חשמל סולרי...

ס ו ל ה

New member
../images/Emo62.gif חשמל סולרי...

הי לכולכם, אנו עומדים להתחיל בניה בקרוב (בתיקוה), ושוקלים למרות הלחץ הכספי :) להתקין מערכת סולרית. יחד עם זאת לא יצא לנו לשמוע או להכיר אנשים שהתקינו מערכת שכזו... ואם אכן זה מניב את התשואה עליה מדברים בכל החברות. כמו כן האם ידוע על חברה מסוימת שיותר אמינה או זולה או טובה? אשמח לשמוע אתכם סולה

יש רק חברה אחת שמדברת על ליסינג תפעולי

אני לא יודע מה הכדאיות של זה , נתקלתי בזה בחיפוש בגוגל . מכל השאר צריך לרדת מהר מאוד , יש להשקיע 100,000 ש"ח שיחזרו במקרה הטוב בעוד 20 שנה , מבלי לדבר על תחזוקה . בלי סיבסוד רציני מהממשלה או שידרוג של המערכות הללו , זה לא משתלם . האמת שחבל , זה רעיון שאני אוהב .

בינא

Member
מי שמתכנן בית חדש, שווה לו לבדוק...

את האפשרות לקבל את הקולטי של החשמל הסולארי בשיטת הליסינג, רק אם יש לו עסק עצמאי. מי שבונה עם משכנתה, כדאי לו להתרחק מהנושא כי הוא לא יקבל מימון לקולטים סולריים...לפחות בשלב זה. אין שום ביטחון שהשקעה בקולטים סולריים, למרות הסיכון הנמוך שאחרי 10 שנים יפסיקו לעבוד, תחזיר את עצמה באמת תוך 10 שנים, למרות שהתחשיבים מראים שכן. מובן שמי שצורך חשמל ללא הגבלה ואינו עובד חברת חשמל, העיסקה הופכת ליותר משתלמת...למשל מי שמפעיל נגריה או מסגריה מהבית...

החישובים הם של מוכרי המערכות הללו

אם הייתי מאמין להם הייתי קונה מערכת כזו . שים 100,000 ש"ח בהשקעה הכי סולידית ל 10 שנים ואז תחשב את החישוב של הכדאיות . את זה הם לא עושים כי הם רוצים למכור . גם בצריכה של 1000 ש"ח חשבון חודשי, זה עדיין יחזיר את עצמו רק לאחר כ 15 שנה . וצריך גם להוסיף את האחזקה של המערכת

fireman

New member
צר לי אך גם אתה וגם בינא פספסתם את הבעיתיות

בנוגע לחישוב הכדאיות. מערכת כזו אפשר להחזיר מהר מאוד אם תינתן למתקין האפשרות ללמכור את כל כושר היצור של המערכת לחברת החשמל אך לא זה המצב. המצב היום אומר שכל עוד המערכת מייצרת חשמל ואתה צורך חשמל, אתה תצרוך קודם כל את החשמל מהמערכת ואחר כך מחברת חשמל מה שגורם לאיבוד רווחים משמעותי שכן אתם חוסכים את ה50 אג' לקוט"ש אבל אתם מפסידים את 1.5 ש"ח הנוספים שהייתם מקבלים במידה והייתם מוכרים את אותו הקוט"ש לחברת חשמל. אם יתאפשר למכור את מלוא יכולת היצור של המערכת המותקנת בבית לחברת החשמל מבלי לצרוך את החשמל של המערכת, מערכת כזו יכולה להצדיק את עלותה ברבע מהזמן הנדרש בכדי להצדיק אותה היום. החשיבה סביבתית היא נכונה אך כלכלית לא.

