goanin

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo91.gif

נורות פלואורוסנט בכל הבית !!! חבל לבזבז כסף וחשמל עם נורות להט. לי יש נורת פלואורוסנט אדומה מאחורי הכד הגדול בפינת הסלון. איזה אור יפה. בכלל, בגלל שהנורות האלה נותנות אור חזק ולבן יותר, כדאי להאיר איתן פינות בבית. זה יותר כיף מלהדליק אור מהתקרה, והרבה הרבה יותר יפה. היום יש נורות פלואורוסנט בצבע צהבהב, בדיוק כמו נורות הלהט, ומספיקה נורה של 10 וואט (!!) כדי להשרות אוירה נעימה בערב. עוד טיפ שקשור בעקיפין: טפטפו שתי טיפות של שמן ריחני על הנורה. כשתדליקו אותה הבית יתמלא ריח מדהים. זה מתאים יותר לחורף.

r i n i

New member
אבל הן די מכוערות....

אני גרה בבית כבר כמעט 11 שנים. ברוב החדרים לא החלפתי נורות כי מה שמוצאים היום זה נורות הלוגן. במטבח יש פלורסנטית אחת עגולה ויפה. באחד מחדרי הילדים יש כפולה סבירה (שקיבלתי, מיוזמתי ממש לא הייתי קונה) מה עושים עם הכיעור הזה?

goanin

New member
נורות קטנות כאלה

מסולסלות. יפות מאד. וחוץ מזה - זה לא תירוץ

cbr1100

New member
עדיף לשלם קצת יותר חשמל

מאשר למלא את הבית בנורות פלורוסנט. לא ישכנעו אותי - אבל האור שנותנת נורה כזו - זה אור ק-ר. אין שום אווירת חום בבית וההרגשה היא לא יותר ממשרד.

לא נכון

אני החלפתי לנורות צהובות של פלורוסנט וזה בדיוק בדיוק כמו הקודמות ( הכי ברור אפשר לראות במטבח שיש לי גם רגילות וגם הצהובות ) הגעתי לחיסכון של מאות שקלים בחשבון חשמל החודשי

mevav1

New member
דווקא לאחרונה קניתי אהיל חדש לחדר הבנות

וקניתי נורת דיי לייט. רשום שם שזה חסכוני בחשמל ומחזיק מעמד אלפי שעות אני חושבת ולא כמו הרגילות. והכי טוב..האור לא צהוב אלא כשמו, דיי לייט..אור יום והבנתי שזה הכי בריא לעיניים. האם כוונתך לפלורסנט הרגיל, המוארך?

goanin

New member
הכוונה לנורות רגילות

הן מסולסלות ומבריגים אותן כרגיל. יש לי אחת של 7W והיא מאירה כל כך יפה את הבית בערב באור חם צהבהב. חבל על הזמן! אגב - כשכתוב DAY LIGHT, הכוונה לאור לבן. כשכבות WARM, הכוונה לאור של נורת להט.

goanin

New member
ממש לא

נורות פולרוסנט באות גם באורות חמים, ולא רק לבנים וקרים. וזה ה-ר-ב-ה יותר מקצת יותר חשמל. פי 3 יותר חשמל!!

למעלה