פינתרבות

../images/Emo63.gifפינתרבות../images/Emo63.gif

שלום לכולם וברוכים הבאים לפינת התרבות (המאוחרת כמעה) של השבוע! מאילוצים שלא תלויים בי (גורמי יושן המשביתים מחשבים...) לא עלה בידי לפרסם את הפינה עד עתה, אבל הנה - היא פה ובגדול. והיום בפינה - שירו החזק של טל ונטורה ("ונטורי"). אהבתי את הדימויים הכה אמיתיים, שמתארים את הלך החיים הסוער והלא ברור. אני אהבתי. ואולי זה אני - טל ונטורה ואולי זה אני, כי היה שם מישהו שצעק בשמי קרא לי, זעם בי צרח לי, זעק לי... "תסתכל בפנים, בתוך לבך, חפש את עצמך ותהיה אתה!" חופר בתוך הלב מחפש את עצמי שוב ושוב... מאבד את עצמי האם זה אני? רואה קבוצה של שיכורים, מאושרים ומתחיל לחשוב על החיים מסתכל בתוך יומן מסע כמו שיר מתנגן הכל אל מול עיני עובר כל חיי כמו סרט ברוורס פוגעים לי היישר בלב... חושב לעצמי מעכשיו מה יהיה מחפש את עצמי בתהומות הלב... שתפו אותנו במה אתם חושבים על השיר. לאיפה הוא חודר לכם, אם בכלל? מה מוצא חן בעיניכם, מה לא? וכל מה שקשור - נשמח לשמוע.

MaaYanGa

New member
מאוד יפה../images/Emo9.gif

ממש אהבתי, קצת מזכיר לי שירים של סינרגיה... כל הכבוד

booba 1

New member
וואו ../images/Emo99.gif

ממש התחברתי למילים כל הכבוד, אתה ממש כותב יפה אהבתי נורא את הדימויים שכתבת זה ממש יפה

האגוש

New member
טל :]

אתה כותב טוב, אהבתי והתחברתי. אבל כמובן שיש מקום לשיפור, הפונטציאל קיים! מה שאני מציעה לך, זה להמעיט בסלנג..כי הסלנג יוצר חוסר אחידות בשפה.. וגם אין בו המון צורך, במיוחד לא בשיר כזה.. תנסה להחליף קצת מילים..נגיד במקום "רוורס" , תכתוב "הילוך אחורי"..וכו'.. אתה טיפה חוזר על עצמך בשיר, תקרא שוב ותבדוק איפה אפשר לגוון במילים. וגם אני הייתי מפרקת את השיר לבתים, יותר נוח ונעים לקרוא. גם מסדר את השיר מבחינה רעיונית. זו הדעה שלי בלבד, כמובן, אתה לא חייב לקבל אותה
בשורה התחתונה, אהבתי

liron010

New member
זה היופי שבשיר,

הוא כתוב בשפה יום יומית. עברית תקנית תהפוך אותו לכבד מדיי. רק דעתי :) לדעתי השיר מעולה כמו שהוא.

B a 7 a K

New member
שטות.

אז זהו, עברית תקנית זו כבדות? אללי. זה בסדר שאת חושבת שהשיר מעולה כמו שהיא, זה אפילו זכותך. אבל אני רוצה לחדש לך ולומר שעברית תקנית ועברית יומיומית לא סותרות. יש עברית נחמדה מאוד שהיא גם תקנית וגם יומיומית. וזה בלי שום קשר לשיר, כן? פשוט הציק לי מה שאמרת. השיר נחמד מאוד, תמשיך לכתוב, ותמיד תהיה מוכן לביקורות בונות. מנסיון - רק צומחים מזה. :] כל הכבוד.

האגוש

New member
בגלל זה אמרתי שזו דעתי

הוא לא חייב לקבל אותה. אין צורך להיכנס למגננות, סה"כ ביקורת.

האגוש

New member
ועוד משהו שרציתי להגיד..

אם הקטע של השיר היה הסלנג, אז הייתה אחידות בשפה. הוא לא יכול להגיד: "תהומות הלב", ומצד שני להשתמש בסלנג הרבה, לי זה לא כ"כ מסתדר. בגלל זה חשוב לשמור על אחידות בשפה..זה הכל.

ממש יפה !!

טל השיר ממש יפה אני חושבת שיש בו איזושהי עצבות נורא התחברתי אליו אהבתי את הכתיבה שלך. תמשיך לכתוב, הייתי שמחה לראות עוד שירים שלך . בהצלחה

SRonush

New member
וואו:]

טל,אתה כותב ממש יפה. בכלל, גם שירים אחרים שלך שקראתי, מאוד ריגשו. תמשיך לכתוב, ואני מקווה שנשמע עליך בעתיד, כי כמו שאחרים כתבו פה גם, יש לך פוטנציאל:p

טל,

אני ממש ממש אוהבת את הסגנון שלך, קראתי גם שירים אחרים שלך בבלוג וממש אהבתי! הזדהתי...

liron010

New member
אני מכירה את השיר מהבלוג,

הוא כלכך יפה, מתאים תמיד.. כישרון =]

ואו.

מיוחד. מאוד. אהבתי באמת את כל הדימויים, כמו שברק אמר. הכי התחברתי לקטע: "מחפש את עצמי שוב ושוב... מאבד את עצמי האם זה אני?" כי זה.. כ"כ אני. חזק ואמץ.

טל../images/Emo13.gif../images/Emo70.gif

קודם כל ממש נהנתי מהקריאה של השיר, ומשומה הכתיבה שלך מאוד מזכירה לי את הכתיבה של מר גלעד שגב, וקח את זה כמחמאה הכי גדולה שיש, הוא אחד האהובים עליי.

למעלה