איש יקר

jeackyh

New member
../images/Emo63.gifאיש יקר

שבוע טוב אנשים אני מרגישה מאוד טפשית שאנחנו (אני..) מנתחים את שיריו כאילו אנחנו מתימרים לדעת מי הוא אותו איש ועל מה בדיוק הוא כותב. אנחנו (אני...) נאחזים בכל מיני ציוני דרך ופצצות שהעיתונות זורקת לאוויר...אבל אנחנו יכולים כ"כ לטעות באיך שאנחנו מפרשים שעברי'וש אפילו יכול לשבת וללגלג עלינו..:) אבל בכל זאת, בגלל שזה כ"כ קשה להספיק..כי זה מ-מ-ש כייייפי רציתי לעלות משו בקשר לניתוח של הקטע האחרון ב"איש יקר" זה מטריד אותי כבר כמה זמן:) וחשבתי על זה איזה תאוריה "חצי ירח מאיר על בנאדם שלא זורח משאיר חיוך קטן ותיכף הוא בורח..." אני חושבת שהוא מתיחס לכל העניין של ההופעות והחשיפה לציבור. החצי ירח מסמל או תהילה, או למשל הירח שהוא רואה בהופעה בלילה, או הזרקורים מההופעה...אבל בניגוד לירח שמאיר הבנאדם לא זורח..אולי כי זה לא מה שהוא רוצה..אולי כי השירים שהוא שר עצובים...הנוקדה שהוא לא מאושר. משאיר חיוך קטן ותיכף הוא בורח- הוא מבקר את זה שהוא מנתהג בצביעות..אני חושבת שהוא מתכוון למשל לאחרי ההופעה שהוא מתצטלם עם כולם וכל התודות וזה...הרי זה ברור שזה קטע דיי פלצני...אפילו לבנאדם שהכי אוהב את הקהל שלו אז החיוך הקטן הזה..יש בו משו מאושר..אבל יש בו גם הרבה זיוף. וישר אחרי שהוא מראה כמה טוב וכמה נחמד הוא בורח... ומודה "האנשים שבסביבה לו בשבילו" הוא לא בטוח שזה מה שהוא מחפש.. "הלב הזה הוא חצי אוטמוטי.." אנשים מנסים להבין מה קורה בלב וחצי ממה שבאת קורה שם זה בלי מחשבה, בלי חופש בחירה, אלא בצורה אוטמוטית או לפי מה שאומרים לו בקיצור, אני ממש ממש מרגישה שהוא התכוון לעניין של ההופעות והחשיפה...ואני אפילו רוצה לשאול אותו שהוא יתארח:) למה אתם חושבים שהוא התכוון?

SimsY

New member
צודק !!!!

עברי עבד קשה על הספר - כמעריצים ומעריכים של העבודה שלו אנחנו צריכים ללכת לקנות את הספר !!!!!! מה גם שהוא שווה את הכסף אז בכלל שאף אחד לא יפרסם שום דבר מהספר !!! !!! !!!

לירן מם

New member
יואו! תירגעו!היא מפרשת שיר!! זאת הפ

הפינה שלה!! מה הקטע??? היא לא באה להחליף את הספר! ויהא גם לא העתיקה את כל השיר!! ואני חייבת לציין שהיא מירשה אותו ממש ממש יפה חכם וטוב!!

ספירוש16

New member
מה הבעיה עם מה שהיא עשתה?!

היא פירשה מילים של שיר... המילים האלה קיימות בדיסק... מה השטויות האלה?

אוקיי אז ככה....

דבר ראשון, היא לא לקחה שום דבר מהספר, היא גם יכלה לקחת את זה מהחוברת שירים שבאה עם הדיסק... יש פה עוד מליון כאלה שפירשו שירים, זה לא עבירה על החוק ולא פגיעה בעברי, אל תכנסו ללחץ. דבר שני, לדעתי, לפי הפירוש שלך, "האנשים שהסביבה לא בשבילו" יכול להיות שהוא מתכוון אלינו, לקהל שלו, לאלה שבאים להופעות... יכול להיות שהוא באמת חושב שקהל הצעירים זה לא מה שהוא רוצה...?
זה לא הסביבה שלו, זה לא האנשים שהוא מחפש שישמעו את השירים שלו ויבואו להופעות שלו...

ספירוש16

New member
לא חושבת.....

וזה לא שאני יודעת איך לפרש את זה אחרת, כי אני לא... אני פשוט לא חושבת שעברי חושב ככה, ולא נראה לי שזה הפרוש :)

ואם כבר אנחנו עוסקים בפירוש שירים..

אז בשיר "לבד" יש את הפזמון שאומר "כולם, עכשיו לשים את יד ימין על הפנים"... מה אומרת יד ימין?

jeackyh

New member
תגובה למיאלוש

היי...גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזאת כמה פעמים זה נורא מזכיר לי את "עודד אמר להרים ידים.." ואני מאוד מקווה שעברי לא לקח את זה משם..:)חחח לפי דעתי, היד ימין על הפנים..יד ימין- היד החזקה..אומנם שזה מוזר שהוא השתמש בזה כי עברי שלנו שמאלי.. בכל אופן - קח את יד ימין שים אותה על עצמך..אל תפחד ממה שאתה..אל תפחד להתחבר לעצמך..תיגע ותראה ממה אתה עשוי, מי אתה ומה אתה שווה השורה הבאה "האושר הוא בפנים.." אפילו אם אתה לא מרוצה מה"מראה החיצוני" מהפנים, או אולי אתה לא מבין למה...תמיד תזכור שהאושר נמצא בפנים... "לא להחזיק חזק" להיות משחורר עם עצמך..לתת לעצמך להתבטאות ולא לפחד מהרצונות שלך (זהות מינית?) וזהו..כלומר, בשתובה לשאלה שלך, היד היא פשוט יד...:)

לדעתי זה בכלל לא ככה..

לדעתי זה תסתיר את עצמך.. "כולם...עכשיו לשים את יד ימין על הפנים.." תחכה..ואז תמצא את האושר/עצב/או כל דבר אחר...

אוקיי, זה שזה יד אני הבנתי....

השאלה למה דווקא את יד ימין... אולי בגלל שהיא חזקה יותר משמאל.... למרות שלפי מידע פה הוא שמאלי.... אז למה דווקא ימין?

jeackyh

New member
אפילו שהוא שמאלי

רוב האוכלוסיה ימנית..וזה גם ביטוי שמשתמשים בו הרבה שמציין עוצמה ביד ימין "אם תשכח ירושלים..." וכל מיני כאלה

בעיני הוא סתם..

לא לכל דבר יש משמעות....למה אתם כל כך מתאמצים לפרש כל משפט? אני יכולה לכתוב- המים שקטים והיא עצובה כמה כואב להיות בתולה.. אז מה הפירוש?! אין פירוש!!!! אני לא מבינה...יש משפטים שפשוט אין משמעות,וזה מה שעלה לו לראש.. אויש מה זה המשפט הזה שכתבתי???!?!?!? חחחחח מצטערת...זה לא שאני עצבנית חלילה...פשוט ככה....אתם מתמצים לפרש כל משפט,אבל יש משפטים שעולים לראש-אז כותבים..זה הכל!

למעלה