ים ו
ים

• פותח הנושא E K O
  • פורסם בתאריך

E K O

New member
../images/Emo63.gifים ו../images/Emo79.gifים

לכל מי שסיים כרגע לקרוא ספר מצויין ורוצה להמליץ, למי שקרא שירים [כמובן, לא שירים של להקות וכו', אלא שירה ספרותית, פואטית וכו'] והם שבו את ליבו - השרשור הזה בשבילכם [וגם אם עבר הרבה זמן מאז שהחזקתם ספר, הארי פוטר לא נחשב
] אני באמצע [יותר נכון 3/4] הספר המעניין מאוד של מארק האדון "המקרה המוזר של הכלב בשעת ליילה" שמתאר מקרה מאוד מוזר באמת של רציחת כלב [בשעת ליילה כמובן =]] דרך עיניו של כריסטופר בון, ילד מוגבל ועם זאת גאון - שמנסה לגלות מי רצח את הכלב של השכנים, שאותו אהב, ומגלה הכל אודות המשפחה שלו.... וגם, שיר שלמדנו בכיתה בשיעור אנגלית מואץ [קרי - לומדים אותו בי"ב במקור] והרי הוא: The Road Not Taken Two roads diverged in a yellow wood, And sorry I could not travel both And be one traveler, long I stood And looked down one as far as I could To where it bent in the undergrowth; Then took the other, as just as fair, And having perhaps the better claim Because it was grassy and wanted wear; Though as for that, the passing there Had worn them really about the same, And both that morning equally lay In leaves no step had trodden black. Oh, I marked the first for another day! Yet knowing how way leads on to way I doubted if I should ever come back. I shall be telling this with a sigh Somewhere ages and ages hence: Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, And that has made all the difference. שיר מצויין, אהבתי אותו מאוד, מדבר על החלטות בחיים [חיים = היער, הדרכים מסמנות בחירות].... מראה כמה החלטות מסויימות עושות את כל ההבדל בחיים.... מה אתכם? =]

SpyKid

New member
וואי... אני מוכרחה להודות שהרעיונות

שלך לשרשורים מצויינים!
אני באמצע קריאת "צופן דה-וינצ'י", שכבר עכשיו אני יכולה לומר שהוא ספר גאוני... עוד ספר שקראתי יחסית לא מזמן הוא "אופטימיות נצחית" שזה ספר פסיכולוגיה נורא מצחיק שהסופר מתאר בו כל מיני מקרים מצחיקים שלו של מכריו... מחר אוסיף עוד המלצות אם אזכר....

E K O

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אה כן, צופן דה וינצ'י =] אני צריך לקרוא אותו מתישהו, אח שלי קורא אותו כעת.... ד"א שכחתי את משלחת נוער של ענת גת, טרילוגיה מצויינת =]

s h u r i k

New member
שני הספרים מעניינים

אבל למרות שבראון כותב בכל ספר שהעובדות לגבי כל מה שהוא כותב הם נכונות, בכל זאת יש לו כמות לא קטנה של טעויות.... אני לא בידיוק יודע להצביע עליהם.... אבל הקטע עם הכוכב המחומש שמיתקשר לונוס לפי כמה חוקרים הוא לא נכון. ואפילו יש שמועות שורצים להוריד את הספר מהמכירות בגלל עובדות לא נכונות- לא יודע עד כמה זה נכון... ועוד משהו בקשר למלאכים ושדים.... מה שלא אהבתי בספר, זה שבראון לא מיתייחס בכלל לספר הקודם. והפרטים בשני הספרים על לנגדון (שהוא הגיבור בשני הספרים) לא זהים- לדוגמא הפחד שלו ממקומות סגורים: בצופן דה וינצ'י הפחד נובע ממשהו שקשור למעלית (אני לא זוכר בידיוק מה) ולעומת זאת ב"מלאכים ושדים" הפחד ממקומות סגורים נובע מנפילה שלו לבאר בילדות. לא ממש אותו דבר למרות שמדובר באותה דמות.... וגם ב"מלאכים ושדים" בראון מתאר את לנגדון כאילו הוא ניפגש פעם ראשונה עם המוות. לדעתי היה יותר נכון להזכיר את החוויות שלו בצופן דה וינצ'י!! אההה... ועוד משהו, הלנגדון הזה זיין.... כל ספר בחורה אחרת, עשו ממנו ג'ימס בונד!

