חשמל סולארי ומשאבות חום
שלום. ראשית - גילוי נאות - אני עוסק בתחום עליו אני כותב, אך אשתדל לא לפרסם. מעבר לכך יש לי בבית מערכת סולארית, ולכן אני מכיר את הנתונים אישית...

בנוגע להערות של פיירמן על החשמל הסולארי: אכן כבר שמונה חודשים שניתן להתקין מערכת סולארית ולמכור את החשמל לחברת החשמל. אולם, עובדים עם שני מוני חשמל נפרדים, ולמעשה, למרות שהמערכת הסולארית מזרימה את החשמל דרך המערכת הביתית, ההתייחסות החשבונאית הינה לשתי מערכות חשמל נפרדות. עבור כל החשמל הסולארי המיוצר חברת החשמל משלמת 2 ש"ח לקוט"ש. אין זה משנה מה קרה לחשמל לאחר מכן! עבור כל החשמל הנצרך בבית משלם הלקוח 0.5 ש"ח - ולא משנה האם החשמל נקנה מחברת החשמל או ייוצר ע"י המערכת הסולארית. מדוע זה נכון? א. מפני שגם אם אנו צורכים את החשמל בבית וגם אם החשמל זורם כעודפים לחברת החשמל, בזמן שהחשמל הסולארי מיוצר חברת החשמל צריכה לייצר קצת פחות חשמל מזהם. ב. משום שהשיטה הזאת גורמת ללקוח לחסוך בחשמל, ולא רק לייצר חשמל סולארי בכדי שימשיך לבזבז. ממש שיטת "מקל וגזר" קלאסית...

ג. משום שעלות המערכת לא נקבעת לפי מחירי החשמל או הנפט, ולכן נכון שלא יהיה להצמיד את המחירים לבסיס הזה, אלא לבסיס שעליו מבסס החזר ההשקעה (מדד לרוב). בנוגע להערות של רוני רון - מדובר במשאבת חום. כמו שרוני ציין, כל מזגן הוא משאבת חום. והערה לרוני - אני חושב שאם יש לך פטנט באמת (אני קצת מסוייג, כי להכניס צינור גז לדוד שמש זה לא פטנט לטעמי, זה די נפוץ בעולם, אך לא כאן), למה אתה לא מנסה לשווק אותו דרך היצרנים והמשווקים הגדולים? בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה, ואני מאמין מאוד בכל פתרון שעושה שימוש בחום שיורי לפני ייצור אנרגיה חדשה. אז בהצלחה! ול"סולה" - המלצתי לך היא לעשות סקר שוק. היות והשוק הסולארי בישראל חדש כל כך, יש המון חברות (לאחרונה ספרתי יותר מ-30!) והצע רב. כולם מציעים אחריות ארוכה, חלקם מציעים מימון עצמי או של בנקים, קולטים המיוצרים בחברות שונות ומדינות שונות ועוד ועוד. אני חושב שבאמת, הדבר החשוב הוא שתלכי ותעשי את זה, ולא ממש חשוב עם איזו חברה או איזה סוג של קולט. אם את מאמינה בזה, פשוט לכי על זה. שיהיה רק בהצלחה!