סקר (בערך) - שיטות מיון

Sapientia

New member
../images/Emo63.gifסקר (בערך) - שיטות מיון

עפ"י איזו שיטת מיון עובד כאן כל אחד? (יותר נכון - איזו שיטת מיון נהוגה בספריות שלכם?) סתם סקרנית

perhay

New member
אצלנו כנהוג בספרייה ציבורית

שיטת המיון שאנו משתמשים בה היא שיטת דיואי (כשנלקחו בחשבון שינויים שנעשו בה בנושא של ארץ-ישראל ובנושא מחשבים). יש עוד תחומים שחלו בהם שינויים מהשיטה, אך עוד לא הפעלנו אותם.

חייםלוי

Member
מנהל
גם בספריה הלאומית משתמשים בדיואי

עם תוספות והתאמות מ UDC + תיאור מילולי באנגלית.

DGtal

New member
אתה בטוח?

לדעתי ליהדות הם משתמשים בשיטת שלום, כאשר הם כשירות מוסיפים גם את דיואי לרשומה (כמו שקורה למשל ב-LC)

חייםלוי

Member
מנהל
צודק כמובן. הבסיס הוא דיואי

ולגבי יהדות בשיטת שלום. אני ממיין ברגע זה בשיטת שלום.

perhay

New member
על פי מיטב ידיעתי

בכל העולם בספריות הצבוריות וספריות בתי-ספר נהוגה שיטת דיאוי. שיטות אחרות נהוגות בספריות אקדמאיות.

sashkashurik

New member
LC ../images/Emo67.gif

אבל זה לא חוכמה, אני בארה"ב, עבדתי בספריה אוניברסיטאית. אגב, בציבורית משתמשים פה בUDC, נדמה לי.

DGtal

New member
בבר אילן יש כמה שיטות

מוסיקה - LC נושאי יהדות, א"י, לשון, תע"י ועוד - שיטת שלום (וריאציה מקומית) פיסיקה ומתמ' - שיטות ספציפיות לתחום רוב הספריות האחרות - DDC דיואי משפטים - שיטה עצמאית כלשהי (לא הצלחתי לזהות) לפעמים מוצאים ספר ב-2 השיטות, כאשר הם מופיעים בתת-ספריות שונות

חייםלוי

Member
מנהל
בעצם גם בספריה הלאומית ממיינים

בדיואי וגם בשיטת שלום. פרופ' שלום פיתח את השיטה כשהיה מנהל אולם קריאה יהדות בספריה. באותה תקופה פרופ' שמואל הוגו ברגמן היה מנהל הספריה והוא גייס את ד"ר שלום הצעיר לעבודה בספריה.

חייםלוי

Member
מנהל
לא נורא. בין השאר אני גם ממיין -

יהדות וספרות. יהדות - לפי שיטת שלום שדומה מאוד לדיואי וספרות לפי דיואי מלבד ספרות עברית שהיא בשיטת שלום.

חוטהשני

New member
במשפטים הבנתי שהספרנית שהיתה שם החליטה באמת לתת מיון שונה מהמיון שניתן באוניברסיטה.. לא התעמקתי בשיטה, כך שהיום אני ממש לא זוכרת מה ראיתי אז (ועוד בספריה הישנה ../images/Emo3.gif)

חוטהשני

New member
שיטת דיואי כאשר מסנים כמה שיותר להכליל ולא לתת בצורה מדויקת מאד (הכוונה לדיוק אחרי הנקודה..)

למעלה