Tulipss

New member
I shall be telling this with a sigh

one excellent poem of his. among the very first i've ever read. EMT, right ? read all the ones that it has to offer,a word of advice.. פרשנות אישית, זה מה שעושה שיר לטוב, החלטות, כן אה .. בגלל הסיבה הזו ממש לא חיבבתי שיעורי ספרות , "רק דיעה אחת" .. תעזבו את השיר במנוחה, נבלים ! למה לא של להקות ? יש שירים מעולים, שבקלות יכלו להיות poems יש גם את רוברט ברנס(look for one of his, "a red, red rose) שהרבה מאוד שירים שלו הםsongs יחד עם כל הpoems שהוא כתב, הרבה.. ספר- vita nuova-dante כל מי שרוצה לראות איך ילדה אחת "מצלקת" חיים שלמים, מוזמן .. עדיין לא סיימתי דרך אגב אין לי ממש חשק לקרוא משהו שהוא לא שירה בתקופה האחרונה, שלא נרחיב על כלום, שיהיה.. אז שירים,הם כולם מתרוצצים לי בראש,קראתי יותר מידי לאחרונה, לצערי.. אחד אין לי, הלוואי והיה אחד, נו שיהיה...

קבל המלצה

ספר של חיים סלבה הנקרא תעצרו את המטוס אני רוצה לרדת
Хаим Селева - Остановите Самолёт я хочу сойти​
תסיג את הגירסה הלא מצונזרת ברוסית.

AeroSlash

New member
אוי... טוב, אני אנסה...

לכל אוהבי הרומנים והסיפורים הבלתי נגמרים [כמעט] עם מלא סודות, בגידות וכו' [עם זאת, לא טלנבולה סתומה] אני ממליצה בחום על הספרים של וי.סי.אנדרוס. היא כותבת מעולה. קראתי איזה 15 ונהניתי מכולם אחד אחד.. שירים.. האמת, אני מתחברת לפעמים לשירים שלנקה כותבת. אבל כיוון שהיא עדיין לא מוכרת ברחבי העולם ולא חדרה עמוק עמוק לתודעת הקהל.. יש גם את "גרין מייל". ספר וסרט ענקים. ממש אהבתי. מומלץ בחום אם יש בכלל בן אדם שלא קרא את זה. וזייהו לבנתיים. לא זכור לי עוד.

b e l l a 1 8

New member
שני ספרים טובים :)

חכמת הבייגלה מלך החומוס ומלכת האמבטיה שניהם של אילן הייטנר הוא אלוף!

Bastet

New member
יונתן של יונה וולך

אני מודעת לכך שאנשים כמו מורים לספרות ברובם לא אוהבים אותה אבל השירים שלה פשוט מדהימים..אם לנתח אותם ניתן להגיע לדברים עמוקים במיוחד...גם בלי הניתוח רואים שהם לא סתם...פשוט הייתה מוכשרת.

Bastet

New member
עוד ספר

גברים ממאדים ונשים מנגה...עוזר בהבנת הצד השני

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

'כה אמר זרתוסטרא'/ניטשה -ספר שלעולם אי אפשר להפסיק לקרוא אותו.. וגם לעולם אי אפשר להתחיל לקרוא אותו, כי אי-אפשר למצוא אותו בספרייה אפילו שיש אותו שם!

SpyKid

New member
אני חושבת שאחכה לפסח, כשאלך

לספריית הטכניון......

Tulipss

New member
תמיד טוב לקרוא לפני שקונים

אני לא יודע מה הסידור עם הטכניון אבל באוניברסיטת חיפה, יש מספר נחמד של עותקים , ולמרות שהשאלה מצריכה מנוי, את תמיד יכולה לקרוא קצת שם ואפילו לצלם אותו, כרטיס צילום של 200 עולה 28 שקלים והספר הוא 396 עמודים כך שזה יוצא בדיוק,עם עודף. (בכל צילום פורסים את הספר ומצלמים שני עמודים).

Tulipss

New member
לא הייתי קורא לו ספר

והוא דווקא הספר הכי קשה של ניטשה, מפוצץ במטאפורות, דימויים וכתיבה ציורית ושירה שאינה "תואמת" את ניטשה.. אולי בגלל מגוון הרעיונות והקשת העצומה שהוא נוגע בהם בכל כך הרבה פרקים (!!) ובמעט מילם אשר בעזרתן הוא מצליח להביע עולמות מורכבים כל כך , הוא נשאר המוכר, ויש אומרים הכי קשה ומסובך. ספר לחיים שלמים, וגם אז אין זה מספיק כפי שציינת..

למעלה