סקר

../images/Emo62.gifסקר../images/Emo70.gif../images/Emo219.gif

[לבי"ס שלי]
האם אתם מאמינים באלוהים? כן/לא-נמקו!

Miss Menta

New member
../images/Emo205.gif כן.

המ, לנמק? פשוט, האמונה באלוהים מתחזקת עוד יותר גם בשיעורי תנ"ך, אני מאמינה שהעולם לא נברא מעצמו, ויש אחד בשמיים שברא אותו. אני גם מאמינה שהוא נמצא בכל מקום, ושהוא שומר עלינו. בקיצור, מאמינה.

hilonet14

New member
אמממ

כן, אבל לא בלב שלם.. כי אני רוצה להאמין במישהו, אבל זה טיפה קשה כשאת לא רואה אותו או שומעת אותו, חוץ מזה שיש הוכחות מדעיות למה שרשום בתנך.. או שבכלל הסיפורים לא נכונים.. אאפשר לומר שאני ככה ככה... אבל נוטה לכן

baril

New member
../images/Emo119.gif../images/Emo125.gifכן

אין ממש מה לנמק, פשוט מאמינה שהוא קיים וכל הדברים קורים בזכותו, והוא שומר עלינו, והוא יודע הכי טוב מה הוא עושה

fireyes

New member
כן

יש מה לנמק?... אני מאמינה בסיפור הבריאה,אני קורא תהלים כל בוקר-8 פרקים לפחות ועוד כל מיני דברים... אני חושבת שהחינוך שמקבלים בבית מאוד משפיע על זה ,אבל מצד שני לא חסרים נערים שנולדו דתיים ובחרו בדרך שונה וגם להפך... אני מאמינה שהאנשים לא נולדו סתם ככה,אני מאמינה שיש סיבה לכל דבר ואני מאמינה ,באמונה שלמה בה'. שמחתי לעזור
.

fluppster

New member
לא

פשוט לא נראה לי הגיוני שקיימת ישות עליונה, שמישהו אמר שהיא קיימת ולכן עלינו להאמין בה. אני צריכה לראות הוכחות, ועוד לא ראיתי כל חיי משהו שגרם לי לחשוב שאולי אלוהים בכל זאת קיים. אני מאמינה שמישהו כתב את התנ"ך כסיפור, אולי סיפור שמבוסס על אירועים ואנשים שהיו במציאות, אבל עדיין סיפור, ומישהו החליט לקחת את זה קדימה לרמה של דת. מעדיפה להסתמך על הראיות ההגיוניות של המדע.

rasmus girl1

New member
לא,

איך אפשר להאמין במשהו שלא ראית? ילד קטן יגיד "ראיתי מפלצת בארון",את לא תאמיני לו,למה? כי זה שטויות,אין מפלצות,בחיים שלך גם לא ראית מפלצת זה למה את מאמינה שאין מפלצות. אז למה לך להאמין ב ה'? להתפלל למי?לאוויר? מי אמר שבאמת נמצא שם מישהו? סבבה יש את תנ"ך,אבל זה הוכחה מוחשית..תני ראיה אמיתית שזה קיים..אי אפשר להאמין סתם ככה. אבל מה שכן,ישלי יציאות שאני מאמינה בו אבל לא הרבה..רוב הזמן לא מאמינה.

ועכשיו אני../images/Emo69.gif../images/Emo219.gif

[נו,אני חולה ומשעמם לי
] לא. כי אם אלוהים היה קיים כבר ממזמן היה טוב בארץ ושום דבר ממה שקרה בהסטוריה לא היה קורה [שואה וכאלה]. חוץ מזה-העולם נברא מהתנגשות של שתי כוכבי לכת קדומים או משהו. למדתי על זה. עוד לא מצאתי שום דבר שיכול לומר שאלוהים באמת קיים.

לאו14

New member
אני כן..../images/Emo141.gif

אני יודעת שאנ'לא ממש קשורה לפורום וזה..אבל הייתי חייבת לענות.. אני מאמינה באלוהים כמו שכבר אמרתי.. יש פה מישהי שאמרה שאם ילד יגיד לך שיש מפלצת בארון..לא תאמיני לו..אבל אותו ילד..ספציפית..מאמין באותו דבר באמונה גדולה..ובטוח שיש לה מפלצת..אולי יש שם..אולי הוא רואה משהו שאני לא יכולה לראות..אנ'לא יודעת..אבל יש שם משהו שגורם לו לפחד..הוא לא מפחד סתם.. אז ככה אני..אני בטוחה שיש משהו למעלה ששומר עלי..לפעמים אני מרגישה כאילו הוא נרדם..ושהוא לא עושה מה שצריך..ושבאמת..קרו דברים נוראיים בארץ..שהוא לא שלט בהם..אבל למדתי על זה..ודיברתי על זה פעם עם אבא שלי..שאלתי אותו "אם אנחנו העם הנבחר..אם אלוהים בחר אותנו..למה הייתה שואה..למה יש מלחמות?"אז אבא שלי הסביר לי..שעל הלב שלנו..אנחנו שולטים..אלוהים לא בוחר בשבילנו..הוא לא אומר לאנשים "לכו..תרצחו!!"לאותם אנשים יש לב משלהם..אישיות משלהם והם עושים את הבחירות..ולפעמים הבחירות האלו עולות ביוקר.. ואם אלוהים היה שולט בכל אחד..אז זה לא היה עולם..זזאת הייתה דממה..היה שקט..לא היה שום דבר..כולם היו אותו דבר..כולם היו עובדים באותו דבר וכ'ו.. יש מישהו למעלה..ויש מישהו שרואה אותנו,וכל הסיפורים בתנ"ך לדעתי קרו אבל אני מאמינה שכל בן אדם צריך לעשות ת'בחירות שלו..ולא כל המן לסמוך על ה'.. חפרתי..לילה טובב אנשיםםם

אין מה לנמק פה, זה בדיוק העניין

באמונה- זה לא משהו מוכח. אתה מאמין כי ככה. זה מקור הכוח האמונה, וגם הגורם המכשיל שבה. וכן, אני מאמינה.
בהצלחה בעבודה ^^

למעלה