אני לא מבין את הרעיון שלך

בונה פרטי הוא לא מפעל לייצור חשמל , הוא רוצה חשמל חינם או לחסוך בהוצאות לחשמל , מה שיוצא הוא שהוא משלם מראש על החשמל ל 20 שנה . אתה אומר שצריך לצרוך חשמל של חברת החשמל ולמכור לה את החשמל שאתה מייצר ? אני לא יודע איך אפשר לעשות את זה . כאשר יש פילר אחד לכל בית ,

רשר

Well-known member
מנהל
טכנית הכל אפשרי, כלכלית אין מי שישלם

1,5 ש"ח לקוט"ש ויצא לשוק למכור את זה ב 0.5 ש"ח, כל הרעיון הוא תמריץ כפול - לשכנע את הצרכן להתקין ציוד לא כלכלי ע"י תעריף לא כלכלי אך חסר סכוי להיות חלק משמעותי בחו"ז (חו"ז - חיוב וזיכוי), במצב היום רק טמבל מושלם יתקין את השטות הזאת על ביתו כי אין לו כל אפשרות מעשית (לך תבנה הגנה פיזית ב 10K) לקבל הגנה מברקים/ספייקים לאלקטרוניקה היקרה שחייבת להיות ע"מ למכור לחח"י חשמל,

fireman

New member
אני אסביר שוב

לפני כמה שנים, מי שהיה והולך ומתקין מערכת כזו על גג ביתו היה צורך את החשמל שהוא מייצר בעצמו וזה הכל.. לאחרונה שונה החוק וניתנו תמריצים המאפשרים ליצרני החשמל הביתיים למכור את החשמל שהם מייצרים במחיר שהוא פי 4 לערך ממחיר הקניה מחברת חשמל. אם אתה צורך היום קוט"ש אתה משלם עליו נניח 50 אג'. אם אתה מייצר קוט"ש ומוכר אותו לחברת חשמל אתה מקבל עליו 2 ש"ח. אבל, וזה ה"אבל" הגדול. אם אתה מייצר חשמל, אתה קודם כל צורך את החשמל מהמערכת הסולרית שלך ולא מוכר אותו לחברת חשמל. הרזרבות שלך נמכרות לחברת חשמל במחיר שהוא פי 4 ממחיר הקניה מה שאומר רווח על כל קוט"ש שתמכור. אם היה ניתן להתקין מערכת כזו ולמכור את 100% תפוקת החשמל ממנה לחברת החשמל ניתן היה להחזיר את ההשקעה בשנים מעטות מאוד אך החוק מונע ממך לעשות זאת מאחר והחוק הוא חוק "ירוק" אבל לא בהכרח כלכלי. אם אתה שואל איך אפשר למכור את החשמל שאתה מייצר כשיש פילר אחד לכל בית צר לי אך כנראה שאתה לא מבין איך המערכת עובדת בכלל.

עכשיו הבנתי

ולא אני לא יודע איך המערכת עובדת עד כה הבנתי ממה שקראתי על מערכות כאלו שהמערכת מסובבת את שעון החשמל אחורה כאשר יש עודף ייצור חשמל .

shanimoshe

New member
פיירמן אתה טועה

התאור שלך נכון רק עבור מהלך זרימת האנרגיה במערכת, המוגדרת ייצור חשמל לצריכה עצמית והזרמת עודפים לרשת. יחד עם זאת, "הסיבסוד" הממשלתי מחושב בגין כל האנרגיה המיוצרת באמצעות מערכת ה PV. ואילו עבור כל החשמל הנצרך בין אם ייוצר באמצעות מתקן ה PV הפרטי ובין אם נצרך מהרשת ישלם הצרכן תשלום צריכה רגיל.

רוניניר

New member
השקעות למען החיסכון

בארץ רק מדברים על חיסכון המצאתי פטנט שעולה 1000 שח והדוד מתחמם ב66% פחות חשמל (חימום עי המזגן הבייתי) אורך חיים 15 שנה נתונים הכי כלכליים שקיימים לא מעניין את אף אחד רוני

רשר

Well-known member
מנהל
במחשבה שניה

המזגן מייצר עודף חום בקיץ, אכן יש אפשרות לנצלו לחימום מים אך יש בארץ חוק המחייב כל בית להתקין דו"ש וגם הוא מייצר בקיץ עודפי חום כי תפוקתו מחושבת לימי החורף, לכן תהיה בעיה להשתמש בעודף החום של המזגן כשכבר סובלים מעודף חום שמזיק למערכות עם אבנית,

רשר

Well-known member
מנהל
אופס

אולי דווקא להפך - נצל את עודפי החום במערכות השמש לקירור שיוזיל את עלות המיזוג ויחסוך זיהום אויר בחח"י

