יהיה לך

להחליף ל2012 למניינם. הלסבית יישאר?

בקשת סליחה

אני זרקתי את הפנקס שלי מזמן לפח. לפעמים ישנם דפים שמתעופפים להם, אי שם, בין כל המחשבות אבל הם מהר מאוד נתפסים ונזרקים הרחק ממני אין מקום לפנקסנות כמו שאמרת, עוד ועוד דפים יתווספו אליו... הוא יהפוך להיות יותר ויותר כבד ומסורבל צריך ללמוד ללמוד לבקש סליחה באותו הרגע ללמוד לסלוח לאדם שמולך להבין שיתכן ותחושת הפגיעה היא גם באשמתך, ולנסות ולהבין גם את עצמך. אני לא מתחברת או מאמינה ביום הכיפורים אולי ממש בגלל זה סליחה צריכה להאמר כשצריך חשבון נפש צריך לעשות לעיתים תכופות אבל באווירת היום- אני מבקשת סליחה, שוב, מעצמי את צריכה לקבל ממני הרבה יותר אהבה צום קל וחשבון נפש פורה

כלעוד

New member
עוד על הסליחה

לסלוח ולבקש סליחה אכן ראוי גם במשך השנה ולא רק ביום הכיפורים. פעמים רבות זה המפתח לחופש ולהחלמה. מפרסמת פה שוב קטע רלוונטי שכתבתי. בן-אדם חופשי סלחתי להורים שהיה להם כל כך קשה שעשו גם לי בלתי- אפשרי. סלחתי לרופאים שקרסו בתוך מערכת לא-אנושית והתנהגו אליי כמו לאבק. סלחתי לחבר העבריין שתישש לי שרשרת זהב ירושה מסבתי סלחתי ל"חברה", שהתעללה במילים וידיים עד שהצלחתי לברוח. סלחתי למאהבת, שאהבה את הבקבוק יותר ממני. סלחתי לזוגתי, שבחרה לעזוב אחרי יותר מעשור. סלחתי לעצמי - שנתתי לכל זה לקרות. לא ידעתי שאני בת-מלך. סלחתי - כי לא היתה לי ברירה, כי רציתי לחיות, וכי אני רוצה אהבה.

פאמקי

New member
סליחה

גם לי קשה עם עניין הסליחה פעם בשנה. חשבון הנפש אמור להעשות בסיכומו של יום, המחשבה על מי פגנו ובקשת הסליחה ממנו, אינה צריכה לחכות ליום אחד בשנה. מגדילים לעשות האנשים ש"מחכים עד אחרי יום כיפור" כדי לחזור ו"לחטוא". השבוע שאלתי מישהי אם היא רוצה להצטרף לנסיעה (בשבת)? היא ענתה שאם היא שמרה עד עכשיו, אז תוותר. תחכה עד אחרי יום כיפור. גם הזילות לסליחה היא בלתי נסבלת. ה-SMS הקולקטיבי, לטעמי, גרוע יותר מSMS החג שמח. ומה דעתכן על האתר?? זה בטח יפתור לנו את כל הבעיות... לי חשוב להתנצל גם אם לא התכוונתי לפגוע. חושבת שרובינו לא פוגעות בכוונה. הפגיעה היא של מי שמולנו ולא נוכל להתווכח איתה. אז... סליחה על שפגעתי (ואני יודעת מזה) סליחה אם פגעתי (ואיני יודעת מזה), על שלא הייתי: קשובה מספיק, אחראית, אוהבת, רגישה, סבלנית, סובלנית ובכלל... על מה שפיספסתי. צום קל ומועיל לצמות, והתכנסות פנימית למוותרות.

פאמקי

New member
ועוד דבר...

מבחינתי, לא הסליחה זה העניין. העניין הוא ההכרה בפגיעה. אין לי צורך בבקשת סליחה, יש לי צורך בלהבין מה עשיתי לאדם שמולי, ההבנה שפגעתי בו, וההשתדלות, עד כמה שניתן, לא לפגוע שוב ולהיפך. הסליחה היא רק תוספת ומבחינתי היא מגיעה עם כוונה גדולה אחרי ההכרה. גמר חתימה טובה.

בלוז10

New member
צום יום כיפור

יש אנשים שחושבים שאם הם יצומו ביום כיפור זה יכפר על כל המעשים הרעים שעשו במשך השנה יש לי אחת כזאת בעבודה שהיא גם חרדית , יש לי דבר מה לומר להם ,זה פשוט לא להיות רע לא לרכל לא להיות צבוע ואז תרגישו טוב המצפון יהיה נקי ולא תצטרכו לצום . בכל זאת למי שצמה צום מועיל וגמר חתימה טובה.

למעלה