רוניניר

New member
לא הסברתי

מזגן בקיץ מחמם מה שצריך והשאר ילך לצרכים אחרים המחוברים אליו ואם אין צרכים אחרים יעבוד רגיל בחורף בשעות שאין אנשים בבית עובד בחימום אך לא יחמם את הבית (גם לא יקרר היחידה הפנימית לא עובדת כשמחממים דוד )ואז שלא זקוקים לו מחמם את הדוד או את ההסקה בבית או כל דבר אחר. רוני ניר מהנדס הסקה ומיזוג אוויר

רוניניר

New member
התענינות: סולה

תודה על ההתענינות פרטים באתר בגוגל :קולד פוינט בע"מ רוני ניר

חי צומח

New member
חשמל סולארי ומשאבות חום

שלום. ראשית - גילוי נאות - אני עוסק בתחום עליו אני כותב, אך אשתדל לא לפרסם. מעבר לכך יש לי בבית מערכת סולארית, ולכן אני מכיר את הנתונים אישית...;) בנוגע להערות של פיירמן על החשמל הסולארי: אכן כבר שמונה חודשים שניתן להתקין מערכת סולארית ולמכור את החשמל לחברת החשמל. אולם, עובדים עם שני מוני חשמל נפרדים, ולמעשה, למרות שהמערכת הסולארית מזרימה את החשמל דרך המערכת הביתית, ההתייחסות החשבונאית הינה לשתי מערכות חשמל נפרדות. עבור כל החשמל הסולארי המיוצר חברת החשמל משלמת 2 ש"ח לקוט"ש. אין זה משנה מה קרה לחשמל לאחר מכן! עבור כל החשמל הנצרך בבית משלם הלקוח 0.5 ש"ח - ולא משנה האם החשמל נקנה מחברת החשמל או ייוצר ע"י המערכת הסולארית. מדוע זה נכון? א. מפני שגם אם אנו צורכים את החשמל בבית וגם אם החשמל זורם כעודפים לחברת החשמל, בזמן שהחשמל הסולארי מיוצר חברת החשמל צריכה לייצר קצת פחות חשמל מזהם. ב. משום שהשיטה הזאת גורמת ללקוח לחסוך בחשמל, ולא רק לייצר חשמל סולארי בכדי שימשיך לבזבז. ממש שיטת "מקל וגזר" קלאסית...;) ג. משום שעלות המערכת לא נקבעת לפי מחירי החשמל או הנפט, ולכן נכון שלא יהיה להצמיד את המחירים לבסיס הזה, אלא לבסיס שעליו מבסס החזר ההשקעה (מדד לרוב). בנוגע להערות של רוני רון - מדובר במשאבת חום. כמו שרוני ציין, כל מזגן הוא משאבת חום. והערה לרוני - אני חושב שאם יש לך פטנט באמת (אני קצת מסוייג, כי להכניס צינור גז לדוד שמש זה לא פטנט לטעמי, זה די נפוץ בעולם, אך לא כאן), למה אתה לא מנסה לשווק אותו דרך היצרנים והמשווקים הגדולים? בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה, ואני מאמין מאוד בכל פתרון שעושה שימוש בחום שיורי לפני ייצור אנרגיה חדשה. אז בהצלחה! ול"סולה" - המלצתי לך היא לעשות סקר שוק. היות והשוק הסולארי בישראל חדש כל כך, יש המון חברות (לאחרונה ספרתי יותר מ-30!) והצע רב. כולם מציעים אחריות ארוכה, חלקם מציעים מימון עצמי או של בנקים, קולטים המיוצרים בחברות שונות ומדינות שונות ועוד ועוד. אני חושב שבאמת, הדבר החשוב הוא שתלכי ותעשי את זה, ולא ממש חשוב עם איזו חברה או איזה סוג של קולט. אם את מאמינה בזה, פשוט לכי על זה. שיהיה רק בהצלחה!

רוניניר

New member
חי וצומח

הפטנט הוא מתוך מזגן סטנדרתי יש אפשרות לחמם את הדוד הן בקירור והן בחימום נכון שתשאל מה הפטנט: עד היום לא הסבו בבית הלקוח את מזגנו לחמם בו את דודו או את הסקתו (ממזגן סיני שעולה בסין 86$ עושים מתי שרוצים משאבת חום או שמשתמשים בו כמזגן רגיל)פרטים באתר תרשום בגוגל: קולד פוינט בע"מ אשמח אם תפנה אותי לאתרכם רוני ניר

למעלה